Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 441 telefonów  |  155 054 opinie  |  650 testów  |  4 644 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend Y300



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,3%   10,0%   26,7% 
 Wszystkich opinii: 120. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • -Violet-
    Posiadam telefon od trzech miesięcy. Jestem bardzo z niego zadowolona. Ogólnie sprawuje się doskonale, choć kilka razy mi się zwiesił, gdy ktoś do mnie dzwonił i nie mogłam odebrać, nie wiem czym to jest spowodowane.

    Plusy:
    -wielkim plusem jest wytrzymałość baterii(nawet 4 dni)
    -duża rozdzielczość ekranu
    -czule i szybko reaguje na dotyk
    -internet działa w nim dość szybko
    -zdjęcia wychodzą niczego sobie
    -dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się
    -jest tani a solidny, przez co można go spokojnie porównywać do telefonów z wyższej półki

    Minusy:
    -odtwarzacz muzyki to dla mnie największy minus, jest strasznie cichy, ale nieco poradziłam sobie ściągając głośniejszą wersję

    Ogólna moja ocena odnośnie tego telefonu jest bardzo dobra i z czystym sumieniem mogę polecić go innym.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 wrz 2014, 18:36
  • Intimate  mail
    Telefon mam od ponad roku. Nie zacina się (chyba nigdy mi się nie zwiesił)choć czasem przymuli np. po minimalizacji przeglądarki ale nie jest to dla mnie uciążliwe - minimalizuję aplikację przytrzymuje "home" naciskam czyszczenia ramu i wszystko wraca do normy.
    Wytrzymał upadek na asfalt podczas jazdy rowerem (siedziałem na kierownicy) przy całkiem sporej prędkości - wyświetlacz cały. W ogóle parę razy mi całkiem nieźle huknął o beton, asfalt, kafelki, ziemię i poza odpryśniętym plastikiem nic mu nie było. To chyba dzięki lekko podwyższonej krawędzi nad wyświetlacz i dobrej "szybce(?)".
    Niestety padł w mi w nim głośniczek (buzzer). Nie widzę innych komentarzy o popsutych buzzerach więc to pewnie nie jest zwykła przypadłość tego telefonu a moje użytkowanie...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 wrz 2014, 16:03
  • Marcin
    Telefon Huawei Ascend Y300 posiadam 14 miesięcy. Telefon jest genialny lecz dla tych którzy nie wymagają od telefonu zbyt wiele choć jego możliwości są na prawdę niezłe.
    Zalety:
    - Wygląd i dobrze się operuje telefonem w dłoni.
    - Internet chodzi bardzo płynnie, przeglądanie stron i ściąganie także przy włączonej muzyce.
    - Telefon nie zacina się i nie zamula (pamięć wew. w połowie pełna oraz 8gb dodatkowej prawie pełnej w tym dużo muzyki ponad 15 gier zainstalowanych i kilka aplikacji)
    - Aparat mimo tylko 5 mpx to zdjęcia są zadowalające ale ja nie jestem wymagający w tej kwestii.
    - Głośniki mają całkiem niezły odbiór
    - Ekran, kolory intensywne i wszystko ładne i wyraźne na początku jak i teraz

    Wady:
    Właściwie to nie mam się do czego przyczepić odniosę się jeszcze do baterii bo to też ważna kwestia. Bateria przy intensywnym użytkowaniu trzyma 2 dni choć u mnie średnio trzyma około 3-4 dni gdyż nie katuje telefonu aż tak bardzo :)

    Dodam że telefon nigdy mi się nie zawiesił oraz nie przegrzał jak to podobno z nim jest.
    .toya.net.pl | 05 sie 2014, 20:39
  • R E K L A M A
     
  • basia25  mail
    Jestem w posiadani tego smartfona od kilku dni. Wczesniej mialam kilka smartfonow ktore po ok. Pol roku urzytkowania zawsze zacinaly sie coraz czesciej. Uwazam ze to wada kazdego smartfona wiec nie rozumiem po co o tym wspominac... Ja jestem zadowolona, jast dobry i prosty w obsludze. Polecam kazdemu kto nie ma zbyt duzych wymagan.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 15 lip 2014, 16:05
  • soviaa  mail
    Mam ten telefon od 10 miesięcy. Pierwsze wrażenie pozytywne, świetny aparat,ciekawa grafika, wystarczająco duży wyświetlacz- idealny dla mnie oraz dobry głośnik. Od kilku miesięcy nie mogę z nim wytrzymać- aplikacje się zacinają (najbardziej messenger), przeglądarka też, największa tragedia z sms-ami (literki nie nadążają za dotykiem, przez co występują literówki, klawiatura się nie wyświetla na ekranie), przy odblokowaniu ekranu często ikony się nie wyświetlają i muszę czekać aż raczą się pojawić. Dioda, która sygnalizuje przyjście smsa często świeci bez powodu, nawet po wyłączeniu telefonu(pomaga tylko wyjęcie baterii). Moja ocena 3/10, nigdy więcej żadnego huaweia...
    .248.246.245.skyware.pl | 03 lip 2014, 13:33
  • Frazeologizm
    Mam go już rok, gdy go dostałem, prezentował się fajnie, ale szybko stracił tą doskonałość, szybko zepsuła sie karta SD, musiałem kupić nową, głównie zależało mi na aplikacjach. Większość działa co jest dobrym plusem, ale też nie najlepiej ponieważ aplikacje się zacinają, trzeba je wyłączyć i od nowa włączać. Internet działa, nie zawiesza się, ale działa strasznie wolno - kurwicy można dostać. Wbrew pozorom wygodnie trzyma się komórke w rękach, dobra do dzwonienia. Aparat zajebisty, 5 Mgpx robi wrażenie, zdjęcia sa wyraziste, jak i filmiki, ale znowu dużym błędem w komórce jest że podczas robienia zdjęć nie można przybliżać i oddalać, tak samo przy kręceniu filmików, w dodatku nie można dać pauzy - a od razu trzeba zakończyć kręcenie filmiku.

    To tyle co do mojego opisu komórki, nie jest zła ale wszędzie można wsadzić jakąś niedoskonałość. Osoba, która się zastanawia nad zakupieniem tej komórki, może kupic bo wady wypisane w moim komentarzu są najbardziej widoczne - dostrzegane. Gdybym miałbym oceniać z 10 dałbym 6.
    .ssp.dialog.net.pl | 29 cze 2014, 13:21
  • Onin
    mam go od prawie 2 lat i nie poleciłbym go nikomu. Największą jego wadą jest niska wydajność spowodowana słabym procesorem i mała ilością pamięci ram. Telefonik zacina się na byle jakiej aplikacji a android ma to do siebie, że potrzebuje ciągle mnóstwo RAM-u... to dobry telefon do dzwonienia ale jeśli chodzi o przeglądanie internetu czy korzystanie z wielu aplikacji to chyba lepiej kupić samsunga albo LG z niskiej półki...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 cze 2014, 23:07
  • Monika1993
    Ten telefon jest REWELACYJNY!!! Mam go już rok i nadal jestem pod wrażeniem jego jakości. Wcześniej miałam smartfona HTC kosztującego prawie 1000 zł, skradziono mi go i, nie mając dużo gotówki, zdecydowałam się na tego Huawei. Szczerze, to sprawuje się lepiej od tamtego telefonu! Ma oczywiście wady, np. czasami lekko się zacina, zdjęcia są średniej jakości, ale jak za taką cenę, to jest naprawdę świetny, może śmiało konkurować ze smartfonami z wyższej półki cenowej. Polecam!:)
    .dynamic.chello.pl | 05 cze 2014, 18:55
  • kociarak
    Pierwsze wrażenia: ogólnie pozytywne. Telefon zgrabny, dość dobrze wykonany,o zadowalajacym mnie wyświetlaczu. Jakoś wyświetlania uważam za bardzo dobra, płynność chodzenia również. Aparat robi zdjęcia bardziej niż dobre, nagrywa filmiki również w więcej niż dobrej jakości. Odtwarzanie muzyki jest na dobrym poziomie, głośność również dobra. Wi-Fi chodzi dość szybko, nie ma większych problemów z otwieraniem stron, aplikacje i inne gry też chodzą płynnie. W 1 dniu testowania bateria trzymała pół dnia.
    Po włożeniu 8gb karty pamięci miałam wrażenie jak by tel się nieco spowolnił, chodź na niej nie było nic więcej oprócz paru piosenek i zdj. Może dzieje się to dlatego iż nie mam aplikacji zainstalowanych na karcie tylko na tel-a parę ich Ściąglam, i ilość ram jest do tego za mała.
    Jeśli chodzi o pisanie SMS to nie sprawia większych problemów na zainstalowanej klawiaturze qwerty od androida, ale nie ma w niej zmiany na słownik T9. Producent zainstalował jeszcze jedna klawiaturę HUAWEI w której znajdziemy słownik T9 ale niestety tylko w języku angielskim. Jednak udało mi się znaleźć w internecie inną klawiaturę gdzie jest polski słownik T9, która chodzi bez zarzutów pomijając małe zaciecia przy wlaczaniu gdy chcemy coś napisać. Jeśli chodzi o rozmowy to głos słyszany jest dobrze, i regulacja głośności też jest dość dobra.
    WADY:
    -zacinanie telefonu przy przechodzeniu z jakiejś aplikacji do menu głównego, ale nie częste i nie trwa to długo.
    -słaba bateria, co mnie bardzo zaskoczyło bo trzyma max ok 7 godz z ciągłego korzystania tel w tym około 2 godz słuchaniu muzyki. Max ok 12 godz przy przeciętnym korzystaniu w tym przy pisaniu paru SMS i czasami spr facebook.
    ZALETY:
    -kontrolka powiadomień kiedy mamy SMS, nie odebrane połączenie, słaba bateria itp
    -szybkie wpisywanie tekstu podczas pisania SMS, forma czatu.
    -dobra głośność dzwonka SMS i połączeń przy odpowiednim ustawieniu
    -szybka zmiana ustawień np Wi-Fi czy Bluetooth itp
    -jakosc zdj na którym są litery jest bardzo dobra
    -Lampa led służy też bardzo dobrze jako latarka.
    Znalazło by się jeszcze dużo plusów których nie wymieniłam jako wady.
    Ogólnie jak na tą cenę to telefon zasługuje na 4+ ! Polecam.
    -
    .centertel.pl | 23 maj 2014, 20:29
  • angelika911  mail
    Mam ten telefon od jakichś 3 tygodni i ogólnie jest w porządku ale mam z nim kilka probllemów z którymi nie wiem co zrobić czy sama próbować czy oddać do serwisu. Otóż, od samego poczatku mam problemy z połączeniami (łączy się normalnie ale po kilku sekundach rozmowy druga osoba nie słyszy tego co ja mówię za to ja słyszę ją nadal. Dzieje się tak cały czas mimo zmiany trybu na "tylko 2g" jak polecali inni, u mnie to nie pomogło dalej jest to samo. Oprócz tego, mimo że mam włączone "szybkie włączanie" to jednak telefon włącza się tak samo czy jest to włączone czy nie. Poza tym cały czas mam jakieś 20-30 wolnego ramu mimo wyłączania aplikacji gdy ich nie używam, pomaga tylko "clean master" i czyszczenie za każdym razem gdy odblokowuję telefon lub wyjdę z jakiejś aplikacji. Poza tym jest ok. A i mam pytanie co do gwarancji, telefon kupiłam na internecie z jakiegoś sklepu i teraz mam pytanie, czy mogę go oddać do serwisu do jakiegokolwiek salonu w którym huawei jest dostępny czy muszę tylko i wyłącznie wysłać go do sklepu w którym go kupiłam??
    .dynamic.chello.pl | 19 maj 2014, 23:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,3%   10,0%   26,7% 
 Wszystkich opinii: 120. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: IUNI z jednym smartfonem, ale jakim!
» MWC 2015: Chińskie smartfony z Intel Inside
» MWC 2015: myPhone podbije Europę?
» MWC 2015: MaxCom to nie tylko "dziadkofony"
» MWC 2015: Magia CAT-a nieco zblakła
» MWC 2015: Czarny koń targów - Blackphone
» MWC 2015: Polskie folie robią wrażenie na MWC
» MWC 2015: Smukłe nowości Kazama
» MWC 2015: Malata - trzy z siedmiu nowości



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.163.70
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.