Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 269 marek  |  13 030 telefonów  |  175 821 opinii  |  980 testów  |  1 912 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Huawei

Huawei Ascend G510

Thumb Up

50,8% 

Thumb Down

 33,9% 

Pytanie

 15,3% 

 Wszystkich opinii: 59. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

mr. ja
Gwarancja się skończyła w kwietniu, telefon nadal śmiga i to nawet na androidzie 5.1.1 :) (200mb wolnego RAMu). Po ponad dwóch latach słyszę dopiero skrzypienie obudowy jak ją ścisnę u góry telefonu i czasem po bokach. Nie rozumiem co ludzie wyprawiają z nim, widziałem recenzje w których tak narzekają że dopiero co go kupili i już im skrzypi obudowa, ehhh.

Obecnie czekam na stabilną wersję androida 6.0 :)

Telefonu obecnie nie zmienię do puki nie wyzionie ducha :D

A no i najważniejsza rzecz, która po dwóch latach nadal miło mnie zaskakuje, bateria która na ROM 4.2.2, 4.3.1 i 4.4.4 wytrzymuje spokojnie 2 dni :) a na andku 5.1.1 niestety max 10h :

PS. Zamykanie aplikacji na stockowym 4.1.1 jest spowodowane nie dopracowaną nakładką EMUI 1.0 ;). W EMUI 2.3 wzwyż ten problem już nie występuje na szczęście :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 maj 2016, 00:05
jaroxx  mail
Faktycznie kto pisze te negatywy to albo nie umie korzystać z androida albo uważa że za parę groszy kupi rakietę do gier. Popatrzcie na jego parametry to jest tylko dwa rdzenie z przestarzałą grafiką i małą pamięcią RAM pomimo tego telefon robi bardzo ładne zdjęcia jak na aparat 5 mega i wystarczy pozamykać kilka aplikacji systemowych aby normalnie korzystać z internetu poczty czy nawet skype. osobiście korzystałem ponad rok z tego modelu i byłem zadowolony, a jeśli ktoś szuka telefonu do gier lub setki aplikacji to niestety trzeba wyłożyć dobrych kilka stów więcej. Do normalnego użytku typu dzwonienie, SMS czy przeglądanie poczty lub internetu śmiało polecam.
.play-internet.pl | 28 lut 2016, 21:02
Rubi
Tragedia, myślałam ze to ja trafiłam na taki egzemplarz ale widzę że telefon po prostu jest takim badziewiem ze szkoda gadać. Już po pierwszych miesiącach zaczęły się problemy z chowającą się klawiaturą,nagłym wyłączaniem się, zacinaniem a przeczytanie czegos na internecie graniczy z cudem a na koniec telefon po upadku z 50 cm pękł i najchętniej wywalę go do śmieci NIE POLECAM
.107.32.132 | 16 lut 2016, 21:02
R E K L A M A
 
