Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  139 669 opinii  |  720 testów  |  5 231 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Goclever

Goclever Quantum 4



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,5%   26,1%   20,4% 
 Wszystkich opinii: 142. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
Lakomczuch
Cóż, pisałem tu dwa razy, pozytywnie, niedawno wysłałem telefon na gwarancje, przycisk on/off przestał reagować, oddałem, 3 tygodnie, odbieram z reklamacji, w informacji czytam, że wymienili mi baterie, zrobili diagnostykę i tyle. Włączam telefon, konfiguruję i jak przycisk nie działał, tak nie działa, w serwisie nie zrobili zupełnie nic! Byłem entuzjastą telefonu, chciałem sprawdzić budżetowy model, okazało się, że 'ludzie' mają racje, nie warto.
*.adsl.inetia.pl  |  18 kwi 2014, 00:04
Marek  mail
Jeśli ktoś chce kupić telefon i postawić za szybą, to ok, w przeciwnym wypadku absolutnie nie polecam. Nie spotkałem się jeszcze z tak delikatnym aparatem. 3 tygodnie użytkowania. Telefon w pustej kieszeni dość luźnych spodni, schylam się tylko zawiązać buty i wyświetlacz rozlany. Reklamacja odrzucona, koszt naprawy 165 zł + przesyłka, więc skoro cały telefon jest wart 278 zł, to jest to jakieś nieporozumienie. To jest już drugi produkt marki Goclever, który zakupiłem i z całą pewnością ostatni. Z nawigacją był problem taki, że po odłączeniu ze źródła zasilania bateria wytrzymywała kilkanaście sekund. Do tej pory używałem smartfonów Samsunga i LG, i nie miałem przez kilka lat z nimi najmniejszych problemów dotyczących jakości wykonania. Tutaj niestety potwierdziła się opinia pojawiająca się często w internecie, że produkty Goclevera, to najgorszej jakości chińszczyzna opatrzona logo krajowego producenta. Co do samych funkcji telefonu, póki działał nie miałem żadnych zastrzeżeń, bo wszystko porównywalne ze smartfonami wyższej półki, ale jeśli chodzi o wykonanie i wytrzymałość, to masakra, pieniądze wyrzucone w błoto.
Dla osób zainteresowanych nabyciem bubla, wklepcie w wyszukiwarkę i zobaczcie ilu ludzi skarży się na rozlany ekran w tym bądź co bądź nowym modelu.
*.internetdsl.tpnet.pl  |  17 kwi 2014, 13:04
joten52
Mam już go pół roku. Na początku zrobił kilka psikusów, ale teraz został tylko jeden: Potrafi nie łączyć, albo przerwać rozmowę bez dotknięcia. I tylko wyjęcie baterii powoduje powrót do pełnego działania. Ale to jakiś raz w miesiącu. Nauczyłem się, że należy go przy każdym ładowaniu zrestartować, wtedy działa bez zarzutu. Genialne co ma, to wyświetlacz. Piękne kolory, świetna widoczność, duża jasność, choć jej regulacja tylko skokowa - 3 poziomowa. Gry ? np. Angry Birds ? bez zacięć. Net ok, głos też dobry. I jedno co mnie do białości wkurza, to oszustwo z ceną. Kupowaliśmy go na zamówienie, po SUPER OKAZJI 1000 szt. po 299 PLN, a potem miał kosztować 399. A okazało się, że teraz dostaje się go za 239 PLN. Chamstwo i syf.
Raczej prawa rynku i "twórczy marketing". 1000 sztuk? Współczuję i gratuluję, nie wiedziałem, że ktoś w Polsce zamawia takie ilości jakiegokolwiek urządzenia bez odpowiedniego rozpoznania. Gdybym był jego przełożonym, odbylibyśmy krótką i treściwą rozmowę. (jf)
*.jeleniagora.vectranet.pl  |  16 kwi 2014, 10:04
andriew
Potrzebowałem telefonu za niską cenę. Idealnie smartfonik się znalazł. Już przy pierwszych połączeniach rozmówca narzekał na jakość mojego głosu...Nie inaczej jest na dobrym zestawie słuchawkowym. Ponad to ma tendencję do przerywania rozmowy w każdym momencie. Bywa że da się pogadać, ale są zdarza się to sporadycznie. Przy słuchaniu muzyki na słuchawkach zdarza się mu przełączyć piosenkę samemu... Do serwisu nie odsyłam, bo po waszych wypowiedziach widzę, że to nie ma najmniejszego sensu. Jakoś go przemęczę jeszcze parę miesięcy.
Podsumowując:
Plusy:
- płynność (przy sporej ilości uruchomionych apek nadal działa sprawnie),
- bateria - ponad dwa dni co nie jest słabym wynikiem zważywszy na dzisiejsze telefonu,
- jakość odwzorowania barw.
Minusy:
- rozmowy (czyt. powyżej),
- jakość odtwarzanego dźwięku nie stoi na zbyt wysokim poziomie,
- zdecydowanie zbyt mała klawiatura (warto szukać innych rozwiązań w sklepie play).
To by było tak w skrócie po prawie 4 miesiącach użytkowania. Dołóżcie trochę grosza jeśli się zastanawiacie nad tą półką cenową smartfona...
*.internetia.net.pl  |  12 kwi 2014, 10:04
sandru125
Stanowczo odradzam wszystkim kupno tego telefonu. Przez pierwsze 3 m-ce było ok, ale później przestała działać przednia kamerka oraz slot karty SIM. Telefon został wysłany na gwarancję, a serwis uznał to za uszkodzenie mechaniczne (slot zaczął nie działać podczas normalnego korzystania z telefonu zgodnie z jego przeznaczeniem).
Za naprawę telefonu chcą 80zł, lub odesłanie telefonu bez naprawy.
*.kalisz.mm.pl  |  11 kwi 2014, 19:04
triv
Telefon użytkuje od 2 miesięcy. Wrażenia na plus, za tą cenę rewelacja. Teraz trochę o serwisie: 6.04 padł wyświetlacz, zgłoszenie gwarancyjne tego samego dnia za pomocą strony www serwisu goclever, 8.04 kurier odbiera przesyłkę, 11.04 telefon wraca do mnie naprawiony: wymieniony ekran LCD + touchpad, więc złego słowa o jakości i szybkości serwisu nie powiem.
W przypadku jakichś reklamacji czy uszkodzeń olejcie załatwianie tego przez sklepy, macie gwarancje door2door więc od razu kontaktujcie się z serwisem goclevera.
*.dynamic.chello.pl  |  11 kwi 2014, 12:04
lolex
Moim zdaniem telefon jest po prostu do dupy! Po kilku miesiącach zaczął mi szwankować głośnik, zaczął szumieć , a jak ktoś do mnie zadzwonił nic nie można było usłyszeć. Po kilku tygodniach aparat nie działał ! Osobiście nie polecam, bo szybko się zawiedzie na tym telefonie. ;(
*.dynamic.gprs.plus.pl  |  07 kwi 2014, 19:04
stefan78r
Telefon goclever quatum 4 mam już 4 dni.Jest on bardzo tanim modelem.Nie zacina się ,jednak często przy grach blokuje się i nie chce wlączyć. Często pojawia mi się czarny ekran .Jednak po wyciągnięciu i ponownym wlozeniu baterii odblokowuje się.Wszedzie pisze ,ze aparat jest brzydki ,jednak nie robi on tragicznych zdjęć.Telefon na tą cenę wypada przyzwoicie nie licząc zacinania się podczas gier.
*.cdma.centertel.pl  |  07 kwi 2014, 17:04
Wiktoria
Mam 12 lat. Telefon kupił mi tata, bo mi się spodobał. Moja radość jednak trwała bardzo krótko. Po dniu użytkowania po wyłączeniu, a następnie włączeniu telefonu pojawił się czarny ekran. Po oddaniu telefonu do sklepu, telefon wraca z serwisu. Po odpakowaniu okazuje się, że telefon jest nadal zepsuty. Widząc mój smutek tata postanowił kupił mi inny telefon, który kosztuje 700zł. Myślałam, że umiem zaoszczędzić wybierając tańszy towar - niestety mój prezent okazał się bardzo drogi. Zbliża się okres komunii, proszę się zastanowić kupując małemu dziecku telefon tej firmy, czy nie okaże się koszmarem dla dziecka i kupującego.
*.239.172.144  |  06 kwi 2014, 21:04
marian969
Po zakupie telefonu sprawnie dzialal tylko godzine. Po oddaniu na gwarancje z powodu wadliwego wyswietlacza (czarny ekran), telefon czekal 2 tygodnie na powrot. Po rozpakowaniu i krotkim uzytkowaniu problem powrocil. Dokladniej byly to pasy na wyswietlaczu powodujace przeklamanie barw. Dodatkowo po powrocie z serwisu pojawil sie problem z podswietleniem pod przyciskami funkcyjnymi. Serwis odmawia wydania nowego sprzetu lub zwrotu gotowki. Nie polecam ze wzgledu na awaryjnosc i utrate 300zl.
*.239.172.144  |  05 kwi 2014, 22:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,5%   26,1%   20,4% 
 Wszystkich opinii: 142. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.198.20.215
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.