Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 382 telefony  |  146 481 opinii  |  650 testów  |  5 913 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
HTC

HTC One



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   9,0%   36,1% 
 Wszystkich opinii: 155. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • slawek  mail
    Używałem już sporo telefonów, przeważnie z dolnego segmentu cenowwgo. Więc zakup HTC ONE powinien oznaczać nową jakość, a okazał się najgorszym zakupem w historii. Owszem telefon działa szybko, a wyświetlacz jest świetny, ale pół dnia pracy na baterii (nawet bardzo mało intensywnego) to zdecydowanie za mało. Pomyślałem sobie, że trafił mi się trefny egzemplarz i wysłałem do naprawy gwarancyjnej. Jednak już dwukrotnie odsyłali mi go z powrotem twierdząc, że "test poszedł zgodnie ze specyfikacją fabryczną."
    Niestety w tym telefonie nie mogę sam wymienić baterii (o ile to ona jest problemem), więc właściwie zostaje mi płatny serwis albo walka sądowa. Być może po prostu miałem pecha, ale radzę się zastanowić przed zakupem, bo w przypadku problemów jest spora szansa, że nie możecie liczyć na gwarancję. Ja ze swojej strony już żadnego urządzenia opatrzonego logo HTC już nie kupie.
    .dynamic.chello.pl | 13 wrz 2014, 14:09
  • janiemoge
    Telefon bardzo dobry. Ze względów zawodowych użytkuję masę różnego sprzętu łącznie z najnowszą produkcją Samsunga i Apple. Porównanie do innych flagowych telefonów wychodzi HTC One na plus. Nie trawię tanich, obłażących, wycierających się plastików Galaxy S. Wnerwia mnie słabe WIFI w większości telefonów. Słabe audio nawet w drogich słuchawkach też nie pomaga ... W HTC One nie ma tego. Dla porównania - mogę spokojnie przejść kilkadziesiąt metrów od domu i ciągle mieć dobre połączenie WIFI na htc a na wielu innych (Xperia Z, Galaxy S3,S4,Note2 etc.) po wyjściu za drzwi nie ma zasięgu. To świadczy o jakości komponentów. Przy HTC One nie ma możliwości nieusłyszenia sygnału telefonu przy ruchliwej ulicy. Z produktami Samsunga zdarzało się to wiele razy (słabe audio). Telefon działa bardzo płynnie a HTC Sense jest chyba najlepszą nakładką na Androida. Jeśli ktoś jest miłośnikiem Samsunga to dam mu w łapę S3 po aktualizacji do Android 4.3 i pogadamy. Muli niesamowicie. Nakładka Samsunga WYPIERDALA się po co drugim unlocku telefonu ... Jak można było tak dać ciała ... Reasumując - jeśli macie potrzebę posiadania telefonu z górnej półki to polecam zakup nowego albo nawet rocznego HTC One. Jedyna wada to niewymienialna bateria.
    .dynamic.chello.pl | 09 wrz 2014, 23:09
  • Rodman007  mail
    Witam
    Jeśli chodzi o HTC one to napiszę krótko: używam go od 8 mies. i muszę stwierdzić, że telefon jest naprawdę Godny Uwagi. System Adroid naprawdę zapier...la. Internet tutaj LTE chodzi szybciej niż u mnie w domu, dopiero gdy to zobaczyłem na własne oczy to mi powieki podskoczyły do góry, że telefon tak potrafi to ogarniać.
    A teraz WADY : PO pierwsze Aparat w tym telefonie pozostawia dużo do życzenia. Jeśli chodzi o zdjęcia zrobione w dzień to zrobi spoko (oczywiście przy dobrym naświetleniu) ale zdjęcia zrobione wieczorem to już porażka, i nie ma się tutaj co oszukiwać. Po drugie bateria przy nagminnym użytkowaniu internetu potrafi się rozładować po 5, 6 godzinach. Jeśli racjonalnie używamy neta to potrzyma od rana do wieczora. Jak nie używamy neta to bateria wytrzyma 2 dni.
    Po trzecie telefon lubi się nagrzewać , jak będziemy próbowali go ponadprzeciętnie użytkować. Jeśli ktoś potrafi gadać 2- 3 godziny non stop przez telefon to gwarantuje że sobie usmaży ucho i tutaj już nie żartuję. Kiedyś przesyłalem plik 12 minut przez Blutufa to był taki gorący, że musiałem go do pokrowca wsadzić.
    Podsumowując telefon jest naprawdę zajebi...ty oprócz tych trzech wad które jednym w większym a innym w mniejszym stopniu będą przeskadzać.
    Pozdrawiam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 wrz 2014, 23:09
  • R E K L A M A
  • OneToNr3NaSwiecie
    Przesiadlem się z xperii Z i średnio jestem zadowolony.
    Swoją opinię zacznę od plusów, następnie opiszę co dla mnie jest normą a skończę na minusach. Wszystko jednak poprzedze kilkoma zdaniami czym się kierowałem kupując One.
    Wymiary, wytrzymałość, bateria, gry, aparat. Wybieralem ( pewnie jak większość ) pomiędzy Z1, G2 , P7 i ONE.
    Z1 aparat, gry, wytrzymałość ok ale, wymiary, wyświetlacz przegrzewanie aparatu i ponoć bateria...
    G2 wyświetlacz , gry ,aparat i bateria super ale plastik z jakiego jest wykonany a co z tym idzie wytrzymałość na upadki...
    P7 SLICZNY ,ekran i dobrze leży w dłoni ale cała reszta jak bateria i wydajność w grach na duży minus....
    Padło na One bo: jest?
    -wymiary urządzenia;
    -dobry wyświetlacz;
    -dobra optymalizacja zasilania;
    -przyciski systemowe poza ekranem;
    -świetna responsywnosc systemu ;
    -,,ciekawy,, aparat ;
    -możliwość zagrania we wszystkie tytuły ze sklepu Google
    -i przede wszystkim wykonanie co przekłada się na wytrzymałość od upadku

    Kupiłem jeszcze z jednego powodu-moja pierwsza ,, mądra słuchawka ,, to HTC Hd2.W swoim czasie naj i poza bateria nr1 na rynku( dziesiątki upadków i żył)

    Kupiłem One. Wszystko niby ok ale coś od pierwszego momentu mi nie pasowalo. Zawsze widywalem Ona srebrnego a kupiłem czarnego. Srebrny rzuca się w oczy jako Alu-premium a mój czarny nie ma tego efektu Wow - do dziś mnie to wkurza bo za te cenę chce słyszeć ,że fajna mam sluchawke , tak jak było w przypadku Zetki. Próżne to ale skoro moje hobby to telefony to tak jak właściciel Porsche nie wyobrażam sobie nie usłyszeć pochwały na temat mojej ,,zabawki,,
    Czarny dla mnie wygląda jak zwykły plastik ale to kwestia gustu ( wszystko się oczywiście zmienia jak się go weźmie do ręki )

    Od tego własnie stwierdzenia zamieszczonego w nawiasie zacznę wymieniać plusy:
    -tel świetnie leży w ręku, jest przyjemny w dotyku, choć trochę śliski;
    -wyświetlacz b.Dobry, czołówka, bez przycisków sys. ale jednak uważam ,że przyjemniejsze kolory ma G2;
    -audio - temat o którym nie ma co się rozpisywac. Jest naj! Poza m8 ;-) ;
    -działanie systemu to coś co jest klasa sama w sobie. W Moto g też było płynnie ale tu rewelka,zero lagow ,choć przy wychodzeniu do głównego menu zauważyłem malutkiego zgrzyta w grafice.Szybkość działania super. ;
    -bateria zawsze wytrzymuje od rana do wieczora a gram, przeglądam Internet , robię zdjęcia...chyba najmniej dzwonie i smsuje.Nie oszczędzam telefonu. Tryb oszczędzania energii daje radę, zwłaszcza ustawienia a w nich spowolnienie pracy procesora ( nie odczuwam spowolnienia w dzialaniu)
    -ciekawa, wg. mnie najlepsza nakładka Sense

    Kończąc plusy chciałbym napisać,że wytrzymałość na upadki ale jeszcze jakimś cudem mi nie upadł. Zakończenie metalem i szyba do głośników się rozciagajaca (plus drop testyw internecie) pozwalają sądzić,że tel nie ulegnie destrukcji ekranu po zwyczajnym upadku na parkiet. Swoją drogą w G2 zniechecila mnie szyba wchodząca na narożniki telefonu.

    Obsługa internetu, jakość rozmów ,przednia kamerka,spasowanie matrialow w normie w klasie premium. Internet płynny choć podstawowa aplikacja źle powiększa tekst na stronie. Jakość rozmów ok ale wyciszenie szumów sprawia czasami,ze pytam czy rozmówca tam jest?materiały dobrze spasowane ale szyba w górnej części wystaje co przełoży się pewnie na większą liczbę rys,póki co ich nie ma.co grzania to jest normą przy takich podzespołach.Jestem zwolennikiem czystych systemów i w One zasmiecenie poprzez instalację różnych aplikacji uważam za niczym odbiegające od normy. Sam instaluje co chce i po co mi np Zoe do oglądania pokazów zdjęć, które.....

    Zdjęciami a właściwie zdjęciami z tylnej kamerki zacznę wymieniać minusy bo są one dobre ale przy cenie i specyfikacji np LG l90 czy Moto g. Na klasę premium w dzień zbyt mało szczegolowe. W nocy w trybie auto gdy nie załącza się lampą przebijają zielenią i pomimo zastosowania technologii, która miała zniwelować szumy to te są widoczne. Na jedyną pochwałę zasługują zdjęcia w ciemnościach czy np w klubach nocnych oraz poziomy natężenia lampy. Gdyby jakość fotografii była w pozostałych warunkach jak w zdjęciach nocnych to uznalbym aparat za ok a nawet dobry ale....no właśnie z powodu aparatu zastanawiam się nad zmianą na G2. Porownalem zdjęcia tego samego miejsca z LG i nie ma co.Dopiero wtedy zauwazylem,że One przeklamuje kolory! Kolejnym minusem dla mnie jest obsługa gier. Nie wiem czy tak powinno być ale w asphalt8 obraz przy dużych prędkościach skacze, na każdej jakości obrazu(może tu się klaniac optymalizacja) W DT2 gdy szukam zombiakow to na najwyższych detalach gra klatkuje. Na max grafice w gt racing2 potrafi się przyciąć. Generalnie pomyliłem się wierząc opiniom,że adreno320 da radę w full hd na max detalach. Do grania starczy ale na maksymalnie średnich detalach. Dla mnie to za mało ale pod tym względem jestem wymagajacy.
    Wcześniej pisałem,że miło si One trzyma i owszem ale z obsługą już różnie, jest śliski a wymiary jak dla mnie są zbyt duże jak na wyświetlacz 4,7cala.


    Podsumowując to telefon pozytywnie zaskoczył mnie prędkością, stabilnością,audio,wyświetlaczem i przemilym dla oka i w obsłudze Sense6 ( najlepszy dialer rozmów z jakim miałem stycznosc).
    Zadowala wygladem, wykonaniem obsługą mediów , jakością rozmów(nigdy nie gubi zasięgu) oraz optymalizacja zasilania
    Zniesmaczyl wydajnością w grach a aparat sprawił,że poważnie zastanawiam się nad zmianą na G2.Co do G2 to gdyby nie widok droptestu na YT i świadomość,że mój tel po jednym upadku może mieć więcej pajęczyny na sobie niż wrogowie Spiderman a to bym nawet nie pomyślał o One.
    Natomiast jeśli nie kręci Cię fotografowanie i nie jesteś maniakiem gier oraz oryginalnego i rzucającego się w oczy wyglądu to czarny HTC ONE jest właśnie dla Ciebie!
    Żałuję,że nie kupiłem G2 ale on pewnie z One przegalby nakładką androida i jakością audio.

    Na pewno nie mogę powiedzieć,że jest to zły smart ale mnie nie do końca odpowiada.

    Jestem GSM zapalencem i zmienię pewnie na g2 ale czekam z niecierpliwością aż będzie w moim zasięgu finansowym i fizycznie Z3 compact bo poza przyciskami systemowymi na ekranie to dla mnie IDEAL!

    W jednym zdaniu - HTC m7 to czołówka światowa i z pewnością może być nr 1 ale pod warunkiem, że trafi w twoje gusta.

