Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 146 telefonów  |  144 231 opinii  |  720 testów  |  6 429 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG G2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   9,4%   32,6% 
 Wszystkich opinii: 138. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Juudaszuu
    Mam go 3 miechy. Bateria rewelacja, 2 dni katowania (dużo rozmów, sms, internet, nie wiem tylko ile trzyma jeżeli ktoś gra, ale wydaje mi się że i tak lepiej niż konkurencja bo nikt z nich nie ma w tej cenie i przy tych parametrach 3000mah). Wyświetlacz bdb, nie widzę różnic między amoledami ips itd, każdy jest bardzo dobry!
    Nic się nie wiesza, nie laguje, obudowa jak obudowa, plastik, ale i tak każdy wkłąda telefon w case, futerał itd... Polecam kupić wersję 32gb (rzadko wtedy sie zrzuca foty na pc, ale można sobie w chmurze trzymać). Ogólnie mam porównanie z iphonem 4s (ale to inny system) z sIII i sIV i galaxy note 3. Note byłby idealny, gdyby był tańszy i ciut mniejszy i nie każdy lubi rysik. Nexus ma za słabą baterię. Naprawdę polecam. Telefon wart 1400zł (32gb. zamienię go jedynie na LG G3. Samsung s4 (droższy), a wypadł w mojej ocenie o klasę słabiej.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 cze 2014, 12:06
  • kubau2  mail
    Telefon jak najbardziej wart polecenia dla osób wymagających.
    Rozpocznę może od ekranu. Do tej pory użytkowałem już przeróżne telefony, TFT, Amoled oraz IPS, jednak muszę powiedzieć że te ostatnie robią stanowczo najlepsze wrażenie.
    Ekrany TFT są dobre (aczkolwiek jakością nie powalają), jednak przy świetle słonecznym na prawdę pozostają w tyle.
    Amoledy, no cóż, bardzo dobra czerń, przesycone kolory, widoczność w dzień dobra.
    Natomiast IPS już po raz kolejny pozytywnie mnie zaskoczył.
    Wcześniej miałem LG L9 II (D605) i wydaje mi się, że tam ekran robił nieco lepsze wrażenie, jednak i tutaj nie ma co narzekać.
    Nie sposób dopatrzyć się gołym okiem pikseli, widoczność nawet w słoneczny dzień to żaden problem. Co prawda występuje ten efekt przyciemnienia kiedy spogląda się spod kąta na wyświetlacz, jednak myślę że nie stanowi to tak dużego problemu. W nocy przy automatycznym ustawianiu jasności spada ona trochę za bardzo, jednak nastawienie na 20% poprawia ten problem. Oczywiście dzięki wąskiej ramce telefon pomimo iż ma 5,2" bardzo dobrze obsługuje się nawet jedną ręką.
    Szkoda że nie wykorzystali podobnie górnej i dolnej krawędzi, ale nic się na to nie poradzi.
    Co do designu to jak dla mnie wypada średnio, osobiście wolę bardziej prostokątne telefony.
    Trochę dziwnie działa tylna dioda wokół, czasami potrafi mrugać bez powodu (spowodowane jakąś aplikacją).
    Co do głośnika to muszę przyznać, że gra przeciętnie, a rozmawiając np. przez skype wiem iż rozmówca słyszy sam siebie.
    Nie podoba mi się ułożenie gniazda słuchawkowego, osobiście wolę kiedy jest u góry.
    Samo tworzywo z którego wykonano telefon myślę, że jest całkiem dobre, aczkolwiek nie wypowiem się jak wytrzymała jest tylna klapka, jako że niedawno zerwałem folię ochronną, ale jak na razie bez rys (bardzo szybko schodzi numer IMEI z naklejki).
    Co do ułożenia przycisków z tyłu nie mam zdania. Jest mi to obojętne czy są z boku urządzenia czy też z tyłu, chociaż ciekawym rozwiązaniem jest podwójne stuknięcie ekranu.
    Wielką wadą jak dla mnie jest jednolita konstrukcja telefonu, tzn. że nie można ściągnąć klapki oraz dołożyć pamięci. Gdyby nie te 16gb (10 dla użytkownika) które ma wbudowane (co dziwne bo poprzednik miał od razu 32gb) byłby to telefon idealny. Jest to dla mnie poważny problem, dlatego jednak rozwiązanie z klapką i dodatkową pamięcią byłoby bardzo przydatne.
    Może teraz trochę o baterii, niby jest to 3000mah, jednak jest to urządzenie tak wydajne, że niemal cały czas mam go podpięte do ładowania kiedy to możliwe, jednak spokojnie dałby radę jeden dzień wytrzymać. Przy np. oglądaniu filmu wypada całkiem dobrze, aczkolwiek przy innych zadaniach (jestem użytkownikiem wymagającym)już nie jest tak kolorowo; temperatura procesora nie spadnie poniżej 60 stopni, a po restarcie urządzenia osiąga nawet 77.
    Jeżeli chiałoby się ładować urządzenie od komputera (słabe zasilanie) to pewnie zajęłoby to cały dzień, aczkolwiek przez zwykłą ładowarkę jest całkiem dobrze.
