Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 294 marek  |  14 740 telefonów  |  192 222 opinie  |  1 054 testy  |  4 080 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC One mini

Thumb Up

47,8% 

Thumb Down

 13,0% 

Pytanie

 39,1% 

 Wszystkich opinii: 23. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

zawiedziona
Mam ten telefon od półtora roku i nie poleciłabym go największemu wrogowi. Ma małą pamięć, nie dało się grać nawet w najprostsze gry, zacinały się i wyłączały. Teraz jest kompletnie bezużyteczny, bateria nie wytrzymuje nawet minuty rozmowy przez telefon, pada mimo tego, że ma 100% naładowania. Nie ma już do niego aktualizacji, więc system jest stary. Z tego co wyczytałam, baterii nie da się wymienić, więc jestem skazana na noszenie powerbanka lub kupno nowego telefonu. Nie tego oczekuję po telefonie, który ma 1,5 roku.
.dynamic.chello.pl | 01 maj 2017, 22:05
Zahorski  mail
Telefon HTC ONE MINI (601n) użytkuje od ponad 2 lat. Wcześniejsze telefony to Samsung Gio i Sony Ericsson k550i.

Plusy:
- bateria przy normalnym stosowaniu wytrzymuje na dzień dzisiejszy prawie 2 dni (sporadycznie używam internetu),
- wytrzymały, spadł ok. 5 razy na płytki z piętrowego łóżka (popękał tylko jeden narożnik ale nieznacznie, praktycznie nie widać) oraz raz na chodnik (powstały małe rysy na aluminiowej części obudowy),
- świetne głośniki z beatsaudio,
- działa płynie, w porównaniu do Samsunga Gio nie ma tyle zbędnych aplikacji w standardzie,
- radio, stoper, minutnik, budzik (ograniczenie do 10 ustawień godziny),
- wielkość telefonu moim zdaniem w sam raz, jest poręczny, cienki, ale masywny,

Minus:
- aparat słaby nie dla studenta, nie do robienia zdjęć na wykładach,
- zaokrąglona obudowa, trochę utrudnia używanie telefonu na stole.
- brak możliwości zwiększenia pamięci,
- brak możliwości wymiany baterii.

Wybrałem go ze względu na świetny wygląd i system beatsaudio. Największa wada to aparat,
Telefonu nie zamierzam zmieniać. Jeżeli się zepsuje będę szukał jakiegoś HTC z lepszym aparatem.
.tktelekom.pl | 01 maj 2017, 17:05
tyto  mail
Witam,
Użytkuje tego smarta od dobrych 3 lat i powiem że nie zamienie na żaden inny!!! Może ja mam taki model ale jeszcze ani raz się nie zaciął upadł kilka razy na beton i nic się mu nie stało... a gram również w EK... Myślę że będę miał go jeszcze z parę długich lat...
.static.ip.netia.com.pl | 23 maj 2016, 09:05
LukeKaz  mail
Opinia dla amatorów czyli 90% użytkowników.
Rzeczywiście KitKat (Android 4.4) nawet po OTA update(dla One mini M4 dostępny na htc com tylko z brandem ATT), pozostawia wiele do życzenia. Potrafił się zaciąć na łączeniu map z internetem i tak sobie stał i stał i czekał na Wielkanoc. Wydajność w trybie oszczędzania energii może i jest ale nie efektywność w działaniu.

Używanie pierwszej wersji tego fona to była ciągła rozterka pomiędzy jechaniem w trybie oszczędzania energii a ciągłym chodzeniem z ładowarką. Rada: chcesz nie oszaleć? wywal samemu albo zleć wymianę softu na modyfikowany. Gwarancji te fony już dawno nie mają, a szkoda życia na męczenie się z softem i czekanie aż łaskawie załaduje stronę www. Ogółem to słaby fon ale za to poręczny. tzn jak masz większe palce to niewygodny :P Mimo to kupiłem kolejnego M4 (za 100zł) oraz One mini 2 (za 250 na ebayu) (sprzedawca twierdził że to One M8).

Dopiero modyfikowana wersja softu coś wnosi i o tym słów kilka niżej. Pierwsze co należy zrobić w tym fonie to odblokować bootloader przy pomocy narzędzi z HTCdev.com, następnie zainstalować recovery i niezwłocznie wgrać modyfikowaną wersję systemu. Bawiłem się z ROM-em budowanym na oryginale. Tzn Candy 4 oraz Candy 5, które to jadą na Cyanogen. Cyana też próbowałem. Ten bazowany na Kitkacie jest znośny, na Lolipopie też może być. Cany 4 jest paskudne. 5 do zaakceptowania. W obydwu przypadkach mam problem z VoIP po instalacji Lizaka.

Finalnie One działa duuuużo sprawniej. 5 wersja Androida wizualnie ma tylko kosmetyczne różnice i robi kłopoty z używaniem VoIP. Co tam w silniku i od strony kodu to się nie znam.
.dynamic.dsl.as9105.com | 02 maj 2016, 14:05
sarajoanna
Posiadam ten telefon od nieco ponad miesiąca. Na początku zaznaczę, że nie należę do użytkowników bardzo wymagających względem telefonu i nie użytkuję go bardzo intensywnie, raczej średnio intensywnie.
W zależności od intensywności użytkowania, bateria wytrzymuje u mnie 24-36 godzin, czyli dość słabo.
Telefon jest estetycznie wykonany,jest lekki i poręczny, posiada przejrzysty interfejs i świetne głośniki. Na mikrofon również nie narzekam (no, moi rozmówcy nie narzekają :P). Telefon się nie zacina, ekran reaguje błyskawicznie. Internet działa płynnie, gry także. Wyświetlacz doskonałej jakości.
Jednak jeśli zależy wam na dobrej jakości zdjęć... To zdecydowanie nieodpowiedni model. Osobiście nie mam wysokich wymagań co do zdjęć, pstrykam rzadko i niewiele, jakieś tam zdjęcia notatek itp. Zdjęcia wychodzą mocno średnie, a to stwierdzenie i tak jest naciągane...
Podsumowując, dla niewymagających użytkowników to odpowiedni model telefonu. Jeśli jednak komuś zależy na super wydajności, wytrzymałej baterii i świetnych zdjęciach to raczej powinien zainwestować nieco więcej w kupno smartfona.
Mam nadzieję, że moja opinia komuś się przyda ;)
.play-internet.pl | 24 wrz 2014, 16:09
Mike
Niestety część telefonów posiada wadę fabryczną jaką jest uszkodzony mikrofon... Podczas rozmów często osoba z którą rozmawiamy przestaje nas słyszeć bądź słyszy jakieś trzaski. Wpiszcie sobie w google "HTC ONE microphon problem" i sobie poczytajcie. Oczywiście są też modele bez tej wady, ale to jest troszkę loteria...
.90.57.158.sttb.pl | 03 lip 2014, 15:07
husky  mail
Mam go od 4 miesięcy i jestem z niego zadowolony. Super wykonany lekki, świetny dzwiek, i nie ma kanciastych rogów. Dobrze że firma Htc nie ściga się na megapixele jak Nokia w Lumii 35 mpx, czy Sony w Xperii 13 mpx bo w rzeczywistości niema takiego większego znaczenia, megapixele oznaczają tylko wielkośc zdjęcia jaką jest w stanie aparat wykonać. Nie mają większego związku z jakością, a nawet często zdarza się że większa ilość megapikseli to w efekcie gorsze zdjęcia. ktoś napisał w opini że zdjęcia są marne, ja robiłem zdjęcia i są świetne, szczególnie nocne.
.centertel.pl | 22 mar 2014, 16:03
kotoniaczek
Witam, mam ten tel od 3 dni. Wszystko jest w nim świetne oprócz aparatu- zdjecia robi poprostu FATALNE!!! Kupując go najbardziej zależało mi aby właśnie zdjęcia robił dobre, a tu takie rozczarowanie:-( Myśle go sprzedać i kupić coś z lepszym aparatem, ale teraz zastanawiam sie jaki model tel robi świetne zdjęcia i do tego nie jest wielki gabarytowo?!
.dynamic.chello.pl | 18 lut 2014, 13:02
Laki Luczi Lano
Nie no, bomba! Poza tym, że trafił mi się z jakąś wadą fabryczną gdzie widzę przez głośnik jakieś świecące elementy w środku co mnie razi trochę, nic złego o tele nie powiem. No może jeszcze bateria, wiem że smartfony stać czasem na więcej.
Wie ktoś może jak zaktualizować do 4.3? i czy warto?
.warszawa.vectranet.pl | 04 lut 2014, 17:02
wasp
Telefon "napędza" układ Snapdragon 400 (Qualcomm 8930AA, czyli dwurdzeniowy Krait300 wykonany w technologii 28nm. Układ graficzny to Adreno305, pamięć taktowana zegarem 533Mhz).
.legnica.vectranet.pl | 27 sty 2014, 08:01

Thumb Up

47,8% 

Thumb Down

 13,0% 

Pytanie

 39,1% 

 Wszystkich opinii: 23. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu