Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 258 marek  |  12 380 telefonów  |  169 524 opinie  |  947 testów  |  5 454 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend G510

Thumb Up

50,0% 

Thumb Down

 33,9% 

Pytanie

 16,1% 

 Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Halszka777  mail
Witam, nie wiem kto pisze wszystkie te negatywne opinie o Huawei Ascend G510. Ponad 2 lata mam ten telefon i jestem bardzo z niego zadowolna. Nie zgadzam się z opiniami ze jest to badziewie i niewarte zakupu. Uzywam go jako telefonu do rozmów, sms i mms. Służy mi często jako nawigacja i zamiast komputera. Robi doskonałe zdjęcia. Tak, że obecnie jak wyjeżdżam nie zabieram aparatu fotograficznego (dobrej marki). Słucham często muzyki - jakość odbioru świetna. I nie wiesza się. Fakt nie korzystam z gier. Ostatnio kupiłam Microsofta I wiecie co? sprzedałam go i kupiłam nowego Huawei. Nie wymagajcie od golfa zeby stał się mercedesem. Ze swojej strony poleceam Huawei
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 lut 2016, 11:02
Niezadowolona
Co za badziew!!! przeglądanie internetu praktycznie niemożliwe, korzystanie z fb, messengera, uda sie raz na 10 przypadków. Ścinanie nagminne, wyłączanie telefonu... co za szajs...jeszcze takiego telefonu nie miałam. Wzięty na doładowania w playu... oni też kombinatorzy... doładowania co miesiąc za 50 zł , zostało jeszcze 29... kpina... telefon nie wart ani 100 zł.
.himax.com.pl | 04 lut 2016, 11:02
janett  mail
Zdecydowanie nie.
Telefon posiadam od 2 lat i przed pierwsze miesiące sprawował się tak jak trzeba, ale im dalej w las tym gorzej. Ilość przycięć i wyłączeń telefonu niezliczona. Nie wspomnę już o wyrzucaniu z przeglądarki. Dodam, że połowa pamięci w moim telefonie nie była przeze mnie wykorzystana więc nie może tu być mowy o jakimkolwiek zaśmieceniu czy "zajechaniu". A na to wszystko skrzypienie tylnej klapki i opóźnione działanie przycisku blokady (czasami trzeba było podejmować próby kilkakrotnie). Kolejnym minusem będzie bardzo słaba bateria, która przy średnim korzystaniu ledwo wytrzymuje kilka godzin. Jedyne co mnie tak bardzo nie rozczarowało to aparat, który daje radę i ekran, który nie rysuje się zbyt szybko.
Myślę, że ten telefon nie jest zbyt dobrą opcją dla osób dużo serfujących po internecie, a już tym bardziej korzystających z dużej ilości aplikacji.
Stanowczo odradzam.
.lodz.mm.pl | 19 sty 2016, 08:01
R E K L A M A
 
Niezadowolona
Telefon użytkuję przez prawie 2 lata, o zgrozo. Najgorszy wybór, jak do tej pory. Wybierając go kierowałam się niestety tym, że telefon posiada androida, a więc więcej aplikacji, co klnę do tej pory, ponieważ wcześniej działałam na windowsie. I szczerze? na androidzie i tak nie korzystałam z tych "modnych aplikacji" ponieważ nie potrzebowałam ich, a sciągęłam jedynie YouTuba, messengera, faceboka, google, jak dojadę i jakiś program do obrabiania zdjęć, niestety wszystkie te programy potrzebują aktualizacji, ale nie mogę jej wykonać ponieważ jest zbyt mało miejsca w telefonie, a karta pamięci nie jest odczytywana (kupiłam 3, myśląc, że może któraś jest wadliwa, ale to wina tylko i wyłącznie telefonu :)). Klawiatura-nic dodać, ale możemy spokojnie ujmować- ex. chcę szybko coś sprawdzić, czy coś odpisać- akurat wtedy się ona wcale nie włącza, albo włączy się po kilku minutach (co jest i tak bardzo dobrym wynikiem)może zdążymy coś napisać, ale jednak stwierdzi, że nie chce być wyświetlana i pójdzie sobie dalej spokojnie odpoczywać, żeby chyba nie przegrzać sie za bardzo? Połączenia, uhuu ilu ja nie odebrałam, ponieważ "aplikacja kontakty niespodziewanie przestałą działać" tak właśnie wtedy, kiedy musiałam odebrać telefon. Ekran główny, formułka podobna "ekran główny przestał działać" i telefon trzeba wyłączyć podczas sprawdzania poczty, bo każdy ruch jest wtedy niemożliwy. Zanim się on jednak odblokuje, też trzeba chwile poczekać, aby każda aplikacja się wyświetliła. Jest też dużo zupełnie zbędnych aplikacji, które zajmują niepotrzebnie miejsce, ale nie można ich usunąć :'). Brak synchronizacji w słuchaniu muzyki i przeglądaniu internetu, ale w androidach to chyba norma. okropna przednia kamerka, lecz tylna, przy odpowiednim wykadrowaniu i oświetleniu robi świetne zdjęcia. Panoramy wychodzą przecudownie. Po około roku przestała ładować mi ładowarka, co okazało się być nieprawdą, ponieważ zepsuło się wejście do ładowarki, a naprawienie tego kosztowało mnie 100 zł, 2 zmiany szybki koszt kolejnych 300 złotych, tandetna obudowa, która się wyślizguje z ręki i skrzypi, okropnie. cieszę się, ze telefon dostałam z abonamentu za 1 zł, dzięki namowom miłego konsultanta sprzedaży, jednak mój kolejny zakup, odbędzie się w MediaMarkt, gdzie sprzedawcy będą bardziej wykwalifikowani :)
Plusy:
+bateria działa przez 2 dni po dwóch latach
+w miarę dobry aparat
+dobra głośność
+elegancki, pozorny wygląd, lekki, ładne motywy
+UCZY CIERPLIWOŚCI
Minusy:
-te co wyżej opisane
-ekran nie działa w zimnie
-często traci zasięg
-ciągle sie coś zacina
-obsługa w orange
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 sty 2016, 13:01
Struś
Witam.
Telefon dla mega cierpliwych użytkowników. Ścinki są bardzo częste. Przeglądanie internetu to ból, o ile jeszcze proste strony internetowe ładują się jeszcze bez mojej przesadnej irytacji, to rozbudowane, z dużą dawką reklam grają mi na nerwach. Często w takich przypadkach można tapnąć w nie to co się chcę, co jeszcze bardziej potęguje niechciane doznania. Dalej idąc kiedy chcę na stronach z dużą ilością tekstu wyszukać daną frazę, to telefon lubi dłuuugo aktywować klawiaturę albo po prostu w trakcie wpisywanie słowa ją wyłączyć, przez co tracę czas i nerwy na ponowne pokazanie klawiatury, co czasami, o zgrozo nie następuje szybko....
Bateria jak każdy widzę zauważył jest w stanie zaniku. Przeglądanie internetu + filmiki zjadają ją.
Summa summarum kupując swój pierwszy dotykowy telefon nie spodziewałem się, że dostanę strzał w pysk wielkiej mocy od producenta. Nie wiem po co wsadzane jest tam tylko 512 RAM, jest to zdecydowanie za mało, telefon działa topornie, posiada słabą baterię, oraz za wysoką cenę (kupiłem go prawie 2 lata temu), jeszcze jak by był za zł w abonamencie to jeszcze bym to zrozumiał. Cóż jeśli Huawei chciał zrobić sobie antyreklamę, to wyszło mu znakomicie. Jak dla mnie szacunek każda firma powinna zdobywać nie flagowcami, ale właśnie takimi telefonami dla mas, wiadomo nie mogę oczekiwać od tej półki cenowej wypasu, ale oczekuję a raczej oczekiwałem w tym przypadku telefonu który nie będzie walczył z użytkownikiem na każdym prawie kroku.
Cóż w Ascendzie G510 coś po prostu nie pykło. Na dniach będę brał nowy telefon a po przygodzie z G510 na ofertę Huawei nawet nie zerknę.
.siedlce.vectranet.pl | 09 paź 2015, 16:10
annnnn
Mam ten telefon od 1.5 roku. Zacina się bardzo często, ekran się zawiesza na dotyk, długo się uruchamia, obudowa kiepskiej jakości. I przede wszystkim bardzo mało pamięci! Mam 5 aplikacji ściągniętych o małej pojemności i więcej już niestety nie mogę z braku miejsca. Często też nie chce czytać kart SD. NIE POLECAM!
.dynamic.gprs.plus.pl | 13 wrz 2015, 13:09
aga
Mam ten telefon od około 1 roku. Nie polecam nikomu. Zacina się okropnie, z internetu nie da się w ogóle skorzystać. Bateria trzyma ok. 1 dnia.
.142.citypartner.pl | 12 lip 2015, 17:07
tinita97  mail
mam ten telefon od 1,5 roku i powiem wam ze jest strasznie beznadziejny. Nie radzę go kupować no chyba że lubicie rozczarowania. Bateria trzyma mi godzine, wszystko sie zacina, nic nie da sie zaktualizować.Jest bardzo kruchy.Nie kupujcie tego badziewia.
.dynamic.chello.pl | 05 lip 2015, 18:07
kozia
Posiadam telefon od ponad 3 lata.
telefon po kilkuset wypadkach itp, no ale wygląda jak nówka, poniewaz ma gumowe etiu i folie, stan zewnetrzny 100%. Klapka nie skrzypi tak jak pisza inni. Zdjęcia nawet dobrze wychodza.
MInusem jest to ze zacina sie praktycznie wszytsko juz w co wejde, pisanie sms to tragedia, zanim cos zdarze napisac chowa sie klawitura i sie zacina tak ze musze wyłaczyc i włączyć telefon, po 3 latach padł mi soft.Bateria przy korzystaniu z neta,fb,gry,pisanie sms, rozmowy trzyma moze godz-2.Natomiast bez korzystania z aplikacji 1 dzien. I niestety przymierzam sie do kupna nowego bo ten mnie juz doprowadza do szału
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 maj 2015, 21:05
OLIGARCHA
Huawei ascend g510 totalna badziew niepolecam nikomu,zeby pokazywal stan bateri na pasku musi miec root,okrojony ze wszystkiego co potrzebne chyba gorszej tandety nikt nie oferuje i jeszcze taka cena to?...
-Zacina sie
-Wylacz
-Bateria to pomylka
-A ten soft od Huawei to jakas kpina,zamiast normalnego andka jakas banalna nakladka.
.play-internet.pl | 06 sty 2015, 08:01

Thumb Up

50,0% 

Thumb Down

 33,9% 

Pytanie

 16,1% 

 Wszystkich opinii: 56. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu