Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 404 telefony  |  154 812 opinie  |  863 testy  |  7 060 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Goclever

Goclever Quantum 4



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,5%   32,8%   18,6% 
 Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • SzymekN  mail
    jak dla mnie telefon bardzo fajny z niskiej półki cenowej :) nie zacina się prawie wogóle. spadł mi dużo razy, bez gumowego etui i działa bez zarzutu. nieskoplikowane gry i średnie gry które są do pobranie w sklepie google play działają płynnie i nie zacinają się. czasem zacina się przy skomplikowanych grach jednak nie zdarza mi się to często. mam na nim 5 gier i 1 aplikację i działa bardzo dobrze jak na swoją klasę:) jest to dobry telefon dla początkujących przygodę ze smartphonem lub dla dzieci w zupełności wystaczy, a potem można prześiąść się na coś lepszego:) moja ogólna ocena to 10/10 pomimo małych wad.
    zalety:
    4 calowy wyświetlacz
    dobry tylni aparat
    telefon odpory na nieduże upadki
    dobra bateria
    dobrze nagrywa filmy
    mało przycięć
    ta cena a telefon jest super
    przednia kamera
    blokada twarzą
    szybko ładująca się bateria*
    tryb awarjny gdy bateria trozładuje sie do końca
    wady:
    nie widzę w tym telefonie wad
    * szybko ładująca się bateria gdytelefonn rozładuje się do końca po podłączeni ładowarki jest naładowany w niecała godzinę. tryb awaryjny gdy bateria się rozładuje do końa oferuje on wykorzystywanie telegonu do podstawowych czynności. jednak z menu wymzują sie wszystkie gry gdy wyłaczym telefon i podłaczym łafowarkęęę i właczym bnie będziem yjuż mieli trybu awaryjnego.
    serdecznie polecam ten telefon:)
    pozdrawiam wszystkich szczęśliwych użytkowników tego telefonu! :)
    wady:
    nie widzę wad w tym telefonie.
    .play-internet.pl | 14 lut 2015, 11:14
  • xyzc
    Powiem tak, telefon w miare ok z lekkimi wadami, a mianowicie takimi, że często pojawiał się komunikat, iż program przestał działać (wystarczy pobrać inny "system" operacyjny i jest gites :D). Przedni aparat jest też problemem. Być może tylko ja tak mam, ale jest jakby "przybliżony" i w żaden sposób nie da się go oddalić :/
    .231.53.215.koba.pl | 06 sty 2015, 00:09
  • tomseen
    Coś mi się wydaję, że wasze negatywne opinie są bardzo przesadzone, każdy ma wgląd do specyfikacji telefonu przed zakupem i do porównania parametrów, wiec czemu się dziwicie, że aparat jest kiepski skoro wiadomo że to TYLKO 2Mpx ! Upadł mi wiele razy, nawet 2 na chodnik z około 1,5m -wypadła bateria, oczywiście zarysował się na rogu,,,,ale działa bez zarzutu. Mam go od marca chyba i bateria trzyma co najmniej 3 dni o ile nie korzystam z internetu, a nie zdarza mi się często pomimo ze mam w nim Aero2. z Wi-fi lekko ponad dzień.Ludzie ogarnijcie się....
    .dynamic.chello.pl | 21 gru 2014, 22:26
  • R E K L A M A
     
  • N.RID3R
    Mam ten telefon od nieco ponad roku. Wrażenie jest OK, ma dobry wyświetlacz - obraz widać chyba pod każdym kątem. Szybko ściąga aplikacje, dobrze łączy z internetem.
    Minusem jest niemiłosiernie słaby przedni aparat, tylny pozostawia również nieco do życzenia. Pewnego dnia, po skorzystaniu z internetu, WYŁĄCZENIU Wi-Fi, grałem w gry i jakiej bym nie włączył, co kilka sekund wyskakiwały reklamy z internetu. Musiałem usunąć Sklep Play... :(
    Słabe szkło, upadłem raz mając go (i chusteczki)w kieszeni i się rozbił. Chyba się wygiął, inaczej by nie pękło szkło, ale przy chusteczkach?! Były też drobne awarie: nie chciał się ładować i miał dziwnie dużo zajętej pamięci, mimo że usunąłem parę aplikacji.
    Kupiłem GoClever Quantum 2 400, i ten mi wygląda na lepszego.
    Ogólnie dobry telefon, jeśli nie korzysta się z przedniej kamerki, a potrzebuje dobrego dostępu do internetu.
    .bielskpodlaski.mm.pl | 19 gru 2014, 13:08
  • jupik
    Kupiłem tablet goclever. To był mój największy błąd w życiu!!! Nigdy więcej nawet gdyby dawali za darmo. Ostrzegam innych chcących kupić ten najgorszy badziew na świecie. Użytkowałm go tylko miesiąc. W tym razie był w serwisie 3 razy aż w końcu im się znudziłem bo za dużo reklamacji składałem i cofnęli mi fabryczną gwarancję. Popsuł się głośnik, płyta główna, gniazdo ładowania, wi-fi. Masakra i jeszcze raz masakra. Wyrzuciłem go do śmieci. Kupiłem samsunga za 400 zł mam pewność że się nie popsuje, a nawet jak się popsuje, to serwis mnie nie oleje. Serwis Goclever to jedna wielka żenada. Aroganccy i mający w d...e każdego ich klienta. Ostrzegam przed zakupem tego szajsu.
    Ostrzegam przed złudną nadzieją, że jakiekolwiek urządzenia jakiejkolwiek marki się nie psują, a znana nazwa jest gwarancją kompetentnego serwisu. Taka reguła nie istnieje Polecam lekturę komentarzy pod telefonami "znanych marek". (jf)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 12 gru 2014, 14:39
  • Dragoniz
    Witam. To jest opinia o Goclever Quantum 4. TLDR: nie kupujcie tego g. psuje sie wszystko co sie może zepsuć, nie skuście się na cenę !
    Odradzam kupna tego telefonu, rozumiem, że jest w atrakcyjnej cenie, ale bez przesady. Niska cena zwykle wiąże się z marną jakością. Od razu zaznaczam, że telefon kupiłem w stanie nowym!!! Po 2 tyg. użytkowania telefon co najmniej 3 razy dziennie przez 2 minuty (czasem wiecej) naciskał wszystko co popadnie. Denerwowało mnie to bardzo ale jakos sie przyzwyczailem. Telefon przeżył (ledwo) tylko 1 upadek i to z około niecałego 0.5 metra. Efekt? Szybka na ekraniku pęknięta, a to był upadek z niecałego pół metra... Nieważne, przejdźmy dalej. Bateria trzyma lekko ponad 1 dzień, to dobry moim zdaniem, wynik jak na taki tani smartfon. Niestety po 2-3 mies. czar prysł. Telefon w trybie czuwania mógł MAKSYMALNIE wytrzymać jakieś 7-10 h. Wystarczyło 1h. pograc w gierkę Angry Birds lub np. Drag Racing na pełnej baterii, by wyświetliło się nam że zostało aż 4% baterii. Ktoś może pomyśleć, że ostro katowałem telefon skoro bateria po 2 mies. trzyma mi pół dnia. A ja teraz opiszę jak go używałem. W ciągu 1 dnia korzystałem max z 1h internetu (głównie przeglądarka rzadziej YouTube czy inne apki) około 3 h. muzyki (co do dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń, ba jest nawet dobry!) oraz tak na oko 1 h. GPS (lubię jeździć po nieznanych mi terenach motorem) (Btw. telefon troche przymula, 0.5 gb ramu na android 4.2 to zdecydowanie za mało) Wszystko oczywiście na ekraniku ściemnionym na maxa. GPS czasem włączałem na pół podświetlenia bo pod słońce mało widać. O aparacie nie wspomne bo już Samsung Avilla (chyba z 2004 roku) robi lepsze zdjęcia. Dobra nieważne, jedziemy dalej. Po 8 mies. użytkowania siadły przyciski "menu" oraz "home" . Szczęście, że nie zepsuł się przycisk "back" bo bym dawno zakończył przygodę z telefonem. Całe 3 mies. później Zepsuło się wejście do ładowania (mini USB czy cos takiego). Dobra, bywa i tak. Ładowałem be (z/s) pośrednio z poziomu baterii. Ale po kolejnym mies. szlag mnie trafił gdy telefon odmówił posłuszeństwa przy próbie wyjęcia karty SD. Karta się tam po prostu zacięła i nijak nie szło jej wybrać. Całe szczęście że to była stara karta 2gb. A teraz wymienie parę plusów. Tam gdzie laptop łapie mi 1 kreskę na 5 telefon łapie 3 na 4. Wyświetlacz jest spoko ma aż 16 mln kolorów. Dźwięk (wymieniony wyżej) jest ponadprzeciętny oraz fajnie że telefon ma latarkę, czasem jest przydatna.
    Podsumowując. Skusiłem się (tak jak wy teraz się kusicie) na śmiesznie niską cenę oraz ciekawe parametry. Dużo czytałem komentarzy negatywnych, że sie psuje itp itd. ale jednak to kupiłem. I teraz piszę ten komentarz ku przestrodze byście nie kupowali tego telefonu. Lepiej dołożyć te 50 zł do jakiegoś Samsunga, niż latać po serwisach przepłacając grube stówy za naprawy. Błagam nie popełnijcie tego samego błędu co ja, nie kupujcie tego szajsu. Strata pieniędzy i nerwów. Wybór pozostawiam wam ale pamiętajcie o mojej opinii.
    Pozdrawiam i liczę na waszą rozsądną decyzję...
    .sejnet.pl | 11 gru 2014, 20:48
  • Anula
    Serwisowanie to dopiero jest parodia. robią sobie kpiny z ludzi. na zareklamowany tablet czekam już 3 miesiące . w ciągu tych 3 miesięcy wracał na serwis juz 4 razy i za każdym razem wraca w gorszym stanie . to jest kpina!!!!
    .c151.petrotel.pl | 09 gru 2014, 13:13
  • pstykxdd
    Co Wy mówicie że ,,to złom'',może w waszych przypadkach. Ja kupiłem go 5.2014 i do teraz jest wszystko ok. jestem bardzo z niego zadowolony. Nic się nie zacina, chyba że powłącza się 10 aplikacji, to się nie dziw że on Ci się muli. Może i aparat nie jest zbyt dobry, ale co chcecie od telefonu za niecałe 300zł.
    .google.com | 04 gru 2014, 15:42
  • swojak
    Użytkowałem tez ZŁOM od stycznia 2014 r. Piszę złom bo tak jest. Cały czas były problemy z komunikacja poprzez bluetooth z zestawem w samochodzie. Potem z włącznikiem. Albo nie można było uśpić albo wybudzić. Aparat to totalne dno i zaczął robić zdjęcia w postaci zielonej planszy jak miał taka wolę. SERWIS odsyłał sprzęt twierdząc, że wszystko jest OK. Potem wysłałem ponownie to mi odesłali z nie działającym dotykiem. Twierdzą, że przy sprzęcie nic nie robili a brakuje 2 wkrętów i są widoczne ślady rozkręcania. Szkoda, że przed zakupem nie poczytałem opinii. Dołożyłbym 2 czy 3 stówki i kupił lepszy.
    .dynamic.mm.pl | 03 gru 2014, 11:04
  • TheMaciej
    Witam,

    Telefonu używałem przez blisko rok. Kupiony w salonie komputerowym w Polsce za 300zł. Aparat z tyłu tragedia, 2 MPX ale z bidą, przedni aparat to ciekawy żart projektantów. Telefon dzwoni, obsługuje Aero 2, pisze smsy, wysyła maile, robi przelewy, nawet jakąś starszą grę włączy, nic więcej. Jakość dzwięku słaba ale słyszalna, czasami jakieś dziwne zaniki trudno powiedzieć czy to sygnał czy telefon.
    Bateria tragiczna, pod koniec trzymała max 6 godzin, w pracy miałem go non stop na ładowarce i w nocy też pod prąd przy łóżku. Telefon po 10 miesiącach używania wypluł ekran, po rozmowie rozłączyłem się i położyłem na stole i chwilę później już nie działał (standardowe objawy - działa podświetlenie, słychać przychodzące SMSy, ekran nie świeci nie ma ekranu powitalnego)
    Gwarancja na ekran była 6 miesięcy więc kupiłem coś innego. Generalnie nie polecam, za tą samą cenę kupić można coś sporo lepszego używanego i można się spodziewać porównywalnej trwałości.
    .ip.gronet.pl | 25 lis 2014, 11:53

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,5%   32,8%   18,6% 
 Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo
» Infinity - seria premium od myPhone



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.180.131
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.