Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 185 telefonów  |  153 258 opinii  |  857 testów  |  5 649 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend P6



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 72,5%   6,3%   21,3% 
 Wszystkich opinii: 80. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Pati
    Hej! Mam ten telefon już miesiąc. Jest bardzo fajny, ale jest bardzo duży minus, pękła mi obudowa z tyłu i mojemu koledze też, tylko że on ma go rok i ma ubezpieczony, a ja niestety nie. Więc jak chcecie ten tel to ubezpieczcie go! Pozdrawiam.
    .marsoft.net | 28 sty 2015, 13:45
  • adam.t
    Telefon w użytkowaniu od roku, jak dotąd same pozytywne wrażenia, zaczynając od designu, funkcjonalności po wrażenia wynikające z użytkowania. Telefon poza wcześniej opisanymi możliwymi mniej lub więcej niedogodnościami w ogólnej ocenie stawiam sobie bardzo wysoko, nawet z uwagi na czas jaki minął od premiery model naprawdę uważam za bardzo udany.Ten wytwór chińskiej myśli technicznej mogę polecić każdemu kto się zastanawia nad zakupem.
    .227.104.72 | 13 sty 2015, 16:57
  • HEHESZUNIEK
    Dla mnie telefon niezawodny od poczatku roku ale w ostatnich tygodniach zaczely pojawiac sie problemy z mikrofonem i dotykiem.
    .icpnet.pl | 22 gru 2014, 09:54
  • R E K L A M A
  • ola
    Mam huawei p6 od maja. Mam różowy model (na zdjeciu kolor dużo brzydszy niż w rzeczywistośći), telefon śliczny, nie zamieniłabym go na inny, no chyba że na p7, ale z p6 jestem bardzo zadowolona. Bardzo dużo z niego korzystam, raczej nie gram w gry, telefon działa płynnie i sie nie zacina. Robi ładne zdjecia a kamerka z przodu w porownaniu do innych telefonow naprawde dobra.
    .212.155.2 | 04 lis 2014, 12:19
  • @net@
    Mam ten telefon od 01/2014r. Według mnie jest to najlepszy telefon jaki do tej pory posiadałam! ( miałam wcześniej samsunga galaxy 3 i Sony xperia ) w lipcu stała się rzecz straszna i mój telefon uległ bardzo poważnemu wypadkowi ( przewróciłam się a on zamortyzował mój upadek) W konsekwencji tego ma roztrzaskany lewy dolny róg ( nie pęknięty tylko zmiażdżony) i pęknięty cały wyświetlacz, widać mu wnętrzności! Jakieś pomarańczowe płytki i przewody. Ale... działa jak nowy! Nie zawiesza się, nie wyłącz, ostatnio zachlapałam go wodą która się dostała do wyżej wymienionego środka telefonu i nic, DZIAŁA. Mam nadzieje, że wytrzyma jeszcze rok czasu bo wtedy kończy mi się umowa, a następny telefon też będzie HUAWEI
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 paź 2014, 15:14
  • użytkownik
    Skupię się na minusach. Regulacja głośności dzwonka jest chyba w skali logarytmicznej - cicho albo głośno. Odtwrzacz muzyczny (jaki bym nie zainstalował) jest tragiczny, bo dźwięk jest tragiczny. Pasmo przenoszenia woła o pomstę do nieba. Nie pomagają żadne korektory graficzne i uwaga - gra BARDZO cicho. To nie jest telefon do słuchania muzyki. A system Dolby Digital Plus nie ma nic wspólnego z dekoderem kina domowego - to zwykły poszerzacz stereo, a przecież nie wolno uruchamiać czegoś takiego do słuchania muzyki, bo dźwięk stereo jest przecież filharmonią dźwięków przestrzennych! Czasem się zacina, ale delikatnie. Przycisk cofania reaguje nieraz z kilusekundowym opóźnieniem - to oczywiście porażka. Opinia po przerzuceniu się z HTC One SV.
    .t-mobile.pl | 20 paź 2014, 16:54
  • frytex  mail

    Używałem go prawie od roku. Mogę powiedzieć, że:
    - wygląd: podoba się, zarówno mi, jak i ludziom, w tym: użytkownikom iPhone'ów, bo jest do niego podobny, a większy. (no, już nie, ale za to nie wygina się...) jest ładny między innymi dlatego, że wyróżnia się nieco od innych marek - jest bardzo cienki. Oczywiście wygląd jest atrakcyjny głównie bez gumki, bo w gumce traci charakter. (gumka od producenta jest na wyposażeniu telefonu).
    - wyświetlacz dobrej jakości
    - nie gram w gry, więc się nie wypowiem o wydajności w tym przypadku, ale: nie ścinał mi się nigdy, lekko ciągnął naraz yanosika, nawigację i program do odtwarzania muzy - nie tracił płynności obsługi
    - miał fajne cechy androida od producenta: dla każdego programu można było ustawić uprawnienia (bez rootowania), np. zabronić wybranym programom łączyć się z siecią, zaglądać do kontaktów czy sms-ów, sprawdzać historie połączeń itp.
    - bardzo, bardzo, bardzo dobry aparat fotograficzny. foty, zwłaszcza robione w dobrym świetle, są bardzo dobrej jakości. praktycznie jak z aparatu foto. w gorszym świetle niego słabiej, ale daje radę. najlepszy aparat w telefonie jakiego zdarzyło mi się używać.

