Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 623 telefony  |  148 341 opinii  |  720 testów  |  5 953 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend Y300



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,5%   7,3%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 110. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Konsument18
    Witam, posiadam Y300 już ponad rok i niestety nie polecam... Początki były fantastyczne telefon naprawdę dobrze się sprawował nie miałem żadnych zastrzeżeń lecz z czasem robi się coraz wolniejszy, coraz bardziej się zacina wiadomo że nie oczekuje by pracował bardzo dobrze przez cały czas ale teraz to jak się zacina doprowadza mnie do szału, nie da się nic zrobić nawet normalne odblokowanie telefonu wzorem wymaga dużej cierpliwości ponieważ po zaznaczeniu wzoru czekałem 2,5 min zanim się odblokował... Oddam go do serwisu i wtedy zobaczymy ale już teraz nie życzę innym użytkownikom takich problemów ;/
    .dynamic.chello.pl | 01 maj 2014, 14:05
  • Paula
    Mam ten telefon od 10 miesięcy i gorąco go polecam! Na początku nie byłam przekonana co do tej marki, ale postanowiłam zaryzykować i nie żałuję. Nie zacina się, dość łatwy w obsłudze(to mój pierwszy smartphone i całkiem szybko go ogarnęłam),wyraźny wyświetlacz. Robi trochę słabe zdjęcia, ale to mi akurat nie przeszkadza zbyt mocno. Ogólnie chodzi dobrze, ściągnięte aplikacje działają poprawnie. Największą wadą jest dla mnie to, że muzyka z odtwarzacza gra cicho. Ale ogólnie oceniam go na wielki plus.
    .cdma.centertel.pl | 25 mar 2014, 19:03
  • motyl1988  mail
    Witam szczegółową recenzję wystawiłem wcześniej, ale niestety pech chciał że zalałem ten telefon, im dłużej go nie mam tym bardziej go brakuje. Przechodząc do meritum sprawy, jest to telefon, który udowadnia, że mimo iż jest na systemie operacyjnym android, to potrafi być mega niezawodny, nie zdarzyło mnie się, żeby sie zaciął. Dosyć dobry aparat, zdjęcia podobne do xperi j, dosyć czytelny wyświetlacz, niektórzy piszą, że ma słaby głosniczek, to chyba nie wiecie o tym, ze istnieją różne wzmacniacze dźwiękowe, volume + i dolby home theater, sprawiają, że gra duzo głośniej na głosniku. Co do słuchawek, to jak dla mnie gra wysmienicie. Zastanawiam się nad ponownym kupnem tego telefonu i pozostałych wahających sie zachecam :)
    .play-internet.pl | 05 mar 2014, 15:03
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Użytkownik
    Jeden z najlepszych telefonów cenie około 400 zł.
    Zalety:
    -wyswietlacz IPS. Dobry obraz i kąty widzenia,
    -przyzwoity aparat,
    -dioda Flash LED użyteczna też jako latarka,
    -dobra jakosć rozmów,
    -dobra bateria (wersja 1950 mAh),
    -dioda powiadomień/ładowania,
    -dobre moduły radiowe: dobry zasięg GSM, WI-FI, GPS szybko łapie sygnał z satelit,
    -przyzwoita wydajnosć, można pograć np. w GTA III,
    Wady:
    -brak dual SIM-a (Wiem że jest wersja dual SIM, ale jest okrojona. Nie ma Flash LED. Występuje tylko z mniejszą baterią 1730 mAh),
    -sporadyczne spowolnienie systemu przy wyjsciu z aplikacji na pulpit.

    Porządna alternatywa dla "polskich chińczyków":
    Goclever Quantum 4: kiepska jakosć rozmów i kiepski aparat.
    Kruger&Matz Move: tragiczny wyswietlacz.
    .interkonekt.pl | 22 lut 2014, 12:02
  • asd
    Telefon po prostu świetny. Miałem okazję używać już kilku smartfonów i ten jest najlepszy. Szybki, funkcjonalny, niezawodny, wytrzymały. Nie oszczędzam baterii w żaden sposób, wifi włączone cały dzień, synchronizacja, 3g itd. A telefon wieczorem ma i tak zazwyczaj ponad 30% baterii jeszcze. Mam okazję teraz wymienić telefon za lg l7 II i robię to też trochę niechętnie. Przyzwyczaiłem się do małego chinola :)
    Polecam wszystkim którzy chcą kupić taniego smartfona. Naprawdę warto.
    .19.119.41.koniecpol.net | 20 lut 2014, 22:02
  • Faren  mail
    Telefon zaskoczył mnie niesamowicie. Początkowo miałem wziąć Alcatela, jednak bardzo mnie zainteresował Y300. Nie żałuję ani trochę! Nie sądzę, żeby jakikolwiek telefon mógł pobić go w porównaniu ceny/jakości (z tej półki cenowej oczywiście). Trafiła mi się wersja z mocniejszą baterią i procesorem Qualcomma. Do tej pory nie mam na co narzekać, chociaż jako negatywy wspomnę dwa fakty:

    -Emotion UI w tej wersji nie ma app drawera (może inna wersja go posiada). Bardzo dziwne rozwiązanie, zdecydowanie nie jest to wygodne. Jednak natychmiastowo pobrałem launchera i wszystko w jak największym porządku.

    -Drugi problem jest większy, w dodatku jeszcze nie został rozwiązany z powodu braku czasu. Dość często zdarza mu się "gubić" kartę pamięci. Wszelką muzykę trzymam właśnie na niej, bardzo denerwuje przerwanie utworu podczas przemieszczania się (szczególnie właśnie w zimie, zanim ściągnie się rękawiczki...). W każdym razie mam nadzieję, że oddanie telefonu na gwarancje rozwiąże ten problem.

