Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 270 marek  |  13 276 telefonów  |  178 463 opinie  |  987 testów  |  4 178 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
BlackBerry

BlackBerry Z10

Thumb Up

61,5% 

Thumb Down

 10,5% 

Pytanie

 28,0% 

 Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Zerakros
Dzień dobry.
Mam pytanie do mgsm odnośnie rdzeni. Są dwa czy cztery? Dlaczego zrezygnowaliście z podziału na stl100-1,-2-3? Pozdrawiam.
.dynamic-ra-06.vectranet.pl | 05 wrz 2016, 15:09
seb  mail
Super telefon praktycznie się nie wiesza a nawet jeśli to raz na 2 miesiące a telefonu nie wyłanczam na noc , wyświetlacz ładnie wyświetla aparat foto robi dobre zdjęcia . Aplikacji mogło by być więcej ale itak nigdy nie wrócę do androida tylko blackberry i iphone są coś warte a android to wieszające się dziadostwo
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 cze 2016, 21:06
Łukasz
jedynymi wadami, na którymi ubolewam i nie mogę się pogodzić, tego telefonu są:
- słaba bateria (wyłączone oświetlenie i inne funkcje zasobożerne, użytkowanie średnie = 18 godzin = koniec baterii)
- nie wszystkie aplikacje na Androida na nim pójdą - niestety - trzeba się nieźle nakombinować żeby omijać jakieś zabezpieczenia google services etc.
Oprócz tych wad jest bardzo wydajny i nie zawiesza się. System z aplikacjami dla niego przeznaczonymi działa bez zarzutu. Telefony w tej cenie co BB Z10 nie dorastają do pięt Blackberry.
.rainbowtours.pl | 07 cze 2016, 15:06
R E K L A M A
 
