Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 406 telefonów  |  146 632 opinie  |  720 testów  |  2 431 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG G2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   8,9%   32,9% 
 Wszystkich opinii: 146. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • dzemik
    Przesiadłem się ze Samsunga Galaxy S3. W porównaniu z SGS3 niebo a ziemia:) Telefonik kupiony w Media Markt w Niemczech 18.07.2014 32GB pamięci. Telefon rewelacja, śmiga aż miło zero problemów z aktualizacją do najnowszego Androida i z wyświetlaczem wypalonych pikseli jak niektórzy pisali. Zainstalowane gry i aplikacje nie zamulają śmiga wszystko aż miło. Jak na razie jestem w 100% zadowolony z zakupu a jestem wymagającym użytkownikiem, polecam telefon każdemu niezdecydowanemu!
    Plusy: Wygląd, wyświetlacz, bateria, szybkość działania(płynność), funkcjonalność, możliwość personalizacji i wiele innych.
    .153.164.202 | 22 lip 2014, 20:07
  • -_Scorpion_-
    Telefon wspaniały, że tak się wypowiem! Bateria trzyma na prawdę długo. Jak Arc S w nocy tracił 20% baterii to ten traci z 2, 3%. Ekran cudo ! Jakość HD wygląda świetnie! Dobry pomysł z przyciskami na tylnej obudowie, naprawdę, jest to poręczne, a producenci postarali się też, żeby odblokować telefon dwoma tapnięciami ekranu (bez tego byłaby masakra). Przez 2 tygodnie nie zauważyłem żadnych zacięć, Android stabilny, dużo praktycznych rozwiązań od producenta! Aparat średnio sobie radzi z lampą błyskową, ale w świetle dziennym cudo! Telefon godny polecenia !
    .kalisz.mm.pl | 18 lip 2014, 11:07
  • Bart
    Telefon mam od 06.07! Rewelacja. Ma wszystkie funkcje. Najnowszy android + nakładka LG -> SUPER! czego chcieć więcej w tej cenie? [...] W LG G2 kultura. Wszystko sztywne, dobrze spasowane, wyświetlacz piękny, zaokrąglone brzegi, po prostu świetny sprzęt w tej cenie... brakuje mu jedynie... większego prestiżu marki i być może wodoszczelności dla jeszcze większego "bajeru", ale poza tym - kozak :)
    .pocztowy.pl | 16 lip 2014, 08:07
  • R E K L A M A
  • pio
    Telefonik super! Mam go dopiero 24h wiec poki to dopiero pierwsze wrazenia. Czy osoby ktore maja ten telefon tez maja na dole slad po przyciskach funkcyjnych? Chodzi o klawisze menu,home,back jak wlacze pelny ekran w filmie, zdjeciu czy jakkolwiek inaczej to bardzo slabo ale jednak da sie dostrzec slaby slad po nich, zawsze w tej samej kolejnosci nawet jak zmienie ich kolejnosc w ustawieniach to slad jest taki sam. Musi to byc wina wyswietlacza mimo ze telefon zakupilem nowy. Niby w niczym nie przeszkadza acz troche mnie to zirytowalo ze w nowym, flagowym smartfonie takie cos wystepuje.
    .mas802.nsw.optusnet.com.au | 12 lip 2014, 23:07
  • jaros22
    Zakupiłem telefon niedawno. Jest rewelacyjny, ekran, aparat, szybkość działania, wszystko jest rewelacyjne! Knock on bardzo się przydaje, nie wyobrazam sobie teraz telefonu be tej funkcji. Biorąc inne telefony do ręki odruchowo stukam dwa razy w ekran. Przycisk zasilania jest bardzo rzadko używany, lecz umiejscowienie go z tyłu telefonu jest genialnym pomysłem. Jeden mały minus. Telefon po dwóch tygodniach się zepsuł, jakis problem z ekranem. Lecz gwarancja przebiegła pomyslnie. Kontakt z LG jest wspaniały, pomocni ludzie, szybka naprawa. Polecam!
    .235.152.245 | 30 cze 2014, 15:06
  • Mila
    Mam telefon od kilku tygodni. Jak na razie (odpukać) jest świetny, nie zawiesza się, wszystko sprawnie działa. Android ani razu się nie zresetował, jedynie na początku zaktualizował ze trzy razy, aczkolwiek nic mi nie usunął, więc duży +. Minusem może być krótko trzymająca bateria, ale jak używam telefonu tylko do smsów czy poczty, to kilka dni daje rade, jednak dla cały czas korzystających niestety max 1 dobę. W porównaniu do Samsunga Galaxy S4 zdecydowanie lepszy (mimo że podobne parametry, to jednak LG G2 posiada LTE, ma szybszy procesor - a to się czuje, nawet ekran bardziej wyczulony na dotyk). Jak dla mnie super telefon, innego bym nie chciała, jedynie ta bateria.. ale cóż ;)
    .toya.net.pl | 21 cze 2014, 16:06
  • dgk13
    Katastrofa. Nie dosc ze po 3 dniach martwy pixel to jeszcze android crashuje sie , telefon resetuje sie , sam zmienia tapety na deafult, doszedlem do 1 wniosku po roku uzytkowania 4s i przerzucenia sie na to plastikowe łajno. Zeby móc korzystac ze smartfona z przyjemnoscia trzeba wydac kase i kupic sprzet od appla bo android i te plastikowe mydelniczki ktore na nim pracuja , niewazne czy LG ,czy Samsung , czy HTC (czasami aluminiowe , oczywiscie ze zle spasowania obudowa) , czy inne szklane sony z wyswietlaczem gorszym niz kineskopowe telewizory nie jest warte ani zlotowki
    .dynamic.chello.pl | 20 cze 2014, 17:06
  • leah
    Jak dla mnie to najlepszy telefon, jaki do tej pory miałam. Działa bardzo szybko i płynnie, nie zawiesza, ani nie zacina się. Jedynie do czego mogę się przyczepić to brak slotu karty pamięci i "wolny" aparat, zanim zrobi zdjęcie ( z lampą) to namyśla się i się namyśla....Ale cała reszta bomba. Zmienię go tylko na G3 lub wyższe modele.
    .133.229.22 | 17 cze 2014, 12:06
  • Juudaszuu
    Mam go 3 miechy. Bateria rewelacja, 2 dni katowania (dużo rozmów, sms, internet, nie wiem tylko ile trzyma jeżeli ktoś gra, ale wydaje mi się że i tak lepiej niż konkurencja bo nikt z nich nie ma w tej cenie i przy tych parametrach 3000mah). Wyświetlacz bdb, nie widzę różnic między amoledami ips itd, każdy jest bardzo dobry!
    Nic się nie wiesza, nie laguje, obudowa jak obudowa, plastik, ale i tak każdy wkłąda telefon w case, futerał itd... Polecam kupić wersję 32gb (rzadko wtedy sie zrzuca foty na pc, ale można sobie w chmurze trzymać). Ogólnie mam porównanie z iphonem 4s (ale to inny system) z sIII i sIV i galaxy note 3. Note byłby idealny, gdyby był tańszy i ciut mniejszy i nie każdy lubi rysik. Nexus ma za słabą baterię. Naprawdę polecam. Telefon wart 1400zł (32gb. zamienię go jedynie na LG G3. Samsung s4 (droższy), a wypadł w mojej ocenie o klasę słabiej.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 cze 2014, 12:06
  • kubau2  mail
    Telefon jak najbardziej wart polecenia dla osób wymagających.
    Rozpocznę może od ekranu. Do tej pory użytkowałem już przeróżne telefony, TFT, Amoled oraz IPS, jednak muszę powiedzieć że te ostatnie robią stanowczo najlepsze wrażenie.
    Ekrany TFT są dobre (aczkolwiek jakością nie powalają), jednak przy świetle słonecznym na prawdę pozostają w tyle.
    Amoledy, no cóż, bardzo dobra czerń, przesycone kolory, widoczność w dzień dobra.
    Natomiast IPS już po raz kolejny pozytywnie mnie zaskoczył.
    Wcześniej miałem LG L9 II (D605) i wydaje mi się, że tam ekran robił nieco lepsze wrażenie, jednak i tutaj nie ma co narzekać.
    Nie sposób dopatrzyć się gołym okiem pikseli, widoczność nawet w słoneczny dzień to żaden problem. Co prawda występuje ten efekt przyciemnienia kiedy spogląda się spod kąta na wyświetlacz, jednak myślę że nie stanowi to tak dużego problemu. W nocy przy automatycznym ustawianiu jasności spada ona trochę za bardzo, jednak nastawienie na 20% poprawia ten problem. Oczywiście dzięki wąskiej ramce telefon pomimo iż ma 5,2" bardzo dobrze obsługuje się nawet jedną ręką.
    Szkoda że nie wykorzystali podobnie górnej i dolnej krawędzi, ale nic się na to nie poradzi.
    Co do designu to jak dla mnie wypada średnio, osobiście wolę bardziej prostokątne telefony.
    Trochę dziwnie działa tylna dioda wokół, czasami potrafi mrugać bez powodu (spowodowane jakąś aplikacją).
    Co do głośnika to muszę przyznać, że gra przeciętnie, a rozmawiając np. przez skype wiem iż rozmówca słyszy sam siebie.
    Nie podoba mi się ułożenie gniazda słuchawkowego, osobiście wolę kiedy jest u góry.
    Samo tworzywo z którego wykonano telefon myślę, że jest całkiem dobre, aczkolwiek nie wypowiem się jak wytrzymała jest tylna klapka, jako że niedawno zerwałem folię ochronną, ale jak na razie bez rys (bardzo szybko schodzi numer IMEI z naklejki).
    Co do ułożenia przycisków z tyłu nie mam zdania. Jest mi to obojętne czy są z boku urządzenia czy też z tyłu, chociaż ciekawym rozwiązaniem jest podwójne stuknięcie ekranu.
    Wielką wadą jak dla mnie jest jednolita konstrukcja telefonu, tzn. że nie można ściągnąć klapki oraz dołożyć pamięci. Gdyby nie te 16gb (10 dla użytkownika) które ma wbudowane (co dziwne bo poprzednik miał od razu 32gb) byłby to telefon idealny. Jest to dla mnie poważny problem, dlatego jednak rozwiązanie z klapką i dodatkową pamięcią byłoby bardzo przydatne.
    Może teraz trochę o baterii, niby jest to 3000mah, jednak jest to urządzenie tak wydajne, że niemal cały czas mam go podpięte do ładowania kiedy to możliwe, jednak spokojnie dałby radę jeden dzień wytrzymać. Przy np. oglądaniu filmu wypada całkiem dobrze, aczkolwiek przy innych zadaniach (jestem użytkownikiem wymagającym)już nie jest tak kolorowo; temperatura procesora nie spadnie poniżej 60 stopni, a po restarcie urządzenia osiąga nawet 77.
    Jeżeli chiałoby się ładować urządzenie od komputera (słabe zasilanie) to pewnie zajęłoby to cały dzień, aczkolwiek przez zwykłą ładowarkę jest całkiem dobrze.
    Sama nakładka LG myślę, że jest całkiem przyzwoita. Nie powala elegancją, ale przede wszystkim nie jest tak wymagająca jak TouchWiz samsunga (Android 4.4.2).
    Telefonik ma też kilka ciekawych dodatków, takie jak aplikacje qslide, chociaż szkoda że można dodać tylko kilka od producenta, oraz inne menu, które pokazuje się np. po podłączeniu słuchawek. Zauważyłem również, że aplikacja pilota została ulepszona, dzięki czemu można ręcznie wstroić urządzenie (chociaż wygodniej używa się pilota).
    Co do wydajności to na prawdę trudno jest go obciążyć, co u mnie nigdy nie było trudne.
    Aparat uważam, że wypada średnio, miałem S4 zoom, tak więc do tego nie ma co się równać, jednak myślę że jakość jest podobna jak w samsungowych 8mpx.
    Wadą aparatu na pewno jest bardzo długi czas łapania ostrości kiedy używa się lampy doświetlającej (w trybie automatycznym tylko raz mi się sama włączyła).
    Ciekawym rozwiązaniem jest możliwość nagrywania w 4K (po wgraniu modu), jednak kiedy 1minuta filmu waży 218mb a ma się do dyspozycji tylko 10gb może być problem.
    Wgrywając inny system możemy się cieszyć czymś w stylu multiwindow z samsunga note 3 (istna kopia), co uważam za bardzo duży plus.
    Jeżeli ktoś lubi używać rozpoznawania twarzy jako zabezpieczenia urządzenia to jest to stanowczo dobry wybór.
    Żaden samsung nie pobije LG pod względem czasu jaki jest potrzebny na rozpoznanie twarzy. Tutaj wystarczy często sam moment kiedy kamera się włączy a urządzenie już rozpozna naszą twarz i odblokuje urządzenie, gdzie jednak przy samsungach trzeba było z 2 sekundy poczekać.
    Gdyby telefon miał te 32GB na pewno zatrzymałbym go na dłuższy czas.
    Jednak oceniając ogólnie to urządzenie jest to zdecydowanie telefon wart polecenia, zwłaszcza za taką cenę.
    W razie jakichkolwiek pytań proszę śmiało pisać na podany adres e-mail.
    .dynamic.chello.pl | 11 cze 2014, 18:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   8,9%   32,9% 
 Wszystkich opinii: 146. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» BlackBerry Porsche Design P9983
» Prestigio Grace
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5
» ZMAX: budżetowy fablet ZTE
» KAZAM Thunder 340W: pierwszy owoc współpracy z Microsoftem
» LG Bello i Fino trafiają do sprzedaży w Polsce
» Smartfon Panasonic z imponującym aparatem Leica



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.133.166
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.