Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 146 telefonów  |  144 254 opinie  |  720 testów  |  5 849 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Lenovo

Lenovo A850



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 36,4%   0,0%   63,6% 
 Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • thide
    @sue, pamięć wewnętrzna telefonu to karta SD-int_sd, a włożona przez Ciebie to ext_sd. Internal i external. Prawdopodobnie masz uszkodzoną pamięć wewnętrzną.
    .ip.netia.com.pl | 06 lip 2014, 14:07
  • sue
    Telefon Lenovo a850 mam od niecałych dwóch tygodni. Wiem, że jest to mało czasu, żeby wypowiadać się na jego temat. Jestem bardzo zadowolona z kupna. 5.5 cala to dużo, ale po kilku dniach przyzwyczaiłam się do tej wielkości. Bateria wytrzymuje u mnie max do dwóch dni, przy prawie ciągłym siedzeniu na nim (internet, gry, muzyka). Mam tylko jeden problem. Kiedy wejdę w aparat wyświetla mi się: ,,przed przystąpieniem do korzystania z aparatu włóż kartę SD". Bardzo mnie to zdziwiło, bo karta jest wsadzona (ma 16 GB). Telefon pokazuje też, że karta jest uszkodzona, więc kupiłam nową i jest tak samo. Jak ktoś wie jak to naprawić to proszę o pomoc. Jak dla mnie telefon cudo. Polecam.
    .9.117.240 | 03 lip 2014, 13:07
  • Sareth  mail
    Trafiłem na ten telefon po wpisaniu w waszej wyszukiwarce lonovo a850+ tak + a więc prosiłbym o dodanie lepszego modelu lonovo a850 który jest oznakowany tylko plusikiem lecz posiada 8rdzeniowy procesor o taktowaniu 1,4ghz. [ciach link] Tutaj znajduje się jego cała specyfikacja, dużo się nie różni a jednak.
    Zapewne nie wiesz, zatem pragnę Cię poinformować, że ten serwis bazuje na specyfikacjach producenta. Nie publikujemy danych marki Lonovo. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 cze 2014, 17:06
  • R E K L A M A
  • Filozof71  mail
    Nie miałem tego telefonu w ręce, ale uważam że 200ppi to zdecydowanie za mało. Na pewno telefon się mniej muli jak ma mniejszą rozdzielczość, ale ten telefon to chyba dla takich co chcą mieć jak największy ekran jak najmniejeszym kosztem. Retina to nie jest.
    .maverick.com.pl | 13 cze 2014, 04:06
  • Andy
    Świetny telefon - użytkuję go już pół roku i jestem bardzo zadowolony. Bardzo wygodny, wykonany z dobrej jakości materiałów- a specyfikacja techniczna na całkiem niezłym poziomie (szczególnie porównując do konkurencyjnych cenowo produktów np. Samsunga). Dwie karty SIM, w jednej AERO 2, facebook, przeglądarki - wszystko śmiga jak ta lala. Czas pracy baterii? No cóż, tu jest różnie w zależności od intensywności użytkowania, ale raczej 1.5- 2 dni wytrzymuje ( a korzystam z niego raczej intensywnie), chociaż na początku zdarzało mi się baterię rozładować w 6h... :) Aparat zaskoczył mnie pozytywnie- spodziewałem się kompletnej kaszany - a jest ok. Bez fajerwerków, ale daje radę.

    Zalety:
    + dobrej jakości wyświetlacz, świetne kąty i kolory
    + aplikacje śmigają!
    + bardzo dobra jakość słuchawki i mikrofonu
    + dobrze spasowana obudowa- nic nie trzeszczy
    + wygodny w użytkowaniu ( chociaż raczej wymaga obu rąk np. do pisania smsów )
    + całkiem niezły oryginalny soft- nie czułem zmiany ingerencji
    + świetny stosunek cena/jakość
    + obsługa AERO 2 - darmowy internet

    Wady:
    - dla niektórych za duży ( chociaż mi świetnie się go używa i świetnie leży w dłoni )
    - rozdzielczość ekranu mogłaby być wyższa ( chociaż w żaden sposób nie wpływa to na korzystanie z telefonu, jakość obrazu jest świetna )
    - 4GB wewnętrznej pamięci, z czego ok. 1.7 Gb na system- to jednak trochę za mało
    - średni aparat ( zarówno front jak i back )


    Generalnie telefon polecam - jeśli zastanawiasz się nad smartfonem z Chin (i nie przeszkadza Ci rozmiar, na który znajomi i nieznajomi reagują "wow! To tablet?") to Lenovo A850 będzie telefonem, który Cię nie rozczaruje. Sam wrzuciłem do niego kartę od mojego operatora i kartę Aero, kilka aplikacji biurowych, program pocztowy - i wiele spraw mogę załatwiać zdalnie - przez telefon. I pierwszy raz w życiu jest to wygodne.

