Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 103 telefony  |  143 952 opinie  |  720 testów  |  6 380 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG G2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,8%   8,8%   32,4% 
 Wszystkich opinii: 136. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • soniak
    Zdecydowanie odradzam zakup tego telefonu. Użytkowałem go 4 miesiące od 12.2013 do 04.2014 po czym telefon padł przy aktualizacji oprogramowania przesłanego oczywiście przez producenta. To wszystko nic. Następnego dnia oddałem tel. do naprawy w ramach gwarancji. Po kilku dniach byłem w szoku: mało że serwis w Mławie odmówił mi bezpłatnej naprawy, to unieważnił gwarancje podając za przyczynę moją ingerencję w oprogramowanie i nieserwisową naprawę... Zbulwersowany niespodziewanym przebiegiem sytuacji do dziś, tj. 11.06.14 walczyłem o swoje pisząc bezpośrednio do LG Electronics w Warszawie, które podtrzymało niestety decyzję serwisu w Mławie, potem znów do serwisu, a także do operatora ...nic z tego ...nawet nie potrafili przedstawić wiarygodnych przyczyn odmowy bezpłatnej naprawy, przedstawić szczegółowej ekspertyzy oraz nie potrafili wyjaśnić niezgodności numerów błędów które wyświetla mój telefon z numerami błędów przesłanych mi przez serwis na zdjęciu rzekomo zrobionym podczas pierwszych oględzin... w żywe oczy lekceważące podejście Firmy LG do klienta ..Ostrzegam wszystkich przed zakupem sprzętu tej firmy ..wystarczy poczytac opinie na zagranicznych forach na temat problemów z tym telefonem po aktualizacji oprogramowania ..ale oczywiści serwis oraz LG Polska wszystkiego sie wyprą ...za te pięniądze to jedna wieka porażka!
    .ip.netia.com.pl | 11 cze 2014, 10:06
  • arturb13
    Przy przesiadce na LG G2 z Galaxy SII największe moje obawy dotyczyły ekranu. Bardzo zależało mi na nasyconych kolorach oraz ?prawdziwej? czerni, która cechuje AMOLED. Myślałem zatem o GS5, który z kolei jest trochę za duży. Poza tym znudziły mi się już Samsungi. Postawiłem na LG G2 i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Czerń jest bardzo dobra, nasycenie również. Obecnie nie mogę patrzyć na nienaturalny zielonkawy ekran starego Galaxy SII, który teraz w moim odczuciu przypomina telewizor kineskopowy. Nie ma jednak róży bez kolców. Obecnie bardzo mnie irytuje to, że nie mogę również patrzeć na ekran mojego notebooka, który jest ciemniejszy i o niższej rozdzielczości ? jest to poważny problem.
    Dodatkowa karta pamięci i możliwość wyciągania baterii, pilot zdalnego sterowania oraz aparat fotograficzny w telefonie mnie nie interesuje, choć wodoszczelność była by OK.

    Po miesiącu użytkowania dostrzegłem jeszcze:
    + synchronizacja z zestawem głośnomówiącym działa lepiej niż w SII
    + jestem fanem podwójnego pukania w celu wybudzenia :)
    + przycisk ?Zakończ? w stockowej przeglądarce ? dziękuje!
    + przezroczysty pasek powiadomień z białymi ikonami - dziękuje!
    + bardzo dobre rozpoznawanie mowy
    + Etui Quick Window (choć dotąd byłem fanem wsuwek)
    + szybkość działania ? wreszcie telefon działa jak telefon

    To co mnie denerwuje:
    - skrzypiąca obudowa (sama świadomość możliwości wywołania efektu jest irytująca)
    - brak widoczności ekranu w położeniu poziomym w okularach przeciwsłonecznych z polaryzacją
    - aplikacja Family Protection, której nie chcę, nie używam, a która nachalnie domaga się instalacji
    - brzydka ikona kontaktów

    Podsumowując ekran rewelacja (choć trochę za ciemny przy automacie). Bardzo dobra reakcja na dotyk. Szerokość i wysokość akceptowalna (choć trochę za gruby a ramki mogły by być jeszcze cieńsze). Bateria wcale nie trzyma tak długo (ale może częściej używam telefonu niż wcześniej). Szybkość działania rewelacja. Jakość rozmów OK.
    .205.20.233 | 10 cze 2014, 16:06
  • seba
    Myślałem , że będzie on dla mnie trochę za dużym telefonem , ale mimo wielkich rozmiarów to jest on najlepszym telefonem !
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 cze 2014, 15:06
  • R E K L A M A
  • nopain
    Przesiadłem się po dwóch latach używania iphona4s. W sumie to miał być telefon dla syna, ale po tygodniu przejrzałem na oczy: LG jest tak fajny, że iphone idzie do syna :) Zero problemu z kontaktami/dokumentami (synchro online), personalizacja, no jestem w szoku jak to chodzi. I jak bardzo staje się kompanem na co dzień - prosty przykład, w menu jest taka opcja "użyj głośnego dzwonka w głośnym otoczeniu". Zaznaczyłem ok. Na co dzień pracuje w cichym miejscu i jakże się zdziwiłem, jak w markecie w zgiełku z mojej kieszeni wydobył się potężny sygnał mojego telefonu! Szok lol. Iphona zazwyczaj nie słyszałem, bo był nastawiony zawsze ciszej.
    No i jeszcze jedno: BATERIA! Możecie go zajechać i koło północy będzie spokojnie ze 40%. Ja sporo gadam, kilka sms, synchro, maile, pogoda, i telefon ma teraz 37% po 40 godzinach online (bez lokalizacji, bo wiem gdzie jestem ;p).
    A przyciski z tyłu bardzo mi pasują, główny ma nawet diodę dookoła, więc też widać że ktoś dzwoni jak jest ściszony. Dokupiłem cover lightarmor i jest bajka. Gorąco polecam.
    .205.84.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 09 cze 2014, 15:06
  • mariola  mail
    Świetny smartfon przestawiłam się z s4 i powiem szczerze, że warto. W sgs4 nie wszystko działało jak powinno, a tu po prostu bomba. Nie zamienię go na żaden inny ;) Polecam.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 05 cze 2014, 12:06
  • ket1ow
    Telefon mam od 28 listopada. Przesiadlem sie z LG l5 więc duży skok. Dla mnie świetny ale zaczne od minusów:
    -jakość głosnika do rozmow troche ssie
    -czesto podczas gier sie zagrzewa z tylu w okolicach aparatu
    -no i aktualizacje...ich opoznienie dla lg g2 potrafi wkurzyć
    -brak karty sim - czesto trzeba zrzucac wszystko na kompa a szkoda