bonobo
Telefon mam od ponad 2,5 roku i nic nie chce się zepsuć poza wymianą baterii jakiś czas temu, której de facto nie musiałem wymieniać, ale to zrobiłem bo telefonu używam intensywnie. Hub i pisanie emaili itd jest rewelacyjne nie mówiąc o wyglądzie: chyba jeden z ładniejszych i zachowujących proporcje telefonów na rynku. Minus mojego modelu to brak obsługi LTE i dlatego czaje się na Z30 albo Q10.
Marka BB nie chce się przyjąć na polskim rynku a szkoda bo telefony są bardzo solidne i pewnie dlatego firma ma lekkie kłopoty finansowe.
.play-internet.pl | 24 maj 2016, 14:05
cx
Chciałbym zrozumieć jedną rzecz.
iPhone dla każdej wersji pojemnościowej pamięci ma osobną kartę na mGSM, mimo że prócz pamięci telefony te nie różnią się niczym.
BlackBerry Z10 występuje w czterech wersjach STL100 - od 1 do 4, przy czym ostatnie trzy różnią się jedynie obsługiwanymi zakresami. Dlaczego nie ma dwóch kart dla BB Z10? SLT100-1 od SLT100-2/3/4 różni się procesorem, procesorem graficznym, obsługą LTE, czasem działania na baterii, działaniem systemu itp. oraz fizyczną budową (widoczną nawet pod osłoną baterii).
Skoro różna pamięć w iPhone'ach jest wystarczającym powodem do tworzenia niezależnej karty, czemu nie tak fundamentalne podzespoły. Ważne jest to zwłaszcza w komentarzach - STL100-1 zbiera większość negatywnych ocen, na czym cierpią pozostałe wersje. A opinie o danym modelu iPhone (abstrahując od pamięci) są przez to nieracjonalnie rozproszone.
.dynamic-ra-1.vectranet.pl | 26 lut 2016, 18:02
Janek  mail
Mam do ponad pół roku. Poprzednio BB 9000, 8520 , 9780. Urządzneie zdecydowanie do pracy, nie do rozrywki. HUB bardzo dobrze wykonany , da się odszukać informacje i ogarnąć dużą ilość połączeń, kontaktów (mam ok 13000) , maili. Dobrze udostępnia się zdjęcia. Wszystko działa dość płynnie. Aplikacje z androida działają ze znacznymi problemami. To telefon dla ludzi pracujących , wymagających skuteczności i pewności. Zdecydowanie nie dla młodzieży która chce mieć snapchata itp. Aparat foto robi ładne zdjęcia. Największa bolączka to bateria. Z10 albo się pokocha albo znienawidzi. Żeby go świadomie kupić trzeba na nim choć chwilę popracować bo potem można żałować jeśli jest się przyzwyczajonym do miliardów bezpłatnych aplikacji z androida. Tel służy mi w serwisie AGD, często użuwam go brudnymi rękami, Ma gumowy cover. Po prostu doskonały (wg mnie) do pracy.
.multimo.pl | 26 lut 2016, 11:02
sear94
Posiadaczem z10 jeste już pół roku. Miałem styczność z ios czy android.Główne wady tego telefonu to bateria( w telefonie z androidem bateria starczała na krócej ale wielkiej różnicy nie ma) i aplikacje ale to już kwestia sporna, ponieważ częściowo aplikacje z androida działają tylko wystarczy dodać konto Google i dziala np allegro czy otomoto. Jak dla mnie telefon ok, sprawdza się i jest dość praktyczny.
.146.89.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 24 lut 2016, 13:02
ridriddick  mail
Telefon u mnie od tygodnia. Nic się nie tnie ani nie zacina. Trzeba się przyzwyczaić do innego systemu ale wszystko jest intuicyjne i łatwo się na telefonie pracuje. Ekran niezły, dźwięki też dobre. Aparat robi przyzwoite zdjęcia. Niestety niektórych aplikacji nie da się usunąć co jest niepotrzebnym marnowaniem miejsca. Poza tym jest ok.
.goldap.pl | 23 sty 2016, 17:01
tubylec
Telefonik dobry, bateria troszkę słaba ale wytrzymuje tak z 1 cały dzień. Słuchawka posiada 2 rdzenie procesora, a nie 4 :)
Bardzo proszę o przeczytanie całej specyfikacji przed zgłoszeniem poprawek. (jf)
.opera-mini.net | 21 sty 2016, 19:01
pgb1979  mail
Witam, telefon mam od tygodnia, więc po tak krótkim czasie moja opinia nie będzie do końca rzetelna.Wyszedłem z założenia że lepiej kupić telefon starszy, ale z wyższej półki, niż nowszy o tych samych parametrach, który na "dzień dobry" kosztuje około 700 zł. Ten tel kosztował 2 lata temu ponad 2 tyś. więc firma musiała dołożyć do niego wszelkich starań. I tak też jest. Telefon świetnie wykonany, wyświetlacz 4,2 nieprzesadzony tak jak w obecnych smartfonach. Po aktualizacji systemu wszystko działa idealnie. Porównując do samsungów za taką cenę nie zamieniłbym na tą chwilę na zadnego. System moim zdaniem bardzo przemyślany. Aż żal jak usłyszałem że BB chce przejść na Androida. Stanie się zwykłym telefonem dla mas. Widziałem na zagranicznych portalach jak porównywali ten smartfon do Iphona 5s i pod każdym względem wypadał lepiej, dlatego m.in. zdecydowałem się na niego. Ludzie piszą o wadach, m.in. o baterii - myślę że działa podobnie jak w innych smartfonach, czyli przy normalnym użytkowaniu dobę, o wejściu USB w bocznej części telefonu - ma to swoje zalety, w samochodzie mogę go podwiesić w pozycji poziomej, tak jak w normalnej nawigacji i przewód wówczas będzie od dołu. Wiele przydatnych funkcji i rozwiązań, które znajdziemy w systemie BB nie ma w smartfonach z androidem, dlatego na tą chwilę polecam Z10.
.toya.net.pl | 13 sty 2016, 15:01

Thumb Up

61,5% 

Thumb Down

 10,5% 

Pytanie

 28,0% 

 Wszystkich opinii: 143. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu