Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 211 opinii  |  650 testów  |  4 971 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend Y300



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,4%   8,0%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 112. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kociarak
    Pierwsze wrażenia: ogólnie pozytywne. Telefon zgrabny, dość dobrze wykonany,o zadowalajacym mnie wyświetlaczu. Jakoś wyświetlania uważam za bardzo dobra, płynność chodzenia również. Aparat robi zdjęcia bardziej niż dobre, nagrywa filmiki również w więcej niż dobrej jakości. Odtwarzanie muzyki jest na dobrym poziomie, głośność również dobra. Wi-Fi chodzi dość szybko, nie ma większych problemów z otwieraniem stron, aplikacje i inne gry też chodzą płynnie. W 1 dniu testowania bateria trzymała pół dnia.
    Po włożeniu 8gb karty pamięci miałam wrażenie jak by tel się nieco spowolnił, chodź na niej nie było nic więcej oprócz paru piosenek i zdj. Może dzieje się to dlatego iż nie mam aplikacji zainstalowanych na karcie tylko na tel-a parę ich Ściąglam, i ilość ram jest do tego za mała.
    Jeśli chodzi o pisanie SMS to nie sprawia większych problemów na zainstalowanej klawiaturze qwerty od androida, ale nie ma w niej zmiany na słownik T9. Producent zainstalował jeszcze jedna klawiaturę HUAWEI w której znajdziemy słownik T9 ale niestety tylko w języku angielskim. Jednak udało mi się znaleźć w internecie inną klawiaturę gdzie jest polski słownik T9, która chodzi bez zarzutów pomijając małe zaciecia przy wlaczaniu gdy chcemy coś napisać. Jeśli chodzi o rozmowy to głos słyszany jest dobrze, i regulacja głośności też jest dość dobra.
    WADY:
    -zacinanie telefonu przy przechodzeniu z jakiejś aplikacji do menu głównego, ale nie częste i nie trwa to długo.
    -słaba bateria, co mnie bardzo zaskoczyło bo trzyma max ok 7 godz z ciągłego korzystania tel w tym około 2 godz słuchaniu muzyki. Max ok 12 godz przy przeciętnym korzystaniu w tym przy pisaniu paru SMS i czasami spr facebook.
    ZALETY:
    -kontrolka powiadomień kiedy mamy SMS, nie odebrane połączenie, słaba bateria itp
    -szybkie wpisywanie tekstu podczas pisania SMS, forma czatu.
    -dobra głośność dzwonka SMS i połączeń przy odpowiednim ustawieniu
    -szybka zmiana ustawień np Wi-Fi czy Bluetooth itp
    -jakosc zdj na którym są litery jest bardzo dobra
    -Lampa led służy też bardzo dobrze jako latarka.
    Znalazło by się jeszcze dużo plusów których nie wymieniłam jako wady.
    Ogólnie jak na tą cenę to telefon zasługuje na 4+ ! Polecam.
    -
    .centertel.pl | 23 maj 2014, 20:29
  • angelika911  mail
    Mam ten telefon od jakichś 3 tygodni i ogólnie jest w porządku ale mam z nim kilka probllemów z którymi nie wiem co zrobić czy sama próbować czy oddać do serwisu. Otóż, od samego poczatku mam problemy z połączeniami (łączy się normalnie ale po kilku sekundach rozmowy druga osoba nie słyszy tego co ja mówię za to ja słyszę ją nadal. Dzieje się tak cały czas mimo zmiany trybu na "tylko 2g" jak polecali inni, u mnie to nie pomogło dalej jest to samo. Oprócz tego, mimo że mam włączone "szybkie włączanie" to jednak telefon włącza się tak samo czy jest to włączone czy nie. Poza tym cały czas mam jakieś 20-30 wolnego ramu mimo wyłączania aplikacji gdy ich nie używam, pomaga tylko "clean master" i czyszczenie za każdym razem gdy odblokowuję telefon lub wyjdę z jakiejś aplikacji. Poza tym jest ok. A i mam pytanie co do gwarancji, telefon kupiłam na internecie z jakiegoś sklepu i teraz mam pytanie, czy mogę go oddać do serwisu do jakiegokolwiek salonu w którym huawei jest dostępny czy muszę tylko i wyłącznie wysłać go do sklepu w którym go kupiłam??
