Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 171 marek  |  8 247 telefonów  |  139 826 opinii  |  720 testów  |  5 090 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,9%   10,0%   37,1% 
 Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
R E K L A M A
Janusz
Do dave1
Mylisz się, że Z10 z LTE ma lepsze podzespoły. Tak nie jest.
Przedstawiam poniżej specyfikację:
STL100-1:
Czterozakresowe HSPA+:UMTS850,UMTS900,UMTS1900,UMTS2100 MHz
Czterozakresowe GSM:GSM850,GSM900,DCS1800,PCS1900MHz
STL100-2:
Czterozakresowe LTE:LTE800,LTE900,LTE1800,LTE2600MHz
Trzyzakresowe HSPA+:UMTS850,UMTS900,UMTS2100MHz
Czterozakresowe GSM:GSM850,GSM900,DCS1800,PCS1900MHz
STL100-3:
Czterozakresowe LTE:LTE700,LTE850,LTE1700,LTE1900MHz
Czterozakresowe HSPA+UMTS800,UMTS1700,UMTS1900,UMTS2100 MHz
Czterozakresowe GSM:GSM850,GSM900,DCS1800,PCS1900MHz
STL100-4:
Jednozakresowe LTE: LTE 700 MHz
Dwuzakresowe CDMA: CB 800, PCS 1900 MHz
Dwuzakresowe UMTS: UMTS 900, UMTS 2100 MHz
Czterozakresowe GSM 850, GSM 900, DCS 1800, PCS 1900 MHz

STL100-1 - procek TI OMAP 4470 - grafika PowerVR SGX 544
STL100-2/3/4 - procek Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 - grafika Adreno 225

Wystarczy, że weźmiesz pod uwagę GPU i już różnicy nie widać, albo jest nawet na korzyść STL100-1 i to nie jest moje zdanie. Tym bardziej, ze 4470 to tak naprawdę procesor czterordzeniowy. 2 rdzenie o wysokim taktowaniu do "cięższej pracy" + dwa rdzenie o niskim taktowaniu odpowiedzialne za wsparcie słabszych procesów. Do tego lepsze GPU.
Nie wolno pominąć faktu, że posiadacz Z10 z LTE otrzymuje aparat z możliwością korzystania z szybszej transmisji danych ale z moich obserwacji wynika, że nie jest to zbyt wielka różnica w szybkości ściągania danych z sieci tym bardziej, że nie w każdym miejscu w naszym kraju można korzystać z LTE.
Reasumując można stwierdzić, że w BlackBerry Z10 wszystkie podzespoły spełniają swoje zadania w stopniu co najmniej wystarczającym jak nie całkowicie wystarczającym dla doskonałego działania wszystkich funkcji naszego Z10
Pozdrawiam
*.promontel.net.pl  |  08 kwi 2014, 18:04
dave1
Posiadam BlackBerry z10 od paru miesięcy, co mogę napisać to to że jest po prostu genialny.Przerabialem różne smartfony -samsungi,iPhony,sony,htc i inne.Jest to mój pierwszy BlackBerry i muszę to powiedzieć ze w porównaniu do androida to android od Google jest tak słaby że nawet nie warto o tym pisać. Dziwi mnie że androidy zalały rynek.system BlackBerry jest szybki i intuicyjny jest tak świetny że brakuje mi słów. Jeżeli ktoś pisze ze jest inaczej i że coś się psuje albo zacina to naprawdę musi mieć małe pojęcie o telefonach.nawet gdyby jakimś cudem system przestał działać to wystarczy podłączyć do komputera i załadować system od nowa ze strony producenta.ludzie zastanówcie się przed zakupem nowego samsunga czy innego badziewia sprawdźcie BlackBerry a będziecie zaskoczeni płynnością działania elegancją i wykonaniem.ktos zaraz napisze ze mało aplikacji bzdura to jest!!!!! Ponad 100tysiecy plus do tego można konwetowac aplikacje z androida a w następnym roku aplikacje z androida mają już być już gotowe do instalacji od razu ze sklepu BlackBerry World.co mogę jeszcze napisać jeżeli kupujecie BlackBerry z10 to kupujcie wersje z lte ma ona lepsze podzespoły!!!
*.251.255.12.threembb.ie  |  06 kwi 2014, 11:04
kamil791
Użytkuje jakieś poltora miesiąca...jedyna wada brak otg poza tym rewelka , przerobilem już wszystkich poularnych producentów od A do Z. Poczynając od Alcatel kończąc na Z te, jestem wybredny co do fonow i wiem co mówię. Teraz gdy biorę do reki innego fona automatycznie próbuje używać gestów z BB10 :D
I fakt częste aktualizacje likwiduja niedociągnięcia systemowe.
Pole am gorąco.
*.unitymediagroup.de  |  11 mar 2014, 23:03
kami2271
Mam BlackBerry Z10 od kilku dni. Robi bardzo dobre pierwsze wrażenie. Wszystko jest dopasowane z gustem, obudowa nie ma luzów i jest solidna. Przesiadłem się z SGSII i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Pomimo tego, że w Samsungu był wyświetlacz Super AMOLED ten w BB jest o wiele lepszy, kolory są dobrze odwzorowane i soczyste, także kąty widzenia są dobre. System działa o niebo płynniej niż w przypadku Androida. BB Hub jest przemyślany i dobrze zaprojektowany, wszystko mamy w jednym miejscu. Co do aplikacji jest ich całkiem sporo w BB World na dodatek można instalować aplikacje z Androida co jest bardzo ciekawe. Myślę, że BlackBerry idzie w dobrym kierunku :)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  08 mar 2014, 22:03
fenaiz
Bardzo ładny telefon wykonany z aluminium z plastikową tylną klapką. Posiadam model w kolorze czarnym i wygląda super. Internet działa błyskawicznie, aplikacje wczytują się prawie natychmiast, nic się nie zacina czy spowalnia. Ekran o przekątnej mniejszej o pół cala od użytkowanego wcześniej Lgp880 nie daje żadnego dyskomfortu. Troszkę brakuje niektórych aplikacji z Androida ale mam nadzieję, że BlackBerry szybko to nadgoni. Telefon wart zakupu.
*.40.249.118.threembb.co.uk  |  07 mar 2014, 15:03
Sorn  mail
BB Z10 miałbyć moim pierwszym smarpthonem na początku marca 2013 roku. Niestety cena mnie odepchneła na tyle, że kupiłem Motorole Razr HD. Po prawie rocznym korzystaniu z tej Motoroli sprzedałem ją i kupiłem właśnie BBZ10. O ile byłem zadowolony z zakupu RazrHD to teraz jestem w niebowzięty :) W moim odczuciu to co pokazało BB to jest po prostu klasa sama w sobie. Faktycznie załapałem się na błedy typu- bateria działa 8h, nie działa youtube itd, ale po aktulizacji wszystko śmiga rewelacyjnie. Jeśli chodzi o użytkowanie to telefon naprawdę jest rewelacyjny, szybki, sprawny i nigdy nie zawodzi. Telefon po aktualizacji trzyma dłużej niż Razr HD, która przecież ma większa baterię i większy ekran prawie 0 50% od Z10. Telefon ma gorsze podzespoły od Motoroli Razr HD a chodzi dużo płynniej. Przeglądarka śmiga jak szalona, czasami mam wrażenie, że moj model ma wbudowne LTE :)Dodatkowo nic nie musiałem instalować po zakupie, wszystko czego potrzbuje mam out of the box. Ekran 4,2 cala jest mniejszy od tego co było Razr HD, ale mimo wszystko komfort jest taki sam :)Wiem, że następnym telefonem będzie BB. Liczę na trochę większa baterię i ekran max do 4,7 cala. Jeśli czytasz moją opinię i kupisz BB nie będziesz zawiedzony, jeśli trafi Ci się wadliwy egzemplarz, to oddaj go na gwarancję nie mów, że firma jest do d***y. Jeśli są problemy z aktualizacją to poczekaj do nowej BB szybko naprawia błędy. Nie skreślaj tej naprawdę dobrej marki!
*.dynamic.vectranet.pl  |  01 mar 2014, 08:03
Rocky
Chyba najlepszy telefon jaki miałem, szybki, niezawodny i przede wszystkim bardzo intuicyjny. polecam wszystkim
*.205.233.25  |  27 lut 2014, 21:02
Janusz
Faktycznie niektórym bardzo długo przychodzi przekonywanie się do nowinek technicznych. Zwłaszcza takim których "unieszczęśliwia" telefonem BlackBerry Z10 pracodawca. Niektórzy również podejrzewają użytkowników opiniujących pozytywnie BB Z10 o działalność marketingową. Ale trudno , nie wszyscy muszą szybko się uczyć czy opanowywać w stopniu średniozaawansowanym jakieś dość nowoczesne urządzenie techniczne. Nie mam zamiaru z nikim się wdawać w dyskusję. Nigdy nikomu nie proponowałem nabycia telefonu BB Z10. Moje wpisy miały na celu pomóc użytkownikom tego telefonu w rozwiązaniu ich problemów technicznych i to się kilkakrotnie powiodło. Ale do tego potrzebne były chęci. Skorzystali z moich sugestii i podpowiedzi co spowodowało zmianę ich opinii o Z10. Dodam, że od 6 lat jestem użytkownikiem BlackBerry i moją opinie o marce opieram na gruntownej znajomości użytkowania... To tyle !
*.promontel.net.pl  |  27 lut 2014, 05:02
Zniesmaczony
wyrazam swoja opinie i mam do tego prawo,
uszanuj ją kol. Januszu tak jak ja szanuję Twoj zachwyt nad Z10,
jezeli swoja opinią przeszkodziłem Ci w sprzedazy tego apparatu i w zdobyciu prowizji to rzeczywiscie masz problem, musze sie do Z10 przekonac bo pracodawca mnie nim unieszczęsliwił; prywatnie nie zainwestowałbym w Z10; co do meritum - ODRADZAM zakup Z10 za tak duże pieniądze; hough
*.ingbank.pl  |  26 lut 2014, 09:02
abuk
Przygodę z Z10 rozpocząłem miesiąc temu. Przesiadłem się z Note II. Samsung niby miał wszystko czego potrzebowałem, ale jednak coś mi w nim nie pasowało. Do Z10 przekonała mnie jego budowa.
Byłem świadom zalet i wad tego modelu. Bateria na przeciw Note II wygląda średnio, ale nie jest źle - faktycznie trzeba odpowiednio skonfigurować system i bateria trzyma dwa dni. Pozostali producenci idą na ilość modeli, olewając aktualizacje systemu. BlackBerry ma raptem 4 modele z nowym systemem i skupia się właśnie nad nim. Częste aktualizacje, które za każdym razem poprawiają jakość obsługi to ogromny plus naprzeciw modelom z Androidem na pokładzie. Gdy BB wypuści aktualizację po kilku dniach jest dostępny u większości operatorów. Na niebrandowanym Note II czekałem na oficjalną aktualizację 3 miesiące!
Uruchamianie aplikacji z Google Play to kolejny atut tego systemu.
Niestety na YT można znaleźć wideo recenzje Z10 sprzed roku ze starą wersją systemu. Niestety mało kto skupia się na testowaniu nowych wersji OS a ludzie chętnie kupują nowe telefony a nie nowy system. A później narzekają, że producent jest beeee
Smartphone świetnie leży w dłoni, jakość rozmów bardzo dobra. Obsługa gestami jest bardzo intuicyjna i przyspiesz pracę.

Z czystym sumieniem mogę polecić Z10
*.internetdsl.tpnet.pl  |  24 lut 2014, 12:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,9%   10,0%   37,1% 
 Wszystkich opinii: 70. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» OnePlus One
» Samsung Galaxy Grand Neo Duos TV
» Philips W6618
» HTC Desire 210 Dual SIM
» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
Aktualności:

» OnePlus One zaprezentowany oficjalnie
» Nowe wersje Moto G - wprost z Meksyku
» Wyciekł interfejs LG G3
» Samsung Galaxy Note 4 z zagiętym ekranem?
» Zegarek LG coraz bliżej
» Nadchodzi Moto E
» Microsoft ostatecznie przejmuje Nokię
» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 107.22.120.91
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.