    plusy :
    zdecydowanie funkcjonalnosc i ekran rozmieszczony do maximum . przycisk z tylu super sprawa , wykonanie swietne nie rysuje sie ani przod ani tył
    -glosnik do muzy gra glosniej i czysciej od mojego laptopa
    - aparat super mam porownanie z Z1 bo ma moj wspolokator i jest zdecydowanie lepszy - moze to tez sprawa ekranu duza jasnoc super barwy telefon w gole sie nie tnie nigdy nie mialem zadnego problemu
    -funkcjonalne skroty ekranowe
    -wygodne rozmieszenie ikon i klawiatury qwerty ze wzgledu na wlasnie maxymalnie wykorzystana przestrzen dla ekranu


    Gdybym mial drugi raz kupic telefon mysle ze tez wybralbym LG G2 nie moge narzekać , swietny ekran 0 zacinek najbardziej razi mnie tylko ta jakość rozmów ale tak to na plus daje 9.5/10
    .finemedia.pl | 26 maj 2014, 15:05
  • zibi
    kupiłem telefon 12 marca 2014 po dwóch miesiącach padł czarny ekran oddałem do serwisu i czekam z bijącym sercem jak będzie się sprawował po naprawie podobno stracę wszystkie kontakty i zdjęcia ogólnie telefon mnie zauroczył miałem nadzieję że jest bezawaryjny i spotkał mnie wielki zawód 20.05.2014
    .adsl.inetia.pl | 20 maj 2014, 20:05
  • Paluch
    Witam. Posiadam LG od miesiąca przesiadłem się z Galalaxy SII. Więc tak:
    - Na czarnym ekranie 4 wypalone piksele - świecą na biało(trzeba się dokładanie przyjrzeć)
    - Do dzisiaj nie rozwiązana usterka z usuwaniem szumów w trakcie rozmowy i nagrywania filmików (notabene w galaxy S4 podczas rozmów usterka dotyczy większej ilości sztuk. Nie wiem czy to przez redukcję szumów ale rozmówca ledwo co może zrozumieć dzwoniącego z S4)objawia się to obcinaniem szumów i to w nadmiarze, razem z głosem. Przez co rozmowa jak i nagrywanie wydają się szarpane. Więcej na YouTube można sobie poszukać.
    - Szybka od aparatu - dziwnym trafem porysowana (nie dużo ale pojawiają się mini ryski. W SII nie do pomyślenia). Telefon w gumowym etui od nowości, szybka nie ma styczności z podłożem. To chyba od tego przecierania ;) Ponieważ klawisz głośności jest przy szkle, co nieuchronnie prowadzi do częstego dotykania szkła.
    - Taki drobiazg różniący Samsunga od LG - LG ma gruby kabel USB i służy on do ładowania. Jest to bardzo niewygodne jak leżymy w łóżku (sztywne jakoś wszystko, nie ma ruchów. Nadwyręża gniazdo USB w telefonie. Samsung rozwiązał to cieniutkim kabelkiem od ładowarki)

    Reszta w jak najlepszym porządku. Każdy telefon ma jakieś wady. Osobiście wole G2 od S4 (I9505) za snapdragona 800
    .233.236.98 | 20 maj 2014, 00:05
  • Gladiator
    Wiec tak telefon kupiłem 2 maja - media Markt wszystko ładnie pięknie śmigało byłem zadowolony z tel. Aż przyszedł dzień dzisiejszy 16.05 podczas rozmowy wygasł ekran i już nic nie dało się zrobić ciemność nastała i koniec telefon padł. Tak wiec szybko w samochód i do media dzisiaj miało 14 dzień do kiedy można wymienić towar bo inaczej już tylko serwis by został ale ze po takiej przykrej sytuacji miałem dość LG. Tak wiec wymieniłem na samsunga s4 zobaczymy jak sie ten spisze, co do Lg to pracownik Media mówił ze maja dużo zwrotów Lg G2 własnie z tym samym problemem co mój przestaje działać ekran i koniec nic nie da sie zrobić tak wiec jak na telefon za te pieniądze to tragedia . Po za tym do czasu owego przypadku wszystko było dobrze radził sobie. Moja ocena to negatyw i nikomu jednak bym go nie polecił bo nie wiadomo czy za dzień lub miesiąc ekran nie przestanie działać.
    .ingram.com.pl | 16 maj 2014, 22:05
  • LG
    Telefon posiadam od poczatku roku i moge stwierdzic ze jest dobry.aktualizacja dotyczyla blokady ekranu(knock code)Ogolnie polecam
    .centertel.pl | 13 maj 2014, 08:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,8%   8,8%   32,4% 
 Wszystkich opinii: 136. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
Aktualności:

» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.233.11
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.