    a teraz wady:
    - gniazdo słuchawek z boku - dość głupie, w kieszeni mega niewygodne. gniazdo ładowania od góry: sprawa przyzwyczajenia, ale może się ludziom nie podobać, bo zwykle jednak jest od dołu...
    - głośniczek spoko, ale dźwięk na słuchawkach: cichy. słuchanie audiobooka w pociągu - niewykonalne. sprawdzałem na różnych słuchawkach.
    i najgorsza wada: bateria!
    telefon jest cienki, więc nic dziwnego, że nie dało się upchnąć sensownej baterii w środku. mimo tego, że producent dołożył specjalną apkę, która dba o zasilanie (upomina się, jeśli w tle pozostanie prądożerna aplikacja), żywot telefonu był bardzo krótki. jeśli chce się mieć włączony net cały czas (choćby do powiadomień z emaila czy czatów) i do tego np. GPS, to wytrzymanie jednej doby jest praktycznie niemożliwe. tzn. udaje się, ale jak sprawa staje na ostrzu noża, to telefon zwykle zdycha. człowiek czuje się niepewnie jak nie ma w okolicy ładowarki.
    jeszcze więcej prądu niż wifi używa transmisja danych HSPA - po prostu drenowała ten telefon z prądu. pomagało przełączenie wyłącznie na GPRS, ale wtedy net jest tak wolny, że na dzisiejsze czasy - nie da się tego używać. (poza tym, co za pożytek z apki oszczędzającej prąd, skoro ona ciągle domaga się np. wyłączania google+, a system za chwile włącza to z powrotem bo chce synchronizować jakieś dane...)

    podsumowując: to nie jest telefon dla ludzi, którzy lubią być stale połączeni z siecią - zdechnie przed wieczorem.
    nadaje się za to dla ludzi, którzy cenią sobie to, że mogą się wyróżnić w tłumie; wygląd robi swoje.
    telefon robi dobre foty.
    .slupsk.vectranet.pl | 17 paź 2014, 22:41
  • Kaś
    Najgorszy telefon jaki posiadaŁAM. Co prawda jakieś jedyne pół roku, ponieważ zaczął "wariować" a mianowicie - system padł, potwornie przegrzewał się przy podstawowych czynnościach. Tylna obudowa odkleiła sie! po prostu masakra... ale to nie koniec...
    Po tym postanowiłam oddać go po prostu na gwarancje. OK. przyjeli telefon wrócił z serwisu za jakieś 3 tygodnie. Nie jestem w stanie określić czy nadal się przegrzewał i jak z systemem ponieważ przestał czytać karte sim ;] i UWAGA co jest najlepsze? nie uznali kolejnej reklamacji po czym stwierdzono, że uszkodzenie jest z mojej winy. Po telefonie ani śladu :) Nie polecam absolutnie nikomu.
    .internetdsl.tpnet.pl | 16 paź 2014, 13:50
  • Wisła
    Firma Huawei ma w Głębokim poważaniu klientów przesuwając aktualizację do p6 już 3 raz! To jawny kant i kpiny z klientów! Oczekuje się od nas lojalności ale lojalność działa w drugą stroną ale jest takie piękne powiedzenie "jak Kuba bogu tak bóg kubie" Moja przygoda z tą firma dobiegła końca. Jest za dużo dobrych firm i dobrych smartfonów by znosić kanty tej firmy!!!
    Każda aktualizacja (szczególnie gdy mówimy o zmianie wersji systemu) niesie za sobą dodatkowe błędy i może być (najczęściej jest) powodem obniżenia wydajności urządzenia. Producenci - podobnie jak operatorzy - mają 2-letni (a nawet krótszy) system dystrybucji nowych urządzeń. Dobrze jest cieszyć się tym, co się ma, jeśli funkcjonuje prawidłowo. Narzekanie na brak aktualizacji u któregokolwiek producenta jest trochę jak krzyczenie na ścianę albo plucie pod wiatr. Bez urazy. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 17 wrz 2014, 11:00
  • Łukasz
    Telefon jest świetny. Wyświetlacz jest duży, ale jeszcze wygodny do obsługi i trzymaniu w kieszeni. Nie gram w wymagające więc nie powiem o super wydajności, ale działa przyzwoicie. Mam porównanie z iPhone 4S i dla mnie jest ok. Wyświetlacz ma super kolory i jest wystarczająco jasny w słońcu. Nie rwie rozmów i nie traci zasięgu. GPS, internet, bluetooh działają prawidłowo. Kupiłem go po tym jak Ascend P7 dałem córce by był dla mnie za duży jednak zarówno P6 jak i P7 polecam gorąco. Kupiłem go również ze względu na wygląd. Jego design jest wzorowy i będąc w garniturze nie ma obciachu wyciągnąć go z kieszeni. No to może troszkę o minusach. Jeśli masz kompa Mac'a to trzeba kupić program na App by synchronizować telefon z kompem. Pamięć micro sd oczywiście odzywa się jako dysk zewnętrzny. Słownik w sms'ach też jest bardzo skromny. Mały wybór akcesoriów na polskim rynku - oczywiście są, ale wybór jest mniejszy. Firma dodaje etui plastikowe, ale standardowe. Poza tymi drobnostkami gorąco polecam. Świetny, ładny, wygodny.
    .150.143.127.internetia.net.pl | 27 lip 2014, 09:30

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 72,5%   6,3%   21,3% 
 Wszystkich opinii: 80. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
Aktualności:

» Meizu m1 po oficjalnej premierze
» Dakele 3: lepszy, niż iPhone?
» Puzzlecluster: drugie życie telefonu z klocków
» Modecom Xino Z46 X4+: następca flagowego smartfonu
» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?
» LG Ice Cream Smart: sama słodycz
» Vivo X5 Max-L czyli sztuka klonowania
» Sony Xperia Z4 dopiero latem?
» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.165.174
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.