    Sama nakładka LG myślę, że jest całkiem przyzwoita. Nie powala elegancją, ale przede wszystkim nie jest tak wymagająca jak TouchWiz samsunga (Android 4.4.2).
    Telefonik ma też kilka ciekawych dodatków, takie jak aplikacje qslide, chociaż szkoda że można dodać tylko kilka od producenta, oraz inne menu, które pokazuje się np. po podłączeniu słuchawek. Zauważyłem również, że aplikacja pilota została ulepszona, dzięki czemu można ręcznie wstroić urządzenie (chociaż wygodniej używa się pilota).
    Co do wydajności to na prawdę trudno jest go obciążyć, co u mnie nigdy nie było trudne.
    Aparat uważam, że wypada średnio, miałem S4 zoom, tak więc do tego nie ma co się równać, jednak myślę że jakość jest podobna jak w samsungowych 8mpx.
    Wadą aparatu na pewno jest bardzo długi czas łapania ostrości kiedy używa się lampy doświetlającej (w trybie automatycznym tylko raz mi się sama włączyła).
    Ciekawym rozwiązaniem jest możliwość nagrywania w 4K (po wgraniu modu), jednak kiedy 1minuta filmu waży 218mb a ma się do dyspozycji tylko 10gb może być problem.
    Wgrywając inny system możemy się cieszyć czymś w stylu multiwindow z samsunga note 3 (istna kopia), co uważam za bardzo duży plus.
    Jeżeli ktoś lubi używać rozpoznawania twarzy jako zabezpieczenia urządzenia to jest to stanowczo dobry wybór.
    Żaden samsung nie pobije LG pod względem czasu jaki jest potrzebny na rozpoznanie twarzy. Tutaj wystarczy często sam moment kiedy kamera się włączy a urządzenie już rozpozna naszą twarz i odblokuje urządzenie, gdzie jednak przy samsungach trzeba było z 2 sekundy poczekać.
    Gdyby telefon miał te 32GB na pewno zatrzymałbym go na dłuższy czas.
    Jednak oceniając ogólnie to urządzenie jest to zdecydowanie telefon wart polecenia, zwłaszcza za taką cenę.
    W razie jakichkolwiek pytań proszę śmiało pisać na podany adres e-mail.
    .dynamic.chello.pl | 11 cze 2014, 18:06
  • soniak
    Zdecydowanie odradzam zakup tego telefonu. Użytkowałem go 4 miesiące od 12.2013 do 04.2014 po czym telefon padł przy aktualizacji oprogramowania przesłanego oczywiście przez producenta. To wszystko nic. Następnego dnia oddałem tel. do naprawy w ramach gwarancji. Po kilku dniach byłem w szoku: mało że serwis w Mławie odmówił mi bezpłatnej naprawy, to unieważnił gwarancje podając za przyczynę moją ingerencję w oprogramowanie i nieserwisową naprawę... Zbulwersowany niespodziewanym przebiegiem sytuacji do dziś, tj. 11.06.14 walczyłem o swoje pisząc bezpośrednio do LG Electronics w Warszawie, które podtrzymało niestety decyzję serwisu w Mławie, potem znów do serwisu, a także do operatora ...nic z tego ...nawet nie potrafili przedstawić wiarygodnych przyczyn odmowy bezpłatnej naprawy, przedstawić szczegółowej ekspertyzy oraz nie potrafili wyjaśnić niezgodności numerów błędów które wyświetla mój telefon z numerami błędów przesłanych mi przez serwis na zdjęciu rzekomo zrobionym podczas pierwszych oględzin... w żywe oczy lekceważące podejście Firmy LG do klienta ..Ostrzegam wszystkich przed zakupem sprzętu tej firmy ..wystarczy poczytac opinie na zagranicznych forach na temat problemów z tym telefonem po aktualizacji oprogramowania ..ale oczywiści serwis oraz LG Polska wszystkiego sie wyprą ...za te pięniądze to jedna wieka porażka!
    .ip.netia.com.pl | 11 cze 2014, 10:06
  • R E K L A M A
  • arturb13
    Przy przesiadce na LG G2 z Galaxy SII największe moje obawy dotyczyły ekranu. Bardzo zależało mi na nasyconych kolorach oraz ?prawdziwej? czerni, która cechuje AMOLED. Myślałem zatem o GS5, który z kolei jest trochę za duży. Poza tym znudziły mi się już Samsungi. Postawiłem na LG G2 i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Czerń jest bardzo dobra, nasycenie również. Obecnie nie mogę patrzyć na nienaturalny zielonkawy ekran starego Galaxy SII, który teraz w moim odczuciu przypomina telewizor kineskopowy. Nie ma jednak róży bez kolców. Obecnie bardzo mnie irytuje to, że nie mogę również patrzeć na ekran mojego notebooka, który jest ciemniejszy i o niższej rozdzielczości ? jest to poważny problem.
    Dodatkowa karta pamięci i możliwość wyciągania baterii, pilot zdalnego sterowania oraz aparat fotograficzny w telefonie mnie nie interesuje, choć wodoszczelność była by OK.

    Po miesiącu użytkowania dostrzegłem jeszcze:
    + synchronizacja z zestawem głośnomówiącym działa lepiej niż w SII
    + jestem fanem podwójnego pukania w celu wybudzenia :)
    + przycisk ?Zakończ? w stockowej przeglądarce ? dziękuje!
    + przezroczysty pasek powiadomień z białymi ikonami - dziękuje!
    + bardzo dobre rozpoznawanie mowy
    + Etui Quick Window (choć dotąd byłem fanem wsuwek)
    + szybkość działania ? wreszcie telefon działa jak telefon

    To co mnie denerwuje:
    - skrzypiąca obudowa (sama świadomość możliwości wywołania efektu jest irytująca)
    - brak widoczności ekranu w położeniu poziomym w okularach przeciwsłonecznych z polaryzacją
    - aplikacja Family Protection, której nie chcę, nie używam, a która nachalnie domaga się instalacji
    - brzydka ikona kontaktów

    Podsumowując ekran rewelacja (choć trochę za ciemny przy automacie). Bardzo dobra reakcja na dotyk. Szerokość i wysokość akceptowalna (choć trochę za gruby a ramki mogły by być jeszcze cieńsze). Bateria wcale nie trzyma tak długo (ale może częściej używam telefonu niż wcześniej). Szybkość działania rewelacja. Jakość rozmów OK.
    .205.20.233 | 10 cze 2014, 16:06
  • seba
    Myślałem , że będzie on dla mnie trochę za dużym telefonem , ale mimo wielkich rozmiarów to jest on najlepszym telefonem !
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 cze 2014, 15:06
  • nopain
    Przesiadłem się po dwóch latach używania iphona4s. W sumie to miał być telefon dla syna, ale po tygodniu przejrzałem na oczy: LG jest tak fajny, że iphone idzie do syna :) Zero problemu z kontaktami/dokumentami (synchro online), personalizacja, no jestem w szoku jak to chodzi. I jak bardzo staje się kompanem na co dzień - prosty przykład, w menu jest taka opcja "użyj głośnego dzwonka w głośnym otoczeniu". Zaznaczyłem ok. Na co dzień pracuje w cichym miejscu i jakże się zdziwiłem, jak w markecie w zgiełku z mojej kieszeni wydobył się potężny sygnał mojego telefonu! Szok lol. Iphona zazwyczaj nie słyszałem, bo był nastawiony zawsze ciszej.
    No i jeszcze jedno: BATERIA! Możecie go zajechać i koło północy będzie spokojnie ze 40%. Ja sporo gadam, kilka sms, synchro, maile, pogoda, i telefon ma teraz 37% po 40 godzinach online (bez lokalizacji, bo wiem gdzie jestem ;p).
    A przyciski z tyłu bardzo mi pasują, główny ma nawet diodę dookoła, więc też widać że ktoś dzwoni jak jest ściszony. Dokupiłem cover lightarmor i jest bajka. Gorąco polecam.
    .205.84.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 09 cze 2014, 15:06
  • mariola  mail
    Świetny smartfon przestawiłam się z s4 i powiem szczerze, że warto. W sgs4 nie wszystko działało jak powinno, a tu po prostu bomba. Nie zamienię go na żaden inny ;) Polecam.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 05 cze 2014, 12:06
  • ket1ow
    Telefon mam od 28 listopada. Przesiadlem sie z LG l5 więc duży skok. Dla mnie świetny ale zaczne od minusów:
    -jakość głosnika do rozmow troche ssie
    -czesto podczas gier sie zagrzewa z tylu w okolicach aparatu
    -no i aktualizacje...ich opoznienie dla lg g2 potrafi wkurzyć
    -brak karty sim - czesto trzeba zrzucac wszystko na kompa a szkoda

    plusy :
    zdecydowanie funkcjonalnosc i ekran rozmieszczony do maximum . przycisk z tylu super sprawa , wykonanie swietne nie rysuje sie ani przod ani tył
    -glosnik do muzy gra glosniej i czysciej od mojego laptopa
    - aparat super mam porownanie z Z1 bo ma moj wspolokator i jest zdecydowanie lepszy - moze to tez sprawa ekranu duza jasnoc super barwy telefon w gole sie nie tnie nigdy nie mialem zadnego problemu
    -funkcjonalne skroty ekranowe
    -wygodne rozmieszenie ikon i klawiatury qwerty ze wzgledu na wlasnie maxymalnie wykorzystana przestrzen dla ekranu


    Gdybym mial drugi raz kupic telefon mysle ze tez wybralbym LG G2 nie moge narzekać , swietny ekran 0 zacinek najbardziej razi mnie tylko ta jakość rozmów ale tak to na plus daje 9.5/10
    .finemedia.pl | 26 maj 2014, 15:05
  • zibi
    kupiłem telefon 12 marca 2014 po dwóch miesiącach padł czarny ekran oddałem do serwisu i czekam z bijącym sercem jak będzie się sprawował po naprawie podobno stracę wszystkie kontakty i zdjęcia ogólnie telefon mnie zauroczył miałem nadzieję że jest bezawaryjny i spotkał mnie wielki zawód 20.05.2014
    .adsl.inetia.pl | 20 maj 2014, 20:05
  • Paluch
    Witam. Posiadam LG od miesiąca przesiadłem się z Galalaxy SII. Więc tak:
    - Na czarnym ekranie 4 wypalone piksele - świecą na biało(trzeba się dokładanie przyjrzeć)
    - Do dzisiaj nie rozwiązana usterka z usuwaniem szumów w trakcie rozmowy i nagrywania filmików (notabene w galaxy S4 podczas rozmów usterka dotyczy większej ilości sztuk. Nie wiem czy to przez redukcję szumów ale rozmówca ledwo co może zrozumieć dzwoniącego z S4)objawia się to obcinaniem szumów i to w nadmiarze, razem z głosem. Przez co rozmowa jak i nagrywanie wydają się szarpane. Więcej na YouTube można sobie poszukać.
    - Szybka od aparatu - dziwnym trafem porysowana (nie dużo ale pojawiają się mini ryski. W SII nie do pomyślenia). Telefon w gumowym etui od nowości, szybka nie ma styczności z podłożem. To chyba od tego przecierania ;) Ponieważ klawisz głośności jest przy szkle, co nieuchronnie prowadzi do częstego dotykania szkła.
    - Taki drobiazg różniący Samsunga od LG - LG ma gruby kabel USB i służy on do ładowania. Jest to bardzo niewygodne jak leżymy w łóżku (sztywne jakoś wszystko, nie ma ruchów. Nadwyręża gniazdo USB w telefonie. Samsung rozwiązał to cieniutkim kabelkiem od ładowarki)

    Reszta w jak najlepszym porządku. Każdy telefon ma jakieś wady. Osobiście wole G2 od S4 (I9505) za snapdragona 800
    .233.236.98 | 20 maj 2014, 00:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,0%   9,4%   32,6% 
 Wszystkich opinii: 138. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
Aktualności:

» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.188.142
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.