Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 200 telefonów  |  139 512 opinie  |  720 testów  |  4 331 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Windows Phone 8S



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,6%   19,7%   26,8% 
 Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
Arek Giee
Witam mam ten telefon od kilku dni i bardzo jestem zadowolony z jakosci systemu wszystki dziala jak nalezy szybko bez zadnych przycinek. Jak dla mnie wyswietlacz pierwsza klasa jesli chodzi o dotyk bo jest na prawde czuly. Nie wiem jak u innych ale u mnie sa widoczne male biale plamki nad klawiszami start szukaj i powrot, nie wiem czym jest to spowodowane ale taki juz kupilem i jest to widoczne na bardzo jasnym badz ciemnym tle. Co do bateri to nie zadowala , w moim przypadku trzyma dzien przy ciaglej pracy, ale da sie wytrzymac. Moglem wybrac inny telefon np nokia lumia 920 ale wyglad htc mnie powalil i wybralem wlasnie jego, jedyna rzecz co mnie irytuje to , to, ze kupilem telefon za granica i nie moge badz nie wiem jak zmienic na nezyk polski tzn klawiatura data itp sa po polsku ale w zakladce jezyk tel jest tylko ang hiszp fr i wloski , nie wiem co moge zrobic zeby miec pol wszedzie. Ogolnie polecam go osoba ktore chca plynnie pracowac z reka na sercu sprawdza sie w 100%
*.121.102.84.rev.sfr.net  |  28 gru 2013, 00:12
zagubiona
Ten telefon mam od kilku dni.. Najpierw byłam przerażona jak niewiele ma pożytecznych możliwości, jak choćby brak możliwości zmiany profili dzienny/nocny, brak zwykłego menu sms, tylko te konwersacje .. Teraz się odrobinę zaczynam przyzwyczajać, ale i szukać info, zmieniać, ściągać aplikacje, aktualizacje.. i może.. może jakoś z nim wytrzymam.
P.S. telefon nie ma słownika T9 (a w każdym razie przy opcji j.polski), więc jest błąd w opisie na stronie. Można użyć wyłącznie klawiatury qwerty.
"Klawiatura ekranowa posiada funkcję uzupełniania pomagającą w szybkim i dokładnym pisaniu. Funkcja uzupełniania testu jest domyślnie włączona i w miarę pisania wyświetlane są sugerowane słowa." - to cytat z 46 strony instrukcji obsługi w wersji elektronicznej. Przepraszam, bez urazy, ale pisany dokument producenta jest dla mnie pewniejszym wyznacznikiem specyfikacji. (jf)
*.bialapodlaska.vectranet.pl  |  23 gru 2013, 03:12
andrut52
żeby w HTC WPs8 wgrać dzwonki na sms,należy najpierw zaktualizować telefon, następnie wgrać w pamięć telefonu
w ringtones krótki dzwonek (może być mp3)wejść wustawienia,dzwonki+dźwięki, kliknąć w nowy sms lub wiadomość
błyskawiczną i wybrać dzwonek
*.105.139.189.tvsat364.lodz.pl  |  21 gru 2013, 19:12
mła
Telefon niezwykle ładny i to trzeba przyznać. Świetnie leży w dłoni, ma piękną obudowę, jest cienki i bardzo nowoczesny.
Zacznę od wad:
-mam go 4 miesiące i dwa razy się zaciął. Nie można go zresetować, więc po 10 minutach sam się wyłączył i po godzinie włączył,
-można kombinować z ustawieniem własnego dzwonka na połączenia, ale na smsy nie,
-odtwarzacz muzyki: nie można przewijać piosenki, nie da się zapętlać, telefon jest bardzo cichy i w sumie beats audio czy nie beats audio, bez różnicy,
-windows ładnie chodzi oprócz tych dwóch zacięć, bardzo nowoczesny interfejs, ale aplikacje to dramat: jest ich mało i to, co na Androidzie jest darmowe, to na Windku płatne,

