Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  102 486 opinii  |  650 testów  |  4 284 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,4%   9,9%   30,7% 
 Wszystkich opinii: 101. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • violator
    Najlepszy telefon na rynku i najlepszy system na rynku nigdy już nie kupię androida ponieważ teraz już wiem ze to najgorszy system!!!! I nigdy już nie kupię samsunga bo teraz już wiem ze to co najpopularniejsze nie znaczy najlepsze szajsung to badziew!!! A do tych co piszą głupoty o braku aplikacji to zainstalujcie sobie Snapa i będziecie mieć wszystkie aplikacje z tego badziewia androida bo juz nie da się tego czytać!!!! Ja mam BlackBerry World plus Snap czyli aplikacje z androida plus jeszcze z nową aktualizacja ma być Amazon app żaden inny telefon nie ma tylu aplikacji,,,drugie to nie mogę czytać tych bzdur o bateri zróbcie optymalizacje telefonu i po sprawie.moja bateria jest lepsza niż w szajsungach czy w iphonach, ląduje przeważnie co 2 dni,,,testowalem juz ogólnie około 70 telefonów przez ostatnie 4 lata każdej marki i powiem tyle blackberry nie ma sobie równych na 2 miejscu postawilbym na apple na 3 nokie...androida nie liczę nawet bo ten system to żart tylko kiedy zwykły Kowalski to zrozumie to nie wiem!!! inne firmy jak sony czy lg czy szajsung robią błąd pakujac androida do swojego sprzętu no ale cóż.
    Kto nie wierzy ze BlackBerry to najlepszy obecnie telefon i system niech poprostu spróbuję zanim zacznie pisać głupoty i oceniać bez jakiejkolwiek wiedzy!!!!
    .251.255.12.threembb.ie | 31 sie 2014, 16:08
  • ziomal
    Jeśli kupujecie BlackBerry Z10 to tylko w wersji z LTE (STL 100-2). Jest najbardziej dopracowana. Nic się nie wiesza, nie muli, brak samoistnych restartów,
    Mam zainstalowane dużo aplikacji nadal system działa super szybko. Znakomity zasięg, fenomenalna jakość rozmów, ekran czytelny nawet w silnym słońcu przy max. jasności ekranu (z30 ma niestety znacznie gorszy ekran), klawiatura wirtualna rewelacja przeciąganie słów bardzo przyspiesza pisanie, jedyny minus to bateria, ale za to jest wymienna w przeciwieństwie do Z30. Do Z10 można dostać powiększoną baterie (4500), nie ma problemu z akcesoriami.
    .dynamic.chello.pl | 21 sie 2014, 11:08
  • atvandal  mail
    Po 4 miesiącach użytkowania dodam nie wracam na androida telefon nadal zaskakuje pozytywnie.Rozmowy HD świetny mocny zasięg możliwość instalacji aplikacji apk z zachowaniem płynności systemu.Wersja z LTE świetnie i szybko pobierane pliki,jakosc dźwięku na głośnikach i słuchawkach bije na głowę samsung i sony.Przednia bardzo dobra kamera przydatna przy rozmowach na skype.Obsluga gestami bajecznie intuicyjna,do tego stopnia ze biorąc nowy telefon do ręki automatycznie palec wędruje w geście do góry.Polecam
    .pro4net.pl | 01 sie 2014, 06:08
  • R E K L A M A
  • Androidzik
    @ jj
    @ Panna z mokrą głową

    Jakie macie modele? Jeśli wersje 3G to nie dziwię się, że są takie problemy. Po prostu BB zawaliło robiąc ten model, bo nie potrafią dostosować oprogramowania do procesora TI-OMAP. Jeśli natomiast macie wersje LTE to po prostu macie wadliwe egzemplarze jak w każdej serii u każdego producenta.
    .mt.pl | 28 lip 2014, 15:07
  • Panna z mokrą głową
    Witam, posiadam ten telefon od ponad pół roku, ogólne wrażenie na plus.
    Telefon posiada wg mnie dwa minusy: słabą baterię i to, że sam wykonuje połączenia.
    Za to zalet jest tyle, że aż nie sposób wszystkich wymienić. Najważniejszą z nich jest soft. Blackberry pobiło wszystkich na głowę. OS jest szybki, intuicyjny, nie zacina się. Android może się schować WP też, nawet iOS mu nie równa. Przed BB Z10 byłam posiadaczką Iphone 5s i wiem jedno nie zamienię BB na nic innego.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lip 2014, 13:07
  • macciek  mail
    Przesiadłem się na ten model z Moto G. Na początku różnice sprawiały problem,inny system, obsługa.. a teraz,po kilku tygodniach,niemal same plusy. Lepszy aparat, multitasking w pełnym wymiarze,aplikacje nie są zamrażane po zminimalizowaniu. LTE daje radę, dźwięk w słuchawce to rewolucja w porównaniu z Moto g, HD Voice zdaje egzamin i aż miło rozmawiać. Przez chwilę miałem coś ustawić na S3 i nagle Android stał się niewygodny. Każdy produkt musi mieć wady,tutaj to jedynie bateria, przy niewielkim użyciu, pada po 15h. Plusem jest fakt, że przy około 20% godzinna rozmowa nie bardzo wpływa na zużycie. Druga wada,to niewielka ilość aplikacji w BlackBerry World. Zadowolony jestem z telefonu a jeszcze więcej komfortu dodaje etui z sensorem,które blokuje telefon automatycznie. Nie wiem czy wrócę do androida,na dzień dzisiejszy system BB10 jest dla mnie najlepszy.
    .toya.net.pl | 26 lip 2014, 11:07
  • jj
    Nie wierzę w to co czytam!? mamy w firmie 4 telefony od grudnia 2013 i każdy z nich ma te same problemy:

    - bateria wytrzymuje pół dnia
    - zdarza się, że telefon dzwoni z "kiszeni" do kogoś, czyli sam się odblokowuje i dzwoni
    - czasami sam sie restaruje
    - źle pokazuje stan baterii, np. 80% i zaraz pada i bez ładowarki nie da się uruchomić
    - telefon potrafi się uruchamiać kilka minut
    - sama instalacja aktualizacji może trwać do 2 godzin
    - zdjęcia w sztucznym świetle są straszne

    Mój telefon był już w serwisie bo się rozsypał system plików. Generalnie nie polecam. Tragedia.
    .internetdsl.tpnet.pl | 25 lip 2014, 12:07
  • Androidzik
    Jestem posiadaczem wersji z LTE, czyli tej która nie ma zazwyczaj problemów z oprogramowaniem,.
    Może sprzętowo Z10 jest przeciętny. Ma trochę słabą baterię, ale da się przeżyć. Obudowa jest dobra. Aparat ujdzie. Samsung Galaxy S4 pokazany na rynku chyba z 3 miesiące później, czyli w podobnym czasie ma w tym aspekcie przewagę (oprócz obudowy, która jak dla mnie jest gorsza w Samsungu). Procesora nie biorę pod uwagę, bo oba smartfony są równie szybkie.

    Natomiast najważniejszą przewagą BB, jak dla mnie jest to, że stworzyli najlepszy obecnie na rynku system! Obsługa gestami jest dużo lepszym rozwiązaniem niż fizyczne przyciski w innych obecnych na rynku systemach. Dla mnie Android wypada pod tym względem bardzo słabo. Windows Phone i iOS są bardzo nudne jak dla mnie i BB10 jest o wiele lepszy. Polecam ten model smartfona właśnie ze względu na system, który na początku może sprawiać problemy, jeśli ktoś przyzwyczaił się do innego systemu, ale po jakimś czasie obsługa gestami każdemu wyjdzie w nawyk i bez problemu ogarnie system. Gesty bardzo ułatwiają obsługę w pełni dotykowego smartfona. Inni producenci powinni wzorować się na systemie BB10. Byłem niegdyś fanem Androida.
    .mt.pl | 21 lip 2014, 16:07
  • Szymon
    Ten smartfon spełnia wszystkie moje oczekiwania (mam go 2 miesiące). Wcześniej miałem Xperię Neo, która sprawowała się bardzo dobrze. Z10 to inna półka, jego obsługa to przyjemność pracuje bardzo płynnie. Mam wersję z LTE. Maile spływają jak złoto... Następny też będzie Blackberry to wiem na pewno. Bateria przy non stop wifi pracuje u mnie 1,5 dnia. Nie wyobrażam sobie aby wrócić do Androida.
    .tktelekom.pl | 13 lip 2014, 18:07
  • Jabłko.
    Trochę trudno z systemem BlackBerry10, ponieważ Android przyzwyczaił nas do taniego sklepu (a w BBW trzeba praktycznie za wszystko płacić) i do łatwej obsługi, takiej samej w każdym telefonie. Dlatego wybrałam BlackBerry. Zdecydowanie wyróżnia się na tle popularnych ostatnio Smasungów i tego typu telefonów.
    Dosyć skomplikowany, ale oryginalny w obsłudze. To nie jeden z tych telefonów, z których umiemy korzystać od razu po włączeniu. Trzeba się tego nauczyć i przyzwyczaić się. Niestety, w tym systemie nie działa usługa email on BlackBerry, więc nie ma co liczyć na internet za dziesięć złotych misięcznie. Na starszych programach BlackBerry ta usługa działa. Do tego słaba bateria: czasmi nie wytrzymuje całego dnia przy korzystaniu z Wi-Fi.
    Moim zdaniem najlepszy w tym telefonie jest Hub: miejsce, gdzie mamy wszystkie wiadomości pod ręką, oraz przeglądarka: szybka, nawet wtedy, gdy mamy dużo danych na telefonie. Zdecydowanie polecam BB z10 tym, którzy lubią wyzwania :)
    .radom.vectranet.pl | 09 lip 2014, 11:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,4%   9,9%   30,7% 
 Wszystkich opinii: 101. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» IFA od kuchni, czyli targi w Berlinie nie do końca oficjalnym okiem
» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.18.51
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.