Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 723 opinie  |  720 testów  |  7 396 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC Desire



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,8%   15,2%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kolorovelove
    Mam telefon dopiero rok i jest do wyrzucenia . Nie spisuje sie za dobrze
    Wady :
    -ciagle sie wiesza
    -po jednym upadku na chodzik szybka jest do wymiany
    -słaby aparat , brak przedniej kamerki i flesza
    -Android chyba najgorszy jaki moze być
    -bardzo mała pamieć
    -niektore aplikacje sie nie chca wlaczyc ,czesto wymusza zamnkiecie apliakcji lub sie sam resetuje
    - po pół roku i gniazdo od ładowarki było do wyrzucenia
    - bateria leci w blyskawicznym tepie pomimo nie korzystania z telefonu
    -sam sie przełacza z trybu cichy na standardowy
    - wejscie od ładowarki jest na wierzchu przez co łatwo ulega uszkodzeniu
    - 4 razy było w naprawie i to nie z mojej winy
    - aparat wypukly przez co juz mi pękł
    - trzy razy wymieniana bateria
    Zalety :
    - wytrzymała tylnia klapka
    - kulka działajaca bezbłednie
    POPROSTU TELEFON PORAŻKA !!!
    .pascal-net.pl | 15 lis 2014, 12:11
  • DobleYou  mail
    Udany model HTC aczkolwiek ma kilka wad, które jednak są mało dokuczliwe. Plusy : wytrzymałość, reakcja na dotyk, touchpad, który jest naprawdę funkcjonalny, aparat też całkiem okey, dźwięk w słuchawkach bardzo przyjemny, z głośnika troszkę gorszy ale nie najgorszy, ekran odporny na zarysowania.
    Minusy można podzielić na 2 rodzaje: konstrukcyjne: przyciski przednie, głośności i wyłączania są dość toporne i trzeba porządnie się wcisnąć żeby zaczęły działać, ekran choć odporny na uszkodzenia to troszkę brudzący co pogarsza widoczność w słońcu. Minusy softwarowe czyli te najbardziej uprzykrzające życie... choć sama nakładka htc sense nie jest zła to z biegiem czasu telefon zaczyna bardzo mulić, a niestety możemy tu pomarzyć o aktualizacji OTA... Jeżeli ktoś zna i lubi pobawić się softami można zrobić z niego całkiem płynne urządzenie. Dużym minusem jest gubienie zasięgu zarówno na fabrycznym sofcie jak i nowszym sporadycznie zdarza mu się zgubić nagle zasięg co jest denerwujące. Ogólnie telefon jest wart polecenia... solidna konstrukcja... tylna obudowa bardzo przyjemna i wytrzymały ekran to duży plus. Szkoda, że czasami zgubi zasięg i fabryczny soft z biegiem czasu robi się toporny, ale są to wady, które nie rażą i nie zniechęcają aż tak bardzo do smartfonu, który jest już leciwy.
    .budinet.info | 11 wrz 2014, 20:09
  • Aliss
    Telefon mam od jakiegoś czasu, w miarę się sprawuje, jednak mała pamięć wewnętrzna i stara wersja Androida (można zaktualizować??) to duże minusy. Poza tym często po zrobiebniu zdjęcia telefon się zacina, po czym resetuje. Ogólne wrażenie pozytywne.
    .karoo.KCOM.COM | 30 sie 2014, 07:08
  • R E K L A M A
  • COCO.B
    Wielkie dzięki dla htc za ten model smartfona !!!

    Mam go już dość długi czas i jestem zachwycony. Tak solidnie wykonanego smartfona to jeszcze nie widiałem ! ! !

    *Plusy:
    - Bardzo wytrzymały ( upadek z 2 meetrów na beton i ani jednej ryski )
    - Obudowa świetna, matalowa ramka wokół ekranu daje ochrone dla wyświetlacza i nie ma mowy o skrzypieniu czy uginaniu się obudowy nawet przy bardzo mocnym uciskaniu
    - Tylna klapka odporna na ścieranie i rysy
    - Gorilla glass w połączeniu z ekranem SLCD lub SAmoled daje niesamowity efekt i ostry obraz pod każdym kątem
    - Android chodzi bardzo płynnie
    - Aparat OK i lampa błyskowa to duży plus
    - Kamera nagrywa w 1280x720 a nie jak jest podane 840x480 :D
    - Kurz ani inne paprochy nie dostają się pod ekran
    - Kulka dobrze się sprawuje, można obsługiwać telefon bez dotykania ekranu

    *Misusy:
    - Słaby głośnik
    - Brak kamerki z przodu
    - Klawisze: home, menu, wstecz, wyszukiwanie - zaczęły po czasie ciężej chodzić
    - Mało pamięci wewnętrznej ( gdy ktoś nie jest maniakiem gier i apklikacji to w zupełoności wystarcza )
    - Obiektyw aparatu jest wypukły i łatwo może się porysować ( trzeba uważać )

    Podsumowując: Htc Desire to świetny telefon dla kogoś kto bardzo intesywnie będzie go używał, np na budowie, ale nie tylko... Jest bardzo wytrzymały. Oczywiście ma już swoje lata, ale spokojnie przewyższa wykonaniem i szybkością tańsze nowe smartfony. Wymienione prze zemnie wady naprawdę stają się nie widoczne ponieważ telefon swoimi plusami je zakrywa. A na dodatek można już go nabyć w bardzo niskiej cenie.

    - Życzył bym sobie aby wszystkie telefony były takie jak ten. POLECAM ! ! !
    .98.242.138 | 07 sie 2014, 11:08
  • WAFEL
    Witam. Mam telefon 4 lata czyli od początku jego produkcji więc mogę się wypowiedzieć co nie co na jego temat.
    Plusy:
    + mega wytrzymały (5 upadków każdy z wysokości min.1m. 3 upadki na beton i 2 na płytki ceramiczne - nie nosze pokorwca). Jedyne uszkodzenia to rysy na obudowie oraz jej lekkie odkształcenie po ostatnim upadku.
    + po upadkach po dziś dzień wyświetlacz w stanie idealnym i to dosłownie nie wymyślam, jakość obrazu bardzo dobra, nic się z nim nie dzieje niepokojącego.
    + przyzwoity aparat jak na telefon, wiadomo, są lepsze, ale to w końcu telefon
    + nakładka HTC sense jest prosta, przejrzysta, intuicyjna i ładna, a co za tym idzie telefon prosty w obsłudze
    + bezawaryjność - ani jednej wizyty w serwisie, fakt miał kilka samoczynnych resetów, a przyciski czasem odmawiają posługi i trzeba je docisnąć.
    Dla mnie to taki smartfonowy odpowiednik Noki 3310 jeśli chodzi o wytrzymałość.

    Minusy:
    - zbyt mała pamięć wbudowana - fakt 4 lata temu były inne standardy, ale mimo wszystko, w pewnym momencie już niczego się nie ściągnie i nie zaktualizuje, bo nie mam miejsca
    - trochę gruby
    - czasem przytnie, zwłaszcza gdy już go użytkujemy ze 2 lata przynajmniej
    Należy pamiętać, że ten telefon ma już 4 lata!!! lepszy już nie będzie. Wtedy były inne standardy i wymogi. Jeśli ktoś szuka smartfona niedrogiego, wytrzymałego z po prostu dobrymi parametrami i nie oczekuje od niego zbyt wiele to na pewno się sprawdzi.
    .ip.netia.com.pl | 10 lip 2014, 13:07
  • Huekaiser
    Ten telefon to jakiś śmieszny żart. Pamięć wewnętrzna pozwalająca na maksymalnie 10 aplikacji, ohydny design, niesamowicie gruby, niedomykająca się klapka, ekran który nawet nie wyświetla nawet czarnych barw, tylko jakieś "bure", nie mówiąc już o tym, że aplikacje ładują się po 20 sekund, wszystko się tnie, wraz z systemem, dwa razy sam mi się zrestartował. Nie będę komentował baterii, która potrafi rozładować się w 5 godzin nawet, gdy telefon jest nieużywany, jeżeli go używasz - rozładuje się w 1-2 godziny, cały czas trzeba to to trzymać w trybie samolotowym, żeby tylko nie padł. Jak kosztuje więcej niż 50 zł to tego nie bierz.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 lip 2014, 12:07
  • Pan Paździoch
    Mam go już 4 lata i telefon do wyrzucenia. Poniewarz :
    - ekran przestaje reagować
    - wystarczy dmuchnąć a dotyk szaleje
    - przyciski (home, menu itp.) Zacinają się
    - mała pamięć (147mb)

    Ogólnie mówiąc zawiodłem się.
    .152.131.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 19 cze 2014, 23:06
  • BalasEMech
    Telefon Extra! Super Wyświetlacz super Aparat! Jedyny mankament to to, że telefonik z serwisie już tydzień, bo miał przerobiony ROM (takiego z tym rom'em go zakupiłem), co mnie zawadzało i podczas wgrywania coś nie tak poszło i ratują go :( oby wszystko było ok. To jest jedyny telefonik na który czekam z nie cierpliwością, w końcu to mój telefon marzeń :) Pozdrawiam innych dumnych właścicieli :)
    .dynamic.chello.pl | 05 cze 2014, 15:06
  • hegewara  mail
    witam mojego htc mam od okolo 8 miesiecy trafil do mnie w dziwnych okolicznosciach a mianowicie bylem wyzucic smieci i lezal sobie bidulek w kuble nie liczylem ze dziala a ze wzgledu ze naprawiam telefony to go wziolem byl bez bateri wiec przelezal w szufladzie ze 2 miesiace zanim zdobylem baterie wlaczylem i coz dziala smiga az milo myslalem ze moze kradziony zgubiony lub z nie pewnego zrudla ale sprawdzilem go na stronce htc zeby przesledzic jego historie gdzie powstal skad przybyl i sie okazalo ze powstal w fabryce w wietnamie i trafil na rynek tajwanski stad brak polskiego jezyka pozniej trafil do norwegii a stamtad do polski i do szczecina posiadalem juz ponad 300 roznego rodzaju telefonow ale ten swoja wytrzymaloscia funkcjonalnoscia nie ustepuje zadnemu mala pamiec to jest problem ale te ilosc danych ktora trzeba bezz problemu ogarnia a po za tym mozna zrobic roota
    .dynamic.chello.pl | 11 maj 2014, 15:05
  • Piotrek
    Telefon sprawuje się świetnie: działa zawsze płynnie, ma naprawdę fajną obudowę i nie sprawia żadnych problemów.
    Jedynym minusem, który tak naprawdę skutecznie powinien zniechęcić do kupna jest bardzo mała ilość pamięci wewnętrznej. Owszem, można dołączyć kartę SD, ale nie wszystkie aplikacje da się na niej zainstalować, u mnie mieszczą się zaledwie 3-4 aplikacje (niebędące fabrycznie zainstlowanymi). Starego androda można znieść, ale tak małej pamięci napewno nie.
    .96.232.159.tvksmp.pl | 10 maj 2014, 11:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,8%   15,2%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie
» Ruszyła produkcja nowej Lumii?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.227.171.163
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.