Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 269 opinii  |  850 testów  |  3 857 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend P6



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,0%   6,5%   19,5% 
 Wszystkich opinii: 77. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ola
    Mam huawei p6 od maja. Mam różowy model (na zdjeciu kolor dużo brzydszy niż w rzeczywistośći), telefon śliczny, nie zamieniłabym go na inny, no chyba że na p7, ale z p6 jestem bardzo zadowolona. Bardzo dużo z niego korzystam, raczej nie gram w gry, telefon działa płynnie i sie nie zacina. Robi ładne zdjecia a kamerka z przodu w porownaniu do innych telefonow naprawde dobra.
    .212.155.2 | 04 lis 2014, 12:19
  • @net@
    Mam ten telefon od 01/2014r. Według mnie jest to najlepszy telefon jaki do tej pory posiadałam! ( miałam wcześniej samsunga galaxy 3 i Sony xperia ) w lipcu stała się rzecz straszna i mój telefon uległ bardzo poważnemu wypadkowi ( przewróciłam się a on zamortyzował mój upadek) W konsekwencji tego ma roztrzaskany lewy dolny róg ( nie pęknięty tylko zmiażdżony) i pęknięty cały wyświetlacz, widać mu wnętrzności! Jakieś pomarańczowe płytki i przewody. Ale... działa jak nowy! Nie zawiesza się, nie wyłącz, ostatnio zachlapałam go wodą która się dostała do wyżej wymienionego środka telefonu i nic, DZIAŁA. Mam nadzieje, że wytrzyma jeszcze rok czasu bo wtedy kończy mi się umowa, a następny telefon też będzie HUAWEI
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 paź 2014, 15:14
  • użytkownik
    Skupię się na minusach. Regulacja głośności dzwonka jest chyba w skali logarytmicznej - cicho albo głośno. Odtwrzacz muzyczny (jaki bym nie zainstalował) jest tragiczny, bo dźwięk jest tragiczny. Pasmo przenoszenia woła o pomstę do nieba. Nie pomagają żadne korektory graficzne i uwaga - gra BARDZO cicho. To nie jest telefon do słuchania muzyki. A system Dolby Digital Plus nie ma nic wspólnego z dekoderem kina domowego - to zwykły poszerzacz stereo, a przecież nie wolno uruchamiać czegoś takiego do słuchania muzyki, bo dźwięk stereo jest przecież filharmonią dźwięków przestrzennych! Czasem się zacina, ale delikatnie. Przycisk cofania reaguje nieraz z kilusekundowym opóźnieniem - to oczywiście porażka. Opinia po przerzuceniu się z HTC One SV.
    .t-mobile.pl | 20 paź 2014, 16:54
  • R E K L A M A
  • frytex  mail

    Używałem go prawie od roku. Mogę powiedzieć, że:
    - wygląd: podoba się, zarówno mi, jak i ludziom, w tym: użytkownikom iPhone'ów, bo jest do niego podobny, a większy. (no, już nie, ale za to nie wygina się...) jest ładny między innymi dlatego, że wyróżnia się nieco od innych marek - jest bardzo cienki. Oczywiście wygląd jest atrakcyjny głównie bez gumki, bo w gumce traci charakter. (gumka od producenta jest na wyposażeniu telefonu).
    - wyświetlacz dobrej jakości
    - nie gram w gry, więc się nie wypowiem o wydajności w tym przypadku, ale: nie ścinał mi się nigdy, lekko ciągnął naraz yanosika, nawigację i program do odtwarzania muzy - nie tracił płynności obsługi
    - miał fajne cechy androida od producenta: dla każdego programu można było ustawić uprawnienia (bez rootowania), np. zabronić wybranym programom łączyć się z siecią, zaglądać do kontaktów czy sms-ów, sprawdzać historie połączeń itp.
    - bardzo, bardzo, bardzo dobry aparat fotograficzny. foty, zwłaszcza robione w dobrym świetle, są bardzo dobrej jakości. praktycznie jak z aparatu foto. w gorszym świetle niego słabiej, ale daje radę. najlepszy aparat w telefonie jakiego zdarzyło mi się używać.