Halszka777  mail
Witam, nie wiem kto pisze wszystkie te negatywne opinie o Huawei Ascend G510. Ponad 2 lata mam ten telefon i jestem bardzo z niego zadowolna. Nie zgadzam się z opiniami ze jest to badziewie i niewarte zakupu. Uzywam go jako telefonu do rozmów, sms i mms. Służy mi często jako nawigacja i zamiast komputera. Robi doskonałe zdjęcia. Tak, że obecnie jak wyjeżdżam nie zabieram aparatu fotograficznego (dobrej marki). Słucham często muzyki - jakość odbioru świetna. I nie wiesza się. Fakt nie korzystam z gier. Ostatnio kupiłam Microsofta I wiecie co? sprzedałam go i kupiłam nowego Huawei. Nie wymagajcie od golfa zeby stał się mercedesem. Ze swojej strony poleceam Huawei
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 lut 2016, 11:02
Niezadowolona
Co za badziew!!! przeglądanie internetu praktycznie niemożliwe, korzystanie z fb, messengera, uda sie raz na 10 przypadków. Ścinanie nagminne, wyłączanie telefonu... co za szajs...jeszcze takiego telefonu nie miałam. Wzięty na doładowania w playu... oni też kombinatorzy... doładowania co miesiąc za 50 zł , zostało jeszcze 29... kpina... telefon nie wart ani 100 zł.
.himax.com.pl | 04 lut 2016, 11:02
janett  mail
Zdecydowanie nie.
Telefon posiadam od 2 lat i przed pierwsze miesiące sprawował się tak jak trzeba, ale im dalej w las tym gorzej. Ilość przycięć i wyłączeń telefonu niezliczona. Nie wspomnę już o wyrzucaniu z przeglądarki. Dodam, że połowa pamięci w moim telefonie nie była przeze mnie wykorzystana więc nie może tu być mowy o jakimkolwiek zaśmieceniu czy "zajechaniu". A na to wszystko skrzypienie tylnej klapki i opóźnione działanie przycisku blokady (czasami trzeba było podejmować próby kilkakrotnie). Kolejnym minusem będzie bardzo słaba bateria, która przy średnim korzystaniu ledwo wytrzymuje kilka godzin. Jedyne co mnie tak bardzo nie rozczarowało to aparat, który daje radę i ekran, który nie rysuje się zbyt szybko.
Myślę, że ten telefon nie jest zbyt dobrą opcją dla osób dużo serfujących po internecie, a już tym bardziej korzystających z dużej ilości aplikacji.
Stanowczo odradzam.
.lodz.mm.pl | 19 sty 2016, 08:01
Niezadowolona
Telefon użytkuję przez prawie 2 lata, o zgrozo. Najgorszy wybór, jak do tej pory. Wybierając go kierowałam się niestety tym, że telefon posiada androida, a więc więcej aplikacji, co klnę do tej pory, ponieważ wcześniej działałam na windowsie. I szczerze? na androidzie i tak nie korzystałam z tych "modnych aplikacji" ponieważ nie potrzebowałam ich, a sciągęłam jedynie YouTuba, messengera, faceboka, google, jak dojadę i jakiś program do obrabiania zdjęć, niestety wszystkie te programy potrzebują aktualizacji, ale nie mogę jej wykonać ponieważ jest zbyt mało miejsca w telefonie, a karta pamięci nie jest odczytywana (kupiłam 3, myśląc, że może któraś jest wadliwa, ale to wina tylko i wyłącznie telefonu :)). Klawiatura-nic dodać, ale możemy spokojnie ujmować- ex. chcę szybko coś sprawdzić, czy coś odpisać- akurat wtedy się ona wcale nie włącza, albo włączy się po kilku minutach (co jest i tak bardzo dobrym wynikiem)może zdążymy coś napisać, ale jednak stwierdzi, że nie chce być wyświetlana i pójdzie sobie dalej spokojnie odpoczywać, żeby chyba nie przegrzać sie za bardzo? Połączenia, uhuu ilu ja nie odebrałam, ponieważ "aplikacja kontakty niespodziewanie przestałą działać" tak właśnie wtedy, kiedy musiałam odebrać telefon. Ekran główny, formułka podobna "ekran główny przestał działać" i telefon trzeba wyłączyć podczas sprawdzania poczty, bo każdy ruch jest wtedy niemożliwy. Zanim się on jednak odblokuje, też trzeba chwile poczekać, aby każda aplikacja się wyświetliła. Jest też dużo zupełnie zbędnych aplikacji, które zajmują niepotrzebnie miejsce, ale nie można ich usunąć :'). Brak synchronizacji w słuchaniu muzyki i przeglądaniu internetu, ale w androidach to chyba norma. okropna przednia kamerka, lecz tylna, przy odpowiednim wykadrowaniu i oświetleniu robi świetne zdjęcia. Panoramy wychodzą przecudownie. Po około roku przestała ładować mi ładowarka, co okazało się być nieprawdą, ponieważ zepsuło się wejście do ładowarki, a naprawienie tego kosztowało mnie 100 zł, 2 zmiany szybki koszt kolejnych 300 złotych, tandetna obudowa, która się wyślizguje z ręki i skrzypi, okropnie. cieszę się, ze telefon dostałam z abonamentu za 1 zł, dzięki namowom miłego konsultanta sprzedaży, jednak mój kolejny zakup, odbędzie się w MediaMarkt, gdzie sprzedawcy będą bardziej wykwalifikowani :)
Plusy:
+bateria działa przez 2 dni po dwóch latach
+w miarę dobry aparat
+dobra głośność
+elegancki, pozorny wygląd, lekki, ładne motywy
+UCZY CIERPLIWOŚCI
Minusy:
-te co wyżej opisane
-ekran nie działa w zimnie
-często traci zasięg
-ciągle sie coś zacina
-obsługa w orange
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 sty 2016, 13:01
Struś
Witam.
Telefon dla mega cierpliwych użytkowników. Ścinki są bardzo częste. Przeglądanie internetu to ból, o ile jeszcze proste strony internetowe ładują się jeszcze bez mojej przesadnej irytacji, to rozbudowane, z dużą dawką reklam grają mi na nerwach. Często w takich przypadkach można tapnąć w nie to co się chcę, co jeszcze bardziej potęguje niechciane doznania. Dalej idąc kiedy chcę na stronach z dużą ilością tekstu wyszukać daną frazę, to telefon lubi dłuuugo aktywować klawiaturę albo po prostu w trakcie wpisywanie słowa ją wyłączyć, przez co tracę czas i nerwy na ponowne pokazanie klawiatury, co czasami, o zgrozo nie następuje szybko....
Bateria jak każdy widzę zauważył jest w stanie zaniku. Przeglądanie internetu + filmiki zjadają ją.
Summa summarum kupując swój pierwszy dotykowy telefon nie spodziewałem się, że dostanę strzał w pysk wielkiej mocy od producenta. Nie wiem po co wsadzane jest tam tylko 512 RAM, jest to zdecydowanie za mało, telefon działa topornie, posiada słabą baterię, oraz za wysoką cenę (kupiłem go prawie 2 lata temu), jeszcze jak by był za zł w abonamencie to jeszcze bym to zrozumiał. Cóż jeśli Huawei chciał zrobić sobie antyreklamę, to wyszło mu znakomicie. Jak dla mnie szacunek każda firma powinna zdobywać nie flagowcami, ale właśnie takimi telefonami dla mas, wiadomo nie mogę oczekiwać od tej półki cenowej wypasu, ale oczekuję a raczej oczekiwałem w tym przypadku telefonu który nie będzie walczył z użytkownikiem na każdym prawie kroku.
Cóż w Ascendzie G510 coś po prostu nie pykło. Na dniach będę brał nowy telefon a po przygodzie z G510 na ofertę Huawei nawet nie zerknę.
.siedlce.vectranet.pl | 09 paź 2015, 16:10
annnnn
Mam ten telefon od 1.5 roku. Zacina się bardzo często, ekran się zawiesza na dotyk, długo się uruchamia, obudowa kiepskiej jakości. I przede wszystkim bardzo mało pamięci! Mam 5 aplikacji ściągniętych o małej pojemności i więcej już niestety nie mogę z braku miejsca. Często też nie chce czytać kart SD. NIE POLECAM!
.dynamic.gprs.plus.pl | 13 wrz 2015, 13:09
aga
Mam ten telefon od około 1 roku. Nie polecam nikomu. Zacina się okropnie, z internetu nie da się w ogóle skorzystać. Bateria trzyma ok. 1 dnia.
.142.citypartner.pl | 12 lip 2015, 17:07

Thumb Up

50,8% 

Thumb Down

 33,9% 

Pytanie

 15,3% 

 Wszystkich opinii: 59. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu