Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 442 telefony  |  155 054 opinie  |  864 testy  |  5 610 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC One



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,4%   9,4%   34,3% 
 Wszystkich opinii: 181. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • komentator
    Zakupiłem HTC One w listopadzie 2014 roku. Po tym czasie mogę stwierdzić, że telefon jest świetny w codziennym użytkowaniu. Aparat 4 mpx robi zdecydowanie lepsze zdjęcia niż mój stary samsung z 5 mega pixelową matrycą, oraz od apratów z 13 mpx matrycami takimi jak Galaxy s5, na których widać pełno szumów i poruszeń. Mimo tego, że aparat jest dobry, mógłby mieć większą rozdzielczość, ponieważ przy robieniu zdjęć krajobrazu po powiększeniu obraz jest niezbyt ostry. Jeśli chodzi o zdjęcia z bliska np. zdjęcia stron z tekstem czy robienia zdjęć w słabo oświetlonym miejscu aparat sprawuje się doskonale. Kupiłem go głównie ze względu na ekran 1080p oraz jakość wykonania, która stoi na najwyższym poziomie w stosunku do konkurencji. System wspierany przez starszego Qualcomma Snapdragona 600 chodzi super płynnie, wszystko śmiga nawet po aktualizacji do Lollipopa. Dalszą część opinii podzielę na wady i zalety, aby było szybciej:

    Zalety:

    -Jakość wykonania
    -Ekran LCD 1080p
    -Płynność działania
    -Płynna i przyjemna w użytkowaniu nakładka Sense 6
    -Gabaryty urządzenia są idealne, nie ma problemu z obsługą ekranu jednym palcem
    -Rewelacyjne głośniki 2.0 Beats audio
    -Wsparcie od HTC

    Wady:

    -Czas pracy na baterii (max 1 dzień)
    -Aparat (tylko ze względu na 4 mpx matrycę)
    -Podczas odbierania połączeń mikrofon włącza się (przynajmniej w moim modelu) po jakiejś sekundzie przez co zwykle trzeba powtarzać ,,halo" gdyż nasz odbiorca nie usłyszy naszych pierwszych słów
    -Gorilla Glass 2 - szkoda że nie wersja 3
    -Przedni aparat jest zdecydowanie za duży i psuje efekt wizualny telefonu

    Pozdrawiam
    .ssp.dialog.net.pl | 26 lut 2015, 21:23
  • szejka
    Dzisiaj dostał androida 5.02
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lut 2015, 13:33
  • Eryk99
    Najlepszy tel jaki miałem. Używałem go przez rok (z innymi tel wytrzymałem max 3 miesiące. Bardzo płynnie chodzi zero lagów itp.
    Przeżył ze mną wiele upadków i wyszedł z nich bez śladu. Bateria wytrzymuje max 1 dzień. Aparat robi przeciętne zdjęcia ale są wystarczające. Świetnie leży w ręce i jest dobrze spasowany.
    Polecam wszystkim
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 02 lut 2015, 22:36
  • R E K L A M A
     
  • kaxoe
    Wszystko jest naprawdę rewelacyjne z wyjątkiem tyłu telefonu... Pomimo tego że telefon naprawdę szanuje ani razu mi jeszcze nie upadł, kładę go delikatnie nie trzaskam nim to po zaledwie 2 miesiącach ma z tyłu pełno rys! :/
    .play-internet.pl | 02 lut 2015, 12:35
  • Konstanty
    Nie zgodze się tylko co do głośników. Może są ciut za ciche, ale jakościowo jest przepaść między M7 a telefonami innych marek korzystających z dwóch głośników stereo. Jedynie chyba nowszy brat (M8) oferuje lepsze brzmienie. Na plus także ekran, wygląd, wykonanie i płynność działania. Niestety tu pozytywy się kończą. W pierwszych egzemplarzach tego modelu zastosowano 'bebechy' tak kiepskiej jakości, że psuło się w nim dosłownie wszystko, później także nie było z tym najlepiej, a jak wiadomo naprawić go nie łatwo. Płyta główna szwankowała z niczego, gniazdo ładowania również odmówiło posłuszeństwa, nie wspomne o kiepskich modułach aparatu. A przecież telefon noszony w pokrowcu...
    Gdyby był mniej mniej awaryjny, poleciłbym z czystym sumieniem, jednak w obecnej sytuacji mam spore wątpliwości, Pozdrawiam.
    .adsl.inetia.pl | 30 sty 2015, 13:09
  • HTC us
    Telefon nie zrobił na mnie wrażenia. Okazał się gorszy od mojego obecnego smartfona (który jest dwukrotnie tańszy) ma gorszy aparat, strasznie szybko się nagrzewa, głośniki jak dla mnie średniej jakości, interfejs nie przemyślany, ergonomia też nie zachwyca. Na plus dobry ekran i płynność działania. Jeśli mam się przesiąść na telefon który oferuje tylko nieco mocniejsze podzespoły i bezsensowna rozdzielczość full HD a poza tym wszystko inne jest słabe to dziękuję bardzo. Nie polecam.
    .play-internet.pl | 28 sty 2015, 13:28
  • agu
    Niestety telefon po upadkach ma rysy, nie wiem jak poprzednikom udało się ich uniknąć, ale ja chyba nie mam takiego szczęścia. Spodziewałam się że będzie bardziej wytrzymały ale poza tym nie mam zastrzeżeń i polecam
    .37.139.133.inquad.biz | 27 sty 2015, 17:13
  • lel
    Telefon mega, nie zacina sie a do tego na imprezie wpadl do toalety i dziala. Glosniki nienaruszone, ekran tez. Czarny mocno sie rysuje, ale na srebrnym nic nie widac. Polecam-melanzoodporny :)
    .158.219.205.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 13 sty 2015, 13:26
  • Lou4
    Mam telefon od ponad 4 miesięcy i do tej pory (mam nadzieję, że to się nie zmieni) działa bez zastrzeżeń. Wypunktuje jego wady i zalety, aby łatwiej było to latwiej przyswajalne.

    Zacznijmy od zalet:
    - bardzo dobry ekran - wspaniale oddaje kolory, nie sposób dopatrzec się pojedynczych pikseli
    - dźwięk - jak na smartfony, jakość dźwięku jest naprawdę wspaniała
    - jakość wykonania - pomijając fakt, ze moon zdaniem aluminowy telefon wyglada po prostu ładnie, to również jest wyjątkowo odporny na uszkodzenia mechaniczne, telefon spadał mi mnóstwo razy i jeszcze na szczęście nic się nie stalo, na wyświetlaczu nie ma żadnej rysy, mimo tego że nie używam folii na ekran
    - szybkość urządzenia - ani razu się nie zacial, co po przygodach z samsungami było dla mnie szokujące
    - ładny interfejs - już trochę bardziej subiektywna opinia

    Teraz czas na gorzka prawdę, czyli wady:
    - aparat - jak na urządzenie z wyższej półki cenowej, spodziewałam się lepszego aparatu, długo łapie ostrość, a i tak nie są to najlepsze zdjęcia
    - brak "bajerow" - zdziwiłam się, że w tak drogim telefonie nie ma np. quick memo, sprawdzania czy użytkownik patrzy na telefon, uważam że to trochę strzał w stopę, biorąc pod uwagę, że o wiele tańsze telefony mają takie możliwości

    Trochę się rozpisalam, ale mam nadzieję, że komuś kto zastanawia się nad tym telefonem pomogłam wybrać.
    .adsl.inetia.pl | 02 sty 2015, 12:57
  • ziomex
    Telefon - rewelacja. Posiadam od ponad roku i nie miałem z nim dosłownie żadnych problemów. Śmiga równie dobrze co na początku, mimo, że używany jest intensywnie i wiele aplikacji na nim pracuje. HTC Sence moim zdaniem to świetna nakładka, działa piekielnie szybko i sprawnie, a cały interfejs ładniejszy niż w standardowym androidzie. Kocham ten telefon.
    Bateria trzyma 1,5 dnia, z włączonym GPSem 6h. Jedyny minus to aparat, który mógłby być lepszy (chodzi o zdjęcia przy gorszym oświetleniu). Jeśli chodzi o resztę - nie ma się do czego przyczepić.
    .bcc.com.pl | 29 gru 2014, 21:40

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,4%   9,4%   34,3% 
 Wszystkich opinii: 181. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: IUNI z jednym smartfonem, ale jakim!
» MWC 2015: Chińskie smartfony z Intel Inside
» MWC 2015: myPhone podbije Europę?
» MWC 2015: MaxCom to nie tylko "dziadkofony"
» MWC 2015: Magia CAT-a nieco zblakła
» MWC 2015: Czarny koń targów - Blackphone
» MWC 2015: Polskie folie robią wrażenie na MWC
» MWC 2015: Smukłe nowości Kazama
» MWC 2015: Malata - trzy z siedmiu nowości



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.162.230
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.