    Ogólnie telefon jest dla mnie najlepszym wyborem przy tej półce cenowej, stąd też mój drobny pomysł: co jeśli przy ocenie stałaby również notka o półce cenowej? Dziwnie się patrzy na jego bardzo wysoką ocenę, gdzie flagowe smartphone'y często nie osiągają takich notowań. W dodatku ludzie szukający telefonów mogliby znaleźć coś pod swoje pieniądze (przy szukaniu szczegółowym można by było zaznaczyć przedział cenowy). Żeby uniknąć sporów jeśli chodzi o różnice cen w salonach operatorów sieci można by podać cenę producenta. Ale to już taki mój marginesowy pomysł ;)
    .isp.tvkg.net | 11 lut 2014, 23:02
  • Piotr  mail
    Rege zwracam honor nastąpiło moje małe niedopatrzenie przez to, że ja nie używam klawiatury systemowej w której nie ma tego mikrofonu i trzeba przeciągnąć pasek w dół żeby napisać sms głosem. Ja używam klawiatury Gingerbread pobranej z marketu na której jest ten mikrofon do pisania sms głosem
    .esnet.pl | 02 lut 2014, 14:02
  • Piotr  mail
    Rege bez obrazy ale po co sobie utrudniać pisanie sms głosem przeciągać pasek narzędzi w dół i robić nie potrzebne trzy ruchy palcem, przecież na klawiaturze w lewy dolnym rogu jest mikrofonik w którego klikasz i można pisać sms głosem, oczywiście tak piszesz trzeba mieć połączenie z internetem. Telefon za tą cenę na prawdę warto kupić.
    .esnet.pl | 01 lut 2014, 23:02
  • Rege
    Cellik, jest opcja "przemiany głosowej na tekstową" przy pisaniu sms-ów :) dajesz nową wiadomość przeciągasz w dół palcem, tam gdzie pasek powiadomień i dajesz opcję google głosową (oczywiście musisz mieć dostęp do internetu)
    Telefon - cena niska, a telefon dobry, płynnie śmiga, nie zacina się. Jestem na plus
    .adsl.inetia.pl | 24 sty 2014, 11:01
  • cellik
    Mam ten telefon jakieś 2 miesiące i jestem z niego bardzo zadowolona. Cena jest niewielka co też jest jego plusem. Dużo osób śmieje się, że mam chiński bubel, ale kupiłam go dzięki opiniom na tym portalu i nie żałuję. Ogólnie chodzi płynnie, raz tylko mnie się ściął, ale poczekałam trochę dłużej niż zwykle i się sam odciął. Jeśli chodzi o wytrzymałość trudno cokolwiek mi stwierdzić, bo raz mi spadł z wysokości około 70 cm i nic mu się nie stało. Nawet się nie wyłączył ;)
    Plus: - bateria (trzyma całkiem sporo, bo 1-2 dni przy graniu, sms'owaniu, słuchaniu muzyki cały dzień; 4-5 dni w stanie spoczynku - trochę sms, dzwonienie) - cena, bo dałam 380 zł za lekko używany. Kiedyś za taką cenę kupowałam Nokię x3 a było to z 3-4 lata temu. Przeskok wielki.
    - nie zdarzyło mnie się, aby jakaś aplikacja mi nie działała. Śmigają wszystkie gierki, skype, whatsapp itp.
    - dla mnie plusem jest brak tego drugiego menu
    - dotyk! Pisałam smsy na innych, dotykowych telefonach i nie byłam do nich przekonana. Dzięki huawei y300 zmieniłam zdanie.
    - Design. Wiele osób myli ten model z innymi telefonami, które są dla nich atrakcyjne. Ogólnie dobrze leży w ręku. Nie jest za mały i nie za duży, chociaż dało by się więcej miejsca z niego wygospodarować albo go ukrócić, jednakże źle nie jest.
    - mocne, głośne wibracje
    - duży, ładny ekranik
    - żadnych problemów z połączeniem z komputerem
    Minusy:
    - aparat robi słabe zdjęcia przy słabym oświetleniu, niektóre telefony lepiej sprawują się w tych warunkach
    - słabe słuchawki (zostaję przy słuchawkach z Nokii x3, bo są mega w porównaniu przy tych)
    - brak opcji w smsach, że odczytuje głos i zamienia na tekst
    - nie da się skasować niepotrzebnych systemowych ikon bez interwencji w system.
    Innych grzechów nie widzę. Dużo osób tutaj narzeka, że jest cichy, ale moim zdaniem utrzymuje dobry poziom, a tym bardziej widziałam o wiele cichsze telefony. Za taką cenę to naprawdę super telefonik. Gdy moja siostra go zobaczyła, bez zastanawiania się, od razu go kupiła. Musi coś w nim być ;)
    .dynamic.chello.pl | 23 sty 2014, 16:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,5%   7,3%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 110. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
» Philips Xenium V387
» Apple iPad mini 3
» Apple iPad Air 2
Aktualności:

» Archos 50 Diamond zaprezentowany w Paryżu
» LG F490L: pierwszy smartfon z Odinem
» Talkase: kwintesencja prostoty?
» myTab 7 Q Premium: przepremierowy przegląd
» Samsung Galaxy Core Max debiutuje w Chinach
» myPhone S-Line i myPhone CUBE poddane liftingowi
» Meizu MX4 otrzymał YunOS
» Lenovo przejmie BlackBerry?
» HERE Maps dostępne na Androida!



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.111.87
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.