Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 193 telefony  |  139 486 opinii  |  720 testów  |  5 584 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Desire X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,7%   10,5%   33,8% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
laseczka13
Mega POZYTYW!
Telefon mam od ponad pół roku i działa bez zarzutu. Szybko i płynnie śmiga po necie, Fb i innych stronkach oraz portalach. Dużym plusem jest możliwość ściągnięcia mnóstwa przydatnych aplikacji ze Sklepu (często za free).

Bardzo fajny design, bateria trzyma około 3 dni, przy ekonomicznym użytkowaniu nawet do 5, ale wiadomo że jak posiedzę dłużej na necie czy GPS to czas działania się skraca. Aparat robi super zdjęcia, pomimo że to tylko 5 Mpx. System Android- miodzio :)

Jedyny mankament to, że przycisk włączania i wyłączania jest usytuowany dość nieergonomicznie.

Mogę śmiało stwierdzić, że ocena 9,5/10, jak najbardziej się należy. Zastrzegam, że to moja opinia!
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  11 kwi 2014, 21:04
ramka
Ramka wokół wyswietlacza nie jest plastikowa tylko metalowa. Telefon spadl mi rogiem i ramka sie odgiela i powyginala i taka juz zostala. Dodam ze to nie byle jaki metal bo jest malo plastyczny i nie udalo mi sie jej 'wyprostowac'
*.CNet.Gawex.PL  |  06 kwi 2014, 01:04
Zombie
Nie polecam! Od samego początku mam problem z tym telefonem.
1. otwierająca się obudowa. Nie otwiera się możne kompletnie, ale jakąś tam część rogu zawsze odskoczy. Nie daj boże jak się nosi telefon w kieszeni.
2. Telefon traci zasięg, tak po prostu, w miejscach, w których wcześniej go miał.
3. Ostatni hit, to uparte restartowanie i informacja, ze nie ma włożonej karty SIM. (Telefon był już serwisowany i to nic nie pomogło).
*.17.64.78  |  01 kwi 2014, 13:04
listwarski  mail
Mam HTC Desire X od około 9 miesięcy. Jest to mój drugi HTC (wcześniej był Wildfire), poza tym dość dobrze znam Androida. Na początku w telefonie dość szybko spadała bateria, ale po kilku tygodnoach się rozkręciła. Ile by wytrzymała to nie wiem, ponieważ zawsze na noc ładuję z urzędu. W porównaniu do Wildfire nie ma kompasu, ma gorszą obudowę i przyciski tylko dodytowe. Reszta jest lepsza w Desire X. Nie brakuje mu szybkości, bardzo dobry jako odtwarzacz muzyki z tym że nawet nie próbowałem słuchawek z zestawu tylko Koss Porta Pro. Miło jestem zaskoczony aparatem, zarówno jakością zdjęć, aplikacją aparatu i najbardziej szybkością. Do HTC przywiązałem się nie ze względu na HTC Sense (w tym modelu okrojony), ale genialny dialer. Do dzwonienia, szybkiego wyszukania kontaktu z przerośniętej książki idealny. Minusy: Ramka wokół ekranu, wydaje się metalowa, ale to plasik i to wyjątkowo mało odporny. Okrojony sense. Trudności z s-off choć to akurat się zmienia. Kamera ma małą rozdzielczość, z tym że dla mnie w zupełności wystarczająca. Co do negatywnych komentarzy. Serwisowałem Wildfire i też mam złe wpomnienia (regenersis serwisuje prawie wszystkie smartfony nie tylko HTC), ale po trzeciej naprawie sami mi telefon wymienili.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  22 mar 2014, 21:03
Lena
Nie polecam tego telefonu. Sam zmienia mi rozmiar czcionki podczas pisania smsów,rozłącza podczas rozmowy.Zacina sie i uruchamia od nowa. Spis kontaktów jest okropny ! zapisuje mi kontakty niewiadomo gdzie niby jest ale ich nie ma. Jeżeli chodzi o wygląd to jest ultra cienki to jest jedyny plus tego telefonu.
*.ssp.dialog.net.pl  |  18 mar 2014, 17:03
Paweł P-ń
Przesiadłem się z HTC Diamond2 (WM6.1/wyświetlacz TFT) na Desire X. I stwierdzam, że to była totalna porażka. Android to badziewie dla dzieci z masą infantylnych aplikacji. Oprogramowanie dla zabawek, a nie dla smartfonów. Zasięg fatalny. Przy przyłożeniu telefonu do ucha, przerywa rozmowę w trakcie jej trwania. Widocznie ucho przesuwając się po ekranie wyłącza rozmowę. Korzystanie ze smartfona z Androidem do rozmów telefonicznych po przejściu z Windows Mobile to tragedia. Możliwość ponownego szybkiego wybrania numeru, z którym się przed chwilą rozmawiało jest w Androidzie niemożliwe. Ponowne wybieranie numeru i historia połączeń, to "miliony" zbędnych klikań... Możliwość usuwania zbędnych aplikacji w systemie bez debrandowania i rootowania telefonu niemożliwa (pomijam wyłączanie ich). Kupa śmieci w systemie. Android ze swoim archaicznym jądrem na tablety nigdy nie przeskoczy iOS i WM, czy WP. Nigdy więcej telefonu z Androidem i wyświetlaczem LCD. Trafiło na Desire X i mu się dostało za całokształt.
*.dynamic.gprs.plus.pl  |  14 mar 2014, 13:03
eclipse
Dobry smartfon za niewielkie pieniądze. Jak na tą półkę cenową dosyć dobry aparat i wyświetlacz. Jedyne co mi przeszkadza to spadek głośności odtwarzanej muzyki przez głosnik po aktualizacji do 4.1 oraz trochę przymulający system.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  09 mar 2014, 20:03
xyz
Gdy kupowałem ten telefon nowy kosztował 750 zł. Teraz gdy piszę ten komentarz koszuje koło 500 zł (rownież nowy). Powiem tak- przepłaciłem i przepłaciłbym kupując go po aktualnej cenie ! Telefon ogólnie dobry, ale nie wart swojej ceny. Nie można mu zarzucić jakiś męczących wad, lecz zalet także nie posiada. Telefon po wgraniu kilku wiekszych aplikacji staje się delikatnie mówiąc ospały. "Zalety" to niezły aparat z lampą, i przyzwoity wyświetlacz (niestety przykryty niechartowanym szkłem i bardzo łatwo się rysuje).
*.wad.pl  |  04 mar 2014, 18:03
Tomasz W.
Jest to moj drugi telefon od HTC. O ile Wildfire S jest slaby o tyle Desire X jest udanym modelem. Posiadam go ponad rok i zadnych problemow. Wyswietlacz znakomity ja za te cene, a trzeba wiedziec, ze kupilem go trzy miesiace po premierze. Dobrze lezy w reku. Nie mam wrazenia trzymania tandetnego plastiku. Potwierdzil to kolega majacy Galaxy S3. Woli obudowe mojego HTC. Dzwiek okay. Nie kupuje telefonu do sluchania muzyki. Do tego jest inny sprzet i porzadne sluchawki. Do baterii nie mam zastrzezen. Wildfire S trzymal krocej mimo ze byl slabszy. Zajmuje sie sprzedaza tanich, budzetowych telefonow i teraz wiem za co zaplacilem 900zl. Nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki. Widac przepasc miedzy chinszczyzna a tym co wychodzi od HTC (czyli tajwanczykow). Moim jedynym bledem byla aktualizacja do Androida 4.1. Nie wyszla im ta aktualizacja.
*.opera-mini.net  |  24 lut 2014, 16:02
midgard1hope  mail
Witam wszystkich malkontentów :-). Ja posiadam X'a już parę miesięcy i złego słowa na niego nie powiem :-P. Kupiłem nówkę sztukę za 600 złotych. I za tą cenę dostajemy naprawdę wypas sprzęt, który "daje radę" jak narazie u mnie że wszystkim, a uwieżcie że telefonu nie oszczędzam. Denerwują mnie negatywne opinię ludzi którzy zawalili sobie telefon milionem śmieci , na pewno nie mają żadnego programu czyszczącego i płaczą że źle chodzi. Nie mają racji i Ci od baterii, bo ona trzyma jak na smartfon powyżej normy, a jak im mało to są mocniejsze na rynku do niego. Oczywiście zdarzają się egzemplarze wadliwe jak to w produkcji, ale czy jak na was trafiło to już powód aby płakać na tym forum. Dla niezdecydowanych i zdezorientowanych opiniami malkontentów proponuję mały test. Porównajcie sobie opinię o X'ie i np. iPhone 5. Porównajcie parametry a następnie cenę obu modeli i odpowiedzcie sobie na pytanie, czy HTC desire X to jest zły telefon?
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  30 sty 2014, 19:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,7%   10,5%   33,8% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
» Huawei Ascend Y600 Dual SIM
» Nokia 225 Dual SIM
» Nokia 225
» Samsung Galaxy S5 Duos
» Xolo Q1010i
Aktualności:

» Para nowości Overmax
» Smartfon Amazonu przyłapany na żywo
» Ramos P1: prawie jak Xperia Z Ultra ;)
» LG G2 Mini już w naszych rękach
» Polska premiera LG G2 Mini
» ZTE Star 1 przyłapany na żywo
» Obudowy iPhone 6 już na taśmie produkcyjnej
» HTC One w plastiku?!
» Lenovo Golden Warrior S8: kiczowaty, ale tani



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.83.133.189
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.