Z pozytywów:
-upadł mi wiele razy i jest bez rysy,
-bardzo wysoka jakość rozmów,
-dobrze się pisze smsy,
-dla takiego użytkownika jak ja idealny: raczej smski, trochę gry i czasami internet
*.88.114.18  |  21 gru 2013, 13:12
tobi
telefon bardzo fajny w obsłudze wygodny ale niestety nie dla wymagajacych , brak mozliwosci ustawienia dzwonka mało aplikacji w sklepie za free nawet glupiej przegladarki opery mini nie ma . gdy go kupiłem to po godz juz żałowałem a po 2 dniach popsuł sie i musialem oddac na gwarancji brak mozliwosci dokupienia mocniejszej bateri wszystko zabudowane . jedynym plusem ktury zauwazyłem jest bardzo szybki internet przy 3g ktorego brakuje androidowi ale polecam cos na androidzie naj lepiej samsunga bo w samsung aps mozna ze tak powiem zwindowsic androida w wygladzie
*.9.110.130  |  20 gru 2013, 19:12
Długi  mail
@ MArianxD: może jestem niedoinformowany, ale nie słyszałem jeszcze informacji o premierze WP8.1, więc może lepiej sprawdź w ustawieniach telefonu, którą wersję OS'a posiadasz.
Aparat w tym telefonie pozostawia sporo do życzenia: posiadaczom proponuję zrobić zdjęcie białej kartki, po czym je przybliżyć na komputerze (zdjęcia w z mojego egzemplarza są przekolorowane - w środku czerwienią, po brzegach zielenią, co sprowadza się do skromnej oceny, że jest to 5Mpx do zrobienia zdjęcia mordzie na tle ogrodu). Przycinek faktycznie jest skrajnie mało, nawet po kilku spotkaniach z podłogą (panele). Pojawiły się za to rysy na wyświetlaczu i to zupełnie nie zauważyłam nawet, kiedy konkretnie się one robią. Pamięć wewnętrzna rzeczywiście zostawia sporo do życzenia, ale jak się instaluje tylko potrzebne rzeczy, to absolutnie wystarcza (szkoda, że nie da się odinstalować aplikacji "Gry", zawsze jakiś MB wolnego miejsca dla kogoś, kto nie jest graczem jak np. ja).
Telefon jest wart polecenia dla osoby poważnej i szukającej narzędzia pracy, a nie zabawki (dobrze wygląda w zestawieniu z garniturem, bateria po 11 miesiącach trzyma nawet powyżej 3 dni, co jak na tej klasy urządzenie uważam za świetny wynik).
Na koniec dodam, że w sklepie istnieje dość fajna aplikacja, co ciekawe spod szyldu MS: Suggestion Box. Służy ona do zgłaszania uwag twórcom Windows Phone i patrząc po tym, co zamieszczane jest w aktualizacjach dochodzę do wniosku, że nawet ktoś to czyta tam po drugiej stronie.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  11 gru 2013, 22:12
MArianxD
Witam. Telefon posiadam pół roku w wersji czarno-białej. Telefon z Windowsem bardzo miło mnie zaskoczył, jest przede wszystkim funkcjonalny i prosty w obsłudze. Jakość wyświetlacza stoi na wysokim poziomie, podobnie jak 5 MPix-owego aparatu, choć zdjęcia w sztucznym świetle wychodzą średnio, to autofokus i flash robią swoje. Na pochwałę zasługuje też 2-rdzeniowy procesor wspomagany 512 MB RAM-u, aplikacje działają płynnie i bez żadnych przycinek. Natomiast, ilość wbudowanej pamięci wewnętrznej w postaci 4 GB pozostawia mały niesmak. Bowiem w rzeczywistość mamy dostęp tylko do ok. 1.8 GB resztę zajmuje system i jego bufor. Problem polega na tym, że aplikacji nie można domyślnie instalować na pamięci zewnętrznej microSD lecz tylko i wyłącznie w pamięci telefonu.Co sprawia, że szybko jej nam brakuje. Inną wadą jest głośność która jest taka sama jednocześnie dla dzwonka, systemu czy powiadomień. Brak możliwość przewijania filmu czy piosenki suwakiem, to też pewne niedopracowanie Microsoftu. Ogólne telefon polecam "ale". Jeśli ktoś chce mieć podręczne centrum rozrywki, niech wstrzyma się z zakupem i poszuka czegoś z systemem Android, telefon jest ok, ale bez aktualizacji do Windows 8.1 potrafi napsuć wiele krwi za braki w systemie i brak możliwości instalacji aplikacji na na karcie SD.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  02 gru 2013, 14:12
Kamila
HTC Windows Phone 8S to bardzo przyjazdy dla uzytkownika system.Telefon wypadł mi już z 20 razy i nic się nie uszkodziło , a to że nie dają obudowy to nie jest żaden argument.Według mnie telefon jest supeer.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  29 lis 2013, 19:11
waski
Witam. Mam telefon od 4 miesiecy. Jest solidny, dobrze lezy w dłoni, ale trwałosci szybki nie potwierdze, ponieważ nigdy mi nie upadł z duzej wysokości. Na plus: jakosc wyswietlacza i zywotnosc baterii (wytrzymał mi nawet 5 dni i był codziennie uzywany) oraz design i beats audio. Na minus nawigacja (ta od htc skromna, humor poprawia yanosik), aparat i nagrywanie wideo (miałem kiedys s advance i tu i tam 5 mpx, a wydaje sie jakby w htc było 2 mpx porownujac z samsungiem). Jezli ktos nie potrzebuje super aparatu to jednak wystarczy. Tyle jeśli chodzi o specyfikacje. Co do systemu , to juz zalezy od wlasnych preferencji, ale dla mnie to bajka, minimializm i wszystko smiga, a nie muli, jak chociazby we wspomnianym s advance, który zaliczał się do średniej półki smartfonów z adnkiem. Ostatnio zainstalowałem aktualizację, która dodaje tryb samochodowy (otwiera i czyta smsy na głos), mozliwosc ustawienia automatycznego obrotu ekranu i mozliwosc zamykania aplikacji krzyzykiem po przytrzymaniu przycisku wstecz i wyswietleniu wszystkich aktywnych kart/pulpitów. Uważam, że widnows phone idzie w dobrą stronę, telefon wyszedł jakis rok temu, a już dostał dwie aktualizacje. Kolejna - do windows phone 8.1 - na początku przyszłego roku. Jeżeli nie potrzebujesz wodotryskow tylko internetu, kilku ważnych aplikacji (facebook, yanosik, filmweb, proste gry) to ci wystarczy. Android dla mnie jest bardzo funckjonalny jesli chodzi o personalizacje, ale taki cukierkowy, a windows phone minimalistyczny, ale dzięki temu bardzo elegancki. W 8.1 mają stworzyć centrum powiadomien. Jak dla mnie to brakuje juz tylko procentowego stanu baterii (mozna to zrobic, ale trzeba wgrać roota) oraz diody powiadamiajacej wiadomisci i polaczen, która istnieje, ale powiadamia tylko o stanie baterii.
*.252.245.71  |  25 lis 2013, 10:11
paxi87
Witam.Posiadam telefon od ponad 3 miesiacy i nic kompletnie mi sie z nim nie dzieje. Szybka cała,chociaż upadł nie raz. Zero zacinek chodzi płynnie.Baterii mogę się uczepić ale przy udostepnianiu neta to ok kilku godzin pracy,ale to norma w każdym smartfonie. Rada dla tych telefonów które upadają, folia na ekran i silikonowe etui i spokojnie możemy korzystać.
*.centertel.pl  |  22 lis 2013, 22:11

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,6%   19,7%   26,8% 
 Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Highscreen Zera S
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
» Huawei Ascend Y600 Dual SIM
» Nokia 225 Dual SIM
Aktualności:

» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku
» Para nowości Overmax
» Smartfon Amazonu przyłapany na żywo
» Ramos P1: prawie jak Xperia Z Ultra ;)
» LG G2 Mini już w naszych rękach
» Polska premiera LG G2 Mini
» ZTE Star 1 przyłapany na żywo



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.133.189
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.