Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 287 opinii  |  850 testów  |  6 757 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,2%   11,0%   28,8% 
 Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Fuego
    po updacie telefon obsluguje 128gb karte to tak na wstepie.

    duzo jezdze po swiecie i to jedyny telefon ktory lapie zasieg wszedzie. na machu picchu ludzie pozyczali ode mnie telefon zeby do domu zadzwonic bo ich ajfony zdychaly. mozliwosc wyjecia baterii nieoceniona. niestety nie jest wodoodporny dlatego mam już trzeci taki.
    .icpnet.pl | 17 gru 2014, 19:39
  • Herrrman
    Telefon jest bajkowy! Szukasz ładnego,szybkiego i niezawodnego telefonu? To właśnie on. Myslałem że nigdy nie przeskocze z platformy WP8.X na inną do momentu gdy znajomy pokazał mi to cacko. Małe minusy bateria (jak we wszystkich smartfonach), ciut za długo się włącza (można to przeżyć). Polecam.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 17 gru 2014, 07:44
  • Tryline
    Witam :)
    Ogólnie chciałbym podzielić się wrażeniami z tym telefonem jako że, jest on na tyle solidny i dobrze wykonany, że chce się o nim pisać.
    Zacznijmy od tego, że poprzednie telefony które posiadałem były od Sony (w tym serie M czy Z1 Compact). Telefony fajne ale...
    Ale BlackBerry.
    Co jest w nim takiego, że warty jest swojej ceny?
    Po pierwsze: Rozwiązania biurowe.
    Z Góry nie polecam BB z10 dla fanatyków Androida czy iOS. Po prostu nie przejdzie. Wszystkie pliki pdf, excel, open office etc są w tym telefonie do podglądu oraz edycji. Konta firmowe - zwłaszcza emaile i synchronizacja z kalendarzami czy komputerami jest genialna - maile wysyła się lepiej i bardziej intuicyjnie w HUB niż przez wszystkie apki na androidzie razem wzięte. Dodatkowo intuicyjność samego OS też jest miła. Zapamiętuje chociażby bez ingerencji użytkownika wszystkie najczęściej wybierane opcje share (w tym np whatsappy czy konta e-mailowe) jak też uczy się pisać za nas. Mozna na ślepo pisać jakąś wiadomość jednocześnie czytając gazetę a mail wyjdzie czytelny i zrozumiały.
    Po drugie OS:
    System jest czysty od wszelakich dodatkowych "z musu" wrzuconych dodatków od operatorów. Mam wrażenie że, został napisany tylko i wyłącznie po przemyśleniu do czego ma ów system służyć. Co prawda opcje typowo komunikacyjne czy konfiguracja sposobów połączeń to jakaś czarna magia ale mam przynajmniej wrażenie że, jak będę zmuszony do jakieś niestandardowej konfiguracji telefonu to mam duża szanse by to zrobić. Na Androidzie takiej pewności nie miałem.
    Przyjazne jest też nawigowanie za pomocą gestów. Zero ikonek powrotu czy mechanicznych guzików typu "home". W końcu wyświetlacz to wyświetlacz a nie miejsce na zbędne dodatki.
    2 GB ramu gdzie system zabiera maks do 400 MB daje solidna płynność użytkowania. Ktoś gdzieś napisał, że włączanie telefonu trwa z 2 minuty. Co prawda i 3 nawet ale szczerze: włączyłem go z 10 razy w ciągu roku z powodu tego że, bateria zdechła i 5 razy bo faktycznie musiałem go zrestartować. Myśle że łącznie 30 minut na rok spędzonych przy telefonie podczas rozruchu to nie jest zbyt długi czas oczekiwania.
