Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 428 telefonów  |  154 985 opinii  |  650 testów  |  7 615 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Kazam

Kazam Trooper X4.0



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   17,2%   30,7% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Matimajster  mail
    Witam mam ten telefon i jestem nim zniesmaczony.
    Po 2 miesiącach telefon działał bardzo dobrze i naprawdę byłem bardzo zadowolony ale już później telefon zachowywał się jak naćpany. Otóż pisząc sms-a zablokowało mi się pisanie i samo coś pisało , zrobiłem czystkę lecz dalej to samo. Później spadł mi parę razy i nic gorszego się nie stało.
    Lecz parę dni temu wyświetlacz mi pękł jak mocniej nacisnąłem.
    Dodam że pracowałem wcześniej na LG i myślałem że nie ma gorszego ustrojstwa , ale jednak pomyliłem się lecz sam muszę przyznać aplikacje działały prawidłowo chodź czasem same się minimalizowały.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 cze 2014, 13:48
  • 40latek
    Moja opinia o tym telefonie:

    Plusy:

    - system działa świetnie, nie zawiesza się.
    - bateria, jak na androida z obsługą 2 kart sim trzyma 2 dni.
    - dobrze spasowana obudowa, telefon wygodnie leży i nie ślizga się w dłoni.
    - nie brandowana, czysta wersja androida.
    - bezproblemowa obsługa 2 kart sim

    Minusy

    - tragiczna jakość dźwięku podczas rozmów.
    - zbyt ciche dzwonki i niemrawa wibracja.
    - tragiczna jakość wyświetlacza, w słoneczne dni nic nie widać
    - słabiutki aparat (mimo 5 mpx i doświetlenia diodą led).

    Byłby to świetny wyrób, wyświetlacz i jakość rozmów, rozkładają go na łopatki.
    .static.chello.pl | 14 cze 2014, 18:45
  • mzdh  mail
    Po niecałych dwóch miesiącach użytkowania zbiłem ekran...palcem. Dźgając go w nerwach, bo dotyk nie chciał załapać i/albo robił co chciał.

    Plusy:
    - system sprawnie i szybko działa, nie zamula
    - dotyk tani w naprawie (ok 100zł)

    Minusy:
    - wolny aparat. Wolne odświeżanie, wolno łapie ostrość.
    - tragiczne kąty widzenia wyświetlacza, zwłaszcza w trybie poziomym. Strasznie męczy oczy!
    - producent wycofał się z wcześniej deklarowanej darmowej jednorazowej wymiany wyświetlacza (w ciągu roku od zakupu). Nic dziwnego skoro dotyk można zbić palcem!
    - kurz pod ekranem (nie pod folią, niestety)
    - złazi lakier z tylnej klapki
    - dotyk średnio reaguje, czasem "sam sobie reaguje", np mój egzemplarz potrafił sam z siebie rozwijać listę otwartych aplikacji lub otwierać menu (prawy przycisk).
    - kiepska jakość rozmów. Kto rozmawiał kiedyś przez Nokie E7 czy iPhona ten wie jak być powinno. Zresztą cieniutki Galaxy Ch@t też oferuje lepszą jakość w tej materii.
    - kiepska ergonomia, dziwnie się go przy gębie trzyma. Gęba moja jakaś specjalnie krzywa nie jest - na E7 mogę wisieć godzinami, w Kazamie po 30 minutach bolało mnie ucho.

    Dają go w Plusie za bodajże 3zł - prawie się skusiłem, dobrze że wolałem kupić telefon bez umowy (nóweczka prosto z tablicy). Ostatecznie Kazam wylądował w koszu, a ja wk**w**em się i wziąłem iPhona 4s w T-mobile - za złotówkę. A już chciałem od nich uciekać do Plusa....

    W skrócie - typowy telefon za 3zł w niskim abonamencie. Przewidziane jest że ma wytrzymać rok, maksymalnie dwa lata i się rozsypać. Nie ma takiej opcji, żeby po 3 latach był jeszcze świeży - jak np. wspominana wcześniej Nokia E7 czy równie starusieńki iPhone 4s.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 cze 2014, 00:34
  • R E K L A M A
     
  • peregrinus
    Jestem mile zaskoczony, tym bardziej, że użytkuję inne telefony dual sim (lenovo, samsung i htc). Swym urokiem i PROSTOTĄ przebije inne. Wszystko działa, nawet szybko, nie zawiesza się, a dwie karty pracują wzorowo. Sieć WiFi również oraz 3G. Jak na podstawowe wymagania to wręcz idealnie. Uwagi mogą być do aparatu (konieczne dobre światło). Dźwięk ok. Przeglądanie plików na karcie microSD sprawne. Cena zaskakująco niska. Nie ma strachu gdy się zniszczy. Szkoda, że nie można kupić etui z klapkqa, tyko pokrowce lub silikony. Polecam.
    .internetdsl.tpnet.pl | 09 cze 2014, 08:57
  • lulu
    Posiadam Kazama od grudnia, spełnia moje wszystkie oczekiwania, śmiga jak należy. Niestety telefon czasami sam się wyłącza co doprowadza mnie do szału. Spadł mi kilka razy ale nie widać ani jednej ryski czy zadrapania. Pod ekranem w rogu zbiera mi się kurz, ale jeśli by tak spojrzeć na plusy to minusy tego telefonu są praktycznie niezauważalne. Polecam ;-)
    .adsl.inetia.pl | 06 cze 2014, 20:23
  • SYL
    taaa.... mam go od 5 godzin, pierwsze wrazenia? fatalny... aparat po prostu do niczego sie nie nadaje, zdjecia rozmanane nawet jesli nie poruszasz reka i obiekt tez sie nie porusza, katy widzenia rowniez strasznie slabe... zdecydowanie ODRADZAM
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 cze 2014, 20:05
  • szymszu
    a mi coś dotyk szwankuje ale nw czy to jest już tak czy poprostu jakaś wada która występuje na moim urządzeniu ogólnie telefon bardzo fajny aparat ma bardzo dobry tylko trzeba zaczekać chwilke przed zroieniem zdjęcia aby wyregulował ostrość zdjęcia są wtedy boski :)
    .esnet.pl | 30 maj 2014, 22:13
  • kiecacaca
    Witam !
    Mam ten telefon 5 miesięcy i jak narazie nie mam z nim żadnych problemów
    3 razy mi upadł z wysokości 1.5 m i nic się z nim nie stało tylko drobne rysy
    .204.246.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 19 maj 2014, 22:46
  • Edward
    Ja telefon mam już kilka miesięcy(od stycznia). Jestem zadowolony. Pierwsza przygoda to wrażenie, że telefon mną rządzi t.j. raz dzwoni, a raz nikt nie może się dodzwonić. Po reklamacji nie stwierdzono usterki. Faktycznie po mojej analizie jakie mam ustawienia (były domyślne); okazało się, że mam załączoną funkcję "odwróć i wycisz" - widocznie w kieszeni czy w samochodzie przy przemieszczaniu ta funkcja wyciszała sygnał dzwonka i dlatego niektórzy nie mogli się ze mną połączyć. Po wyłączeniu tej funkcji telefon pracuje jak należy.
    Ponadto aparat foto jest nędzny.
    Ekran jest faktycznie kruchy po jednym upadku musiałem wymienić. Koszt wymiany ok. 155zł w serwisie. Jednak telefon godny polecenia.
    .ngm.com.pl | 15 maj 2014, 22:11
  • RYbik
    Ja mam telefon tej firmy od kilku tygodni i nie widzę róznicy w użytkowaniu między telefonem już znanej marki a Kazamem. Zdjęcia - cos - żadnym telefonem nie zrobi się dobrego zdjęcia w niedoświetlonym pomieszczeniu. Generalnie jestem zadowolona i z jakości i ceny, jaką musiałam zapłacić za ten model.
    .dynamic.chello.pl | 13 maj 2014, 15:14

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   17,2%   30,7% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
» Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM
» Lenovo Vibe Shot
» Microsoft Lumia 640 XL LTE
» Samsung Galaxy S6 Edge
Aktualności:

» NTT DoCoMo kusi dźwiekiem i sieciami 5G
» MWC 2015: Z supermarketu na MWC
» MWC 2015: Lenovo dla oczu i uszu
» mwc 2015: Na stoisku Alcatela sporo idoli, zegarków i tabletów
» MWC 2015: Telefony ZTE do zadań specjalnych i coś dla graczy
» MWC 2015: Wiko w kolorach tęczy
» MWC 2015: Nowości Archosa
» MWC 2015: Panasonic Lumix CM1 tylko bywa smartfonem
» MWC 2015: Ponowne odwiedziny u Acera i Jolla



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 50.16.75.46
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.