    Pozdrawiam
    .play-internet.pl | 09 wrz 2014, 16:09
  • Bartosz
    Mialem xperie z1,z samsunga galaxy s4, iphone'a 5 ale to jest moj najlepszy telefon. Jakosc wykonania, dzwieku to pierwsza klasa. Jesli bede zmienial to tylko na m8 :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 wrz 2014, 22:09
  • aintgod
    Witam,

    One posiadam już prawie rok, nauczony doświadczeniami z Galaxy S3 nie chciałem wygłaszać swoich opinii przedwcześnie (S3 po 1,5 roku zaczął mnie mocno zawodzić).

    Moje odczucia co do One M7 są wyłacznie pozytywne. Pracuje w Apple, więc na codzień mam do czynienia z iPhone. Pod względem jakości wykonania absolutnie nie ustępuje wiele droższemu konkurentowi. Porównywać z Samsungami nie ma co (chyba, że z Galxy Alpha). Powiem więcej - jest wykonany lepiej, posiadacze iPhone 5, przecierającego się jak tani chiński szmelc wiedzą o czym mówię. Szybkość działania systemu nieustannie bez zarzutu, nawet z włączonym oszczędzaniem energii wszystko działa bardzo płynnie. Wcześniej miałem kilka telefonów z Androidem, każdy rootowałem i zmieniałem system. Tutaj nawet o tym nie pomyślałem, Sense jest genialny, moim zdaniem stanowczo najlepsza nakładka na Androida.

    Kolejne plusy: BlinkFeed i Zoe. Dzięki pierwszemu, moje odwiedziny facebooka, serwisów informacyjnych itp zostały znacznie ograniczone. Wszystko w jednym miejscu, bardzo dobrze selekcjonowane. Zoe z kolei to fajna funkcja, kiedy chcesz np. zrobić zdjęcie kolegi robiącego triki na deskorolce ;) Nagrywa się krótki filmik, a po chwili można wybrać dowolną klatkę i zapisać jako zdjęcie. Do tego kamera z możliwością nagrywania w slow-motion. Kończąc wywód o aparacie - same zdjęcia są w porządku, One wykonuje jedne z lepszych zdjęć z bliska, natomiast jeżeli chodzi o krajobrazy - tutaj brakuje jej do jakości, którą prezentują np. Lumia czy Xperia Z1/Z2.

    Idziemy dalej - dźwięk: jest bardzo dobry, zarówno przy połączeniach, które są wyraźne (chociaż przy maksymalnej głośności wydaje mi się, że głośnik ma zbyt szeroki zakres i jednak jak ktoś koło nas siedzi, to wszystko słyszy). Jak ktoś jest rycerzem ortalionu i lubi puszczać muzykę z głośników w komunikacji miejskiej, to One jest do tego świetnym narzędziem. Co prawda, M8 ma kilkadziesiat procent mocniejsze głośniki, natomiast przy M7 nie ma na co narzekać - jakość jest genialna, stereo robi swoje. Słuchawki: przy dołączonych do zestawu, słuchanie muzyki na pełnej głośności to masochizm. Do tego słuchawki w zestawie są bardzo dobrej jakości jeżeli chodzi o same wykonanie. System Beats Audio dopełnia najlepsze smartfonowe audio na rynku.

    Z pierdół bardzo fajnym elementem jest port podczerwieni. Udało mi się skonfigurować prawie każdy telewizor, poczynając od starych kineskopów po najnowsze plazmy. Bez problemu można dodać sobie dekoder cyfrowy i za pomocą naszego smartfona, bez żadnych dodatkowych aplikacji możemy sterować CAŁYM telewizorem(nawet takimi, które mają funkcje Smart TV i dodatkowy pilot do obsługi).

    Bateria: jak w każdym smartfonie, nie oszczędzam go, więc ładuje codziennie w nocy. Niezależnie, czy mi zostało 70% czy 10%. Jak ktoś by chciał, to ze 2-3 dni potrzyma, ale po co komu smartfon, jak chce z niego tylko połączenia telefoniczne wykonywać. To nie jest 3310, którą odłożyłem do szafy na 7 lat i po wyjęciu ma jeszcze 2 kreski ;-)

    Co jeszcze.. aplikacja Car. Przydatna sprawa, jak ktoś korzysta z telefonu jako nawigacji w samochodzie. Obsługa głosowa, typu "odtwórz ACDC, zadzwoń Janusz" działa całkiem spoko, wiadomo - po angielsku lepiej, po polsku gorzej, ale w takim kraju już żyjemy, polszka ciężka języka i chyba przez najbliższe kilka lat nie uświadczymy idealnie funkcjonującego systemu obsługi głosowej.

    Słyszałem opinie i nagrzewaniu się tylnej części obudowy - mogę je jako-tako potwierdzić. Faktycznie, przy dłuższym użytkowaniu (szczególnie przy grach) telefon robi się ciepły, ale nie jest to jakieś mocno nieprzyjemne. Niemniej jednak, używałem przez jakiś czas HTC Double Dip i całkowicie zniwelowało to ten "kłopot".

    Co ważne, chcę to zaznaczyć - telefon ANI RAZU mi się nie zawiesił, zaciął i tak dalej. Cały czas chodzi płynnie, w porównaniu do słynnej responsywności iPhone - nie ma czego zazdrościć :)

    Wszystkim, którzy zastanawiają się nad zakupem - nie ma nad czym się zastanawiać, pod warunkiem, że jesteście świadomymi użytkownikami Androida. Nie jest to system bez wad, trzeba używać różnego rodzaju Cleanerów, unikać podejrzanych aplikacji. Jeżeli szukacie konkretnego smartfona dla dziadka, lepszy będzie iPhone albo Lumia.

    Należy pamiętać - najlepszym antywirusem na androida jest świadome użytkowanie ;)
    .158.58.22 | 25 sie 2014, 12:08
  • Tomasz
    Używam go od 3 miesięcy i jestem po prostu zachwycony. Rewelacyjnie wykonany, cienki, stylowy. Rewelacyjny ekran. Nigdy nie zaciął się nawet na chwilę. Najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, polecam :)
    .adsl.inetia.pl | 20 sie 2014, 15:08
  • justyna22
    Mam ten telefon od października 2013 roku. Kiedy go pierwszy raz zobaczyłam zakochałam się w nim! Cieniutki, przejrzysty no po prostu ideał. Dla mnie super, nigdy mi się nie zaciął, z internetem radzi sobie bardzo dobrze, zdjęcia robi rewelacyjnie :) nie mam się do czego przyczepić, spełnia moje oczekiwania.
    .dynamic.chello.pl | 26 lip 2014, 17:07
  • rt4h
    Posiadam telefon od 2 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona, działa bardzo szybko i płynnie, nie sciął się ani razu. W grach z wyższej półki nie ma problemów z wydajnością. Przeglądanie internetu na 4,7 calowym ekranie to czysta przyjemność. Bateria trzyma spokojnie 2 dni. Wyświetlacz jest rewelacyjny, bardzo dobrze odwzorowuje kolory, aparat UltraPixel robi całkiem niezłe zdjęcia. Dźwięk z włączonym BeatsAudio to po prostu bajka. Sam telefon wygląda świetnie, według mnie najlepiej wykonany telefon na rynku, zaraz po M8. Zdecydowanie polecam.
    .183.228.225.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 23 lip 2014, 14:07
  • sylwek
    Zły nie jest Ale w porównaniu z LG VU to porażka. Mało intuicyjny, ekran dotykowy działa gdzie chce... Te opinie chyba piszą ludzie którzy nie mieli LG VU... Nie zawiesza się? To bajka... mam go 5 tyg i dwa razy się zakrztusil, a nic nie wgrywalem... Jeszcze raz podkreślę, że ekran 4:3 dużo lepszy niż 16:9 w smartfonach...
    .play-internet.pl | 20 lip 2014, 10:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   9,0%   36,1% 
 Wszystkich opinii: 155. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
» Karbonn Mobiles Sparkle V
» Apple iPhone 6 Plus
» Apple iPhone 6
» Alcatel One Touch Pop 2 4.5
» Sony Xperia E3 Dual
» Sony Xperia Z3 Dual SIM
» Motorola Moto G 2nd Gen
Aktualności:

» Huawei C8817E z LTE i Snapdragonem 410
» Pierwsze smartfony Android One
» HTC zamieni smartfony w laboratoria?
» Oppo N3 na pierwszych zdjęciach
» Przeintelektualizować biżuterię
» LG: Będzie nowy G Flex, zaś w Brazylii debiutuje G2 Lite
» Dwie nowości ZOPO
» Oppo szykuje niespodziankę
» Pierwszy smartfon z logo Microsoftu już powstaje?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.36.104
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.