Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 136 telefonów  |  144 193 opinie  |  720 testów  |  5 519 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 98. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Androidzik
    @ jj
    @ Panna z mokrą głową

    Jakie macie modele? Jeśli wersje 3G to nie dziwię się, że są takie problemy. Po prostu BB zawaliło robiąc ten model, bo nie potrafią dostosować oprogramowania do procesora TI-OMAP. Jeśli natomiast macie wersje LTE to po prostu macie wadliwe egzemplarze jak w każdej serii u każdego producenta.
    .mt.pl | 28 lip 2014, 15:07
  • Panna z mokrą głową
    Witam, posiadam ten telefon od ponad pół roku, ogólne wrażenie na plus.
    Telefon posiada wg mnie dwa minusy: słabą baterię i to, że sam wykonuje połączenia.
    Za to zalet jest tyle, że aż nie sposób wszystkich wymienić. Najważniejszą z nich jest soft. Blackberry pobiło wszystkich na głowę. OS jest szybki, intuicyjny, nie zacina się. Android może się schować WP też, nawet iOS mu nie równa. Przed BB Z10 byłam posiadaczką Iphone 5s i wiem jedno nie zamienię BB na nic innego.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lip 2014, 13:07
  • macciek  mail
    Przesiadłem się na ten model z Moto G. Na początku różnice sprawiały problem,inny system, obsługa.. a teraz,po kilku tygodniach,niemal same plusy. Lepszy aparat, multitasking w pełnym wymiarze,aplikacje nie są zamrażane po zminimalizowaniu. LTE daje radę, dźwięk w słuchawce to rewolucja w porównaniu z Moto g, HD Voice zdaje egzamin i aż miło rozmawiać. Przez chwilę miałem coś ustawić na S3 i nagle Android stał się niewygodny. Każdy produkt musi mieć wady,tutaj to jedynie bateria, przy niewielkim użyciu, pada po 15h. Plusem jest fakt, że przy około 20% godzinna rozmowa nie bardzo wpływa na zużycie. Druga wada,to niewielka ilość aplikacji w BlackBerry World. Zadowolony jestem z telefonu a jeszcze więcej komfortu dodaje etui z sensorem,które blokuje telefon automatycznie. Nie wiem czy wrócę do androida,na dzień dzisiejszy system BB10 jest dla mnie najlepszy.
    .toya.net.pl | 26 lip 2014, 11:07
  • R E K L A M A
  • jj
    Nie wierzę w to co czytam!? mamy w firmie 4 telefony od grudnia 2013 i każdy z nich ma te same problemy:

    - bateria wytrzymuje pół dnia
    - zdarza się, że telefon dzwoni z "kiszeni" do kogoś, czyli sam się odblokowuje i dzwoni
    - czasami sam sie restaruje
    - źle pokazuje stan baterii, np. 80% i zaraz pada i bez ładowarki nie da się uruchomić
    - telefon potrafi się uruchamiać kilka minut
    - sama instalacja aktualizacji może trwać do 2 godzin
    - zdjęcia w sztucznym świetle są straszne

    Mój telefon był już w serwisie bo się rozsypał system plików. Generalnie nie polecam. Tragedia.
    .internetdsl.tpnet.pl | 25 lip 2014, 12:07
  • Androidzik
    Jestem posiadaczem wersji z LTE, czyli tej która nie ma zazwyczaj problemów z oprogramowaniem,.
    Może sprzętowo Z10 jest przeciętny. Ma trochę słabą baterię, ale da się przeżyć. Obudowa jest dobra. Aparat ujdzie. Samsung Galaxy S4 pokazany na rynku chyba z 3 miesiące później, czyli w podobnym czasie ma w tym aspekcie przewagę (oprócz obudowy, która jak dla mnie jest gorsza w Samsungu). Procesora nie biorę pod uwagę, bo oba smartfony są równie szybkie.

    Natomiast najważniejszą przewagą BB, jak dla mnie jest to, że stworzyli najlepszy obecnie na rynku system! Obsługa gestami jest dużo lepszym rozwiązaniem niż fizyczne przyciski w innych obecnych na rynku systemach. Dla mnie Android wypada pod tym względem bardzo słabo. Windows Phone i iOS są bardzo nudne jak dla mnie i BB10 jest o wiele lepszy. Polecam ten model smartfona właśnie ze względu na system, który na początku może sprawiać problemy, jeśli ktoś przyzwyczaił się do innego systemu, ale po jakimś czasie obsługa gestami każdemu wyjdzie w nawyk i bez problemu ogarnie system. Gesty bardzo ułatwiają obsługę w pełni dotykowego smartfona. Inni producenci powinni wzorować się na systemie BB10. Byłem niegdyś fanem Androida.
    .mt.pl | 21 lip 2014, 16:07
  • Szymon
    Ten smartfon spełnia wszystkie moje oczekiwania (mam go 2 miesiące). Wcześniej miałem Xperię Neo, która sprawowała się bardzo dobrze. Z10 to inna półka, jego obsługa to przyjemność pracuje bardzo płynnie. Mam wersję z LTE. Maile spływają jak złoto... Następny też będzie Blackberry to wiem na pewno. Bateria przy non stop wifi pracuje u mnie 1,5 dnia. Nie wyobrażam sobie aby wrócić do Androida.
    .tktelekom.pl | 13 lip 2014, 18:07
  • Jabłko.
    Trochę trudno z systemem BlackBerry10, ponieważ Android przyzwyczaił nas do taniego sklepu (a w BBW trzeba praktycznie za wszystko płacić) i do łatwej obsługi, takiej samej w każdym telefonie. Dlatego wybrałam BlackBerry. Zdecydowanie wyróżnia się na tle popularnych ostatnio Smasungów i tego typu telefonów.
    Dosyć skomplikowany, ale oryginalny w obsłudze. To nie jeden z tych telefonów, z których umiemy korzystać od razu po włączeniu. Trzeba się tego nauczyć i przyzwyczaić się. Niestety, w tym systemie nie działa usługa email on BlackBerry, więc nie ma co liczyć na internet za dziesięć złotych misięcznie. Na starszych programach BlackBerry ta usługa działa. Do tego słaba bateria: czasmi nie wytrzymuje całego dnia przy korzystaniu z Wi-Fi.
    Moim zdaniem najlepszy w tym telefonie jest Hub: miejsce, gdzie mamy wszystkie wiadomości pod ręką, oraz przeglądarka: szybka, nawet wtedy, gdy mamy dużo danych na telefonie. Zdecydowanie polecam BB z10 tym, którzy lubią wyzwania :)
    .radom.vectranet.pl | 09 lip 2014, 11:07
  • picek
    Telefon jest świetnie wykonany. Estetyka super. Minus w niektórych egzemplarzach trzeszczy klapka było swego czasu o tym głośno, a wiem o czym mówię, ponieważ należę do tego grona,która posiada owy egz. Moim zdaniem ogromnym plusem tego telefonu jest system. Jest to system innowacyjny. Genialnie piszę się na nim smsy itp. słownik świetnie podpowiada i "uczy" się nowych słów. Minus zapamiętuje każde słowo, niekiedy niechciane;p Uważam, że system jest genialny, ale jeszcze dużo przed nim. Nie wszystko jest funkcjonalne i intuicyjne. Po roku czasu potrafi mnie zaskoczyć jakąś schowana funkcją czy tym, że tam gdzie bym się spodziewał konkretnych ustawień tam ich po prostu nie ma. Aparat jest przeciętny, już w pytaniach przy tym tel. pisałem, że moja nokia n82 uważam robiła lepsze zdjęcia.
    Minusy:
    -poważna i nadrzędna wada to bateria i jeszcze raz bateria lipa totalna,a jestem świadomym użytkownikiem elektroniki użytkowej
    -mała ilość ciekawych i dobrych aplikacji w sklepie ale jak już są jakieś przydatne i ciekawe to są wykonane genialne to cieszy
    -brak instalacji aplikacji na karcie sd, ale to jest bolączka smartfonów
    -brak bis-u dla mnie osobiście to minus, chodzi mi o kwestie dla mnie nadrzędną jaką RIM dawał w os 7 i bisie bezpieczeństwo no i nielimitowany net;p
    -przeciętny aparat, tak tak wiem pojawia się z czasem nowe funkcję ale czy to będzie miało wpływ na lepszą jakość zdjęć, osobiście nie sądzie, bo sprzętowo już nic nie zmienią
    - u mnie usuwa kontakty często sam, albo po mimo zapisania na karcie sim albo gdziekolwiek indziej nie zawsze później są
    -przy włączonym facebooku w książce kontaktowej synchronizuje kontakty z fejsa z kontaktami na tel lub sim, problem się pojaiwa gdy na fejsie sa dane tj. np. nr tel., email zaczynają się dublować z kontaktem na tel. lub sim efekt taki ze w przypisnaym kontakcie mam 3 lub wiecej tych samych nr-ów, edycja i usnięciu duplikatów i ponownym zapisaniu nic to nie daje za jakiś czas pojawiają sie duplikaty znowu. Kto wie o co w tym chodzi proszę o info. Może nieustanie się synchronizują kontakty np. z aplikacją fejsa i taki tego efekt. Nie wiem.

    PLUSY:
    -system innowacyjny, świeży, nie wiesza się, bardziej wszystko poukładane niż w androidzie, i nie ma zbędnych aplikacji jak na andku
    -wyświetlacz ładnie odwzorowuje kolory itp.
    -wirtualna klawiatura i słownik BAJKA
    -proste przesyłanie przez wifi plików między tel. a laptopem
    -minus/plus system, który ciągle się zmienia dochodzą nowe funkcje to cieszy, że programiści udoskonalają ale jednocześnie odnoszę czasem wrażenie, że jedno dodają drugie psują
    .sta.asta-net.com.pl | 19 cze 2014, 20:06
  • Androidzik
    @ Sneakers
    Wiem o tym. Po prostu rozpędziłem się i źle napisałem. Dzięki na zwrócenie uwagi.
    .dynamic.chello.pl | 16 cze 2014, 17:06
  • aarni91  mail
    Posiadam ten telefon od 4 dni, wersje 100-1 z orange (bez LTE). Kupiłem używany w serwisie aukcyjnym i cudem udało mi się dorwać za niecałe 500zł. Dziwie się dlaczego w Polsce ten telefon nie jest popularny a jeśli chodzi o marke BlackBerry to nie można nigdzie kupić tefonów, tylko w abonamencie w orange (Z10 Z30), (Play się wycofał) i komputroniku i Xkomie. Wahałem się przed zakupem i wyborem telefonu bez oględzin, ale zaryzykowałem.
    BB 10 OS(teraz mam 10.2.1.2941) System bardzo szybki, nie zamula, i wszystko chodzi płynnie. Zdjęcia robi rewelacyjne, aparat 8MPX robi wrażenie do tego zdjęcia robi bardzo szybko i bardzo dobrze wyostrza. funkcja TIME SHIFT rewelacyjna bardzo super pomysł, można cofnąć czas :).
    Nie miałem do czynienia wcześniej z BB co teraz żałuje. Bardzo mi się podoba BB HUB, bardzo intuicyjny i miejsce gdzie na jednym ekranie widzę wszystko co sobie ustawie, facebooka, wiadamosci, nieodebrane połączenia, poczty a-mail.
    Wyświetlacz rewelacyjny, z tego co widzę to lepszy niż w Iphonie 5S. Można ustawić bardzo dużą jasność wyświetlacza co zadziwia.
    Dla osób co nie wiedzą to BB Z10 nie wymaga dodatkowych usług u operatora oprócz dostępu do internetu. Ja mam w orange zwykły abonament z 500MB limitem transferu i korzystam ze wszystkich funkcji BlackBerry. Bateria mogła by działać lepiej, mam nową baterie i myślę że cały dzień by wytrzymała.. jeszcze nie wiem dokładnie, to zależy z czego korzystam.
    W nowym systemie można bez problemu instalować aplikacje z androida, chociaż odradzam nadmiernie tego robić ponieważ aplikacje w BlackBerry World są stworzone specjalnie dla BBZ10 a w android market jedna aplikacja robiona jest uniwersalnie dla tysięcy modeli.
    Ogólnie jeżeli komuś nie przeszkadza bateria (telefon trzeba co dziennie ładować) i ma wykupiony pakiet internetowy u operatora to warto dać za ten telefon nawet 2000zł! Wspaniała synchronizacja kalendarza, kontaktów, alarmów, itd. Kanadyjczycy się postarali. Możliwość wsadzenia karty pamięci do 64 GB! :)
    Zalet mnóstwo a ten telefon można tylko porównywać z Iphonem 5S, chyba że jeszcze windows od nokii. Ja bym nawet powiedział że nie ma konkurencji!
    Dodatkowe plusy, które nie ma IPHONE:
    - 16GB pamięci + karta(64GB) = 80GB pamięci !
    - TIME SHIFT
    - Obsługa gestami
    - Większa personalizacja, milsze dla użytkownika i przejrzystsze korzystanie z kont mailowych czy facebooka
    - wyjście TV (HDMI) !
    - lepszy wyświetlacz
    - NFC jeszcze nie używałem ale fajny bajer niedługo pewnie będzie codziennością (możliwość programowania i np. używania do otwierania zamków w drzwiach :)
    - ten telefon teraz jest 3 razy tańszy od iphona !!!

    #do adminów :
    "ten telefon posiada wyjście TV (HDMI) w opisie tego nie widzę"
    Gniazdo HDMI było zaznaczone, natomiast tv-out rzeczywiście nie. Przepraszam za niedopatrzenie i dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .gbn.pl | 16 cze 2014, 16:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 58,2%   10,2%   31,6% 
 Wszystkich opinii: 98. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Na koloniach
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.218.127
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.