Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 213 telefony  |  145 118 opinii  |  720 testów  |  3 906 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Lenovo

Lenovo A850



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,7%   0,0%   58,3% 
 Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • Gierew
    Hejo,

    telefon kupiłem jakiś czas temu na allegro.
    Pierwsze wrażenie to: O Matko, jaki wielki!!
    Jednak po paru dniach zacząłem doceniać te 5,5 cala.
    Wyświetlacz jest ok, jednak w porównianiu do Xperii Z, którą mam w domu to trochę odstaje.
    Telefon jest szybki, nie wiesza się i póki co nie mam z nim żadnych problemów.
    Co do aparatu, to taki sobie, zrobi w miarę wyraźne zdjęcie, gdy się go stabilnie trzyma.
    Mam problem z GPS, mianowicie wogóle nie łapie fixa. Nie wiem czym to jest spowodowane, robiłem wszystkie tipsy z internetu i nic. Mam ROM s123 i podobno w innych nie ma tego problemu, a nie chcę nic zmieniać, bo kto wie? Może coś schrzanię.
    Bateria trzyma mi tak 2-3 dni.
    Ogólne wrażenie jak najbardziej pozytywne, poza tym gps-em.
    Polecam niezdecydowanym, nastepny będzie K900 lub 910 :)

    Pozdrawiam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 sie 2014, 23:08
  • thide
    @sue, pamięć wewnętrzna telefonu to karta SD-int_sd, a włożona przez Ciebie to ext_sd. Internal i external. Prawdopodobnie masz uszkodzoną pamięć wewnętrzną.
    .ip.netia.com.pl | 06 lip 2014, 14:07
  • sue
    Telefon Lenovo a850 mam od niecałych dwóch tygodni. Wiem, że jest to mało czasu, żeby wypowiadać się na jego temat. Jestem bardzo zadowolona z kupna. 5.5 cala to dużo, ale po kilku dniach przyzwyczaiłam się do tej wielkości. Bateria wytrzymuje u mnie max do dwóch dni, przy prawie ciągłym siedzeniu na nim (internet, gry, muzyka). Mam tylko jeden problem. Kiedy wejdę w aparat wyświetla mi się: ,,przed przystąpieniem do korzystania z aparatu włóż kartę SD". Bardzo mnie to zdziwiło, bo karta jest wsadzona (ma 16 GB). Telefon pokazuje też, że karta jest uszkodzona, więc kupiłam nową i jest tak samo. Jak ktoś wie jak to naprawić to proszę o pomoc. Jak dla mnie telefon cudo. Polecam.
    .9.117.240 | 03 lip 2014, 13:07
  • R E K L A M A
  • Sareth  mail
    Trafiłem na ten telefon po wpisaniu w waszej wyszukiwarce lonovo a850+ tak + a więc prosiłbym o dodanie lepszego modelu lonovo a850 który jest oznakowany tylko plusikiem lecz posiada 8rdzeniowy procesor o taktowaniu 1,4ghz. [ciach link] Tutaj znajduje się jego cała specyfikacja, dużo się nie różni a jednak.
    Zapewne nie wiesz, zatem pragnę Cię poinformować, że ten serwis bazuje na specyfikacjach producenta. Nie publikujemy danych marki Lonovo. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 cze 2014, 17:06
  • Filozof71  mail
    Nie miałem tego telefonu w ręce, ale uważam że 200ppi to zdecydowanie za mało. Na pewno telefon się mniej muli jak ma mniejszą rozdzielczość, ale ten telefon to chyba dla takich co chcą mieć jak największy ekran jak najmniejeszym kosztem. Retina to nie jest.
    .maverick.com.pl | 13 cze 2014, 04:06
  • Andy
    Świetny telefon - użytkuję go już pół roku i jestem bardzo zadowolony. Bardzo wygodny, wykonany z dobrej jakości materiałów- a specyfikacja techniczna na całkiem niezłym poziomie (szczególnie porównując do konkurencyjnych cenowo produktów np. Samsunga). Dwie karty SIM, w jednej AERO 2, facebook, przeglądarki - wszystko śmiga jak ta lala. Czas pracy baterii? No cóż, tu jest różnie w zależności od intensywności użytkowania, ale raczej 1.5- 2 dni wytrzymuje ( a korzystam z niego raczej intensywnie), chociaż na początku zdarzało mi się baterię rozładować w 6h... :) Aparat zaskoczył mnie pozytywnie- spodziewałem się kompletnej kaszany - a jest ok. Bez fajerwerków, ale daje radę.