    Po trzecie:
    BlackBerry Protect / BB Link / BBM
    No to już jest poezja. Można wyczyścić telefon ze wszystkich danych,wysłać sms z pogróżkami do np złodzieja że, go szlag trafi. Wydzwaniać co 5 minut nawet jak nie ma karty SIM w telefonie a wystarczy że tylko włączy na chwile WiFi. Dodatkowo hasło urzadzenia też dobrze zabezpiecza telefon przed nieautoryzowanym dostępem.
    BBL to wersja na PC synchronizowana z kontem BB. Dzięki niej łatwo możemy nawet przez WiFi przeglądać zawartość własnego komputera a nawet usuwać trwale robaki czy wirusy :d
    To co w komunikacji jest wyjątkowe to fakt, że każde BB posiada swój pin (nie mylić z pinem od sim). Wiadomości PIN czy ogólnie użytkownie BlackBerry Msg to wielki plus zwłaszcza, że sam producent gwarantuje ich bezpieczeństwo i poufność.
    Po czwarte:
    Ogólne...
    Rozdzielczość ekranu, nasycenie kolorów czy funkcjonalność oraz wiele więcej:tak, ten telefon jest wydajny i stabilny.
    Minusy:
    Aparat czasem płata figle niemniej nagrywanie w jakości 1080p robi wrażenie.
    Podzielam też wade tego telefonu czyli baterię ale jeśli tak się zastanowić to podpięte 4 konta emailowe w pełnej synchronizacji oraz LTE (w wersji 100-2)to pewnego rodzaju obciążenie.Bez tego typu szaleństw telefon trzyma średnio 3 dni na wymęczonej już baterii. Z synchronizacją wiadomo maks 10-15h.
    Aplikacji w BBW jest raczej mało i nie znajdziemy też radia w ów telefonie. Czasem chce się powariować z jakimiś grami ale komu one są potrzebe? Podstawy są a Wiedzmina tak czy siak lepiej mieć na konsoli czy PC niż na telefonie.
    Tak tylko na koniec w całkowitej pewności:
    Jeśli ktoś szuka telefonu jako narzędzia do organizowania własnej pracy i czuwania nad własnym np biznesem czy bardziej zaawansowaną praca biurową, to lepszego telefonu po prostu nie ma.
    Jeśli ktoś szuka telefonu by się przed znajomymi pochwalić, że ma coś "nowego"... kup sobie drogi Pani s5 lub iPhona 6. BB nie służy do zabawy a do pracy i takie ma przesłanie.
    .dynamic.chello.pl | 09 gru 2014, 22:32
  • R E K L A M A
  • Tomek
    Używam LTE tylko przy większych transferach, praca w biurze 8h + 1h muzyki i endomondo i baterii zostaje jakieś 30%. Ogólnie wystarcza przy średnim obciążeniu na cały dzień, tak jak to BB zaprojektowało (tel. ma się ładować na specjalnej podstawce i robić za nastrojowy zegar który nie gaśnie w czasie ładowania). Mimo to bateria jest słabym punktem, przy większym obciążeniu trzeba doładować w ciągu dnia.
    Poza tym telefon miodny, bardzo solidny z systemem odstającym od obecnych standardów (oczywiście in plus). Często łapię się na tym, że myślę gdzie chciałbym mieć jakąś opcję, szukam i ona jest (np. klawiatura - jest gest przełączający między literami/numeryczną/symbolami - wystarczy dowolny znak pociągnąć w dół). Generalnie po roku użytkowania, ciągle odkrywam nowe dowody że ludzie w BB myślą, a nie odwalają korpo robotę.
    .qumak.pl | 05 gru 2014, 14:11
  • Paweł
    Telefon typowo "biurowy" czas jego pracy zaczyna się o 8 a kończy o 16. Jest to model biznesowy ludzie którzy używają takich aparatów są często w ruchu więc kwestia baterii to priorytet. Jak na ekran 4.2 cala telefon jest dość duży i nieporęczny. Wbudowany emulator APK to plus lecz aplikacje które świetnie działają na platformie Android tu już nie wszystkie dają sobie radę.
    Cena tego telefonu jest stanowczo za wysoka BB ma tradycje lecz obawiam się że niedługo zastanie przejęta przez jakiś duży koncern lub po prostu zbankrutuje. Z urządzenia mobilnego przez baterię stało się to urządzenie stacjonarne. Bardzo długi czas do uruchomienia urządzenia trwa to około dwie minuty. Pochwalić za to trzeba jakość wykonania telefonu.
    .play-internet.pl | 01 gru 2014, 10:34
  • cx
    "1. Bateria na zasiegu LTE wytrzymuje około 10 godzin
    2. Aplikacje na androida nie działają poprawnie wyłączają się same lub tracą dane.
    3. Menu skrótów zrobione idiotycznie zamiast wykonać określone zadanie odsyła nas do ustawień i tam dopiero włączamy lub wyłączamy wifi, bluetooth itp"

    Ad.1. Bez LTE też, zależy od użytkowania.
    Ad.2. Nie wszystkie aplikacje się tak zachowują, opinia jest taka, że większość chodzi poprawnie (spośród tych, co faktycznie są ok - wszak istnieje masa androidowego syfu).
    Ad.2. To w większości nieprawda - i wifi, i bluetooth można włączać/wyłączać bezpośrednio z menu skrótów. Dotykaj ikonek, nie napisów.

    Telefon mam od roku. Prócz baterii nie ma wad. No... mógłby być zgrabniejszy (o te ramy na górze i dole).
    .191.162.135 | 27 lis 2014, 23:49
  • Adam
    Aparat wykonany z dobrych materiałów. Rewelacyjna jakość rozmów. Ekran bardzo dobrze reaguje na dotyk. System prosty szybki. Telefon ma też kilka drobnych wad "
    1. Bateria na zasiegu LTE wytrzymuje około 10 godzin
    2. Aplikacje na androida nie działają poprawnie wyłączają się same lub tracą dane.
    3. Menu skrótów zrobione idiotycznie zamiast wykonać określone zadanie odsyła nas do ustawień i tam dopiero włączamy lub wyłączamy wifi, bluetooth itp
    Ten model miał uratować markę Blackberry. Gdyby nie bateria telefon jest świetny.
    .play-internet.pl | 26 lis 2014, 14:38
  • maciek30  mail
    Posiadałem pierwszy mój Z10 kilka miesięcy. W skutek zapylenia głośnika opiłkami metalu, zaczął on charczeć,reklamację przyjęto, rozpatrzono pozytywnie, zalecono wymianę sprzętu na nowy. Niestety, sklep juz nie miał ani sztuki na stanie.. Odebrałem gotówkę i expressowo znalazłem Z10 w komisie.. mam! Zyskałem 350 pln, i znowu mam ulubionego Z10. Proponowano mi za niego 5s 16Gb.. po co? Ja chcę mieć dobry telefon z niezawodnym systemem, a nie modne cacko. Nie zamieniłbym Z10 na żadnego andka czy iOS'a.
    .toya.net.pl | 22 lis 2014, 13:55
  • Jacek
    Super telefon , system śmiga aż miło ,wyświetlacz bajka jedyna rzecz do której można by się przyczepić to bateria przy umiarkowanym użytkowaniu trzyma od rana do wieczora ale poza tym telefon godny polecenia w wersji LTE oczywiście
    .160.125.130 | 30 paź 2014, 22:14
  • misiek1919
    Rewelacyjny telefon.
    Na pewno przypadnie do gustu wszystkim osobom, które nie wyobrażają sobie na co dzień noszenia w kieszeni i przede wszystkim użytkowania telefonu większego niż 4,5 cala. Tutaj mamy 4,2 cala + trochę zajmuje obudowa od góry i dołu telefonu, można jednak większość rzeczy robić dość swobodnie jedną ręką co jak dla mnie stanowi duży plus.
    Wyświetlacz w tym rozmiarze o rozdzielczości 720p zapewnia bardzo dobrą jakość wyświetlanych treści. Filmy, zdjęcia, youtube - wszystko prezentuje się naprawdę znakomicie. Przeglądanie internetu dla mnie to czysta przyjemność. Uważam, że ten rozmiar telefonu jest naprawdę świetny - stanowi idealny kompromis między wielkością a jakością wyświetlanych treści i komfortem użytkowania.
    Aparat nie jest dla mnie kluczową funkcją w telefonie i na tyle na ile zdarza mi się z niego korzystać jest w zupełności wystarczający. Podobnie z nagrywaniem filmów (jest nagrywanie w HD) - dla mnie nic więcej nie potrzeba.
    Jeśli chodzi o system operacyjny to mamy na pokładzie autorski system BlackBerry 10. System jest ultrapłynny, nigdy mi się nie zawiesil, przyciął na ułamki sekund dosłownie może 2-3 razy. Swoboda i komfort jego używania jest naprawdę na najwyższym poziomie. Zminimalizowane aplikacje niezależnie od ich ilości cały czas działają w tle. Mistrzowskim rozwiązaniem jest BlackBerry HUB dzięki któremu w jednym miejscu mamy listę wszystkich połączeń, smsów oraz wiadomości z kont e-mail, facebook'a i innych. Jest to bardzo pożyteczne rozwiązanie, choć można również te treści grupować i każdą grupę przeglądać oddzielnie. Klawiatura ekranowa nie denerwuje, klawisze są duże i czytelne, z łatwością napiszemy to co chcemy. Jest również opcja korygowania i podpowiadania wyrazów po wpisanych znakach - mnie osobiście przypadła ona bardzo do gustu. Miałem wcześniej telefon z pełną fizyczną klawiaturą QWERTY i przesiadka wcale nie była bolesna, choć oczywiście o pisaniu bez patrzenia na klawiaturę raczej możemy zapomnieć.
    Często poruszanym tematem przy okazji telefonów BB są aplikacje. Fakt, jest ich na pewno mniej niż na Androdia czy iOS ale szczerze mówiąc fakt ten nie był dla mnie istotnym czynnikiem przy wyborze telefonu. Najzwyczajniej w świecie z tych aplikacji nie korzystam. Na tyle na ile zdarzało mi się jednak przeglądać sklep z aplikacjami to mogę powiedzieć, że i tak jest ich sporo i pewnie większość najpopularniejszych z konkurencyjnych systemów znajdzie swoje odpowiedniki.
    Bateria przy pisaniu wiadomości, umiarkowanym wykonywaniu połączeń i przeglądaniu internetu wytrzymuje bez problemu jeden dzień, max półtora. Oczywiście gdy zaczynamy intensywnie korzystać z Wi-Fi, odtwarzamy filmy i muzykę to baterię wykończymy w kilka godzin. Dla mnie są to w zupełności wystarczające wyniki, przeważnie gdy wieczorem podpinam telefon do ładowania na noc to mam jeszcze około 30-35 % baterii.
    Telefon również wygląda porządnie i jest z porządnych materiałów wykonany. To nie są tanie plastiki od Samsunga.
    Warto chyba wspomnieć o mojej ulubionej funkcji czyli wbudowanej diodzie w prawym górnym rogu telefonu. Gdy mamy nieodebrane połączenie lub dostaliśmy wiadomość, dioda na telefonie miga czerwonym kolorem dzięki czemu od razu wiemy, że coś na nas czeka. To bardzo pożyteczne rozwiązanie.
    Ogólnie polecam każdemu, kto potrzebuje niezawodnego telefonu służącego przede wszystkim szeroko pojętej komunikacji. Choć oczywiście wszystko inne również można na nim robić.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 paź 2014, 16:18

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,2%   11,0%   28,8% 
 Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.230.186
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.