    .dynamic.chello.pl | 19 maj 2014, 23:02
  • Konsument18
    Witam, posiadam Y300 już ponad rok i niestety nie polecam... Początki były fantastyczne telefon naprawdę dobrze się sprawował nie miałem żadnych zastrzeżeń lecz z czasem robi się coraz wolniejszy, coraz bardziej się zacina wiadomo że nie oczekuje by pracował bardzo dobrze przez cały czas ale teraz to jak się zacina doprowadza mnie do szału, nie da się nic zrobić nawet normalne odblokowanie telefonu wzorem wymaga dużej cierpliwości ponieważ po zaznaczeniu wzoru czekałem 2,5 min zanim się odblokował... Oddam go do serwisu i wtedy zobaczymy ale już teraz nie życzę innym użytkownikom takich problemów ;/
    .dynamic.chello.pl | 01 maj 2014, 14:00
  • R E K L A M A
  • Paula
    Mam ten telefon od 10 miesięcy i gorąco go polecam! Na początku nie byłam przekonana co do tej marki, ale postanowiłam zaryzykować i nie żałuję. Nie zacina się, dość łatwy w obsłudze(to mój pierwszy smartphone i całkiem szybko go ogarnęłam),wyraźny wyświetlacz. Robi trochę słabe zdjęcia, ale to mi akurat nie przeszkadza zbyt mocno. Ogólnie chodzi dobrze, ściągnięte aplikacje działają poprawnie. Największą wadą jest dla mnie to, że muzyka z odtwarzacza gra cicho. Ale ogólnie oceniam go na wielki plus.
    .cdma.centertel.pl | 25 mar 2014, 19:27
  • motyl1988  mail
    Witam szczegółową recenzję wystawiłem wcześniej, ale niestety pech chciał że zalałem ten telefon, im dłużej go nie mam tym bardziej go brakuje. Przechodząc do meritum sprawy, jest to telefon, który udowadnia, że mimo iż jest na systemie operacyjnym android, to potrafi być mega niezawodny, nie zdarzyło mnie się, żeby sie zaciął. Dosyć dobry aparat, zdjęcia podobne do xperi j, dosyć czytelny wyświetlacz, niektórzy piszą, że ma słaby głosniczek, to chyba nie wiecie o tym, ze istnieją różne wzmacniacze dźwiękowe, volume + i dolby home theater, sprawiają, że gra duzo głośniej na głosniku. Co do słuchawek, to jak dla mnie gra wysmienicie. Zastanawiam się nad ponownym kupnem tego telefonu i pozostałych wahających sie zachecam :)
    .play-internet.pl | 05 mar 2014, 15:56
  • Użytkownik
    Jeden z najlepszych telefonów cenie około 400 zł.
    Zalety:
    -wyswietlacz IPS. Dobry obraz i kąty widzenia,
    -przyzwoity aparat,
    -dioda Flash LED użyteczna też jako latarka,
    -dobra jakosć rozmów,
    -dobra bateria (wersja 1950 mAh),
    -dioda powiadomień/ładowania,
    -dobre moduły radiowe: dobry zasięg GSM, WI-FI, GPS szybko łapie sygnał z satelit,
    -przyzwoita wydajnosć, można pograć np. w GTA III,
    Wady:
    -brak dual SIM-a (Wiem że jest wersja dual SIM, ale jest okrojona. Nie ma Flash LED. Występuje tylko z mniejszą baterią 1730 mAh),
    -sporadyczne spowolnienie systemu przy wyjsciu z aplikacji na pulpit.