    Zalety:
    + dobrej jakości wyświetlacz, świetne kąty i kolory
    + aplikacje śmigają!
    + bardzo dobra jakość słuchawki i mikrofonu
    + dobrze spasowana obudowa- nic nie trzeszczy
    + wygodny w użytkowaniu ( chociaż raczej wymaga obu rąk np. do pisania smsów )
    + całkiem niezły oryginalny soft- nie czułem zmiany ingerencji
    + świetny stosunek cena/jakość
    + obsługa AERO 2 - darmowy internet

    Wady:
    - dla niektórych za duży ( chociaż mi świetnie się go używa i świetnie leży w dłoni )
    - rozdzielczość ekranu mogłaby być wyższa ( chociaż w żaden sposób nie wpływa to na korzystanie z telefonu, jakość obrazu jest świetna )
    - 4GB wewnętrznej pamięci, z czego ok. 1.7 Gb na system- to jednak trochę za mało
    - średni aparat ( zarówno front jak i back )


    Generalnie telefon polecam - jeśli zastanawiasz się nad smartfonem z Chin (i nie przeszkadza Ci rozmiar, na który znajomi i nieznajomi reagują "wow! To tablet?") to Lenovo A850 będzie telefonem, który Cię nie rozczaruje. Sam wrzuciłem do niego kartę od mojego operatora i kartę Aero, kilka aplikacji biurowych, program pocztowy - i wiele spraw mogę załatwiać zdalnie - przez telefon. I pierwszy raz w życiu jest to wygodne.

    Pozdrawiam użytkowników i nie tylko :)
    .dynamic.chello.pl | 10 cze 2014, 14:06
  • skuter
    Thide, Dziękuję za szybką odpowiedź, w dodatku z dobrymi wieściami. Po cichu liczyłem, że będzie to ROM S123. [...]
    Byłem cierpliwy. Proszę zapoznać się z regulaminem komentarzy i zadawać pytania tam, gdzie jest na to miejsce. (j)
    .netia.pl | 11 kwi 2014, 13:04
  • kasiulka892  mail
    Witam, polecam telefon jak najbardziej sama z niego teraz korzystam, wszystko działa poprawnie śmiga jak Samsung S IV. Mam wgrane dodatkowe romy. Zdjęcia również nie są złe natomiast należy poprawnie ustawić aparat.
    .adsl.inetia.pl | 11 kwi 2014, 08:04
  • thide
    @skuter
    Cały czas korzystam z Gmaila poprzez Chrome. Nie dodawałem go do aplikacji.
    W Google Play wszystko działa tak, jak powinno. Android 4.2.2 a850_s123_130814
    Pozdrawiam
    .ip.netia.com.pl | 10 kwi 2014, 20:04
  • skuter
    Kolego Thide,
    Fajna opinia prosto od użytkownika, ale powiedz czy można korzystać z poczty gmail na standrdowym ROM-ie i czy możesz bez przeszkód korzystać ze sklepu google play. Wyczytałem, że gmail informuje, że odebrano wiadomość, ale nie można ich przeczytać. Napisz z jakim ROM-em dostałeś telefon.
    .netia.pl | 10 kwi 2014, 14:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,7%   0,0%   58,3% 
 Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sony Xperia M2 Aqua
» InFocus M2
» Samsung Galaxy Alpha
» Nokia 130 Dual SIM
» LG L70 Tri
» LG L60
» LG G3 A
» Xiaomi Redmi Note 4G
» Xolo 8X 1000
Aktualności:

» Sony Xperia M2 Aqua potrafi nurkować
» Huawei Ascend Mate 7 jednak ze skanerem
» Meizu MX4 zadebiutuje 2 września - w kilku wersjach
» Pierwszy smartfon firmy Lark
» Sharp Aquos Crystal: bez ramek
» Cztery nowości Huawei - wszystkie z LTE
» Mobilne terapie
» Lumia 830 przyłapana na zdjęciach
» ASUS: Nowy ZenFone oraz smartwatch



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.204.231.110
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.