Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  3 943 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
HTC

HTC Desire



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   15,0%   27,5% 
 Wszystkich opinii: 233. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • WAFEL
    Witam. Mam telefon 4 lata czyli od początku jego produkcji więc mogę się wypowiedzieć co nie co na jego temat.
    Plusy:
    + mega wytrzymały (5 upadków każdy z wysokości min.1m. 3 upadki na beton i 2 na płytki ceramiczne - nie nosze pokorwca). Jedyne uszkodzenia to rysy na obudowie oraz jej lekkie odkształcenie po ostatnim upadku.
    + po upadkach po dziś dzień wyświetlacz w stanie idealnym i to dosłownie nie wymyślam, jakość obrazu bardzo dobra, nic się z nim nie dzieje niepokojącego.
    + przyzwoity aparat jak na telefon, wiadomo, są lepsze, ale to w końcu telefon
    + nakładka HTC sense jest prosta, przejrzysta, intuicyjna i ładna, a co za tym idzie telefon prosty w obsłudze
    + bezawaryjność - ani jednej wizyty w serwisie, fakt miał kilka samoczynnych resetów, a przyciski czasem odmawiają posługi i trzeba je docisnąć.
    Dla mnie to taki smartfonowy odpowiednik Noki 3310 jeśli chodzi o wytrzymałość.

    Minusy:
    - zbyt mała pamięć wbudowana - fakt 4 lata temu były inne standardy, ale mimo wszystko, w pewnym momencie już niczego się nie ściągnie i nie zaktualizuje, bo nie mam miejsca
    - trochę gruby
    - czasem przytnie, zwłaszcza gdy już go użytkujemy ze 2 lata przynajmniej
    Należy pamiętać, że ten telefon ma już 4 lata!!! lepszy już nie będzie. Wtedy były inne standardy i wymogi. Jeśli ktoś szuka smartfona niedrogiego, wytrzymałego z po prostu dobrymi parametrami i nie oczekuje od niego zbyt wiele to na pewno się sprawdzi.
    .ip.netia.com.pl | 10 lip 2014, 13:07
  • Huekaiser
    Ten telefon to jakiś śmieszny żart. Pamięć wewnętrzna pozwalająca na maksymalnie 10 aplikacji, ohydny design, niesamowicie gruby, niedomykająca się klapka, ekran który nawet nie wyświetla nawet czarnych barw, tylko jakieś "bure", nie mówiąc już o tym, że aplikacje ładują się po 20 sekund, wszystko się tnie, wraz z systemem, dwa razy sam mi się zrestartował. Nie będę komentował baterii, która potrafi rozładować się w 5 godzin nawet, gdy telefon jest nieużywany, jeżeli go używasz - rozładuje się w 1-2 godziny, cały czas trzeba to to trzymać w trybie samolotowym, żeby tylko nie padł. Jak kosztuje więcej niż 50 zł to tego nie bierz.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 lip 2014, 12:07
  • Pan Paździoch
    Mam go już 4 lata i telefon do wyrzucenia. Poniewarz :
    - ekran przestaje reagować
    - wystarczy dmuchnąć a dotyk szaleje
    - przyciski (home, menu itp.) Zacinają się
    - mała pamięć (147mb)

    Ogólnie mówiąc zawiodłem się.
    .152.131.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 19 cze 2014, 23:06
  • R E K L A M A
  • BalasEMech
    Telefon Extra! Super Wyświetlacz super Aparat! Jedyny mankament to to, że telefonik z serwisie już tydzień, bo miał przerobiony ROM (takiego z tym rom'em go zakupiłem), co mnie zawadzało i podczas wgrywania coś nie tak poszło i ratują go :( oby wszystko było ok. To jest jedyny telefonik na który czekam z nie cierpliwością, w końcu to mój telefon marzeń :) Pozdrawiam innych dumnych właścicieli :)
    .dynamic.chello.pl | 05 cze 2014, 15:06
  • hegewara  mail
    witam mojego htc mam od okolo 8 miesiecy trafil do mnie w dziwnych okolicznosciach a mianowicie bylem wyzucic smieci i lezal sobie bidulek w kuble nie liczylem ze dziala a ze wzgledu ze naprawiam telefony to go wziolem byl bez bateri wiec przelezal w szufladzie ze 2 miesiace zanim zdobylem baterie wlaczylem i coz dziala smiga az milo myslalem ze moze kradziony zgubiony lub z nie pewnego zrudla ale sprawdzilem go na stronce htc zeby przesledzic jego historie gdzie powstal skad przybyl i sie okazalo ze powstal w fabryce w wietnamie i trafil na rynek tajwanski stad brak polskiego jezyka pozniej trafil do norwegii a stamtad do polski i do szczecina posiadalem juz ponad 300 roznego rodzaju telefonow ale ten swoja wytrzymaloscia funkcjonalnoscia nie ustepuje zadnemu mala pamiec to jest problem ale te ilosc danych ktora trzeba bezz problemu ogarnia a po za tym mozna zrobic roota
    .dynamic.chello.pl | 11 maj 2014, 15:05
  • Piotrek
    Telefon sprawuje się świetnie: działa zawsze płynnie, ma naprawdę fajną obudowę i nie sprawia żadnych problemów.
    Jedynym minusem, który tak naprawdę skutecznie powinien zniechęcić do kupna jest bardzo mała ilość pamięci wewnętrznej. Owszem, można dołączyć kartę SD, ale nie wszystkie aplikacje da się na niej zainstalować, u mnie mieszczą się zaledwie 3-4 aplikacje (niebędące fabrycznie zainstlowanymi). Starego androda można znieść, ale tak małej pamięci napewno nie.
    .96.232.159.tvksmp.pl | 10 maj 2014, 11:05
  • mary
    Telefon mam od roku i jestem z niego bardzo zadowolona. Jedyne, na co narzekam, i co zmusza mnie do kupna nowego telefonu, to okrutnie mała pamięć wewnętrzna, przez co nie otrzymuję maili, powiadomień z fb itd. i nie mogę zainstalować kolejnych aplikacji. Telefon jest bardzo wytrzymały, nierzadko wypadał mi z torebki na ziemię i nic mu się nigdy nie stało. O dziwo, nie ma na szybce ani jednej ryski. Czasami się wiesza, ale nie jest to jakieś rażące. Aparat robi niezłe zdjęcia, ale bardzo brakuje lampy błyskowej. Polecam bardzo tym, którzy nie korzystają z wielu aplikacji.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 maj 2014, 11:05
  • michalmichal
    Telefon posiadam 4 lata, niebrandowany, nigdy nie serwisowany, teraz padła bateria, ale to normalne po takim czasie, sam robiłem ostatnią aktualizację do 2.3.3 jest ok. Minus to pamięć i krótko trzymająca bateria. Ogólnie polecam, nie tnie się jak wszystkie sony xperie.
    .Netcominternet.pl | 27 kwi 2014, 12:04
  • Jacek
    Mam telefon 3 lata. Sprawuje się świetnie. Nie wiesza się, wygląda super. Szkło się nie rysuje. Działa płynnie: 1GHz procek, 500+ MB RAM. Tylna obudowa z jakiegoś ala gumowego twardego materiału powoduje, że wszystkie zadrapania się po prostu ściera i ich nie widać!

    Jedna jedyna rzecz, która spowodowała negatywną opinię to PAMIĘĆ fona. Oczywiście wszystkie appki trzeba od razu po zainstalowaniu przerzucać na kartę SD, ale to nie problem. Problem jest taki, że przy zwykłym użytkowaniu przez updaty, maile, wiadomości i inne rzeczy które chyba system sobie zapisuje (bo czyściłem wszystko co się dało! wszystkie cache itp itd) razem zapychają z czasem całą pamięć. A jak nie ma pamięci wolnej to maile nie przychodzą, nie da się nic zainstalować nawet na kartę SD. Jedyna rada to jak tylko zobaczymy komunikat o braku pamięci trzeba zrobić backup najważniejszych danych, oczywiście wszystkie kontakty trzymać na koncie google, następnie kliknąć: Ustawienia -> Karta SD i pamięć telefonu -> Przywracanie danych fabrycznych. Po tej operacji ponownie skonfigurować telefon i poinstalować te same appki. Działa jak nowy, jest pamięć.

    Jak komuś nie przeszkadza przeprowadzanie tej operacji co pół roku to telefon >>POLECAM
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 kwi 2014, 21:04
  • snr
    Telefon mam od kwietnia 2011 czyli już 3 lata. Przez ostatnie 1,5 roku też mocno doskwierał mi problem braku pamięci wewnętrznej (karta SD 16 GB więc tu luzy). Rozwiązaniem tego problemu okazało się zrobienie ROOTa, S-OFFa i wgranie android 4.4.2, ROM Beanstalk 4.4 - telefon odżył, poczułem się jakbym kupił coś nowego a nie miał nadal ten sam sprzęt. System chodzi płynnie, nie zacina się (Android 4 jest optymalizowany pod 512 MB RAM), 1 GB partycji udającej pamięć wewnętrzną na karcie SD, można korzystać ze wszystkich dobrodziejstw najnowszego systemu + wszystkie dodatkowe opcje tego ROMu (polecam). Jeżeli masz problem z pamięcią w tym telefonie, śmiało rób roota itp. To łatwiejsze niż myślisz :)
    Chyba że coś pójdzie nie tak. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 kwi 2014, 00:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   15,0%   27,5% 
 Wszystkich opinii: 233. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.40.130
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.