Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 185 telefonów  |  153 258 opinii  |  857 testów  |  5 649 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,0%   10,6%   28,5% 
 Wszystkich opinii: 123. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • winnaar
    Naprawdę fajny telefon. Nie bez wad ale zalety wynagradzają nam wady z nawiązką. To co najlepsze to OS i programy jakie nam oferuje ten system. Bardzo dobra przeglądarka i hub. Funkcjonalność telefonu pod względem oprogramowania bajka. Podłączenie się do czegokolwiek nie sprawia żadnej trudności. Aparat w dzień też niczego sobie, w pomieszczeniach już gorzej, ale chyba większość aparatów w słuchawkach tam ma.
    Teraz parę drobnych uwag. Z10 kilka razy podczas rocznego uzytkowania odmawiała łączności...po prostu ginęły wszystkie kontakty, nie można było wybrać numeru, pomagał dopiero restart. Miałem też zapaść telefonu o czym na końcu tego wpisu. Bateria też nie powala. Co prawda dużo markowych telefonów ma podobne osiągi ale 1800Ah można było zastąpić czymś ciut większym. Jeśli nie korzystamy z aplikacji Androida to fani instalowania milionów gier mogą poczuć się zawiedzeni.
    Ogólnie wielki plus dla jeżynki. I jeszcze coś o czym wypada mi napisać. Oddałem telefon do naprawy, który od jakiegoś czasu się resetował. Serwis wymienił mi go na nowy pomimo, że plomba była zerwana. Jakiś czas wcześniej wymieniany był pęknięty LCD. Co prawda na oryginalny, ale nie przez autoryzowany serwis(wieszanie się telefonu nie zbiegło się w czasie z wymianą wyświetlacza). Byłem przygotowany na płatną naprawę a tu niespodzianka. Ciekaw jestem ile firm by tak postąpiło?
    .devs.futuro.pl | 27 sty 2015, 22:00
  • pan Marek
    Drodzy użytkownicy. Otóż mitem jest muzyczna wręcz niezawodność telefonu. Aparat z dystrybucji Orange, model bez Lte. Tak, zgadza się, w stosunku do modeli z Androidem, jest o niebo lepiej. Brak lagów,czyli płynność działania bez zastrzeżeń, ale telefon ma jednak problemy. W ciągu dwóch tygodni kilka razy mu się zawiesił i grzeje się zupełnie nieźle. Było też kilka innych fanaberii. I teraz pytanie, to kwestia mojego indywidulnego aparatu, czy soft Orange, a może model bez lte czyli STL 100 jest mniej dopracowana, tak czytałem pewnego razu na forum. Bateria slaba, to fakt. Nawet jak na smartfona. Aparat w dobrym świetle robi dobre zdjęcia, w pomieszczeniach i po zmroku czar orzeka. Ale o tym wiadomo pr,ed zakupem. Z zalet, wykonanie najlepsze na rynku. Klawiatura systemowa bajka. Arcydzieło. Piszę właśnie z z10. Oczywiście polecam. Dziwią mnie tylko małe i rzadkie kaprysy. Ale to nic w stosunku do zalet. Daje 8 na 10.
    .centertel.pl | 05 sty 2015, 03:00
  • gwizdek
    P.S. Wkurzający jest "słownik" który zmienia nam słowa jak się pomylimy, lub jak uzna ze może nam wstawić słowo lepsze od naszego. Dlatego czasem wpisujemy głupoty jak widać w moim komentarzu niżej
    .root.com.pl | 03 sty 2015, 11:36
  • R E K L A M A
  • gwizdek
    Telefon jak z bajki. Płynność działania błyskawiczna i płynna. O funkcjach nie będę się rozpisywał bo koledzy wcześniej napisały wszystko. Dostępność akcesoriów typu jakieś etui dość ciężko kupić w komisjach.Android na tych podzespołach pewnie by mnie wkurzal. Tylko na stronie jest błąd. Procesor ma 2 a nie 4 rdzenie. Pozdrawiam
    .root.com.pl | 03 sty 2015, 05:55
  • Ziomal2
    CD.,opinia po pół roku użytkowania BB Z10-LTE (STL 100-2),
    w ciągu pół roku dostałem już trzy aktualizacje,
    wersja oprogramowania na dzień dzisiejszy 10.2.1.3442
    w lutym ma wyjść 10.3.1 (zostanie dodane oszczędzanie baterii
    tryb nagrywania 720p 60 klatek, dodatkowy rzad ikon,oraz masa usprawnień, oraz będzie obsługiwał jeszcze więcej aplikacji z androida), aktualnie karty rozpoznaje do 128GB.