    Porządna alternatywa dla "polskich chińczyków":
    Goclever Quantum 4: kiepska jakosć rozmów i kiepski aparat.
    Kruger&Matz Move: tragiczny wyswietlacz.
    .interkonekt.pl | 22 lut 2014, 12:08
  • asd
    Telefon po prostu świetny. Miałem okazję używać już kilku smartfonów i ten jest najlepszy. Szybki, funkcjonalny, niezawodny, wytrzymały. Nie oszczędzam baterii w żaden sposób, wifi włączone cały dzień, synchronizacja, 3g itd. A telefon wieczorem ma i tak zazwyczaj ponad 30% baterii jeszcze. Mam okazję teraz wymienić telefon za lg l7 II i robię to też trochę niechętnie. Przyzwyczaiłem się do małego chinola :)
    Polecam wszystkim którzy chcą kupić taniego smartfona. Naprawdę warto.
    .19.119.41.koniecpol.net | 20 lut 2014, 22:31
  • Faren  mail
    Telefon zaskoczył mnie niesamowicie. Początkowo miałem wziąć Alcatela, jednak bardzo mnie zainteresował Y300. Nie żałuję ani trochę! Nie sądzę, żeby jakikolwiek telefon mógł pobić go w porównaniu ceny/jakości (z tej półki cenowej oczywiście). Trafiła mi się wersja z mocniejszą baterią i procesorem Qualcomma. Do tej pory nie mam na co narzekać, chociaż jako negatywy wspomnę dwa fakty:

    -Emotion UI w tej wersji nie ma app drawera (może inna wersja go posiada). Bardzo dziwne rozwiązanie, zdecydowanie nie jest to wygodne. Jednak natychmiastowo pobrałem launchera i wszystko w jak największym porządku.

    -Drugi problem jest większy, w dodatku jeszcze nie został rozwiązany z powodu braku czasu. Dość często zdarza mu się "gubić" kartę pamięci. Wszelką muzykę trzymam właśnie na niej, bardzo denerwuje przerwanie utworu podczas przemieszczania się (szczególnie właśnie w zimie, zanim ściągnie się rękawiczki...). W każdym razie mam nadzieję, że oddanie telefonu na gwarancje rozwiąże ten problem.

    Ogólnie telefon jest dla mnie najlepszym wyborem przy tej półce cenowej, stąd też mój drobny pomysł: co jeśli przy ocenie stałaby również notka o półce cenowej? Dziwnie się patrzy na jego bardzo wysoką ocenę, gdzie flagowe smartphone'y często nie osiągają takich notowań. W dodatku ludzie szukający telefonów mogliby znaleźć coś pod swoje pieniądze (przy szukaniu szczegółowym można by było zaznaczyć przedział cenowy). Żeby uniknąć sporów jeśli chodzi o różnice cen w salonach operatorów sieci można by podać cenę producenta. Ale to już taki mój marginesowy pomysł ;)
    .isp.tvkg.net | 11 lut 2014, 23:42
  • Piotr  mail
    Rege zwracam honor nastąpiło moje małe niedopatrzenie przez to, że ja nie używam klawiatury systemowej w której nie ma tego mikrofonu i trzeba przeciągnąć pasek w dół żeby napisać sms głosem. Ja używam klawiatury Gingerbread pobranej z marketu na której jest ten mikrofon do pisania sms głosem
    .esnet.pl | 02 lut 2014, 14:07
  • Piotr  mail
    Rege bez obrazy ale po co sobie utrudniać pisanie sms głosem przeciągać pasek narzędzi w dół i robić nie potrzebne trzy ruchy palcem, przecież na klawiaturze w lewy dolnym rogu jest mikrofonik w którego klikasz i można pisać sms głosem, oczywiście tak piszesz trzeba mieć połączenie z internetem. Telefon za tą cenę na prawdę warto kupić.
    .esnet.pl | 01 lut 2014, 23:30

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,4%   8,0%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 112. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.219.20
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.