Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 090 opinii  |  650 testów  |  4 092 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Goclever

Goclever Quantum 4



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,3%   33,0%   18,7% 
 Wszystkich opinii: 203. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • xyzc
    Powiem tak, telefon w miare ok z lekkimi wadami, a mianowicie takimi, że często pojawiał się komunikat, iż program przestał działać (wystarczy pobrać inny "system" operacyjny i jest gites :D). Przedni aparat jest też problemem. Być może tylko ja tak mam, ale jest jakby "przybliżony" i w żaden sposób nie da się go oddalić :/
    .231.53.215.koba.pl | 06 sty 2015, 00:09
  • tomseen
    Coś mi się wydaję, że wasze negatywne opinie są bardzo przesadzone, każdy ma wgląd do specyfikacji telefonu przed zakupem i do porównania parametrów, wiec czemu się dziwicie, że aparat jest kiepski skoro wiadomo że to TYLKO 2Mpx ! Upadł mi wiele razy, nawet 2 na chodnik z około 1,5m -wypadła bateria, oczywiście zarysował się na rogu,,,,ale działa bez zarzutu. Mam go od marca chyba i bateria trzyma co najmniej 3 dni o ile nie korzystam z internetu, a nie zdarza mi się często pomimo ze mam w nim Aero2. z Wi-fi lekko ponad dzień.Ludzie ogarnijcie się....
    .dynamic.chello.pl | 21 gru 2014, 22:26
  • N.RID3R
    Mam ten telefon od nieco ponad roku. Wrażenie jest OK, ma dobry wyświetlacz - obraz widać chyba pod każdym kątem. Szybko ściąga aplikacje, dobrze łączy z internetem.
    Minusem jest niemiłosiernie słaby przedni aparat, tylny pozostawia również nieco do życzenia. Pewnego dnia, po skorzystaniu z internetu, WYŁĄCZENIU Wi-Fi, grałem w gry i jakiej bym nie włączył, co kilka sekund wyskakiwały reklamy z internetu. Musiałem usunąć Sklep Play... :(
    Słabe szkło, upadłem raz mając go (i chusteczki)w kieszeni i się rozbił. Chyba się wygiął, inaczej by nie pękło szkło, ale przy chusteczkach?! Były też drobne awarie: nie chciał się ładować i miał dziwnie dużo zajętej pamięci, mimo że usunąłem parę aplikacji.
    Kupiłem GoClever Quantum 2 400, i ten mi wygląda na lepszego.
    Ogólnie dobry telefon, jeśli nie korzysta się z przedniej kamerki, a potrzebuje dobrego dostępu do internetu.
    .bielskpodlaski.mm.pl | 19 gru 2014, 13:08
  • R E K L A M A
  • jupik
    Kupiłem tablet goclever. To był mój największy błąd w życiu!!! Nigdy więcej nawet gdyby dawali za darmo. Ostrzegam innych chcących kupić ten najgorszy badziew na świecie. Użytkowałm go tylko miesiąc. W tym razie był w serwisie 3 razy aż w końcu im się znudziłem bo za dużo reklamacji składałem i cofnęli mi fabryczną gwarancję. Popsuł się głośnik, płyta główna, gniazdo ładowania, wi-fi. Masakra i jeszcze raz masakra. Wyrzuciłem go do śmieci. Kupiłem samsunga za 400 zł mam pewność że się nie popsuje, a nawet jak się popsuje, to serwis mnie nie oleje. Serwis Goclever to jedna wielka żenada. Aroganccy i mający w d...e każdego ich klienta. Ostrzegam przed zakupem tego szajsu.
    Ostrzegam przed złudną nadzieją, że jakiekolwiek urządzenia jakiejkolwiek marki się nie psują, a znana nazwa jest gwarancją kompetentnego serwisu. Taka reguła nie istnieje Polecam lekturę komentarzy pod telefonami "znanych marek". (jf)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 12 gru 2014, 14:39
  • Dragoniz
    Witam. To jest opinia o Goclever Quantum 4. TLDR: nie kupujcie tego g. psuje sie wszystko co sie może zepsuć, nie skuście się na cenę !