    Pozdrawiam użytkowników i nie tylko :)
    .dynamic.chello.pl | 10 cze 2014, 14:06
  • skuter
    Thide, Dziękuję za szybką odpowiedź, w dodatku z dobrymi wieściami. Po cichu liczyłem, że będzie to ROM S123. [...]
    Byłem cierpliwy. Proszę zapoznać się z regulaminem komentarzy i zadawać pytania tam, gdzie jest na to miejsce. (j)
    .netia.pl | 11 kwi 2014, 13:04
  • kasiulka892  mail
    Witam, polecam telefon jak najbardziej sama z niego teraz korzystam, wszystko działa poprawnie śmiga jak Samsung S IV. Mam wgrane dodatkowe romy. Zdjęcia również nie są złe natomiast należy poprawnie ustawić aparat.
    .adsl.inetia.pl | 11 kwi 2014, 08:04
  • thide
    @skuter
    Cały czas korzystam z Gmaila poprzez Chrome. Nie dodawałem go do aplikacji.
    W Google Play wszystko działa tak, jak powinno. Android 4.2.2 a850_s123_130814
    Pozdrawiam
    .ip.netia.com.pl | 10 kwi 2014, 20:04
  • skuter
    Kolego Thide,
    Fajna opinia prosto od użytkownika, ale powiedz czy można korzystać z poczty gmail na standrdowym ROM-ie i czy możesz bez przeszkód korzystać ze sklepu google play. Wyczytałem, że gmail informuje, że odebrano wiadomość, ale nie można ich przeczytać. Napisz z jakim ROM-em dostałeś telefon.
    .netia.pl | 10 kwi 2014, 14:04
  • thide
    Witam.
    A850 posiadam od początku roku. Przyszedł do mnie w pierwszym tygodniu stycznia. Zastanawiałem się nad jego kupnem dosyć długo, ponieważ tak duże smartfony były mi obce. W końcu podjąłem decyzje i przestałem namyślać się nad A830 i A850 i sięgnąłem po tego drugiego.
    Zapłaciłem za niego 550zł i nie zawiodłem się.
    Wyświetlacz: Mimo tego, że ma niską rozdzielczość jak na 5,5 calowy ekran to nie ma tak zwanej pixelozy, gdzie gołym okiem można dostrzec pixele. Wszystko wygląda bardzo dobrze.
    Procesor i RAM: Spodziewałem się szybkiego telefonu i nie zawiodłem się. Spokojnie dorównuje Samsungowi Galaxy S3, który jest 2x droższy. Każda gra działa w pełnej szybkości, przeglądanie internetu nie sprawia kłopotów, nic się nie zawiesza czy laguje.
    Slot kart pamięci: Na początku trochę się przegrzewał. Myślałem, że to wina karty, która wróciła z gwarancji właśnie z tego powodu, jednak po kilku dniach wszystko wróciło do normy.
    Dual sim: nie korzystałem.
    Internet: działa wyśmienicie. Wszystkie przejścia są płynne, strony można przeglądać bez konieczności ich przybliżania co jest dużym plusem. Nie ma problemów z Wi-Fi jak i z sieciową transmisją danych. Aero2 nie testowałem.
    Aparat: pięta Achillesowa tego smartfona. Coś jest z nim nie tak, ponieważ podgląd z aparatu jest lekko czerwonawy. Nie kupiłem go dla robienia zdjęć.
    Bateria: mega zaskoczenie. Wszyscy biadolili o baterii, która ma bardzo małą pojemność. Przecież sobie nie poradzi, będziesz ładował co 3 godziny. Kompletna bzdura! Lenovo ładuję średnio 2 razy na tydzień przy codziennym, dosyć długim korzystaniem z internetu, graniem w wymagające gry [GTA: San Andreas, Fifa 14 itd.], a stan baterii drastycznie nie spada. Mój rekord to 10 dni bez ładowania.
    Wykonanie: Nic nie skrzypi, nic nie piszczy.
    ROM: Posiadam standardowy firmware. W niektórych miejscach nie ma polskiego języka, jednak z tego co widziałem to jedynie w niektórych opcjach w ustawieniach jest język angielski i w kilku aplikacjach od Lenovo.
    Problemy: Telefon lubi czasami powariować, jednak to zrozumiałe, bo, gdy nie resetujemy go przez miesiąc to telefon to wymusi. Nie wiem jak inni, ale ja mam problem z podłączaniem do USB. Po podłączeniu wciskam open usb storage i pojawia się karta pamięci, a chwilę później wciskam znowu na open usb storage, by tym razem otworzyć pamięc wewnętrzną to smartfon cały czas myśli i muszę odłączyć i podłączyć go do USB. Niekiedy muszę robić to 2-3 razy, by zadziałało, ale możliwe, że to wina Folder Mount.
    Mity: Wyświetlacz DZIAŁA I NIE WARIUJE, gdy jest zimno.
    Smartfon oceniam na 5/5. Po prostu, w takim przedziale cenowym jest to idealne rozwiązanie. Ba. Powiem nawet, że ten telefon powinien kosztować o wiele więcej. Aż dziw bierze czemu jest tak tani. Czekam, aż pojawi się w Polsce, by wygryzł Samsungi i inne firmy, które zarabiają krocie.
    .ip.netia.com.pl | 09 kwi 2014, 18:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 36,4%   0,0%   63,6% 
 Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
Aktualności:

» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.249.10
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.