Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 247 telefonów  |  145 266 opinii  |  720 testów  |  4 093 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Krüger&Matz

Krüger&Matz Live



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,0%   20,0%   16,0% 
 Wszystkich opinii: 25. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
  • Marek
    Ja tam nie narzekam, byłem jednym z pierwszych, który nabył Live. telefon do dziś sprawuje się dobrze. Co najważniejsze nic nie skrzypi po takim czasie. Teraz wyszła druga generacja Live 2 i zamierzam też kupić, a mojego weźmie żona.
    .212-91-26-0.dynamic.chello.pl | 21 sie 2014, 20:08
  • marcooo
    tak jak poprzedni użytkownik tego telefonu, serdecznie odradzam kupienie tego modelu. Po 2 miesiącach fascynacji tym modelem zaczałem dostrzegać denerwujące problemy wrodzone w oprogramowaniu telefonu. Oto rzeczy które zauwazyłem :

    - brak powrotu zasięgu po zgubieniu go (niby jest ale nie można się do nikogo dodzwonić , trzeba zresetować telefon)
    - Po jednym upadku z pół metra na panele (z łózka) wielka rysa przez środek ekranu
    - po odłączeniu telefonu od komputera trzeba go jeszcze raz resetować bo nie widzi żadnych danych na karcie pamięci
    - bardzo słaby mikrofon (mimo wgrania najnowszego softu), ludzie mnie nie rozumieją gdy coś do nich mówię
    - telefon nie widzi mi wszystkich piosenek w odtwarzaczu mimo że są w formacie mp3
    - problem z łączeniem się w sieciach otwartych wifi np. w mcdonaldzie
    -strasznie kiepski aparat fotograficzny, zero szczegółów na zdjęciach. W lekko ciemniejszych pomieszczeniach nie można dostrzec niczego na zdjęciach mimo że jest lampa błyskowa

    Mam ten telefon od roku. Jak najszybciej chcę się go pozbyć gdyż jest to złom za mniej niż 500 zł w tym momencie. Telefon awaryjny, z dużymi błędami w oprogramowaniu, cieniutkim szkiełkem na ekranie i tandetnym plastikiem który wykrusza się po bokach
    .grybow.net.pl | 05 sie 2014, 15:08
  • Snake
    I stało się... mój Live "padł" :/ Wcześniej oceniałem ten telefon na bardzo dobry jak na swoją cenę oraz dobre parametry, jednak z biegiem czasu fascynacja telefonem szybko mijała. Co chwile odkrywałem różnego typu usterki (tj. wady fabryczne) które są w 99% w każdym wypuszczonym egzemplarzu na rynek. Na różnych forach mnóstwo ludzi opisuje identyczne błędy takie jak:
    - słaba jakoś rozmów telefonicznych (słaby mikrofon)
    - gubienie zasięgu przy korzystaniu 2 kart SIM na raz (problem występuje w SLOT 1
    - przegrzewanie się telefonu
    - kiepska jakość nagrywania filmików
    - z czasem pojawienie się trzeszczących wibracji lub całkowita awaria

    Nie wspomnę tutaj także o komponentach z którego jest wykonany ten telefon - tandetny plastik, bardzo cienka szybka wyświetlacza która przy pierwszym upadku ulega zniszczeniu.
    Dodam że wszystkie modele smartfonów tego producenta są równie tandetne jak model LIVE.

    Cóż mogę więcej dodać...z początku byłem zadowolony z telefonu pomimo zaobserwowanych "wrodzonych" wad tego telefonu, ale starałem się tłumaczyć tym że nie można mieć wszystkiego za taką cenę. Otrzeźwiałem po tym jak przeczytałem opinię na jednym z forum że do serwisu trafiają niesprawne urządzenia dosłownie KARTONAMI! I to nie tylko smartfony ale również i tablety jak i inny sprzęt tej marki.
    .118.138.109 | 28 lip 2014, 13:07
  • R E K L A M A
  • Snake  mail
    Na początku roku weszła aktualizacja oprogramowania ver.1.5, która wprowadza (wg danych od producenta):
    - Lepsza jakość dźwięku przesyłanego przez Bluetooth
    - Poprawiona jakość połączeń telefonicznych, poprawiona czułość mikrofonu
    - Możliwość odbierania/wysyłania MMS przy wyłączonej transmisji danych
    - Poprawiona współpraca modułu WiFi z niektórymi starszymi modelami routerów
    Jest to lista najważniejszych zmian w aktualizacji. Ja osobiście ją posiadam i nie narzekam, telefon działa poprawnie.
    .118.138.109 | 19 lip 2014, 15:07
  • Kruglive
    Telefon ok, ale jakoś rozmów to nieporozumienie! zawsze kłopot z tym żeby mnie ktoś słyszał, coś nie tak z mikrofonem. W dodatku ja kiepsko słyszę innych. Serwis nic z tym nie robi! Ludzie piszcie tu o tych problemach niech firma zacznie coś robić z tym.
    .mercatorpoligrafia.pl | 10 lip 2014, 09:07
  • gigaset
    Nie polecam. Moim zdaniem kolejny chiński kiepski produkt. Po jednym dniu użytkowania padł mikrofon do rozmów, kolejnym awaryjnym elementem okazał się bluetooth. Bardzo kiepski aparat. Kamera ciągle szuka ostrości przez co film dziwnie skacze. Bateria to porażka. Słabiutki głośnik do rozmów na głośnomówiącym. W sklepie gdzie ko kupowałem miała go obsługa i bardzo chwaliła. Wczoraj odbierałem telefon z naprawy i dowiedziałem się że poszła cała seria tych telefonów do naprawy, tych z obsługi też. Ostrzegam przed kłopotami. Lepiej dopłacić i kupić coś markowego.
    .wroclaw.vectranet.pl | 23 kwi 2014, 09:04
  • Linek
    Mam go już całkiem długo i mogę się na jego temat wypowiedzieć. Telefon ma moim zdaniem świetny ekran. Porównując go do ekranu Amoled, dla mnie wypada lepiej - ma bardziej naturalne barwy i lepszą biel. Niestety czerń jest szarawa. Procesor jest 4-rdzeniowy, ale jest oparty o wolne rdzenie Cortex A5 i jest wspomagany przez układ graficzny Adreno 203. Do przeglądania stron jest świetny. Do gier już nie bardzo, co nie zmienia faktu, że gry typu Need For Speed Most Wanted działają idealnie. GTA 3 działa na przyzwoitych FPS gdy ustawimy zasięg rysowania do połowy. Szkło hartowane zarysowałem po miesiącu, więc radzę zaopatrzeć się w folię na ekran. Reasumując: jeśli kupicie dobry egzemplarz za mniej niż 500zł, powinniście być zadowoleni.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 kwi 2014, 10:04
  • qq
    Telefon OK. Jak na swoją cenę - super. Nie będę pisał o zaletach, już wszystko zostało napisane :) Jednak bateria to jedno wielkie nieporozumienie. Do tańszego, mniejszego modelu Drive mogli wcisnąć baterię 4000mAh, a w Live jest już tylko 1800mAh. Po kupnie telefonu, zanim zainstalowałem wszystkie aplikacje i ustawiłem go pod siebie, zdążyła się dwa razy rozładować.
    .dynamic.chello.pl | 18 kwi 2014, 11:04
  • radekr
    A ja chce obalić wszelkie stereotypy bezustannych narzekaczy. Mam go już miesiąc( a miałem mnóstwo tel z górnej półki cenowej), szczerze powiem,że jestem naprawdę miło zaskoczony szybkością i wykonaniem tego modelu. Kupiłbym go w ciemno ponownie. Pozdr.
    .play-internet.pl | 20 mar 2014, 08:03
  • maniek_uszko
    Chińska tandeta i tyle powiem. Nie działa dobrze w sieci Play. Niby jest pełny zasięg a nie można dzwonić. Dzieje się to przy przełączaniu na inny nadajnik niż Play np. Plus lub Orange. Na telefonie są wszystkie kreski a przy próbie połączenia usłyszymy tylko ciszę i po chwili rozłączenie rozmowy. Pomaga tylko restart urządzenia i po jakimś czasie dzieje się to samo. Nie tylko ja mam z tym problem (na największym forum o androidzie piszą o tym i bardzo dużo ludzi się z tym boryka). Telefon ma cztery rdzenie a chodzą gorzej jak dwa na innych urządzeniach. Stary Cortex-A5 i cienkie Adreno 203 nie radzący sobie nawet ze słabą grą jak Subway Serfers (brak płynności). Na plus jedynie wyświetlacz i jakość wykonania i to by było na tyle. Odradzam zakup tej chińszczyzny.
    .toya.net.pl | 09 mar 2014, 10:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,0%   20,0%   16,0% 
 Wszystkich opinii: 25. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Oppo Neo 5
» Samsung Galaxy S5 4G+
» Sony Xperia Z3
» Sharp Aquos Crystal X
» LG L30
» LG L50 Sporty Dual TV
» LG L50 Sporty
» LG L Fino
» LG L Bello
Aktualności:

» Przeginanie z wyginaniem
» Huawei Ascend Mate 7 w TENAA
» Motorola Moto X+1 na oficjalnym zdjęciu
» Sony Xperia Z3 w TENAA
» Samsung wygina telefony... jeszcze mocniej
» L Fino i L Bello: nowości LG na IFA
» HTC na 64 bitach?
» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.71.86
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.