Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 221 marek  |  10 763 telefony  |  157 422 opinie  |  879 testów  |  7 549 użytkowników on-line
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Pozostałe marki
Zamknij
R E K L A M A
HTC

HTC Desire X

Thumb Up

56,4% 

Thumb Down

 10,6% 

Pytanie

 33,0% 

 Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

katrina
Telefon posiadam od ponad 1,5 roku. Na początku byłam nim zachwycona. Rozmowy, internet, ZDJĘCIA(!) bez zarzutów. Aplikacje śmigały jak należy. Jednak po 2 tygodniach użytkowania telefon wypadł mi z rąk (w dość solidnej kaburze) na kostkę brukową i ciach, pojawiło się pękniecie. Nie przeszkadzało mi ono jednak w dalszym funkcjonowaniu. Po kilku miesiącach telefon znowu dość ostro uderzył w bruk. Dziwię się, że nie rozbił się w drobny mak. Pojawiła się pajęczynka. Z bólem serca korzystałam z niego dalej, bo prócz "dojechanego" wyglądu działał bez zarzutów. Jednak ostatnio zaczyna mulić, zacinać się. Aplikacje wyłączają się same. Nie wiem czy zależy to od uderzenia (które było już dosyć dawno), czy od mojego nieodpowiedniego (?) użytkowania. Dodatkową wadą, którą niedawno zauważyłam jest to, że nie wyświetla się nazwa kontaktu, gdy ktoś do mnie dzwoni. Dziwne...
.239.197.23.kompex.pl | 24 mar 2015, 16:03
Kamciovit
Ekran ma ładne, żywe kolory. Dotyk reaguje bardzo dobrze, zdjęcia i filmy w ponad przeciętnej jakości. Dużo gier działa płynnie, beats audio super się sprawdza przez słuchawki. Jednak płynność działania systemu nie powala, miałem wersję 4.1.1 być może na 4.0.4 działał lepiej, ale na JB tak sobie, miał zauważalne ścinki. Do tego prawie wszystkie sprawdzane przeze mnie przeglądarki lagowały. Generalnie polecam dla tych, których nie razi oko od małych, ale zauważalnych lagów w systemie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 lut 2015, 12:02
Krzysztof
Telefon posiadam już prawie 2 lata, czytając opinię niektórych użytkowników zastanawiam się czy chodzi o ten sam telefon co mój?, otóż jak dotąd nie miałem żadnych problemów z telefonem,wszystko działa bez zarzutu,dokupiłem kartę 8GB i to mi wystarczy,bez problemu przenosze aplikacje na karte SD, system działa bez zarzutu i dość szybko, połączenia bez problemów i oczywiście słyszalność również, jak dotąd jestem zadowolony z dizałania telefonu,spełnia moje oczekiwania,ekran działa na dotyk idealnie, reasumując nie mam zbytnio się do czego przyczepić, po 2 latach użytkowania zdecydowanie kupiłbym go jeszcze raz, dlatego dziwią mnie opinie twierdzące że to zły zakup,no cóż, ja nie narzekam :)
.247.r-ce.pl | 14 sty 2015, 20:01
R E K L A M A
 