    Ci co narzekają na krótki czas pracy na baterii wyłączyć wybudzanie ekranu gestem, oraz LTE które jest mocno prądożerne, podobnie NFC, generalnie zasada jest taka jak czegoś nie używamy to wyłączamy, i nagle z kilku godzin bateria wytrzymuje kilkanaście mnie wytrzymuje 1 dzień,ale ja non-stop mam synchronizacje poczty ,fejs gadu steam itp aplikacje, sporo neta
    trochę dzwonienia, przed spaniem podpinam tel do ładowania rano odpinam (i załączam tryb nocny dzięki temu cały czas świeci eis delikatnie zegar).
    zasięg zarówno w Polsce jak i w Niemczech bezproblemowy nigdy mi się nie zdarzyło ,żeby zgubił zasięg, telefon obsługuje HD Voice
    jakość rozmów to jest po prostu klasa sama w sobie nie znam lepszego telefonu pod tym względem,
    wydajność - tu ciekawa sprawa bo podzespoły ma gorsze niż S3,
    a szybkością bije na głowę S5 , mam już zainstalowane kilka giga aplikacji ,a nadal zero lagów ,cały czas chodzi super szybko i płynnie,
    polecam wgranie Snap (jest z tym trochę zabawy ,ale warto)
    dzięki temu mamy dostęp do aplikacji androida,
    Hub genialna sprawa wszytko w jednym miejscu,
    gps działa stabilnie nie gubi zasięgu, Yanosik działa bezproblemowo, wraz z urządzeniem dostajemy to co niezbędne
    pakiet biurowy darmowa nawigacja od bb itd,
    żadnych śmieci - tylko to co niezbędne,
    po zapoznaniu się z telefonem jeśli jesteśmy nowym użytkownikiem
    rejestrujemy się i dzięki temu dostajemy unikalny ID
    i to wprowadzamy do telefonu , potem warto jak ktoś nie ma karty kredytowej, podpiąć PayPal (zweryfikowany w pełni) do BBW
    wtedy nie będzie problemów z zakupem aplikacji w BBW,
    bezpieczeństwo, jak założymy hasło, radzę nie zapomnieć - po 10 błędnej próbie wpisania telefon wyczyści wszystkie dane bezpowrotnie - operacji tej nie da się cofnąć,
    na ekran zamiast foli kupiłem ,szkło hartowane, sprawdza się bardzo dobrze, lepsza przejrzystość w stosunku do folii, dotyk też działa bezproblemowo,
    plecy urządzenia wykonane z jakiegoś gumo-platiku nie łapie odcisków dobrze się to trzyma, jest bardzo elastyczne i dobrze przylega, telefon posiada jeden głośnik do rozmów i drugi do słuchania muzyki lub prowadzania rozmowy w trybie głośnomówiącym
    telefon nie posiada wbudowanego radia oraz USB-OTG,
    ramki dookoła ekranu - jest to miejsce rozpędowe do wykonywania gestów,
    czy kupiłbym go po raz drugi na pewno tak.
    BB ma w planach zastąpienie Z10 wersją Z20 jak będzie,przekonamy się po nowym roku.
    .dynamic.chello.pl | 23 gru 2014, 16:16
  • Fuego
    po updacie telefon obsluguje 128gb karte to tak na wstepie.

    duzo jezdze po swiecie i to jedyny telefon ktory lapie zasieg wszedzie. na machu picchu ludzie pozyczali ode mnie telefon zeby do domu zadzwonic bo ich ajfony zdychaly. mozliwosc wyjecia baterii nieoceniona. niestety nie jest wodoodporny dlatego mam już trzeci taki.
    .icpnet.pl | 17 gru 2014, 19:39
  • Herrrman
    Telefon jest bajkowy! Szukasz ładnego,szybkiego i niezawodnego telefonu? To właśnie on. Myslałem że nigdy nie przeskocze z platformy WP8.X na inną do momentu gdy znajomy pokazał mi to cacko. Małe minusy bateria (jak we wszystkich smartfonach), ciut za długo się włącza (można to przeżyć). Polecam.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 17 gru 2014, 07:44
  • Tryline
    Witam :)
    Ogólnie chciałbym podzielić się wrażeniami z tym telefonem jako że, jest on na tyle solidny i dobrze wykonany, że chce się o nim pisać.
    Zacznijmy od tego, że poprzednie telefony które posiadałem były od Sony (w tym serie M czy Z1 Compact). Telefony fajne ale...
    Ale BlackBerry.
    Co jest w nim takiego, że warty jest swojej ceny?
    Po pierwsze: Rozwiązania biurowe.
    Z Góry nie polecam BB z10 dla fanatyków Androida czy iOS. Po prostu nie przejdzie. Wszystkie pliki pdf, excel, open office etc są w tym telefonie do podglądu oraz edycji. Konta firmowe - zwłaszcza emaile i synchronizacja z kalendarzami czy komputerami jest genialna - maile wysyła się lepiej i bardziej intuicyjnie w HUB niż przez wszystkie apki na androidzie razem wzięte. Dodatkowo intuicyjność samego OS też jest miła. Zapamiętuje chociażby bez ingerencji użytkownika wszystkie najczęściej wybierane opcje share (w tym np whatsappy czy konta e-mailowe) jak też uczy się pisać za nas. Mozna na ślepo pisać jakąś wiadomość jednocześnie czytając gazetę a mail wyjdzie czytelny i zrozumiały.
    Po drugie OS:
    System jest czysty od wszelakich dodatkowych "z musu" wrzuconych dodatków od operatorów. Mam wrażenie że, został napisany tylko i wyłącznie po przemyśleniu do czego ma ów system służyć. Co prawda opcje typowo komunikacyjne czy konfiguracja sposobów połączeń to jakaś czarna magia ale mam przynajmniej wrażenie że, jak będę zmuszony do jakieś niestandardowej konfiguracji telefonu to mam duża szanse by to zrobić. Na Androidzie takiej pewności nie miałem.
    Przyjazne jest też nawigowanie za pomocą gestów. Zero ikonek powrotu czy mechanicznych guzików typu "home". W końcu wyświetlacz to wyświetlacz a nie miejsce na zbędne dodatki.
    2 GB ramu gdzie system zabiera maks do 400 MB daje solidna płynność użytkowania. Ktoś gdzieś napisał, że włączanie telefonu trwa z 2 minuty. Co prawda i 3 nawet ale szczerze: włączyłem go z 10 razy w ciągu roku z powodu tego że, bateria zdechła i 5 razy bo faktycznie musiałem go zrestartować. Myśle że łącznie 30 minut na rok spędzonych przy telefonie podczas rozruchu to nie jest zbyt długi czas oczekiwania.
    Po trzecie:
    BlackBerry Protect / BB Link / BBM
    No to już jest poezja. Można wyczyścić telefon ze wszystkich danych,wysłać sms z pogróżkami do np złodzieja że, go szlag trafi. Wydzwaniać co 5 minut nawet jak nie ma karty SIM w telefonie a wystarczy że tylko włączy na chwile WiFi. Dodatkowo hasło urzadzenia też dobrze zabezpiecza telefon przed nieautoryzowanym dostępem.
    BBL to wersja na PC synchronizowana z kontem BB. Dzięki niej łatwo możemy nawet przez WiFi przeglądać zawartość własnego komputera a nawet usuwać trwale robaki czy wirusy :d
    To co w komunikacji jest wyjątkowe to fakt, że każde BB posiada swój pin (nie mylić z pinem od sim). Wiadomości PIN czy ogólnie użytkownie BlackBerry Msg to wielki plus zwłaszcza, że sam producent gwarantuje ich bezpieczeństwo i poufność.
    Po czwarte:
    Ogólne...
    Rozdzielczość ekranu, nasycenie kolorów czy funkcjonalność oraz wiele więcej:tak, ten telefon jest wydajny i stabilny.
    Minusy:
    Aparat czasem płata figle niemniej nagrywanie w jakości 1080p robi wrażenie.
    Podzielam też wade tego telefonu czyli baterię ale jeśli tak się zastanowić to podpięte 4 konta emailowe w pełnej synchronizacji oraz LTE (w wersji 100-2)to pewnego rodzaju obciążenie.Bez tego typu szaleństw telefon trzyma średnio 3 dni na wymęczonej już baterii. Z synchronizacją wiadomo maks 10-15h.
    Aplikacji w BBW jest raczej mało i nie znajdziemy też radia w ów telefonie. Czasem chce się powariować z jakimiś grami ale komu one są potrzebe? Podstawy są a Wiedzmina tak czy siak lepiej mieć na konsoli czy PC niż na telefonie.
    Tak tylko na koniec w całkowitej pewności:
    Jeśli ktoś szuka telefonu jako narzędzia do organizowania własnej pracy i czuwania nad własnym np biznesem czy bardziej zaawansowaną praca biurową, to lepszego telefonu po prostu nie ma.
    Jeśli ktoś szuka telefonu by się przed znajomymi pochwalić, że ma coś "nowego"... kup sobie drogi Pani s5 lub iPhona 6. BB nie służy do zabawy a do pracy i takie ma przesłanie.
    .dynamic.chello.pl | 09 gru 2014, 22:32
  • Tomek
    Używam LTE tylko przy większych transferach, praca w biurze 8h + 1h muzyki i endomondo i baterii zostaje jakieś 30%. Ogólnie wystarcza przy średnim obciążeniu na cały dzień, tak jak to BB zaprojektowało (tel. ma się ładować na specjalnej podstawce i robić za nastrojowy zegar który nie gaśnie w czasie ładowania). Mimo to bateria jest słabym punktem, przy większym obciążeniu trzeba doładować w ciągu dnia.
    Poza tym telefon miodny, bardzo solidny z systemem odstającym od obecnych standardów (oczywiście in plus). Często łapię się na tym, że myślę gdzie chciałbym mieć jakąś opcję, szukam i ona jest (np. klawiatura - jest gest przełączający między literami/numeryczną/symbolami - wystarczy dowolny znak pociągnąć w dół). Generalnie po roku użytkowania, ciągle odkrywam nowe dowody że ludzie w BB myślą, a nie odwalają korpo robotę.
    .qumak.pl | 05 gru 2014, 14:11
  • Paweł
    Telefon typowo "biurowy" czas jego pracy zaczyna się o 8 a kończy o 16. Jest to model biznesowy ludzie którzy używają takich aparatów są często w ruchu więc kwestia baterii to priorytet. Jak na ekran 4.2 cala telefon jest dość duży i nieporęczny. Wbudowany emulator APK to plus lecz aplikacje które świetnie działają na platformie Android tu już nie wszystkie dają sobie radę.
    Cena tego telefonu jest stanowczo za wysoka BB ma tradycje lecz obawiam się że niedługo zastanie przejęta przez jakiś duży koncern lub po prostu zbankrutuje. Z urządzenia mobilnego przez baterię stało się to urządzenie stacjonarne. Bardzo długi czas do uruchomienia urządzenia trwa to około dwie minuty. Pochwalić za to trzeba jakość wykonania telefonu.
    .play-internet.pl | 01 gru 2014, 10:34

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,0%   10,6%   28,5% 
 Wszystkich opinii: 123. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
Aktualności:

» Meizu m1 po oficjalnej premierze
» Dakele 3: lepszy, niż iPhone?
» Puzzlecluster: drugie życie telefonu z klocków
» Modecom Xino Z46 X4+: następca flagowego smartfonu
» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?
» LG Ice Cream Smart: sama słodycz
» Vivo X5 Max-L czyli sztuka klonowania
» Sony Xperia Z4 dopiero latem?
» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.165.174
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.