Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 299 telefonów  |  102 477 opinii  |  650 testów  |  5 190 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Evolveo

Evolveo StrongPhone Q4



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   14,3%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 14. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • Dogg
    Zdecydowanie odradzam. W telefonie po pierwszym upadku na chodnik (z wysokości około metra) rozsypała się szybka wyświetlacza. Pajączek na cały ekran. Miał być odporny - nie jest. Serwis nie raczył odpisać na moje zapytanie odnośnie wymiany szybki. Pisałem poprzez ich formularz zgłoszeniowy. Zero reakcji. Od chwili zakupu użerałem się z połączeniami, które telefon wykonuje sam, mimo że był wygaszony w kieszeni. Wiele razy się zawieszał i wyłączał mimo naładowanej baterii. Poza świetnym wyglądem nie oferuje nic szczególnego. Największym kłamstwem producenta jest rzekoma odporność Q4 i o to mam największe pretensje. Szkoda też, że serwis nie odpisuje na własne formularze zgłoszeniowe. Chętnym prześlę mailem zdjęcia jak telefon wygląda po upadku.
    .adsl.inetia.pl | 27 sie 2014, 16:08
  • dekanian
    Pisze tą opinie bo obiecalem sobie ze jak sprawdze telefon przez tydzien to wypowiem sie aby pomoc innym w wyborze i zeby nie mieli takiego problemu jak ja przed kupnem.

    Jak szukasz telefonu odpornego z obudową niemal z gumy, wyswietlacza ktory bardzo dobrze reaguje na dodyt choc jasnosc mogla by byc wieksza, telefonu do dzwonienia gdzie manualne przyciski sa rewelacja, telefou ktorego nie bedziesz traktowac jak konsola do gier, telefonu w ktorym istnieje mozliwosc kupna bateri 4500mhA badz kupna modelu D2 z taka bateria ktora trzyma 5 dni przy srednim uzytkowaniu.

    Jak szukasz takiego pancerniaka ktory wazy cwierc kilograma to sie nie zastanawiaj nad kupnem tak jak ja tylko kupuj ten czeski wynalazek.
    .play-internet.pl | 25 sie 2014, 00:08
  • dudus626
    Evolveo mam od miesiąca. Miałem problem z brakiem możliwości ustawienia dzwonków w SMS-ach i Domyślnych. Znalazłem jadnak sposób i maże pomogę tym, którzy chcieliby mieć "swoje" dzwonki w powiadomieniach. Otóż po podłączeniu do PC utworzyłem plik o nazwie "Notifications" i w niego wrzuciłem pliki z moimi dzwonkami. Po tym zabiegu mam wreszcie dzwonki, do których się przyzwyczaiłem
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 lip 2014, 09:07
  • R E K L A M A
  • Marimo  mail
    Witam wszystkich mam fona od 3 tygodni i przykręcając obudowę baterii po raz trzeci zerwały się śruby i zostały gwinty w korpusie.Moim zdanie nie powinno się tak stać ponieważ nie przykręcałem ich aż tak mocno.We Wrocławiu naprawiono go po tygodniu lecz jak przyszedł to nie loguję się do sieci,pewnie przy naprawie śrub uszkodzili antenę i znów serwis.Znów czekam
    .internetdsl.tpnet.pl | 30 sty 2014, 17:01
  • User
    O zaletach pisze producent, ja zatem skoncentruję się na wadach.
    - głęboko osadzone gniazdo audio i usb wymuszają użycie niestandardowych kabli bądź docinanie wtyczek
    - aparat foto - beznadzieja; niby jest autofokus ale nawet w pełnym świetle trudno zrobić ostre zdjęcie, ponadto zbyt mocna kompresja
    - dioda doświetlająca jeszcze gorsza, słaba i z nieprzyjemnym niebieskawym odcieniem
    - brak 3G na 900 Mhz, czyli w Polsce poza większymi miastami transmisja danych raczej powolna
    - mechaniczne przyciski "odbierz" i "odrzuć" wygodne, gdy tel. leży na biurku, ale gdy trzeba go wyjąć z kieszeni czy plecaka zbyt łatwo niechcąco rozłączyć rozmowę
    - bateria niby dość mocna (2800 mAh), ale i tak muszę ładować co 1-2 dni; ok, może jeszcze zbyt dużo się nim bawię...
    Najbardziej zawiedziony jestem jakością (czy raczej jej brakiem) zdjęć z aparatu. Gdyby nie to, zakup uznałbym za udany.
    .ssp.dialog.net.pl | 24 sty 2014, 02:01
  • Endrju
    Ja mam telefon od 10 stycznia. Ogólnie spełnia moje oczekiwania. Niestety bardzo poważną WADĄ FABRYCZNĄ bo za taką uważam to, że za każdym włączeniem/wyłączeniem WiFi zmienia się MAC adres !! To jest niedopuszczalne, nie mogę stosować filtrowania po MAC adresie przez tą wadę. Co ciekawe, pierwsze 3 grupy z sześciu są stałe a zmieniają się 3 ostatnie. XX:XX:XX:ZZ:ZZ:ZZ. Jestem w trakcie wymiany korespondencji z serwisem we Wrocławiu. Usiłowałem ustalić czy naprawa gwarancyjna wiąże się z ingerencją we wnętrze telefonu czy tylko z wymianą oprogramowania. Serwis nie chce powiedzieć co będzie robił z moim telefonem, sądzę, że procedura naprawy jest im doskonale znana, ponieważ wiele osób zgłasza zmienny MAC adres w tym modelu. Proszę, sprawdzajcie u siebie. Tam gdzie niema filtracji po MAC adresie można tego nie zauważyć.
    .28.187.87 | 22 sty 2014, 13:01
  • owc4
    Mam od kilku dni, działa szybko, wszystkie komponenty hardwareowe działają, gps, wifi, no i jak na razie 3 dni nie ładowany odkąd przyszedł w paczce a było 60 %, wyświetlacz reaguje bardzo dobrze w porównaniu do SGS, test wodoszczelności zrobiony w wannie, filmy nagrywa pod wodą i robi zdjęcia, upadek z wysokości 1 m nie zrobił krzywdy :) Stałe przyciski super sprawa (m.in, zdjęcia pod wodą, na głośnomówiącym bardzo głośno słychać, aplikacje śmigają z marketu normalnie bez problemów, dobrze leży w dłoni :) ciężki i wygodny. Wady: słaba dioda, nie jest to telefon do słuchania muzyki przez kabel - ktoś już tu poruszył wątek zatyczki ( ale słuchafony przez BT, i po problemie). Tylko dedykowany kabel od ładowarki wejdzie w szczelnie schowane wejście microUSB, jak na razie brak upgrade do KitKata. Ale moje wrażenie ogólne bardzo dobre. Taki telefon kupiłem bo często jestem w terenie i na budowie, będzie poddany testem zgodnie z przeznaczeniem, zobaczymy czy jest odporny tak jak jego młodsi bracia i konkurencyjny b15 CAT.
    .volvo.com | 22 sty 2014, 11:01
  • piotrls
    Fajny telefon, u mnie był problem z adresem MAC, zmieniał się po każdorazowym uruchomieniu wifi, był to problem dość uciążliwy i nie miał prawa wystąpić więc oddałem telefon. Poręczny średniak. Nie za mały ani duży. Ma wszystko co potrzeba.
    Polecam mimo wszystko!
    .ssp.dialog.net.pl | 17 sty 2014, 18:01
  • lach.albert
    "Przemeks
    evolveo 3 tygodnie w serwisie we Wrocławiu. Jak zadzwoniłem do nich nie wiedzą kiedy będzie naprawiony Evolveo zmienia support bo obecny jest wadliwy i wszystkie telefony StrongPhone znikły z rynku."
    U partnera [ciach] w sklepie internetowym [ciach] telefon jest dostępny. Więc nie wiem skąd stwierdzenie, że znikły z rynku. Inne sklepy też nic o tym nie wiedzą. Może ty kupiłeś wersję wcześniejszą? Limited Edition? http://www.evolveo.eu/pl/strongphone-q4-limited-edition
    .213.93.16 | 05 sty 2014, 16:01
  • CortheZ
    Telefon spoko, soft jeszcze nie do końca dopracowany, (tłumaczenie) obudowa ma wiele zakamarków w które będzie wchodził kurz, np. dookoła szybki jest mikro szczelina :( , słuchawki to jedno wielki nieporozumienie !!! Zwykły CHINOL za 2zł !!! Porażka!!! Gdyby wtyczka była standardowym jackiem to nie było by problemu, ale z uwagi na uszczelnienie, gniazdo słuchawkowe jest głębiej i wymaga specjalnej dłuższej i cieńszej wtyczki. Przy tej klasy telefonie to nie powinno mieć miejsca. No i nie mogę się doszukać żadnych programów do uaktualnienia softu, ale dajmy szanse to jest świeży fon.
    .pl.179.41.31.in-addr.arpa | 01 sty 2014, 12:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   14,3%   35,7% 
 Wszystkich opinii: 14. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Kali mieć smartfona
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia
» Smukłe nowości Gionee
» Lenovo X2 na liście TENAA
» iPhone 6: premiera 9 września, sklepy już gotowe
» Huawei: nowe zdjęcia Mate 7 i szafirowy P7
» IUNI U3 z ekranem 2K
» LG G Watch R zaprezentowany oficjalnie
» Samsung Gear S: nowy smartwatch z Tizenem



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.154.36
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.