Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 691 opinii  |  720 testów  |  3 378 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Windows Phone 8S



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,7%   19,5%   27,9% 
 Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Marek
    Mam ten telefonik od jakiegoś czasu. Jeżeli chodzi o samo urządzenie, to nic mu nie brakuje... zgrabny, ładny, bardzo dobry zasięg i słyszalność, głośny i czysty dźwięk z głośnika, bardzo dobry ekran - nie widać tej relatywnie niskiej rozdzielczości, dobra czytelność w słońcu.

    Jest to mój pierwszy telefon z WP8...i chyba ostatni. I nie mówię tu o bolączkach powszechnie wspominanych, jak skromny wybór softu czy mało ciekawe kafelki.
    Nie jestem młodzieżą i telefon służy mi głównie do dzwonienia, ale nawet dla mnie prymitywizm personalizacji jest uciążliwy. Ogromną dla mnie wadą - nie wiem czy dotyczy to tego modelu czy systemu operacyjnego, jest brak klawiatury po naciśnięciu słuchawki - muszę jeszcze raz naciskać mały przycisk, co wymaga uwagi i jest dodatkową czynnością. Nie mogę też ustawić wibracji i cichych sygnałów naciskania klawiatury numerycznej. Porównując szybkość systemu operacyjnego na przykładzie Xperii SP, to czy rzeczywiście jest aż taka różnica ??? W WP8 przechodzenie między kafelkami ma formę animowaną - jedno się płynnie chowa, drugie płynnie pojawia, ale to przecież też ma swój czas TRWANIA ! Te animacje dają złudzenie ciągłości operacji i chyba maskują czas, jaki telefon i tak potrzebuje na otwarcie zadania. Same aplikacje, których używam na androidzie, na WP8 (np.SoundHound)również nie otwierają się szybciej. Za to internet odpala się zauważalnie szybciej, jednak wczytanie powiększenia strony w wersji komputerowej trwa dość długo, podczas gdy w Xperii SP jest dostępne natychmiast. Za to praca na systemowym office jest prawdziwą przyjemnością :)) Reasumując dobre, ale jakiegoś szału nie ma
    .internetdsl.tpnet.pl | 02 lip 2014, 10:07
  • Gun
    4/10
    Wady:
    - Wbudowana pamięć $GB - po zainstalowaniu kliku drobnych aplikacji nie ma już miejsca na muzykę. Na karcie pamięci nie można zapisywać aplikacji.
    - Wyłącza mi się bez powodu co chwilę, gdy np. gwałtownie położę go na stole, albo włożę do kieszeni.
    - Czasem się zacina.
    - Cichy dzwonek, nawet jeśli dzwięk jest ustawiony na maksimum - nie raz zdarzyło mi się nie słyszeć dzwoniącego telefonu.

    Zalety:
    - Świetny system WP, możliwość personalizacji telefonu
    - Cena
    - Estetyka wykonania
    .toya.net.pl | 30 cze 2014, 13:06
  • L.O.N.
    Jedyny telefon, który mi się jeszcze nigdy nie zaciął. Po aktualizacji oprogramowania do wp 8.1 telefon ma więcej przydatnych opcji takich jak zapis aplikacji na karcie sd czy bierkę powiadomień jaką można spotkać na androidzie. Kupiłem go za 400 złotych i uważam że to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu. Juz nigdy nie przerzucę sie na androida. Telefon na 10 pkt.
    .centertel.pl | 15 cze 2014, 18:06
  • R E K L A M A
  • Mihau
    Dla narzekających na małą pamięć wbudowaną - WP 8.1 oferuje możliwość instalacji programów na karcie pamięci.