    Odradzam kupna tego telefonu, rozumiem, że jest w atrakcyjnej cenie, ale bez przesady. Niska cena zwykle wiąże się z marną jakością. Od razu zaznaczam, że telefon kupiłem w stanie nowym!!! Po 2 tyg. użytkowania telefon co najmniej 3 razy dziennie przez 2 minuty (czasem wiecej) naciskał wszystko co popadnie. Denerwowało mnie to bardzo ale jakos sie przyzwyczailem. Telefon przeżył (ledwo) tylko 1 upadek i to z około niecałego 0.5 metra. Efekt? Szybka na ekraniku pęknięta, a to był upadek z niecałego pół metra... Nieważne, przejdźmy dalej. Bateria trzyma lekko ponad 1 dzień, to dobry moim zdaniem, wynik jak na taki tani smartfon. Niestety po 2-3 mies. czar prysł. Telefon w trybie czuwania mógł MAKSYMALNIE wytrzymać jakieś 7-10 h. Wystarczyło 1h. pograc w gierkę Angry Birds lub np. Drag Racing na pełnej baterii, by wyświetliło się nam że zostało aż 4% baterii. Ktoś może pomyśleć, że ostro katowałem telefon skoro bateria po 2 mies. trzyma mi pół dnia. A ja teraz opiszę jak go używałem. W ciągu 1 dnia korzystałem max z 1h internetu (głównie przeglądarka rzadziej YouTube czy inne apki) około 3 h. muzyki (co do dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń, ba jest nawet dobry!) oraz tak na oko 1 h. GPS (lubię jeździć po nieznanych mi terenach motorem) (Btw. telefon troche przymula, 0.5 gb ramu na android 4.2 to zdecydowanie za mało) Wszystko oczywiście na ekraniku ściemnionym na maxa. GPS czasem włączałem na pół podświetlenia bo pod słońce mało widać. O aparacie nie wspomne bo już Samsung Avilla (chyba z 2004 roku) robi lepsze zdjęcia. Dobra nieważne, jedziemy dalej. Po 8 mies. użytkowania siadły przyciski "menu" oraz "home" . Szczęście, że nie zepsuł się przycisk "back" bo bym dawno zakończył przygodę z telefonem. Całe 3 mies. później Zepsuło się wejście do ładowania (mini USB czy cos takiego). Dobra, bywa i tak. Ładowałem be (z/s) pośrednio z poziomu baterii. Ale po kolejnym mies. szlag mnie trafił gdy telefon odmówił posłuszeństwa przy próbie wyjęcia karty SD. Karta się tam po prostu zacięła i nijak nie szło jej wybrać. Całe szczęście że to była stara karta 2gb. A teraz wymienie parę plusów. Tam gdzie laptop łapie mi 1 kreskę na 5 telefon łapie 3 na 4. Wyświetlacz jest spoko ma aż 16 mln kolorów. Dźwięk (wymieniony wyżej) jest ponadprzeciętny oraz fajnie że telefon ma latarkę, czasem jest przydatna.
    Podsumowując. Skusiłem się (tak jak wy teraz się kusicie) na śmiesznie niską cenę oraz ciekawe parametry. Dużo czytałem komentarzy negatywnych, że sie psuje itp itd. ale jednak to kupiłem. I teraz piszę ten komentarz ku przestrodze byście nie kupowali tego telefonu. Lepiej dołożyć te 50 zł do jakiegoś Samsunga, niż latać po serwisach przepłacając grube stówy za naprawy. Błagam nie popełnijcie tego samego błędu co ja, nie kupujcie tego szajsu. Strata pieniędzy i nerwów. Wybór pozostawiam wam ale pamiętajcie o mojej opinii.
    Pozdrawiam i liczę na waszą rozsądną decyzję...
    .sejnet.pl | 11 gru 2014, 20:48
  • Anula
    Serwisowanie to dopiero jest parodia. robią sobie kpiny z ludzi. na zareklamowany tablet czekam już 3 miesiące . w ciągu tych 3 miesięcy wracał na serwis juz 4 razy i za każdym razem wraca w gorszym stanie . to jest kpina!!!!
    .c151.petrotel.pl | 09 gru 2014, 13:13
  • pstykxdd
    Co Wy mówicie że ,,to złom'',może w waszych przypadkach. Ja kupiłem go 5.2014 i do teraz jest wszystko ok. jestem bardzo z niego zadowolony. Nic się nie zacina, chyba że powłącza się 10 aplikacji, to się nie dziw że on Ci się muli. Może i aparat nie jest zbyt dobry, ale co chcecie od telefonu za niecałe 300zł.
    .google.com | 04 gru 2014, 15:42
  • swojak
    Użytkowałem tez ZŁOM od stycznia 2014 r. Piszę złom bo tak jest. Cały czas były problemy z komunikacja poprzez bluetooth z zestawem w samochodzie. Potem z włącznikiem. Albo nie można było uśpić albo wybudzić. Aparat to totalne dno i zaczął robić zdjęcia w postaci zielonej planszy jak miał taka wolę. SERWIS odsyłał sprzęt twierdząc, że wszystko jest OK. Potem wysłałem ponownie to mi odesłali z nie działającym dotykiem. Twierdzą, że przy sprzęcie nic nie robili a brakuje 2 wkrętów i są widoczne ślady rozkręcania. Szkoda, że przed zakupem nie poczytałem opinii. Dołożyłbym 2 czy 3 stówki i kupił lepszy.
    .dynamic.mm.pl | 03 gru 2014, 11:04
  • TheMaciej
    Witam,

    Telefonu używałem przez blisko rok. Kupiony w salonie komputerowym w Polsce za 300zł. Aparat z tyłu tragedia, 2 MPX ale z bidą, przedni aparat to ciekawy żart projektantów. Telefon dzwoni, obsługuje Aero 2, pisze smsy, wysyła maile, robi przelewy, nawet jakąś starszą grę włączy, nic więcej. Jakość dzwięku słaba ale słyszalna, czasami jakieś dziwne zaniki trudno powiedzieć czy to sygnał czy telefon.
    Bateria tragiczna, pod koniec trzymała max 6 godzin, w pracy miałem go non stop na ładowarce i w nocy też pod prąd przy łóżku. Telefon po 10 miesiącach używania wypluł ekran, po rozmowie rozłączyłem się i położyłem na stole i chwilę później już nie działał (standardowe objawy - działa podświetlenie, słychać przychodzące SMSy, ekran nie świeci nie ma ekranu powitalnego)
    Gwarancja na ekran była 6 miesięcy więc kupiłem coś innego. Generalnie nie polecam, za tą samą cenę kupić można coś sporo lepszego używanego i można się spodziewać porównywalnej trwałości.
    .ip.gronet.pl | 25 lis 2014, 11:53
  • profil
    Plusy
    - Przyzwoity wyświetlacz

    Minusy
    - Jakość rozmów - tragedia. Raz na dziesięć rozmów muszę się rozłączyć i połączyć jeszcze raz bo rozmówca słyszy mój głos jak robota. Rozmówcę też czasem trudno zrozumieć. Czasem podczas rozmowy coś zaczyna szumieć, szum narasta aż po chwili nie słychać rozmówcy. Trzeba odczekać kilka minut bo przy ponownej próbie połączenia znów telefon szumi. Ten telefon nie służy do dzwonienia.
    - Aparatu mogłoby nie być w ogóle. Jakość żałosna.
    - Telefon lubi się wieszać, restartować raz na jakiś czas.
    - Dual sim - jako drugą kartę sim można włożyć tylko kartę z internetem. Normalnej karty gsm nie widzi. Co ciekawe, ostatnio przestał mi widzieć kartę z internetem
    - Z niewiadomych przyczyn przestał mi obsługiwać internet HSPA, teraz działa tylko w trybie EDGE

    Ogólnie - szkoda pieniędzy. Lepiej dołożyć i kupić coś co działa niż szarpać się z tym bublem. Nie spodziewam się bóg wie czego za 300zł, ale producent mógł po prostu w ogóle nie robić tego telefonu zamiast wypuszczać takiego gniota. Lepiej kupić starą nokię.
    .170.169.17 | 21 lis 2014, 22:15

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,3%   33,0%   18,7% 
 Wszystkich opinii: 203. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.159.154.101
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.