Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 482 telefony  |  147 281 opinii  |  720 testów  |  4 402 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Krüger&Matz

Krüger&Matz Live



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,4%   19,2%   15,4% 
 Wszystkich opinii: 26. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
  • propanbutan
    Telefon służy mi już przeszło pół roku. Od jakiegoś miesiąca ma wgrane oprogramowanie 1.5. Nie będę wymieniał zalet/wad tylko podam swoje spostrzeżenia odnośnie funkcjonowania tego modelu.

    - dual sim, zarówno na starszym jak i nowszym oprogramowaniu brak problemów w trakcie użytkowania. 1a karta plus 2a tmobile. samą antenę do mocnych zaliczyć nie można zresztą do słabych też nie. jak w danym miejscu nie ma dużych problemów z zasięgiem to jest ok.
    - szybko przekonałem się że w trakcie rozmowy trzeba trzymać mikrołon blisko otworu gębowego, a nie 10 cm od niego, jeśli chcemy aby po drugiej stronie nas słyszano. zwiększenie czułości mikrofonu w nowym oprogramowaniu niewiele pomogło.
    - głośnik jest słaby przynajmniej w kwestii rozmów. również "ciche" filmy czy mp3ki nie są dla tego telefonu. z drugiej strony wszystkie dzwonki u mnie to mp3 i dobrze je słychać.
    - wibrację wyłączyłem już po pierwszym dniu - jest strasznie słaba.
    - micro sdhc 32GB działa bez najmniejszych problemów. karta firmowa a nie żaden no name.
    - komunikacja z komputerem nie sprawiła mi do tej pory najmniejszego problemu.
    - niewymagające gry tak, o innych zapomnijcie.
    - na te pół roku telefon zwiesił mi się raz w trakcie odpalenia zbyt wymagającej gry.
    - przeglądanie stron jak najbardziej na tak.
    - gps łapie sygnał szybko.
    - sprzęt jest goły. żadnych folii etui itp., a mimo że nie jestem bardzo ostrożny nie złapał rys - fakt nie trzymam go w kieszeni z kluczami czy moniakami. po pół roku użytkowania nic nie trzeszczy. obudowa jest jak czytnik linii papilarnych, wszędzie ich pełno.
    - jeśli mocne słońce świeci bezpośrednio na ekran to mało widać, poza tym jest ok.
    - aparat jest słaby. w dzień zdjęcia są niezłe może nawet dobre. przy sztucznym oświetleniu jest źle, nie pomaga nawet lampa błyskowa chyba że robimy zdjęcie z max 40 cm.
    - o filmach zapomnijcie.
    - mimo zainstalowanych wielu programów wszystko działa płynnie. telefonik nie karze na siebie czekać, po prostu działa jak należy.
    - bateria jest słaba. przy intensywnym użytkowaniu spokojnie zjedziemy ją w ciągu dnia. zaletą jest to że jest wyjmowana i tam gdzie inni szukają gniazdka ja wymieniam baterię. przy normalnym użytkowaniu kilka stonek, trochę smsów i rozmów wytrzyma dwa dni.
    - android 4.1.2 i to na tyle

    Zaznaczę na koniec że mówimy tu o urządzeniu za 500 zł. Biorąc pod uwagę cenę, telefonik jest więcej niż dobry. Miło mnie zaskoczył.
    .134.65.174 | 30 sie 2014, 06:08
  • Marek
    Ja tam nie narzekam, byłem jednym z pierwszych, który nabył Live. telefon do dziś sprawuje się dobrze. Co najważniejsze nic nie skrzypi po takim czasie. Teraz wyszła druga generacja Live 2 i zamierzam też kupić, a mojego weźmie żona.
    .212-91-26-0.dynamic.chello.pl | 21 sie 2014, 20:08
  • marcooo
    tak jak poprzedni użytkownik tego telefonu, serdecznie odradzam kupienie tego modelu. Po 2 miesiącach fascynacji tym modelem zaczałem dostrzegać denerwujące problemy wrodzone w oprogramowaniu telefonu. Oto rzeczy które zauwazyłem :

    - brak powrotu zasięgu po zgubieniu go (niby jest ale nie można się do nikogo dodzwonić , trzeba zresetować telefon)
    - Po jednym upadku z pół metra na panele (z łózka) wielka rysa przez środek ekranu
    - po odłączeniu telefonu od komputera trzeba go jeszcze raz resetować bo nie widzi żadnych danych na karcie pamięci
    - bardzo słaby mikrofon (mimo wgrania najnowszego softu), ludzie mnie nie rozumieją gdy coś do nich mówię
    - telefon nie widzi mi wszystkich piosenek w odtwarzaczu mimo że są w formacie mp3
    - problem z łączeniem się w sieciach otwartych wifi np. w mcdonaldzie
    -strasznie kiepski aparat fotograficzny, zero szczegółów na zdjęciach. W lekko ciemniejszych pomieszczeniach nie można dostrzec niczego na zdjęciach mimo że jest lampa błyskowa

    Mam ten telefon od roku. Jak najszybciej chcę się go pozbyć gdyż jest to złom za mniej niż 500 zł w tym momencie. Telefon awaryjny, z dużymi błędami w oprogramowaniu, cieniutkim szkiełkem na ekranie i tandetnym plastikiem który wykrusza się po bokach
    .grybow.net.pl | 05 sie 2014, 15:08
  • R E K L A M A
  • Snake
    I stało się... mój Live "padł" :/ Wcześniej oceniałem ten telefon na bardzo dobry jak na swoją cenę oraz dobre parametry, jednak z biegiem czasu fascynacja telefonem szybko mijała. Co chwile odkrywałem różnego typu usterki (tj. wady fabryczne) które są w 99% w każdym wypuszczonym egzemplarzu na rynek. Na różnych forach mnóstwo ludzi opisuje identyczne błędy takie jak:
    - słaba jakoś rozmów telefonicznych (słaby mikrofon)
    - gubienie zasięgu przy korzystaniu 2 kart SIM na raz (problem występuje w SLOT 1
    - przegrzewanie się telefonu
    - kiepska jakość nagrywania filmików
    - z czasem pojawienie się trzeszczących wibracji lub całkowita awaria

    Nie wspomnę tutaj także o komponentach z którego jest wykonany ten telefon - tandetny plastik, bardzo cienka szybka wyświetlacza która przy pierwszym upadku ulega zniszczeniu.
    Dodam że wszystkie modele smartfonów tego producenta są równie tandetne jak model LIVE.

    Cóż mogę więcej dodać...z początku byłem zadowolony z telefonu pomimo zaobserwowanych "wrodzonych" wad tego telefonu, ale starałem się tłumaczyć tym że nie można mieć wszystkiego za taką cenę. Otrzeźwiałem po tym jak przeczytałem opinię na jednym z forum że do serwisu trafiają niesprawne urządzenia dosłownie KARTONAMI! I to nie tylko smartfony ale również i tablety jak i inny sprzęt tej marki.
    .118.138.109 | 28 lip 2014, 13:07
  • Snake  mail
    Na początku roku weszła aktualizacja oprogramowania ver.1.5, która wprowadza (wg danych od producenta):
    - Lepsza jakość dźwięku przesyłanego przez Bluetooth
    - Poprawiona jakość połączeń telefonicznych, poprawiona czułość mikrofonu
    - Możliwość odbierania/wysyłania MMS przy wyłączonej transmisji danych
    - Poprawiona współpraca modułu WiFi z niektórymi starszymi modelami routerów
    Jest to lista najważniejszych zmian w aktualizacji. Ja osobiście ją posiadam i nie narzekam, telefon działa poprawnie.
    .118.138.109 | 19 lip 2014, 15:07
  • Kruglive
    Telefon ok, ale jakoś rozmów to nieporozumienie! zawsze kłopot z tym żeby mnie ktoś słyszał, coś nie tak z mikrofonem. W dodatku ja kiepsko słyszę innych. Serwis nic z tym nie robi! Ludzie piszcie tu o tych problemach niech firma zacznie coś robić z tym.
    .mercatorpoligrafia.pl | 10 lip 2014, 09:07
  • gigaset
    Nie polecam. Moim zdaniem kolejny chiński kiepski produkt. Po jednym dniu użytkowania padł mikrofon do rozmów, kolejnym awaryjnym elementem okazał się bluetooth. Bardzo kiepski aparat. Kamera ciągle szuka ostrości przez co film dziwnie skacze. Bateria to porażka. Słabiutki głośnik do rozmów na głośnomówiącym. W sklepie gdzie ko kupowałem miała go obsługa i bardzo chwaliła. Wczoraj odbierałem telefon z naprawy i dowiedziałem się że poszła cała seria tych telefonów do naprawy, tych z obsługi też. Ostrzegam przed kłopotami. Lepiej dopłacić i kupić coś markowego.
    .wroclaw.vectranet.pl | 23 kwi 2014, 09:04
  • Linek
    Mam go już całkiem długo i mogę się na jego temat wypowiedzieć. Telefon ma moim zdaniem świetny ekran. Porównując go do ekranu Amoled, dla mnie wypada lepiej - ma bardziej naturalne barwy i lepszą biel. Niestety czerń jest szarawa. Procesor jest 4-rdzeniowy, ale jest oparty o wolne rdzenie Cortex A5 i jest wspomagany przez układ graficzny Adreno 203. Do przeglądania stron jest świetny. Do gier już nie bardzo, co nie zmienia faktu, że gry typu Need For Speed Most Wanted działają idealnie. GTA 3 działa na przyzwoitych FPS gdy ustawimy zasięg rysowania do połowy. Szkło hartowane zarysowałem po miesiącu, więc radzę zaopatrzeć się w folię na ekran. Reasumując: jeśli kupicie dobry egzemplarz za mniej niż 500zł, powinniście być zadowoleni.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 kwi 2014, 10:04
  • qq
    Telefon OK. Jak na swoją cenę - super. Nie będę pisał o zaletach, już wszystko zostało napisane :) Jednak bateria to jedno wielkie nieporozumienie. Do tańszego, mniejszego modelu Drive mogli wcisnąć baterię 4000mAh, a w Live jest już tylko 1800mAh. Po kupnie telefonu, zanim zainstalowałem wszystkie aplikacje i ustawiłem go pod siebie, zdążyła się dwa razy rozładować.
    .dynamic.chello.pl | 18 kwi 2014, 11:04
  • radekr
    A ja chce obalić wszelkie stereotypy bezustannych narzekaczy. Mam go już miesiąc( a miałem mnóstwo tel z górnej półki cenowej), szczerze powiem,że jestem naprawdę miło zaskoczony szybkością i wykonaniem tego modelu. Kupiłbym go w ciemno ponownie. Pozdr.
    .play-internet.pl | 20 mar 2014, 08:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,4%   19,2%   15,4% 
 Wszystkich opinii: 26. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo S580
» Sharp Aquos Zeta SH-01G
» Samsung Galaxy Grand Prime
» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
Aktualności:

» HTC M8 Life: imponujący następca One Max
» Samsung Galaxy Grand Prime zaprezentowany w Indiach
» HTC M8 EYE pozuje w reklamie
» Sharp Aquos ZETA SH-01G: ramki są coraz węższe
» Philips S388 debiutuje w Polsce
» Microsoft prezentuje Windows 10
» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.70.124
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.