mario
Telefon posiadam prawie dwa lata. Poprzedni telefon to był desire i byłem z niego bardzo zadowolony. Niestety z Desire x już nie. Telefon był już dwa razy w reklamacji i pójdzie jeszcze raz. Traci zasięg sam sie włącza i wyłącza zawiesza. Problemy z lapaniem wi-fi. Do mnie też nie idzie sie dodzwonić abonent poza zasiegiem lub ma wyłączony telefon po czym po 2h otrzymuje powiadomienie ze ktoś próbował sie ze mna skontaktować. Wybredny nie jestem i nawet codzienne ladowanie mnie nie razi ale tyle problemów nie miałem nigdy z telefonem. Tym modelem zrazilem sie do firmy htc, choć na htc one bym sie skusil:-
.183.141.123.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 12 sty 2015, 01:01
Avisst4175  mail
Myślę, że po 2 latach użytkowania mogę napisać to i owo. Najpierw może o moim użytkowaniu. Używałem 5-10 godzin dziennie, głównie przeglądanie internetu i granie. Bateria na początku trzymała bardzo ładnie ale po dłuższym użytkowaniu (ponad rok) trzymała max 2 godziny przy pełnym obciążeniu. Ładowałem go 2,3 razy dziennie. Po roku oddałem go na gwarancję bo gniazdo słuchawkowe wydawało szumy nie do zniesienia. Wymienili płytę główną i kilka rzeczy. Ekran łatwo zarysować. Po aktualizacji do androida 4.1 było kilka niedoskonałości. telefon grał ciszej przez głośnik, pasek powiadomień ,, nie przesuwał się z tapetą. ,, Telefon wydajnościowo nie powala, zdecydowanie minusem jest zbyt niska ilość ramu. Ma bardzo ,, głośne ,, wyjście słuchawkowe co jest plusem. Pamięć 4 gb szybko się zapełnia dosłownie niczym. Telefon przy obciążeniu jest bardzo gorący, nawet kilkukrotnie miałem lekkie poparzenia !!! Przy ładowaniu jest jeszcze gorzej, procesor osiąga 90 kilka stopni. Bateria ładuje bardzo szybko. Nakładka jest bardzo ładna jak mówi sama nazwa telefonu ale przydałaby się nowa aktualizacja. Po ponad roku użytkowania obwódka ekranu się odkleiła. Klapka trzeszczała niemal od początku. Czytanie na tym telefonie jest koszmarne ( przy mniejszych literach ). Wydajność gpu całkiem zdatna, z gta da się pograć. 3100 pkt na benchmarku quadrant. Pewnego dnia zawiódł mnie tak, ze wracając ze szkoły sprawdziłem godzinę i schowałem go do kieszeni po czym za 20 min gdy chciałem odblokować klawiaturę to nie reagował. Po oddaniu na gwarancję okazało się, że to wyświetlacz padł i nie naprawili. Moja opinia- w tej półce cenowej dobry telefon ale lepiej dołożyć do SGS2. PO tym jak mnie zawiódł kupiłem LG G3 którego szczerze polecam ale przenoszę się na note 4. Aparat 5mpx bardzo dobry ale po aktualizacji na nadroida 4.1 jest wiele gorszy, trudniej złapać ostrość. Htc desire X zawsze zostanie w mojej pamięci bo to w końcu pierwszy smartfon ;D Można by było do tego dodać, że przy ramce lekko mi popękał ekran.

Trochę w skrócie:
-zalety:
-ładna nakładka
-wydajne gpu
-dobry aparat ( niestety tylko na androidzie 4.0)
-wygodna klawitura
_bardzo ale to bardzo słaba widoczność w słońcu !!!!
-wady
-bateria
-temperatura pracy
-licha ładowarka
-bardzo widoczne niedoskonałości nakładki
- brak przedniego aparatu
-brak dalszych aktualizacji
-trzeszcząca klapka
-może wystąpić pękanie ekranu przy obwódkach które i tak prędzej czy później się odkleją
-widocznie małą rozdzielczość


Napisałem bo sądzę, że może się komuś to przydać. Sorry za błędy i pozdrawiam. Jeżeli ktoś chce więcej info pisać sy417520@gmail.com
.adsl.inetia.pl | 08 sty 2015, 22:01
fmr
Dlaczego nikt nie pisze o pękających szybkach??
Telefon jest w porządku -ekran, kolory, czułość dot etc. Pamięci mógł by mieć więcej, ale nie ma i działa. Poręczny i zgrabny, ale niestety za cienka konstrukcja. Jeśli ktoś nie obchodzi się z telefonami jak z jajkami to mu szyba pęknie w kieszeni, przy zawiązywaniu butów...
Prócz tego daje rade bateria jak to we wszystkich smartfonach, dzień jeśli dzwonisz i na wifiku siedzisz.
Ktoś napisał rację o mikrofonie, umieszczony asymetrycznie i czasami trzeba przekładać tel do drugiej ręki żeby cię usłyszeli.
Podsumowując, drugi raz bym nie kupił, ale nawet potrzaskany działa, googluje i da się rozmawiać, więc spełnia swoje zadanie.
.CNet.Gawex.PL | 16 gru 2014, 00:12
black_angel
Witam,
Telefon jest w moim posiadaniu ponad 15 miesięcy i uważam, że to był mój najgorszy zakup.
Minusy:
- PAMIĘĆ! Telefon zawiera wbudowaną pamięć, która wystarcza na zainstalowanie zaledwie kilku aplikacji (do 10 około). Większość aplikacji jest już w pamięci telefonu, natomiast dla mnie (mimo, że jestem bardzo mobilnym użytkownikiem), są one kompletnie nieprzydatne. Niestety nie da się ich usunąć! Dokupiłam więc dodatkową pamięć (karta sd 8GB), na którą się praktycznie NIC nie da przenieść, ponieważ większość aplikacji zostaje na pamięci wewnętrznej i są NIE DO RUSZENIA :/ po co więc komu dodatkowy koszt w postaci karty SD ??
Dodam tylko, że dziennie stosuję Ccleaner (czyszczę telefon, zwiększam pamieć itd.),
- bateria po roku trzyma 1,5 dnia (podczas częstszego korzystania z Internetu nawet niecały 1 dzień),
- obudowa - byłoby idealnie, gdyby nie fakt, że z tyłu wokół aparatu znajduje się obramowanie (ja, bo mam biały telefon miałam tę ramkę niebieską), podkreślę natomiast - MIAŁAM - ponieważ wytarła się po czasie i wygląda niezbyt ciekawie (nie da się jej wymieć, trzeba kupić cały nowy korpus, który jest stosunkowo drogi)
- głośność rozmów - większość osób skarży się, że kompletnie mnie nie słyszy, wobec czego mikrofon w moim uznaniu pozostawia wiele do życzenia
- szybkość działania, a właściwie jej brak. Sądzę, że jest to spowodowane tym, że pamięć jest praktycznie pełna - o co na prawdę nie trzeba się bardzo starać
Plus:
-wizualnie bardzo ładny, niezbyt duży, kobiecy (przynajmniej w moim uznaniu)
Osobiście nie poleciłabym tego telefonu nikomu.
Cena moim zdaniem również nie jest adekwatna do możliwości.
.31.138.62.rybnet.pl | 09 gru 2014, 13:12
JackoBBB
Telefon bardzo przyjemny w użytkowaniu, szybki, lekki i poręczny, logo BeatsAudio nie jest dla ozdoby muzyka, basy wokal wszystko perfekt oczywiscie nie na oryginalnych słuchawkach, ale na niedrogich nausznych Soniakach, nie spodziewałem się ze ten Beats będzie tak przyjemnie działał. Aparat bajeczny ostrość, kolory nazycenie, perfekcyjnie jak na 5MPx. A co do tego przycisku ON/OFF to u mnie byl przypadek ze od zdejmowania/zakladania plecków telefonu kawalek folii/tasiemki zaminąl się i uniemożliwiał płynne wciskanie przycisku, wyprostowałem ten defekt delikatnie i teraz bez problemu łapie za każdym razem, i wyczuwalny jest skok przycisku co wczesniej graniczyło z cudem. Telefon jak najbardziej na Tak!, Dobre HTC nie jest złe :)
.susi.pl | 06 lis 2014, 22:11
mariusz789
Mam telefon 2 lata więc mogę się wypowiedzieć. Pozytywnych stron telefonu jest mnóstwo. 4 cale to idealny rozmiar, zdjęcia robi lepsze niż SGS3 za dnia i SGS4 w nocy! Zauważyłem, że po aktualizacji androida telefon chodzi płynniej, doszedł tryb oszczędzania baterii. W trybie GSM bateria trzyma nawet 5 dni, na 3G - 50h. Dźwięk muzyki krystaliczny - beatsaudio rewelacja. Po 2 latach bateria nadal trzyma świetnie, co warto zauważyć, nie widać na telefonie śladów zużycia, są jakieś tam mikrorysy, ale wszystkie szajsungi z odpadającymi kawałkami plastiku i chromoplastiku oraz sexperie się chowają.

Poważny minus - ubogi słownik. np do dziś w pionowej klawiaturze (standardowej nie qwerty) nie mogę napisać ze słownikiem słowa "ja" lub "jaja". W poziomym qwerty idzie to zrobić bez problemu. Jeśli ktoś dużo pisze SMS, to będzie musiał nauczyć się pisać je obracając telefon w kierunkach lewo-prawo.
.233.233.135 | 04 lis 2014, 02:11
error
Telefon całkiem fajny, posiadam go od początku bierzącego roku i początkowo miałem z nim kilka problemów. Telefon często samoczynnie resetował się(głównie przy podłączonej ładowarce), aktualizacja androida pomogła, teraz telefon działa bardzo dobrze. Miałem z nim również problemy z zasięgiem i prędkością interenetu(nie działało hsdpa), pomogła zmiana w ustawieniach sieci, ustawiłem automatyczmy wybór gsm/wcdma (domyśonie tylko gsm). Problemy z zasięgiem i prędkością internetu ustały i telefon działa bardzo dobrze. Dźwięk w głośnikach od htc słychać dokładnie i bardzo dobrze. Zdjęcia z aparatu wychodzą ostro i wyraźnie. Jest lekki i cienki, dobrze wygląda i moim zdaniem jest godny polecenia. Pozdrawiam
.1000lecie.pl | 25 paź 2014, 14:10

Thumb Up

56,4% 

Thumb Down

 10,6% 

Pytanie

 33,0% 

 Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu