Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 437 telefonów  |  155 007 opinii  |  864 testy  |  4 145 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Windows Phone 8S



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,9%   21,1%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 285. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Olga
    Mam ten telefon od roku. Na początku byłam nim zafascynowana- może dlatego że to mój pierwszy dotykowy telefon. Dobry dźwięk, niezłe zdjęcia, ładny design, to chyba wszystkie zalety tego telefonu. W tym momencie bardzo często się zacina, nie chce wybierać numeru, albo wysyłać sms, trzeba go restartować. Bardzo mało pamięci- mam w środku kartę, usuwam po kolei aplikacje a tej ciągle mało i mało. Przeglądarka bing beznadziejna, a przycisk internetu usytuowany tak niefortunnie że ciągle się przypadkowo włącza. Długo myśli, trzeba troche odczekać przy włączaniu różnych funkcji. Zawiodłam się.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lip 2014, 14:29
  • Lordfejs
    Telefon sprawował dobrze, bardzo dobrze. Uważam że za mało ma RAM mogli dać 1 GB i pamięć wewnętrzna 4 GB a ma wolne 1-2 GB. Ale ogólnie telefon działa płynie, może kilka razy mi się zaciął w tym raz poważnie. Telefon dobrze że ma Beats audio. Zdjęcia wychodziły ładnie i nagrania też nie najgorzej.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 lip 2014, 19:00
  • Posiadacz
    HTC 8s to bardzo dobry telefon. Nie używałem go co prawda jako głównego telefonu, bo takowy pracuje na androidzie, ale jako ze bylem ciekaw windows phone, to postanowiłem sobie go kupić i potestować. Pierwszy plus, jaki się nasuwa, to na pewno jakość dzwięku na słuchawkach. Moja Xperia nie dorasta HTC do pięt. Na głośniku moznaby polemizować. Interfejs HTC jest prosty i przejrzysty. Nic się nie zacina, nic nie tnie ani nie trzeba dlugo czekac na włączanie się apek. Jak juz mowilem to moj poboczny telefon więc bateria trzymała 5-10dni. Zdjęcia? Przyzwoite, wręcz bardzo. Mogłoby być lepiej, ale w żadnym wypadku nie jest źle. Wifi bardzo szybko łączy, bluetooth również działa dobrze. Na minus pamięć wewnetrzna - tej jest naprawde mało, a przed windowsem phone 8.1 nie ma co liczyc na instalowanie aplikacji na SD. Odtwarzacz muzyki jest dobry. Brakuje tu paru funkcji, ale do odtwarzania piosenek starcza w zupełności. Ciężko się przyzwyczaić do braku wysuwanej belki, ale to oczywiscie zostanie poprawione w Wp 8.1. Telefon jest wytrzymały. Nie wiem skąd tyle pękniętych na serwisach aukcyjnych. Ogolnie to na plus:
    - Bateria
    - Interfejs
    - Szybkosc dzialania
    - Jakosc muzyki
    - Aparat
    - Aktualizacje
    - Wyswietlacz
    Na minus
    - Slabiutko z pamiecia wewnetrzna
    - Brak wysuwanej belki powiadomien
    - Ciezko jest sie przyzwyczaic do systemu pracując na androidzie
    .dynamic.vectranet.pl | 16 lip 2014, 19:26
  • R E K L A M A
     
  • Marek
    Mam ten telefonik od jakiegoś czasu. Jeżeli chodzi o samo urządzenie, to nic mu nie brakuje... zgrabny, ładny, bardzo dobry zasięg i słyszalność, głośny i czysty dźwięk z głośnika, bardzo dobry ekran - nie widać tej relatywnie niskiej rozdzielczości, dobra czytelność w słońcu.

    Jest to mój pierwszy telefon z WP8...i chyba ostatni. I nie mówię tu o bolączkach powszechnie wspominanych, jak skromny wybór softu czy mało ciekawe kafelki.
    Nie jestem młodzieżą i telefon służy mi głównie do dzwonienia, ale nawet dla mnie prymitywizm personalizacji jest uciążliwy. Ogromną dla mnie wadą - nie wiem czy dotyczy to tego modelu czy systemu operacyjnego, jest brak klawiatury po naciśnięciu słuchawki - muszę jeszcze raz naciskać mały przycisk, co wymaga uwagi i jest dodatkową czynnością. Nie mogę też ustawić wibracji i cichych sygnałów naciskania klawiatury numerycznej. Porównując szybkość systemu operacyjnego na przykładzie Xperii SP, to czy rzeczywiście jest aż taka różnica ??? W WP8 przechodzenie między kafelkami ma formę animowaną - jedno się płynnie chowa, drugie płynnie pojawia, ale to przecież też ma swój czas TRWANIA ! Te animacje dają złudzenie ciągłości operacji i chyba maskują czas, jaki telefon i tak potrzebuje na otwarcie zadania. Same aplikacje, których używam na androidzie, na WP8 (np.SoundHound)również nie otwierają się szybciej. Za to internet odpala się zauważalnie szybciej, jednak wczytanie powiększenia strony w wersji komputerowej trwa dość długo, podczas gdy w Xperii SP jest dostępne natychmiast. Za to praca na systemowym office jest prawdziwą przyjemnością :)) Reasumując dobre, ale jakiegoś szału nie ma
    .internetdsl.tpnet.pl | 02 lip 2014, 10:24
  • Gun
    4/10
    Wady:
    - Wbudowana pamięć $GB - po zainstalowaniu kliku drobnych aplikacji nie ma już miejsca na muzykę. Na karcie pamięci nie można zapisywać aplikacji.
    - Wyłącza mi się bez powodu co chwilę, gdy np. gwałtownie położę go na stole, albo włożę do kieszeni.
    - Czasem się zacina.
    - Cichy dzwonek, nawet jeśli dzwięk jest ustawiony na maksimum - nie raz zdarzyło mi się nie słyszeć dzwoniącego telefonu.

    Zalety:
    - Świetny system WP, możliwość personalizacji telefonu
    - Cena
    - Estetyka wykonania
    .toya.net.pl | 30 cze 2014, 13:56
  • L.O.N.
    Jedyny telefon, który mi się jeszcze nigdy nie zaciął. Po aktualizacji oprogramowania do wp 8.1 telefon ma więcej przydatnych opcji takich jak zapis aplikacji na karcie sd czy bierkę powiadomień jaką można spotkać na androidzie. Kupiłem go za 400 złotych i uważam że to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu. Juz nigdy nie przerzucę sie na androida. Telefon na 10 pkt.
    .centertel.pl | 15 cze 2014, 18:17
  • Mihau
    Dla narzekających na małą pamięć wbudowaną - WP 8.1 oferuje możliwość instalacji programów na karcie pamięci.

    Pozdrawiam
    .adsl.inetia.pl | 12 cze 2014, 21:54
  • uwielbiam windows phone 8s by htc
    Niewiem co ci się dzieje z tym telefonem ja go mam od wczoraj i wszystko śmiga pobieram gry z sklepu Microsoft ogólnie co do gier wszystko działa a co do tego że spadnie z 20cm i zostanie z niego pajęczynka to nie wiem ale po oglądajcie sobie recenzje wp 8s by htc w Play tam robi koles crash test i spada mu okolo 80cm od ziemi i potem pokazuje ze nic mu się nie stało wszystko tak jak dawniej.A co do Samsung galaxy trend plus to ma mój brat mi sie trend plus niepodoba czasem sie zacina czasem gry lagują.co tu dużo mówić po prostu bardzo polecam się Windows Phone 8s by htc dla początkujących i dla tych którym ptzejadl sie android wiem co mówie bo androida juz mialem krótko mówiąc masakra :/ i jeszcze raz polecam Windows Phone 8 by htc
    .tktelekom.pl | 28 maj 2014, 10:05
  • lubie smartphony
    WP 8s by htc nie jest złym telefonem, ale mało pamięci wbudowanej (4gb) która po sciągnięciu i zainstalowaniu kilku gier pokazuje 890mb wolnego miejsca na dysku i brak przenoszenia ich na karte SD dają sie we znaki. Aparat robi przyzwoite zdjęcia,ale tylko w dobrym oświetleniu. Większość ciekawych aplikacji na WP 8 jest płatna dlatego w tej kwesti wygrywa dla mnie zdecydowanie android. Za to odtwarzacz muzyki i jakość dzwięku w moim htc to pierwsza klasa. System chodzi płynnie (nawet bardzo ku mojemu zdziwieniu) nic się nie zawiesza, a rdzenie krite robią swoje. Trochę boje się pierwszego upadku bo słyszałem że 20cm potrafią zrobić pajęczynke na ekranie :'( no ale zobaczymy. Dodam jeszcze że smartphon wykonany jest z porządnych materiałów (Poliwenglan). Tak jak pisałem ten htc nie jest złym telefonem, ale mój brat posiada samsunga galaxy trend plus, który podoba mi się bardziej. Mnóstwo darmowych aplikacji na sklepie Google play robią swoje.
    Wybór jest po prostu dużo większy. Smartphone brata robi piękne zdjęcia nawet w złym oświetleniu,a pamięć (mimo tego że też 4gb) nie zapełnia się tak szybko, no ale to napewno dlatego że ma funkcje przenoszenia plików na karte SD. Zapomniałem dodać jeszcze że w mój htc nie wiedzieć dlaczego po prostu nie wykrywa karty pamięci, która na innych urządzeniach (np. sprawdzana na galaxy trend plus i sony xperia m) działa bez problemu. Telefon htc moge polecić raczej osobą, które będą mało grać albo tylko w te mało wymagające gry bo wp do tego się nie nadaje. A jeśli chcesz dużo grać to koniecznie wybierz coś z androidem (ja od siebie polecam właśnie sg trend plus, bo xperia m spadła tyłem do ziemi z 50cm i ekran rozlał sie od srodka. Samsung leżał już nie raz a dalej żyje i działa a jego minus jest taki że wykonany został z plastiku. Jak ktoś wie jak rozwiązać problem z kartą SD o krórej pisałem to prosze o odpowiedz. Z góry dziękuje.
    .opera-mini.net | 28 maj 2014, 07:49
  • Matheo  mail
    Telefon jak najbardziej na plus i to duuuży mam go od 6 miesięcy nie miałem problemów z pamięcią gdyż aktualizowałem windowsa od samego początku...
    Mam teraz windows phone 8.1 na tym urządzonku sprawuje się świetnie nie ma przycięć dosłownie NIC ,jest tak szybki aż wyrwało mnie z fotela :D
    .internetdsl.tpnet.pl | 26 maj 2014, 20:49

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,9%   21,1%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 285. Pokazuję od 31 do 40.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» ZTE Grand S3
» Lenovo Vibe Shot
» Huawei MediaPad X2
» Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM
Aktualności:

» MWC 2015: NTT DoCoMo kusi dźwiekiem i sieciami 5G
» MWC 2015: Z supermarketu na MWC
» MWC 2015: Lenovo dla oczu i uszu
» MWC 2015: Na stoisku Alcatela sporo idoli, zegarków i tabletów
» MWC 2015: Telefony ZTE do zadań specjalnych i coś dla graczy
» MWC 2015: Wiko w kolorach tęczy
» MWC 2015: Nowości Archosa
» MWC 2015: Panasonic Lumix CM1 tylko bywa smartfonem
» MWC 2015: Ponowne odwiedziny u Acera i Jolla



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.159.223.242
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.