Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 400 telefonów  |  154 770 opinii  |  863 testy  |  5 477 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Goclever

Goclever Insignia 5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,0%   22,8%   20,3% 
 Wszystkich opinii: 79. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Paweł  mail
    Posiadam ten telefon dokładnie rok. Działa bez zarzutów, jednakże ostatnio pojawiły się problemy z aparatem: nie łapał focusa, później w ogóle się nie włączał. Wysłałem telefon na reklamację i został naprawiony, kurier przyjechał z pełni sprawnym telefonem po czterech dniach! Bardzo polecam, za taką cenę nie warto ryzykować dla chińczyków bez polskiej dystrybucji i gwarancji w kraju.
    .syrion.pl | 18 lut 2015, 14:40
  • Anulka
    Witam

    Nie wyrażę opinii o tel a o samej firmie a raczej o serwisie .
    NIE POLECAM!!!! naprawa gwarancyjna trwała ponad 4 miesiące , około 6 razy było odsyłany mój tablet do naprawy i za każdym razem wracała od nich w gorszym stanie, naprawiali jedno psuli drugie . zaznaczę tylko że mój tablet pojechał do nich tylko na zmianę oprogramowania bo się zawieszał. a rezultacie zmarszczyli mi klawiaturę/etui , obudowę tabletu, uszkodzili obiektywy aparatu, wybuchła im bateria i rozsadzony tablet został mi odesłany.Dopiero gdy zaczęłam przyklejać karteczki z inf co ma być naprawione choć usterki były opisywane w zgłoszeniach i były widoczne gołym okiem dopiero stopniowo zaczęli łapać co trzeba zrobić . Śmieszna niepoważna firma nikomu nie polecam tych produktów bo jak przyjdzie do napraw gwarancyjnych to możecie pożegnać się ze sprzętem na jakieś 4-5 miesięcy bo tyle to mniej więcej trwa w ich wykonaniu!!!
    .c151.petrotel.pl | 15 lut 2015, 13:02
  • dier  mail
    Kondziox153 bywają momenty że GPS nawala, ale to przy starcie navi. Wyłącz i włącz tel, zatrzymaj zbędne aplikacje, włącz transmisje danych w sieci komorkowej, włącz GPS i dopiero odpal navi. Inna sprawa to aktualizacja danych GPS - program GPS TEST moze pomoc lub tego typu programy na SklepPlay, mi pomogla AutoMapa, sama aktualizowała dane. Powodzenia
    .dynamic.chello.pl | 01 sty 2015, 00:56
  • R E K L A M A
     
  • tom
    Używam od roku, działa bez zarzutu.
    .free.aero2.net.pl | 31 gru 2014, 11:29
  • Kondziox153  mail
    Ciesze się, że tak dobrze działa ci nawigacja. Niestety u mnie, jak i zapewne u wielu kupców tego cacka, nawigacja nie działa praktycznie wcale. Po prostu nie rusza się z miejsca, nieważne gdzie się oddale, wskaźnik nie drgnie nawet o milimetr
    .cable-modem.tkk.net.pl | 29 gru 2014, 03:04
  • dier  mail
    Gdybym czytal tak niekorzystne opinie rok temu, moze bym i nie kupil insigni 5 (sztuk 2). Jednak rok temu zakupilem tego fona i dzieki "opatrznosci" smiga do dzis. Ponizej opisalem jak go uzywam. Napewno nie jest to fon do wymagajacych gier. Moj glownie sluzyl do naviexperta, internetu (rowniez jako modem/router) i fotek. Egzamin zdaje na powiedzmy 4. Fotki w sloncu super, bez slonca gorzej, ruch juz kiepsko. Duzy plus za przyciski na obudowie a nie na ekranie, naviexpert odpala na pelnym ekranie a np. w wiekszej xperii z2 nie i mimo miejszego ekranu na Insigni navi jest "wieksza". Gdy go kupowalem za 700zl w tym czasie kumpel kupil samsunga g3 za 1400, parametrami podobny. A jego fon upadku nie przezyl, moj juz kilka powaznych :p.. Oczywiscie bralem pod uwage ze ekran ma krotka gwarancje, koszt 150zl(?). Slysze, czytam o kiepskim serwisie i powiem tak: jako serwisant komp. czesto dyskwalifikuje naprawe gwarancyjna ze wzg na zabrudzenie sprzetu, zakurzenie ponad norme, luzny port usb po kilku m-cach to raczej uszkodzenie mechaniczne z winy klienta, to sa uslugi platne. Co do gwarancji na wyswietlacz, proponuje skontaktowwc sie z rzecznikiem praw kons. czy uszkodzony wysw. nie podlega pod rekojme(?). Ogolnie panowie i panie nie ma co tu codow oczekiwac, gdy kupujemy sprzet za 700zl z zalozenia ze bedzie odpowiednikiem tego za 1400! To chyba zrozumiale.?. I mimo ze sprzet ma swoje wady to plusow ma sporo. Dzis po roku uzywania wymienilem go na xperie z2, cena dla mnie kosmos 1450-2000! I stad tez spora roznica w jakosci, wydajnosci. A poczciwy goclever? Zostaje jako rezerwowy fon, rezerwowa navi, zamiast szukac kupca za 200-300zl dzis, to po zainstalowaniu odpowiedniej aplikacji staje sie moim rejestratrem samochodowym :). Jakosc obrazu moze nie najlepsza ale styka a na baterii 4000 bez ladowania pare/nascie godzin nagrywa :) az szkoda mi go sprzedawac. Mimo ze mnie nie zawiodl, jako tako, 2gi raz raczej nie kupie smartfona typu goclever, myfon, overmax itp, raczej, bo jesli sie okaze ze w kieszeni tylko 700zl a nie 1500 to zasada prosta: jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;) Moj nowy fon tez ma kilka wad, kazdy ma...
    .dynamic.chello.pl | 28 gru 2014, 12:45
  • xirius
    Gwarancja gów.. warta cytat z naprawy gwarancyjnej po wykryciu białych plam na ekranie (nie martwe piksele) trzeszczącego głośnika, brudnej kamery przedniej, nie prawidłowo działającego przycisku głośności...
    "Niestety, ale urządzenie nie zostało naprawione, ponieważ nie podlegało pod naprawę gwarancyjną.

    Urządzenie zostało odesłane z adnotacją serwisową:

    W urządzeniu wykryto uszkodzenie elektryczne ekranu LCD. Zgodnie z warunkami gwaranci na ekran LCD jest 6 miesięcy gwarancji. Taka naprawa jest kwalifikowana jako naprawa płatna. Port USB w telefonie posiada luzy z powodu nie właściwego korzystania lub zbyt nadmiernego korzystania z portu USB, wymiana portu w takim przypadku nie podlega naprawie gwarancyjnej. Wnętrze telefonu jest mocno zabrudzone co powoduje nie właściwe działanie kamery, przycisków, głośnika. Czyszczenie i wymiana podzespołów nie podlegają wymianie gwarancyjnej. W przypadku podjęcia decyzji naprawy odpłatnej serwis prosi o bezpośredni kontakt z infolinią GoClever"
    .internetdsl.tpnet.pl | 17 gru 2014, 15:49
  • Niezadowolony użytkownik
    A mi padł digitizer (dotyk) w 1/6 ekranu po 1.5roku użytkowania. Nie mogę nic z górnej części ekranu kliknąć ponieważ ta 1/6 ekranu dotykowego nie działa. Fantastycznie się zapowiadał, a teraz uważam że to szrot chiński badziew, który ma problemy z serwisem. Ostrzegam podnieconych tymi tlefonami. Inne lepsze marki nie mają z takimi rzeczami problemów a co najważniejsze z serwisem!

    Co z tego że w Polsce serwis jak on praktycznie nie naprawia i ma gdzieś klientów. Niech sprzedają Swoje produkty tam gdzie je produkują. BYE GoClever nikomu już go nie polecę.

    Jaki telefon, taka opinia.
    .dynamic.chello.pl | 05 gru 2014, 23:56
  • Kondziox153
    Telefon to całkowita porażka! Na pierwszy rzut oka wszystko wydaje się być w porządku, uruchamia się błyskawicznie, internet jak i system działają bardzo szybko. Pojawiają się jedynie sporadyczne zacięcia, które po chwili ustępują bez potrzeby resetowania. Gorzej jest gdy chcemy odpalić jakąkolwiek grę, gdyż mimo "mocnego" 4 rdzeniowego procesora, nawet mało wymagające tytuły, strasznie klatkują. Jest to bardzo dziwne zjawisko, ponieważ nawet na dużo słabszych sprzętowo telefonach, te same aplikacje działają o wiele płynniej. Ten fakt jak dla mnie całkowicie dyskwalifikuje ten telefon. Na domiar złego, cały czas coś się w nim psuje, pomijając wyświetlacz, który ma mnóstwo białych plam oraz jasnych pixeli na czarnym tle, które znikają i pojawiają się w różnych miejscach. Praktycznie codziennie muszę resetować telefon z powodu niedziałającej funkcji obracania ekranu. Warto napomknąć również o zbyt małej ilosci pamięci. Ledwo mieszczą się w nim 4 większe aplikacje. Nie pomaga również fakt iż nie da się przekładać żadnych aplikacji na kartę SD. Prawdopodobnie jest to kolejna zepsuta rzecz w tym telefonie. Jeśli chodzi o jakość wykonania, to obudowa trzeszczy tak bardzo, że boję się go mocniej ścisnąć. Sprawia wrazenie jakby w każdej chwili miał się rozlecieć. Jeśli chodzi o aparat to chyba nikt nie spodziewał się jakiegoś cudu, zdjęcia są mizernej jakości, strasznie rozmazane. Podsumowując, telefon nadaje się TYLKO I WYŁĄCZNIE DO PRZEGLĄDANIA INTERNETU, jest to chyba jedyna wygodna w nim rzecz. Zawiodłem się całkowicie na tym produkcie,gdyż tak naprawdę nie nadaje się on kompletnie do niczego. Głównie z powodu bardzo małej wydajności w grach i strasznie małej pojemności. Jedna wielka strata pieniędzy.
    .cable-modem.tkk.net.pl | 26 lis 2014, 20:12
  • cinek
    Kamerka Goclever jaką posiadam to najgorsze [...] jakie można sobie wyobrazić. 2 razy oddana do reklamacji nadal nie działa jak należy, zawiesza się, raz nagrywa raz nie, nigdy nie wiadomo czy działa więc jest [...] warta. Najgorsza chińszczyzna niewarta złotówki. Unikajcie ludzie ich produktów, szkoda czasu, kasy i nerwów. Pozdrawiam.
    .tktelekom.pl | 18 lis 2014, 07:38

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,0%   22,8%   20,3% 
 Wszystkich opinii: 79. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo
» Infinity - seria premium od myPhone
» Orange Fova: operatoska budżetówka z LTE
» HTC One M9 na wideo
» Sony Xperia Z4 Tablet zadebiutuje na MWC?
» Goclever Insignia 530 LTE: 4G w zgrabnej obudowie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 184.73.110.238
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.