    a teraz wady:
    - gniazdo słuchawek z boku - dość głupie, w kieszeni mega niewygodne. gniazdo ładowania od góry: sprawa przyzwyczajenia, ale może się ludziom nie podobać, bo zwykle jednak jest od dołu...
    - głośniczek spoko, ale dźwięk na słuchawkach: cichy. słuchanie audiobooka w pociągu - niewykonalne. sprawdzałem na różnych słuchawkach.
    i najgorsza wada: bateria!
    telefon jest cienki, więc nic dziwnego, że nie dało się upchnąć sensownej baterii w środku. mimo tego, że producent dołożył specjalną apkę, która dba o zasilanie (upomina się, jeśli w tle pozostanie prądożerna aplikacja), żywot telefonu był bardzo krótki. jeśli chce się mieć włączony net cały czas (choćby do powiadomień z emaila czy czatów) i do tego np. GPS, to wytrzymanie jednej doby jest praktycznie niemożliwe. tzn. udaje się, ale jak sprawa staje na ostrzu noża, to telefon zwykle zdycha. człowiek czuje się niepewnie jak nie ma w okolicy ładowarki.
    jeszcze więcej prądu niż wifi używa transmisja danych HSPA - po prostu drenowała ten telefon z prądu. pomagało przełączenie wyłącznie na GPRS, ale wtedy net jest tak wolny, że na dzisiejsze czasy - nie da się tego używać. (poza tym, co za pożytek z apki oszczędzającej prąd, skoro ona ciągle domaga się np. wyłączania google+, a system za chwile włącza to z powrotem bo chce synchronizować jakieś dane...)

    podsumowując: to nie jest telefon dla ludzi, którzy lubią być stale połączeni z siecią - zdechnie przed wieczorem.
    nadaje się za to dla ludzi, którzy cenią sobie to, że mogą się wyróżnić w tłumie; wygląd robi swoje.
    telefon robi dobre foty.
    .slupsk.vectranet.pl | 17 paź 2014, 22:41
  • Kaś
    Najgorszy telefon jaki posiadaŁAM. Co prawda jakieś jedyne pół roku, ponieważ zaczął "wariować" a mianowicie - system padł, potwornie przegrzewał się przy podstawowych czynnościach. Tylna obudowa odkleiła sie! po prostu masakra... ale to nie koniec...
    Po tym postanowiłam oddać go po prostu na gwarancje. OK. przyjeli telefon wrócił z serwisu za jakieś 3 tygodnie. Nie jestem w stanie określić czy nadal się przegrzewał i jak z systemem ponieważ przestał czytać karte sim ;] i UWAGA co jest najlepsze? nie uznali kolejnej reklamacji po czym stwierdzono, że uszkodzenie jest z mojej winy. Po telefonie ani śladu :) Nie polecam absolutnie nikomu.
    .internetdsl.tpnet.pl | 16 paź 2014, 13:50
  • Wisła
    Firma Huawei ma w Głębokim poważaniu klientów przesuwając aktualizację do p6 już 3 raz! To jawny kant i kpiny z klientów! Oczekuje się od nas lojalności ale lojalność działa w drugą stroną ale jest takie piękne powiedzenie "jak Kuba bogu tak bóg kubie" Moja przygoda z tą firma dobiegła końca. Jest za dużo dobrych firm i dobrych smartfonów by znosić kanty tej firmy!!!
    Każda aktualizacja (szczególnie gdy mówimy o zmianie wersji systemu) niesie za sobą dodatkowe błędy i może być (najczęściej jest) powodem obniżenia wydajności urządzenia. Producenci - podobnie jak operatorzy - mają 2-letni (a nawet krótszy) system dystrybucji nowych urządzeń. Dobrze jest cieszyć się tym, co się ma, jeśli funkcjonuje prawidłowo. Narzekanie na brak aktualizacji u któregokolwiek producenta jest trochę jak krzyczenie na ścianę albo plucie pod wiatr. Bez urazy. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 17 wrz 2014, 11:00
  • Łukasz
    Telefon jest świetny. Wyświetlacz jest duży, ale jeszcze wygodny do obsługi i trzymaniu w kieszeni. Nie gram w wymagające więc nie powiem o super wydajności, ale działa przyzwoicie. Mam porównanie z iPhone 4S i dla mnie jest ok. Wyświetlacz ma super kolory i jest wystarczająco jasny w słońcu. Nie rwie rozmów i nie traci zasięgu. GPS, internet, bluetooh działają prawidłowo. Kupiłem go po tym jak Ascend P7 dałem córce by był dla mnie za duży jednak zarówno P6 jak i P7 polecam gorąco. Kupiłem go również ze względu na wygląd. Jego design jest wzorowy i będąc w garniturze nie ma obciachu wyciągnąć go z kieszeni. No to może troszkę o minusach. Jeśli masz kompa Mac'a to trzeba kupić program na App by synchronizować telefon z kompem. Pamięć micro sd oczywiście odzywa się jako dysk zewnętrzny. Słownik w sms'ach też jest bardzo skromny. Mały wybór akcesoriów na polskim rynku - oczywiście są, ale wybór jest mniejszy. Firma dodaje etui plastikowe, ale standardowe. Poza tymi drobnostkami gorąco polecam. Świetny, ładny, wygodny.
    .150.143.127.internetia.net.pl | 27 lip 2014, 09:30
  • Mario
    U mnie GPS działa bardzo szybko. Wejście do ładowarki z góry to dobre rozwiązanie np: korzystając z telefonu jako nawigacja w samochodzie kiedy jest usytuowany poziomo wejście jest z boku a nie z góry czy dołu. Telefon elegancki smukły, wykonany bardzo dobrze. Nie jest to plastikowa zabawka jak większość smartfonów konkurencji. Nie jest to telefon dla dzieciaków dla których marka jest najważniejsza i granie w gry. Fakt lubi się grzać ale więcej wad nie znalazłem. Używam go już kilka miesięcy i z czystym sumieniem mogę go polecić.
    .wipasz.pl | 22 lip 2014, 08:03
  • Sakkar
    Telefonu używałem od kwietnia. Mimo kilku wad, które opiszę później, jest to naprawdę dobry sprzęt. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to naprawdę solidne wykonanie. Aluminium i Gorilla Glass robią swoje. Zdecydowanie jeden z lepiej wykonanych smartfonów.
    Po włączeniu nasze oczy pieści FE-NO-ME-NA-LNY wyświetlacz. Jak na mój gust żadne AMOLEDy z SGS3 nie umywają się do P6. Kolory są żywe, ale nie przejaskrawione, jasność bardzo wysoka (w pełnym słońcu nie miałem żadnych problemów z dostrzeżeniem szczegółów), a reakcja na dotyk wzorowa. O UI nie będę pisał, bo od razu zainstalowałem launcher z Xperii Z1, takie przyzwyczajnie. ;)
    Aparat. Czyli coś, co dla mnie ma znaczenie. Aparat w P6 nie bierze jeńców. Aplikacja aparatu od Huawei jest po prostu fantastyczna. Działa szybko, sprawnie i posiada multum opcji. Niesamowicie dobry tryb HDR, wyostrzanie, jakiego nie widziałem nigdzie indziej... Do tego bardzo jasny jak na smartfona obiektyw... Boskie. Po prostu boskie. Wygrywa też przednią kamerą, w końcu jasne 5 megapixeli to nie w kij dmuchał. Fotograficznie bomba.
    Jakość dźwięku. Huawei zaimplementował w sofcie P6 funkcję Dolby Plus. Powiem tak: to jak mieć mieć ciastko i dostać kolejne. P6 sam w sobie generuje absolutnie świetny dźwięk, a z włączonym Dolby Plus moje uszy rozpływały się w ekstazie. Do tej pory żaden telefon nie zadowolił mnie tak pod względem muzycznym. Bomba. Bateria. Dobre 15h przy mocnym użytkowaniu. To naprawdę dobry wynik.

    A teraz czas na wady.

    Wydajność 3D. Układ graficzny w P6 niestety leży i kwiczy. Poczciwe Adreno 320 wyprzedza go w benchmarkach o dobre 10-15 FPS. Co bardziej wymagające aplikacje/gry będą klatkować i szarpać. Zapomnijcie o Vectorze, Ingressie i Angry Birds GO!. Co ciekawe, szarpanie jest randomowe; Ingress potrafił działać płynnie, po czym nagle zacząć szarpać i ciąć się. Because of reasons.
    Złącze ładowania. Zostału umieszczone... na górze. Rzecz bardzo niepraktyczna, zwłaszcza podczas używania telefonu z podpiętym powerbankiem. Ale zapewne niedużo ludzi chodzi po mieście z PB. ;)
    Nagrzewanie się. Jeżeli mimo wszystko próbujesz grać na P6, jest on idealnym ogrzewaczem dłoni na zimowe dni. Potrafi zagrzać się naprawdę mocno.
    GPS. To, obok układu graficznego, najgorsza bolączka Ascenda. Czas na złapanie fixa potrafi być liczony nawet w minutach, a jak już złapie, to wcale nie ma pewności, że na dobre. Potrafił mi zaraz potem stracić zasięg satelit, albo rzucać lokalizacją gdzie popadnie. Margines błędu wynosił od 15 metrów, do 1000 (!) kilometrów. Co ciekawe, problem został praktycznie rozwiązany w jednym z customowych ROMów. Czyli jest to najwyraźniej problem softu, a nie hardware'u.

    Na koniec podsumuję: jeżeli szukasz solidnego telefonu, na którym można komfortowo oglądać filmy i słuchać muzyki w świetnej jakości, telefonu, który pozwoli Ci robić fenomenalne zdjęcia, ale nie jesteś graczem i nie potrzebujesz wydajności w grach - Huawei AScend P6 to telefon dla Ciebie. Nie zawiedziesz się, możesz mi wierzyć.

    PLUSY
    + wyświetlacz
    + wykonanie
    + jakość dźwięku
    + szybkość działania
    + bateria

    MINUSY
    - GPS
    - wydajność 3D
    - problemy z nagrzewaniem
    .dynamic.chello.pl | 21 lip 2014, 12:37
  • kris32
    Witam, telefon mam już ze 3 miesiące. Słuchawkę ogólnie polecam bo na pewno jest warta swojej ceny, jednak jak dla mnie za mocno się grzeje i po dłuższym użytkowaniu zaczyna mi to przeszkadzać. Jest to na pewno najbardziej nagrzewający się smartfon na rynku i z tego właśnie powodu P6 kolejny raz już bym nie kupił. W mojej ocenie jest też za cienki i przez ostre krawędzie źle leży w dłoni, choć to nie każdemu musi przeszkadzać. Miałem też problem z pływającym zasięgiem i zrywaniem połączeń na fabrycznym sofcie bodajże B106, należy wówczas zaktualizować do B136 i jest dużo lepiej choć nadal mam wrażenie, że czasem coś zrywa. Jest gdzieś artykuł w necie o tym, że Huawei nie popisał się w tym modelu jeśli chodzi o zasięg. No i dźwięk w słuchawkach bardzo słabiutki, już pomijam że jest cicho i można głośność zwiększyć robiąc roota, ale jakość dźwięku w porównaniu do mojego iPoda Touch II jest jak 1:10 dla iPoda.

    Po za tym same plusy:
    - super ekran
    - dobre zdjęcia
    - Fajna nakładka systemowa z dużymi możliwościami personalizacji
    - bardzo przydatne narzędzia systemowe np. menadżer uprawnień, profile itp.
    .dynamic.chello.pl | 11 lip 2014, 20:17

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,0%   6,5%   19,5% 
 Wszystkich opinii: 77. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.219.68
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.