    Pozdrawiam
    .adsl.inetia.pl | 12 cze 2014, 21:06
  • uwielbiam windows phone 8s by htc
    Niewiem co ci się dzieje z tym telefonem ja go mam od wczoraj i wszystko śmiga pobieram gry z sklepu Microsoft ogólnie co do gier wszystko działa a co do tego że spadnie z 20cm i zostanie z niego pajęczynka to nie wiem ale po oglądajcie sobie recenzje wp 8s by htc w Play tam robi koles crash test i spada mu okolo 80cm od ziemi i potem pokazuje ze nic mu się nie stało wszystko tak jak dawniej.A co do Samsung galaxy trend plus to ma mój brat mi sie trend plus niepodoba czasem sie zacina czasem gry lagują.co tu dużo mówić po prostu bardzo polecam się Windows Phone 8s by htc dla początkujących i dla tych którym ptzejadl sie android wiem co mówie bo androida juz mialem krótko mówiąc masakra :/ i jeszcze raz polecam Windows Phone 8 by htc
    .tktelekom.pl | 28 maj 2014, 10:05
  • lubie smartphony
    WP 8s by htc nie jest złym telefonem, ale mało pamięci wbudowanej (4gb) która po sciągnięciu i zainstalowaniu kilku gier pokazuje 890mb wolnego miejsca na dysku i brak przenoszenia ich na karte SD dają sie we znaki. Aparat robi przyzwoite zdjęcia,ale tylko w dobrym oświetleniu. Większość ciekawych aplikacji na WP 8 jest płatna dlatego w tej kwesti wygrywa dla mnie zdecydowanie android. Za to odtwarzacz muzyki i jakość dzwięku w moim htc to pierwsza klasa. System chodzi płynnie (nawet bardzo ku mojemu zdziwieniu) nic się nie zawiesza, a rdzenie krite robią swoje. Trochę boje się pierwszego upadku bo słyszałem że 20cm potrafią zrobić pajęczynke na ekranie :'( no ale zobaczymy. Dodam jeszcze że smartphon wykonany jest z porządnych materiałów (Poliwenglan). Tak jak pisałem ten htc nie jest złym telefonem, ale mój brat posiada samsunga galaxy trend plus, który podoba mi się bardziej. Mnóstwo darmowych aplikacji na sklepie Google play robią swoje.
    Wybór jest po prostu dużo większy. Smartphone brata robi piękne zdjęcia nawet w złym oświetleniu,a pamięć (mimo tego że też 4gb) nie zapełnia się tak szybko, no ale to napewno dlatego że ma funkcje przenoszenia plików na karte SD. Zapomniałem dodać jeszcze że w mój htc nie wiedzieć dlaczego po prostu nie wykrywa karty pamięci, która na innych urządzeniach (np. sprawdzana na galaxy trend plus i sony xperia m) działa bez problemu. Telefon htc moge polecić raczej osobą, które będą mało grać albo tylko w te mało wymagające gry bo wp do tego się nie nadaje. A jeśli chcesz dużo grać to koniecznie wybierz coś z androidem (ja od siebie polecam właśnie sg trend plus, bo xperia m spadła tyłem do ziemi z 50cm i ekran rozlał sie od srodka. Samsung leżał już nie raz a dalej żyje i działa a jego minus jest taki że wykonany został z plastiku. Jak ktoś wie jak rozwiązać problem z kartą SD o krórej pisałem to prosze o odpowiedz. Z góry dziękuje.
    .opera-mini.net | 28 maj 2014, 07:05
  • Matheo  mail
    Telefon jak najbardziej na plus i to duuuży mam go od 6 miesięcy nie miałem problemów z pamięcią gdyż aktualizowałem windowsa od samego początku...
    Mam teraz windows phone 8.1 na tym urządzonku sprawuje się świetnie nie ma przycięć dosłownie NIC ,jest tak szybki aż wyrwało mnie z fotela :D
    .internetdsl.tpnet.pl | 26 maj 2014, 20:05
  • rozi
    ogolnie telefon jest na plus, mam go od 3 miesiecy. aczkolwiek minusami są aplikacje które mozna zainstalować to są płatne,mało pamięci i jak dla mnie beznadziejne jest to ze w telefonie nie ma opcji zeby kontakty były zapisywane na sim co za tym idzie osoba która pierwszy raz posiada windowsa jesli nie zorientuje sie ze przy rejestrowaniu na konto windows kontakty automatycznie zapisują sie na tym koncie, po przywróceniu do ustawień fabrycznych moze strasznie bluznić na ten telefon ze zgineły mu kontakty
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 maj 2014, 21:05
  • Długi  mail
    Dostałem ostatnio bardzo fajnego maila, a nawet dwa, pochodzące z windowsphone.uservoice.com i wysłane przez Mobile Guru.
    W pierwszym z nich jest informacja, że w WP8.1 będą oddzielnie regulowane poziomy głośności: jeden dla dzwonków i powiadomień, drugi dla mediów i aplikacji.
    W drugim jest informacja dotycząca action center, które prawdopodobnie będzie dostępne po przesunięciu palcem w prawo na ekranie głównym.
    Jeśli ktoś sobie życzy albo ma wątpliwości, przeforwarduję mu te wiadomości, niech odzywa się na priv (podaję adres).
    Jako user 8S nie mogę doczekać się aktualizacji do WP8.1, choć też rozważam wybranie ewentualnego innego telefonu z nowym OS'em od MS (teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do androida, a iPhone odpada z uwagi na brak portu microUSB - jedynie jeszcze BB wchodzi dla mnie w grę, bo miałem mało do czynienia z tym OS'em)
    .play-internet.pl | 23 maj 2014, 19:05
  • Długi  mail
    Dostałem dziś bardzo fajnego maila, a nawet dwa, pochodzące z windowsphone.uservoice.com i wysłane przez Mobile Guru.
    W pierwszym z nich jest informacja, że w WP8.1 będą oddzielnie regulowane poziomy głośności: jeden dla dzwonków i powiadomień, drugi dla mediów i aplikacji.
    W drugim jest informacja dotycząca action center, które prawdopodobnie będzie dostępne po przesunięciu palcem w prawo na ekranie głównym.
    Jeśli ktoś sobie życzy albo ma wątpliwości, przeforwarduję mu te wiadomości, niech odzywa się na priv (podaję adres).
    Jako user 8S nie mogę doczekać się aktualizacji do WP8.1, choć też rozważam wybranie ewentualnego innego telefonu z nowym OS'em od MS (teraz już nie wyobrażam sobie powrotu do androida, a iPhone odpada z uwagi na brak portu microUSB - jedynie jeszcze BB wchodzi dla mnie w grę, bo miałem mało do czynienia z tym OS'em)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 maj 2014, 06:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,7%   19,5%   27,9% 
 Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.68.185
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.