Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 264 marek  |  12 765 telefonów  |  173 703 opinie  |  966 testów  |  5 272 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend P6

Thumb Up

70,8% 

Thumb Down

 10,4% 

Pytanie

 18,8% 

 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ozik89  mail
Witam,
Zakupiłem Huawei P6 dokładnie tydzien dni temu . . . Dużo miałem wątpliwosci co do niego, sporo czytałem recenzji , oglądałem videorecenzji ale zaryzykowałem i ... opłaciło się. Przesiadłem się z Lg L Fino, czego bardzo nie żałuję. Telefon ma duzy wyswietlacz, bardzo zagęszczone piksele, dobrze widac , równiez "pod słonce". Zaskoczył mnie aparat przedni 5 Mpx , który robi swietne zdjęcia, nie wspominając juz o tylnym 8 Mpx, ... ale do meritum sprawy. Jezeli KTOS SIE ZASTANAWIA - NIE ROB TEGO DŁUZEJ BO NIE WARTO - KUP GO ODRAZU. Dlaczego ?
Robi dobre foty, ma duzy wyswietlacz, pieknie wyglada (znajomi mysla ze to Iphone ^^) , ma sporo fajnych appek wbudowanych, jest cienki, dobrze się trzyma w dłoni, ale..Znalazłem minusy...
- nie mozna wyłączyć aplikacji ( w menedzere appek)
- cicho gra na słuchawkach
- bateria...

Ale to jest nic, gdyz pierwszy i drugi minus wyleczyłem metoda Rootowania :)
Natomiast bateria... wiele do zyczenia, 2K Mah to troszke za mało, ale daje rade ;)

Ogólnie polecam.
Moja ocena ogólna to 9/10.

Pozdrawiam.
.156.37.252 | 16 kwi 2016, 12:04
Clinton84  mail
Witam, użytkuję ten telefon bardzo intensywnie, jestem drugim właścicielem po 2 letnim użytkowaniu, na oryginalnym sofcie telefon ładnie śmigał, nawet po kilku miesiącach użytkowania.
Bateria zajechana a mimo wszystko trzyma mi około 36 godzin - przy normalnym użytkowaniu ( około 100 sms, internet, muzyka okolo 3-5 godzin, bez grania. Przy grach wytrzymuje spokojnie 8 godzinek.
Później postanowiłem pokombinować z oprogramowaniem. Zainstalowałem repack i zmieniłem kernel . Jak marzenie , w Antutu ( wiem że te wyniki nie odzwierciedlają prawdziwej wydajności maszyny) wyciągnałem wynik 20820 pkt.
Gry które sa zoptymalizowane pod procesor graficzny chodzą ładnie. Np gta SA na full bez przycięc.

Aparat... mialem sporo telefonów, do tej pory najlepszym aparatem jaki byl w telefonie ktory uzytkowalem, to byla lumia 1320 , mimo 5 MPix aparat robil zdjecia na prawde porownywalne z dobrymi hybrydami. Lecz w P6 wychodzą dużo lepiej- jedynie brakuje mi manualnego ustawienia ostrości jaki był w lumia camera.

Dzwiek - rewelacja! Zawsze uzywalem powerAmp lub n7 player bo jakosc dzwieku w innych telefonach nie byla wystarczajaca . Tutaj uzywam standardowej aplikacji.
Nie mam do czego sie przyczepic , w zasadzie moze wymagaloby sie lepszej wydajnosci, lecz to tylko kwestia optymalizacji.
Co do grzania sie telefonu to fakt - grzeje sie , ale nie tak bardzo jak xperia sp czy z lub s4 , przynajmniej sie nie wylacza sam z przegrzania , ale przy mocniejszym grzaniu sie spada wydajnosc srednio o 20%.

Wyswietlacz hmmm idealny, co prawda malo odporny na zarysowania ale mi to nie przeszkadza.

Stylistyka podobna do iphone .

Polecam ten telefon każdemu kto nie wymaga od niego zastąpienia żony, czy pilnowania dzieci lub zastępczego kierowcy.
.marsoft.net | 10 kwi 2016, 21:04
Tomasz  mail
Ja nie polecam. Po zakończeniu gwarancji telefon zaczyna się psuć. Producent się wypina na użytkowników, serwis pozostawia dużo do życzenia.
.adsl.inetia.pl | 07 kwi 2016, 20:04
R E K L A M A
 
Puchatek95
Nie jest napisane ilu rdzeniowy procesor.
Rzeczywiście. Dziękuję, dane uzupełnione. (jf)
.adsl.inetia.pl | 14 sty 2016, 01:01
Ronin
Witam

Telefon posiadam 22 miesiące. Przeszedł ze mną trzy aktualizacje i przez cały czas daję rade. Według mnie nawet teraz jest lepszy niż połowa nowych telefonów. Nagrzewa się podczas cięższej pracy ale tak naprawdę kogo to obchodzi i dlaczego miało by to komuś przeszkadzać? Podczas gry w necie bateria ucieka szybko ale każdy jeden telefon na androidzie tak ma i nie wieże że ktoś ma telefon prawie 5 cali,gra używając internetu i powie że mu bateria dwa dni trzyma. Niekiedy zwalnia podczas uwaga Pisania sms lub wpisywania adresu w nawigacji google i to wszystko. Jak dla mnie rewelacyjny telefon, nie żałuję wydanej złotówki:-)
.dynamic.gprs.plus.pl | 28 lis 2015, 21:11
noname
Telefon posiadam od kwietnia 2014 roku. Ogólnie konstrukcja telefonu udana. Kompromis wyglądu, wydajności i funkcjonalności, ergonomia też na zadowalającym poziomie.

Zalety: ciekawa stylowa obudowa, odporna na wyginania, dobrej, jakości wyświetlacz, wysoka jakoś wykonania, płynne działanie, możliwość sporej personalizacji, rozbudowany panel zarządzania zasilaniem, który przekłada się na realne przedłużenie działania telefonu na jednym ładowaniu. Możliwość zarządzania uprawnieniami aplikacji bez instalacji dodatkowego softu. Etui w komplecie od producenta

Wady: problemy z odprowadzaniem ciepła przy grach, WIFI, ładowaniu telefonu, stosunkowo mało pamięci Rom do wykorzystania. Częste rozłączanie karty SD po podłączeniu tel. do komputera. Jednobryłowa konstrukcja (brak możliwości wymiany czegokolwiek bez wysłania do serwisu) mało pojemna bateria.

Największa wada!! Jeśli będziecie mieli nieszczęście skorzystać z gwarancji, to serwis nie potrafi złożyć ponownie obudowy bez widocznych niedociągnięci
W moim przypadku po wymianie wyświetlacza, w który odklejał się digitizer na miejscu styku dolnej części ekranu z obudowa powstała szczelina, przez którą do wnętrza dostaje się kurz itp. Dodatkowo na plastikowym elemencie, który zawinięty jest wokół dolnej krawędzi telefonu po wymianie wyświetlacza pojawiły się dziwne wybrzuszenia. Na sam telefon czekałem 1.5 miesiąca.
Obecnie mój telefon po raz 2 trafił do serwisu z tą samą usterką najprawdopodobniej pierwsza naprawa została źle przeprowadzona.
Mam nadziej że tym razem dostane prawidłowo naprawiony i złożony telefon.
Podsumowanie:
Wykonanie 5/6
Wydajność 3/6
Ergonomia 4/6
Awaryjność 3/6
Serwis 1/6
.pocztowy.pl | 27 lis 2015, 12:11
Ala
Witam, telefon mam już od 9 miesięcy, jak dla mnie rewelacja. Z samego początku telefon chodził bardzo szybko i sprawnie, nic sie nie zacinało, bardzo ładna obudowa telefonu, bardzo cienki, niektórzy nawet mylą go z Iphonem. Aparat rewelacja. Większość zdjęć robiłam przednią kamerką, a wyglądały jak zdjęcia robione tylną, czyli bardzo ładne! Świetny odtwarzacz muzyki, bardzo głośno słychać (słuchawki z Panasonic). Gdy ide przez miasto słysze tylko głośną muzyke. Minusy tego telefonu to to, że telefon szybko się nagrzewa i czasem aż parzy w dłonie. Dużo czasu spędzam przy telefonie, słucham muzyki, siedze na internecie i myśle, że przy włączonym wifi, myzyce i aplikacjach, telefon bez łaowania nie dałby rady przez 2 godziny. Ładuje całą noc i w dzień z dwa razy. To jest wielki minus, bo boje się wyjść na dłużej na miasto, że telefon mi padnie. Telefon często mi się zacinał, chociaż nie wiem z jakiego powodu, bo miałam na nim mało aplikacji.
Ale według mnie telefon zasługuje na wielki pozytyw i jest w niezłej cenie! :)
.dynamic.gprs.plus.pl | 19 sie 2015, 11:08
Andrzej
Mam swojego huaweia od półtora roku. Telefon działał tak jak powinien przez może 3 miesiące. Potem nawet zmieniony rodzaj klawiatury( żadna aplikacja, po prostu inny design w ustawieniach telefonu) powodował, że telefon zaczął działać coraz wolniej. Formatowania telefonu nie dawały lepszych rezultatów na dłuższą metę. Ostatnio mój huawei zaczął się sam wyłączać a teraz wyłącza się i włącza sam co pięć minut. Do tego nie można praktycznie nic na nim zrobić. Formatowania telefonu nie pomogły. Sprawdziłem i nie tylko ja zmagam się z takim problemem. Na szczęście telefon jeszcze przez rok jest na gwarancji :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 sie 2015, 18:08
pula0869  mail
Ja zakupiłam huawei ascend P8 lite totalna porażka. Po miesiącu się zepsuł. Nigdy więcej zakupu z tej firmy
.gorzow.insant.pl | 05 sie 2015, 23:08
aki7
Czytałem wszystkie opinie o tym telefonie i nie mogłem się zdecydować... kupić, czy nie. W końcu w lutym zdecydowałem się na zakup i znalazłem jeden niewielki negatyw w obudowie. Zaślepka gniazda mini jack. A w funkcjach brak LTE. Obudowa - super wykonanie :) Wyświetlacz doskonale odwzorowuje barwy, a do tego wyświetlany obraz jest bardzo dobrej jakości, czuły na dotyk. Telefon radzi sobie w normalnym użytkowaniu świetnie. Lekko grzeje się w tylnej części podczas grania ,ale w porównaniu do np. xperii t3 to niewiele. Nie ma żadnych przycięć, zawieszeń. Do tego jest doskonałym odtwarzaczem muzyki. Głośnik gra czysto, a w słuchawkach słychać dźwięk wysokiej jakości. Aparat również zarówno przód jak i tył radzi sobie doskonale. Po przygodzie z tym telefonem skuszę się na P8. :)
.dynamic.gprs.plus.pl | 18 cze 2015, 17:06

Thumb Up

70,8% 

Thumb Down

 10,4% 

Pytanie

 18,8% 

 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu