Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 420 telefonów  |  154 972 opinie  |  650 testów  |  6 591 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Desire C



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   25,0%   26,9% 
 Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • użytkownik123
    Użytkuję ten telefon już ponad 2 lata, więc jestem w stanie coś o nim powiedzieć. Niestety będzie to negatywna opinia.

    Zalety:
    - design (mały, poręczny, dobrze leży w ręku)
    - dźwięk (dzięki funkcji beats audio, jestem osobą, która cały czas słucha muzyki i przyznam, że funkcja jest bardzo przydatna)
    - ekran (chodzi mi o wytrzymałość, bo telefon upadł mi wielokrotnie na chodnik, nawet na betonowe schody i nie pękł!)

    Wady:
    - bateria (muszę go ładować 2 razy dziennie bo słucham muzyki, korzystam z 3g/wifi i sporadycznie robię zdjęcia)
    - wykonanie (tył mimo, że z plastiku jest super i cały czas wygląda jak nowy...no, ale przód pozostawia wiele do życzenia farba odpada i to obramowanie wokół ekranu mi się odkleja!)
    - strasznie się zacina i trzeba go wielokrotnie resetować
    - co jakiś czas przestaje działać głośnik i mikrofon, a po paru resetach się naprawia ( O_o )
    - przycisk głośności nie dość, że pęka i działa w połowie, bo tylko do przyciszenia to jeszcze się ''wyrabia'' i wgl nie działa :(
    - aparat (totalna klapa, bo zdj są niewyraźne i brak autofocusa skreśla go jak dla mnie, bo jestem uczennicą, która potrzebuje robić zdjęcia notatek i jest mi to bardzo potrzebne, a tej funkcji w telefonie nie ma)
    - wyświetlacz (widzę każdy piksel!)
    - mało pamięci, bo instaluję kilka aplikacji i pamięci brak (mam 16 ściągniętych aplikacji, z czego połowa waży po 2mb)
    - ekran mi gaśnie jak ktoś dzwoni i zamiast odebrać muszę się rozłączyć przyciskiem
    - brak notatnika

    Jeśli zastanawiasz się czy kupić ten telefon to wyłącznie jako odtwarzacz muzyki! Jest dużo więcej lepszych telefonów w tej cenie! Naprawdę odradzam zakupu! Lepiej dołóż 50/100zł i kup coś lepszego :)
    .warszawa.vectranet.pl | 04 lut 2015, 21:43
  • toya
    Używam tego telefonu blisko 2 lata. Nie polecam.
    ZALETY:
    - design (super rozwiązanie z kablem o podwójnym zastosowaniu: do kompa i do ładowarki), wytrzymałość
    WADY:
    - kompletnie nieintuicyjnie rozplanowane niektóre funkcje
    - słaby, muli się, zawiesza, wymaga resetów (inaczej korzystanie z niego jest bardzo utrudnione)
    - kiepski aparat, nie radzi sobie z fotami w złym oświetleniu, brak autofocusa, nie skanuje kodów!
    .net-serwis.pl | 10 sty 2015, 18:32
  • natiiiix
    Miałam ten telefon od poprzedniej gwiazdki. Wcześniej przez chyba 2 lata użytkował go mój dziadek. Pomimo, że mam negatywne zdanie o telefonie, podziwiam go za to, że wytrzymał ze mną tak długo i to po tylu upadkach, wstrząsach, uderzeniach i rzucaniu o ziemię. Zepsuł mi się zupełnie jakieś pół miesiąca temu. To znaczy działałby gdyby dałoby się go włączyć. Dziadek używał go wyłącznie do dzwonienia i pisania smsów. Ja z kolei byłam bardziej wymagająca, wiadomo facebook, instagram, messenger itp., wszystkie te komunikatory dla młodzieży w XXI wieku. Po jakichś 3 czy 4 miesiącach zaczął mulić i się wieszać. W końcu skońćczyła mi się cierpliwość i rzuciłam nim i zepsuł się przycisk blokady. Oddałam go do naprawy i mi skopali bo niby naprawili ale od razu się zepsuł ten przycisk. Po drugim razie działał ale też bardzo krótko. Nie mogłam go więcej włączać. Pewnego dnia znalazłam na to sposób. Otwierałam tylną klapkę i potrzebowałam czegoś ostrego. Potem musiałam ucelować w otwór przy przycisku blokady, w którym była blaszka, którą trzeba było przycisnąć . Wtedy się włączał. W ten sposób działał przez kolejne prawie 7 miesięcy, dlatego jestem z niego dumna. Przez te 7 miesięcy był ładowany dzień w dzień bez możliwości blokowania ekranu. Nowego nie mogłam dostać, bo rodzice mi powiedzieli, że za to, że zepsułam ten telefon kolejny muszę sobie kupić sama albo używać jakiejś starej nokii. No to wolałam już używać tego rozpierniczonego HTC. Taki był żywot mojego pierwszego smartfona z Androidem. Ogólne zbiła mi się też szybka, przycisk do regulowania głośności oraz przycisk włączania/blokowania, ale to taki szczegół. Generalnie, jak wyżej już pisałam, strasznie mulił, często nie mogłam odczytać zdjęć, nie było możliwości robienia screenshotów i odtwarzania filmików na snapchacie, ponieważ te funkcje nie działały, nawet gdy karta SD była włożona, telefon jej nie odtwarzał przez co miałam bardzo mało pamięci w telefonie (pokazywało mi, że jest 100 MB wolnej pamięci na całym telefonie). Nie polecam tego telefonu, można dostac wiele ciekawszych telefonów, które lepiej będą się sprawować, jednak, jak już wcześniej pisałam, z mojego pancernego egzemplarza jestem bardzo dumna.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 gru 2014, 23:14
  • R E K L A M A
     
  • mm26
    Telefon mam od dwóch lat,to mój pierwszy tego typu telefon,wybrałam go ponieważ był bardzo zgrabny i był mi potrzebny tylko do rozmów.Oczywiście po pewnym czasie rozkręcilam sie i zaczęłam korzystać z internetu w telefonie,różnych aplikacji itd. Nie polecam tego smartfona jest ograniczony cena jest za wysoka.Aparat bardzo średni nawet nie odczytuje kodów QR często sie zawiesza,bateri trzyma krótko praktycznie codziennie trzeba ładować.Zawiesza sie często.Ma problemy z łapaniem sieci jest ograniczony.Dlatego jesli szukasz telefonu tylko do dzwonienia kup sobie zwykły telefon a 100 zł :) a jesli chcesz troche nerwów stracic szczególnie przy pisaniu smsa to kup sobie Htc Desire C :) Pozdrawiam wszystkich posiadaczy telefonu.Ja zmieniam niedlugo oby na lepszy :)
    .dynamic.chello.pl | 09 gru 2014, 23:56
  • KtoNieSkaczeTenZPolicji
    Na początku zaznaczę iż to urządzenie było moim głównym telefonem przez 2 lata a zarazem pierwszym moim smartfonem, więc mogę coś o nim powiedzieć. Moją mini recenzję podziele na kilka punktów.

    WYŚWIETLACZ:
    Z początku myślałem iż wyświetlacz o rozdzielczości 320 x 480 px. na wielkość ok. 3,5 cala da całkiem dobre rezultaty, mam na myśli stężenie pikseli i czytelność małych czcionek. Otóż miałem trochę racji ale szału nie ma. Fakt, na małym ekranie piksele nie są tak widoczne, chociaż jak się bardziej przyjrzymy to możemy dostrzec ich pojedyncze grupy. Jeśli chodzi o czytelność małych czcionek to gwarantuję wam że cały czas będziecie musieli po*******ać palcem po ekranie, ponieważ bez przybliżenia widać tylko kropki. Pozwolę sobię również powiedzieć o oddaniu i nasyceniu barw. Biorąc pod uwagę że mamy do czynienia ze zwykłym wyświetlaczem TFT to bynajmniej dupy nie urywa, barwy są po prostu według mnie - wywlakłe. Ogłółem oceniam go tak 5/10

    DESIGN:
    O designie nie będę się zbytnio rozpisywał, ogólnie według mnie wygląda jak mydło. Jednym się to podoba a innym nie, ale o gustach się nie dyskutuję. Według mnie spoko... 8/10

    WYKONANIE:
    Tutaj tak sobie. Plastikową obudowę nie uważałem za wadę, fakt sprawowała się całkiem niezle. Nie pękła po serii upadków wynikających z mojej nieuwagi, brudzenie się też nie było specjalnie uciążliwe. Tylna klapka po dwóch latach ciężkiego użytkowania wygląda nadal całkiem niezle. Co innego boczna obwódka która jest cała w rysach (dosłownie). Plastikowy ekran brudził się i rysował niemiłosiernie, polecam dokupić folię ochronną. Myślę że ocena 6/10 będzie pasowała.

    AKCESORIA:
    Słuchawki dołączone do zestawu są genialne. Wielkim znawcą nie jestem ale jak narazie uważam je za naprawdę porządne, grają wręcz pięknie. Po tym jak się popsuły po siedmiu miesiącach, zakupiłem nowe i jestem bardzo zadowolony. Ładowarka jest taka sobię, jak na ten telefon wystarczająca. Zepsuła się po sześciu miesiącach.

    PODZESPOŁY i DZAIŁANIE:
    Procesor 600 Mhz to według mnie wysoko poniżej przeciętnej. 512 mb ramu miało zapewnić płynne działanie androidowi 4.0. z ociętą nakładką systemową. Otóż pierwszy raz odpalam telefon i nie jest tak zle. Nie laguje, zainstalowałem z 40 aplikacji i tylko niektóre miały problemy z płynnością. Tak czy siak... Pou nie laguje co było dla mnie w tamtych czasach najważniejsze (wiem... sam się za siebie wstydzę). Telefon nadawał się do mniej wymagających gier. Lecz po roku rozpoczął się koszmar... menu lagowało, z fb i messengera nie dało sie korzystać więc zmuszony byłem zakupić tablet ponieważ do końca umowy zostało mi jeszcze 14 miesięcy. W moim przypadku był to samsung galaxy tab 3 lite wifi za 400 zł. Był on centralą mojego zycia aż do czasu kiedy w nowej umowie zakupiłem Sony Xperię T3. Działanie 3/10

    APARAT:
    Z początku po przesiadce z Nokii 6300 byłem zachwycony aparatem. Ale po chwili zabawy i testowania go okazało się że jest poprostu taki sobie. Zdjęcia w bardzo dobrym świetle wypadaja całkiem dobrze ale w gorszym oświetleniu tylko cud sprawi że cokolwiek zobaczymy.Chociaż aparat w tym telefonie może odnalezć się u mniej wymagających bo nie jest jakiś straszny. Przynajmnie według mnie. Aparat 7/10

    Ogólnie telefon jest taki sobie (słaby) na taką półkę cenową. Nie polecam go kupować w dzisiejszych czasach, ponieważ te pieniądze dziś można dużo lepiej spozytkować.
    Ogólna ocena 4/10
    POZDRO 600
    .238.16.32 | 07 lis 2014, 20:24
  • daguu
    Mam ten telefon już długo. Nie zacina mi się wgl, więc nwm o czym niektórzy użytkownicy mówią. Nic nigdy mi się w nim nie zepsuło, wszystko działa jak należy ;)
    .swietochlowice.vectranet.pl | 09 paź 2014, 08:46
  • lechita22  mail
    Witam, posiadam HTC Desire C od dwoch lat. Z mojej perspektywy jego zaletami sa:
    - duza wytrzymalosc (szybka pekla dopiero po upadku na beton), jednak zawsze dla bezpieczenstwa trzymalem telefon w porzadnym etui oraz folia ochronna na wyswietlaczu
    - mozliwosc ustawienia go jako router wifi (nie wiem czy to standard, ale bardzo mile mnie to zaskoczylo)
    - male wymiary sprawiaja, ze latwo sie miesci w kieszeni, jest bardzo lekki

    Niestety telefon ma wiele wad:
    - muli strasznie - czesto odczytanie smsa moze odbyc sie dopiero po wielu probach dostania sie do skrzynki odbiorczej
    - aparat jest beznadziejny - brak jakiegokolwiek autofocusa (nawet odczytywanie kodow QR jest niemozliwe - przyjamniej w moim modeli), brak lampki LED uniemozliwia zrobienie jakiegokolwiek zdjecia w zaciemnieniu
    - bateria cienka jak barszcz - ladowany codziennie przy srednim uzytkowaniu - kilka krotkich telefonow, ok 10 smsow, i wlaczony internet 3g

    i to chyba tyle ;)
    .static.ip.netia.com.pl | 01 paź 2014, 21:46
  • pierre
    Witam. Telefon przez ostatni rok odwiedził serwis 10 razy, ostatnia naprawa zakończyła się wymianą płyty głównej, wcześniej wymieniano głośnik, mikrofon, coś tam jeszcze. Pozostałe wizyty serwisowe związane były z zawieszaniem się, brakiem zasięgu itp. (może trafił mi się taki felerny egzemplarz?). Bateria słaba, nie wytrzymuje dwóch dni, ale sporo gadam. Nie polecam.
    .dynamic.chello.pl | 06 wrz 2014, 10:30
  • Do serwisu MGSM
    Pierwszy raz serwis mgsm mnie zawiódł albo dopiero teraz go przyłapałem na kłamstwie a mianowicie: serwis twierdzi że ten telefon nie posiada modułu NFC gdy ten telefon posiada takowy moduł!!!
    No nie wiem jak Ci to powiedzieć. Spróbuję delikatnie. Na karcie każdego telefonu jest coś takiego jak "informacje dodatkowe". Zaglądasz do nich czasem? Bo wiesz, czasem warto. HTC podobnie jak inni producenci wypuszcza zazwyczaj na rynek po kilka różniących się szczegółami wersji modelu. Ten - podobnie jak cała masa innych - występuje w wersji NFC i bez NFC. Piszemy o tym właśnie w "informacjach dodatkowych" wychodząc z założenia, że jest cała masa użytkowników, którzy ich nie czytają. Bo wyobraź sobie tylko: zaznaczamy, że ma NFC, a Ty kupujesz wersję bez. Wtedy dopiero byłbyś rozczarowany, a tak - masz przynajmniej miłą niespodziankę, bo nie chciało Ci się poczytać. Jestem zazwyczaj ostrożny i sprawdzam trzy razy, zanim zarzucę komuś kłamstwo. Niemniej zdarzają nam się błędy. Wiesz - siedzą tu ludzie, ludzie popełniają błędy, edytorzy producentów i operatorów popełniają błędy. Błąd jest niestety immanentną cechą każdego zbioru informacji. Życzę Ci, żebyś spotykał się z nimi jak najrzadziej nie tylko u nas. Pozdrawiam. (jf)
    .static.chello.pl | 24 sie 2014, 18:06
  • agatak
    Witam. Posiadam telefon od roku i jednego miesiąca. Jest to mój pierwszy z Androidem. (Za 2 tygodnie kupuję Sony Ixperię M2!!). Ogólnie nie jestem zadowolona z tego urządzenia, ale podam wady i zalety.

    WADY:
    - często się zcina i wtedy naprawdę nie jest miło, ma się ochotę rzucić telefonem o ścianę, podłogę lub inne miejsca
    - aparat nie spełnia moich oczekiwań, zdjęcia nie są ostre, często się nawet nie raczy włączyć!!!
    - prawie każda aplikacja 'zamula', a często też jest tak, że się same wyłączają i włączają, co dziwi mnie bardzo
    - gdy telefon jest podłączony do ładowarki i ktoś dzwoni, nie jest nic widoczne, więc nie widzę kto do mnie dzwoni itp.
    - często nie mogę zakończyć połączenia, bo ekran jest czarny

    ZALETY:
    - w miarę dobry dźwięk (zasługa beats audio oczywiście)
    - nawet ładnie wygląda

    Podsumowując, wad jest więcej niż zalet. Raczej nie polecam, chyba, że ktoś chciałby telefon, który mocno zcina.
    .dynamic.chello.pl | 22 sie 2014, 12:15

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   25,0%   26,9% 
 Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
» Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM
» Microsoft Lumia 640 XL LTE
» Lenovo Vibe Shot
» Samsung Galaxy S6 Edge
» Samsung Galaxy S6
Aktualności:

» MWC 2015: LG - flagowiec G Flex2 i coś ze średniej półki
» MWC 2015: BQ - smartfony po hiszpańsku
» MWC 2015: Twardy jak Kyocera
» MWC 2015: Saygus V2, czyli Amerykanin w Barcelonie
» MWC 2015: Smartfony spod znaku lisa - Firefox na MWC
» MWC 2015: Asus nie zaskoczył
» MWC 2015: Na stoisku Nokii... tablet
» MWC 2015: Cicha premiera tabletu Huawei MediaPad X2
» MWC 2015: Stoisko ZTE - drobiazgi



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.91.42.7
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.