Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 146 telefonów  |  144 254 opinie  |  720 testów  |  5 039 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Evolveo

Evolveo StrongPhone Q4



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   8,3%   41,7% 
 Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • dudus626
    Evolveo mam od miesiąca. Miałem problem z brakiem możliwości ustawienia dzwonków w SMS-ach i Domyślnych. Znalazłem jadnak sposób i maże pomogę tym, którzy chcieliby mieć "swoje" dzwonki w powiadomieniach. Otóż po podłączeniu do PC utworzyłem plik o nazwie "Notifications" i w niego wrzuciłem pliki z moimi dzwonkami. Po tym zabiegu mam wreszcie dzwonki, do których się przyzwyczaiłem
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 lip 2014, 09:07
  • Marimo  mail
    Witam wszystkich mam fona od 3 tygodni i przykręcając obudowę baterii po raz trzeci zerwały się śruby i zostały gwinty w korpusie.Moim zdanie nie powinno się tak stać ponieważ nie przykręcałem ich aż tak mocno.We Wrocławiu naprawiono go po tygodniu lecz jak przyszedł to nie loguję się do sieci,pewnie przy naprawie śrub uszkodzili antenę i znów serwis.Znów czekam
    .internetdsl.tpnet.pl | 30 sty 2014, 17:01
  • User
    O zaletach pisze producent, ja zatem skoncentruję się na wadach.
    - głęboko osadzone gniazdo audio i usb wymuszają użycie niestandardowych kabli bądź docinanie wtyczek
    - aparat foto - beznadzieja; niby jest autofokus ale nawet w pełnym świetle trudno zrobić ostre zdjęcie, ponadto zbyt mocna kompresja
    - dioda doświetlająca jeszcze gorsza, słaba i z nieprzyjemnym niebieskawym odcieniem
    - brak 3G na 900 Mhz, czyli w Polsce poza większymi miastami transmisja danych raczej powolna
    - mechaniczne przyciski "odbierz" i "odrzuć" wygodne, gdy tel. leży na biurku, ale gdy trzeba go wyjąć z kieszeni czy plecaka zbyt łatwo niechcąco rozłączyć rozmowę
    - bateria niby dość mocna (2800 mAh), ale i tak muszę ładować co 1-2 dni; ok, może jeszcze zbyt dużo się nim bawię...
    Najbardziej zawiedziony jestem jakością (czy raczej jej brakiem) zdjęć z aparatu. Gdyby nie to, zakup uznałbym za udany.
    .ssp.dialog.net.pl | 24 sty 2014, 02:01
  • R E K L A M A
  • Endrju
    Ja mam telefon od 10 stycznia. Ogólnie spełnia moje oczekiwania. Niestety bardzo poważną WADĄ FABRYCZNĄ bo za taką uważam to, że za każdym włączeniem/wyłączeniem WiFi zmienia się MAC adres !! To jest niedopuszczalne, nie mogę stosować filtrowania po MAC adresie przez tą wadę. Co ciekawe, pierwsze 3 grupy z sześciu są stałe a zmieniają się 3 ostatnie. XX:XX:XX:ZZ:ZZ:ZZ. Jestem w trakcie wymiany korespondencji z serwisem we Wrocławiu. Usiłowałem ustalić czy naprawa gwarancyjna wiąże się z ingerencją we wnętrze telefonu czy tylko z wymianą oprogramowania. Serwis nie chce powiedzieć co będzie robił z moim telefonem, sądzę, że procedura naprawy jest im doskonale znana, ponieważ wiele osób zgłasza zmienny MAC adres w tym modelu. Proszę, sprawdzajcie u siebie. Tam gdzie niema filtracji po MAC adresie można tego nie zauważyć.
    .28.187.87 | 22 sty 2014, 13:01
  • owc4
    Mam od kilku dni, działa szybko, wszystkie komponenty hardwareowe działają, gps, wifi, no i jak na razie 3 dni nie ładowany odkąd przyszedł w paczce a było 60 %, wyświetlacz reaguje bardzo dobrze w porównaniu do SGS, test wodoszczelności zrobiony w wannie, filmy nagrywa pod wodą i robi zdjęcia, upadek z wysokości 1 m nie zrobił krzywdy :) Stałe przyciski super sprawa (m.in, zdjęcia pod wodą, na głośnomówiącym bardzo głośno słychać, aplikacje śmigają z marketu normalnie bez problemów, dobrze leży w dłoni :) ciężki i wygodny. Wady: słaba dioda, nie jest to telefon do słuchania muzyki przez kabel - ktoś już tu poruszył wątek zatyczki ( ale słuchafony przez BT, i po problemie). Tylko dedykowany kabel od ładowarki wejdzie w szczelnie schowane wejście microUSB, jak na razie brak upgrade do KitKata. Ale moje wrażenie ogólne bardzo dobre. Taki telefon kupiłem bo często jestem w terenie i na budowie, będzie poddany testem zgodnie z przeznaczeniem, zobaczymy czy jest odporny tak jak jego młodsi bracia i konkurencyjny b15 CAT.
    .volvo.com | 22 sty 2014, 11:01
  • piotrls
    Fajny telefon, u mnie był problem z adresem MAC, zmieniał się po każdorazowym uruchomieniu wifi, był to problem dość uciążliwy i nie miał prawa wystąpić więc oddałem telefon. Poręczny średniak. Nie za mały ani duży. Ma wszystko co potrzeba.
    Polecam mimo wszystko!
    .ssp.dialog.net.pl | 17 sty 2014, 18:01
  • lach.albert
    "Przemeks
    evolveo 3 tygodnie w serwisie we Wrocławiu. Jak zadzwoniłem do nich nie wiedzą kiedy będzie naprawiony Evolveo zmienia support bo obecny jest wadliwy i wszystkie telefony StrongPhone znikły z rynku."
    U partnera [ciach] w sklepie internetowym [ciach] telefon jest dostępny. Więc nie wiem skąd stwierdzenie, że znikły z rynku. Inne sklepy też nic o tym nie wiedzą. Może ty kupiłeś wersję wcześniejszą? Limited Edition? http://www.evolveo.eu/pl/strongphone-q4-limited-edition
    .213.93.16 | 05 sty 2014, 16:01
  • CortheZ
    Telefon spoko, soft jeszcze nie do końca dopracowany, (tłumaczenie) obudowa ma wiele zakamarków w które będzie wchodził kurz, np. dookoła szybki jest mikro szczelina :( , słuchawki to jedno wielki nieporozumienie !!! Zwykły CHINOL za 2zł !!! Porażka!!! Gdyby wtyczka była standardowym jackiem to nie było by problemu, ale z uwagi na uszczelnienie, gniazdo słuchawkowe jest głębiej i wymaga specjalnej dłuższej i cieńszej wtyczki. Przy tej klasy telefonie to nie powinno mieć miejsca. No i nie mogę się doszukać żadnych programów do uaktualnienia softu, ale dajmy szanse to jest świeży fon.
    .pl.179.41.31.in-addr.arpa | 01 sty 2014, 12:01
  • pagryf
    Świetny telefon poza kilkoma uwagami: zdecydowanie za ciężki oraz dioda doświetlająca to jakiś żart.
    Poza tym, umieszczenie przycisków od odbierania i kończenia połączeń oraz obsługi aparatu świetny ruch. Te przyciski powinny być w każdym smartfonie.
    Do pracy czy wycieczkę będzie super, dobrze że w TMobile oferują tandem i drugi telefon będę używał lżejszy poza pracą :)
    .tktelekom.pl | 31 gru 2013, 16:12
  • Łukasz
    Jedna z informacji dostępna na stronie producenta (pliki do pobrania > Firmware, Datasheety, Obrázky > manual > evolveo_strongphone_q4_quick_start_guide_pl.pdf)

    UWAGA:

    "Telefon po okresie gwarancyjnym może mieć obniżoną odporność na działanie pyłu i wody."

    Myślałem, że jak coś robią to porządnie, a okazuje się, że po 2 latach mój przyszły telefon straci swoje właściwości, dla których właśnie chcę go kupić...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lis 2013, 19:11

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   8,3%   41,7% 
 Wszystkich opinii: 12. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
Aktualności:

» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.227.67.175
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.