Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 117 telefonów  |  144 053 opinie  |  720 testów  |  6 441 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
BlackBerry

BlackBerry Z10



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,6%   8,5%   31,9% 
 Wszystkich opinii: 94. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Androidzik
    Jestem posiadaczem wersji z LTE, czyli tej która nie ma zazwyczaj problemów z oprogramowaniem,.
    Może sprzętowo Z10 jest przeciętny. Ma trochę słabą baterię, ale da się przeżyć. Obudowa jest dobra. Aparat ujdzie. Samsung Galaxy S4 pokazany na rynku chyba z 3 miesiące później, czyli w podobnym czasie ma w tym aspekcie przewagę (oprócz obudowy, która jak dla mnie jest gorsza w Samsungu). Procesora nie biorę pod uwagę, bo oba smartfony są równie szybkie.

    Natomiast najważniejszą przewagą BB, jak dla mnie jest to, że stworzyli najlepszy obecnie na rynku system! Obsługa gestami jest dużo lepszym rozwiązaniem niż fizyczne przyciski w innych obecnych na rynku systemach. Dla mnie Android wypada pod tym względem bardzo słabo. Windows Phone i iOS są bardzo nudne jak dla mnie i BB10 jest o wiele lepszy. Polecam ten model smartfona właśnie ze względu na system, który na początku może sprawiać problemy, jeśli ktoś przyzwyczaił się do innego systemu, ale po jakimś czasie obsługa gestami każdemu wyjdzie w nawyk i bez problemu ogarnie system. Gesty bardzo ułatwiają obsługę w pełni dotykowego smartfona. Inni producenci powinni wzorować się na systemie BB10. Byłem niegdyś fanem Androida.
    .mt.pl | 21 lip 2014, 16:07
  • Szymon
    Ten smartfon spełnia wszystkie moje oczekiwania (mam go 2 miesiące). Wcześniej miałem Xperię Neo, która sprawowała się bardzo dobrze. Z10 to inna półka, jego obsługa to przyjemność pracuje bardzo płynnie. Mam wersję z LTE. Maile spływają jak złoto... Następny też będzie Blackberry to wiem na pewno. Bateria przy non stop wifi pracuje u mnie 1,5 dnia. Nie wyobrażam sobie aby wrócić do Androida.
    .tktelekom.pl | 13 lip 2014, 18:07
  • Jabłko.
    Trochę trudno z systemem BlackBerry10, ponieważ Android przyzwyczaił nas do taniego sklepu (a w BBW trzeba praktycznie za wszystko płacić) i do łatwej obsługi, takiej samej w każdym telefonie. Dlatego wybrałam BlackBerry. Zdecydowanie wyróżnia się na tle popularnych ostatnio Smasungów i tego typu telefonów.
    Dosyć skomplikowany, ale oryginalny w obsłudze. To nie jeden z tych telefonów, z których umiemy korzystać od razu po włączeniu. Trzeba się tego nauczyć i przyzwyczaić się. Niestety, w tym systemie nie działa usługa email on BlackBerry, więc nie ma co liczyć na internet za dziesięć złotych misięcznie. Na starszych programach BlackBerry ta usługa działa. Do tego słaba bateria: czasmi nie wytrzymuje całego dnia przy korzystaniu z Wi-Fi.
    Moim zdaniem najlepszy w tym telefonie jest Hub: miejsce, gdzie mamy wszystkie wiadomości pod ręką, oraz przeglądarka: szybka, nawet wtedy, gdy mamy dużo danych na telefonie. Zdecydowanie polecam BB z10 tym, którzy lubią wyzwania :)
    .radom.vectranet.pl | 09 lip 2014, 11:07
  • R E K L A M A
  • picek
    Telefon jest świetnie wykonany. Estetyka super. Minus w niektórych egzemplarzach trzeszczy klapka było swego czasu o tym głośno, a wiem o czym mówię, ponieważ należę do tego grona,która posiada owy egz. Moim zdaniem ogromnym plusem tego telefonu jest system. Jest to system innowacyjny. Genialnie piszę się na nim smsy itp. słownik świetnie podpowiada i "uczy" się nowych słów. Minus zapamiętuje każde słowo, niekiedy niechciane;p Uważam, że system jest genialny, ale jeszcze dużo przed nim. Nie wszystko jest funkcjonalne i intuicyjne. Po roku czasu potrafi mnie zaskoczyć jakąś schowana funkcją czy tym, że tam gdzie bym się spodziewał konkretnych ustawień tam ich po prostu nie ma. Aparat jest przeciętny, już w pytaniach przy tym tel. pisałem, że moja nokia n82 uważam robiła lepsze zdjęcia.
    Minusy:
    -poważna i nadrzędna wada to bateria i jeszcze raz bateria lipa totalna,a jestem świadomym użytkownikiem elektroniki użytkowej
    -mała ilość ciekawych i dobrych aplikacji w sklepie ale jak już są jakieś przydatne i ciekawe to są wykonane genialne to cieszy
    -brak instalacji aplikacji na karcie sd, ale to jest bolączka smartfonów
    -brak bis-u dla mnie osobiście to minus, chodzi mi o kwestie dla mnie nadrzędną jaką RIM dawał w os 7 i bisie bezpieczeństwo no i nielimitowany net;p
    -przeciętny aparat, tak tak wiem pojawia się z czasem nowe funkcję ale czy to będzie miało wpływ na lepszą jakość zdjęć, osobiście nie sądzie, bo sprzętowo już nic nie zmienią
    - u mnie usuwa kontakty często sam, albo po mimo zapisania na karcie sim albo gdziekolwiek indziej nie zawsze później są
    -przy włączonym facebooku w książce kontaktowej synchronizuje kontakty z fejsa z kontaktami na tel lub sim, problem się pojaiwa gdy na fejsie sa dane tj. np. nr tel., email zaczynają się dublować z kontaktem na tel. lub sim efekt taki ze w przypisnaym kontakcie mam 3 lub wiecej tych samych nr-ów, edycja i usnięciu duplikatów i ponownym zapisaniu nic to nie daje za jakiś czas pojawiają sie duplikaty znowu. Kto wie o co w tym chodzi proszę o info. Może nieustanie się synchronizują kontakty np. z aplikacją fejsa i taki tego efekt. Nie wiem.

    PLUSY:
    -system innowacyjny, świeży, nie wiesza się, bardziej wszystko poukładane niż w androidzie, i nie ma zbędnych aplikacji jak na andku
    -wyświetlacz ładnie odwzorowuje kolory itp.
    -wirtualna klawiatura i słownik BAJKA
    -proste przesyłanie przez wifi plików między tel. a laptopem
    -minus/plus system, który ciągle się zmienia dochodzą nowe funkcje to cieszy, że programiści udoskonalają ale jednocześnie odnoszę czasem wrażenie, że jedno dodają drugie psują
    .sta.asta-net.com.pl | 19 cze 2014, 20:06
  • Androidzik
    @ Sneakers
    Wiem o tym. Po prostu rozpędziłem się i źle napisałem. Dzięki na zwrócenie uwagi.
    .dynamic.chello.pl | 16 cze 2014, 17:06
  • aarni91  mail
    Posiadam ten telefon od 4 dni, wersje 100-1 z orange (bez LTE). Kupiłem używany w serwisie aukcyjnym i cudem udało mi się dorwać za niecałe 500zł. Dziwie się dlaczego w Polsce ten telefon nie jest popularny a jeśli chodzi o marke BlackBerry to nie można nigdzie kupić tefonów, tylko w abonamencie w orange (Z10 Z30), (Play się wycofał) i komputroniku i Xkomie. Wahałem się przed zakupem i wyborem telefonu bez oględzin, ale zaryzykowałem.
    BB 10 OS(teraz mam 10.2.1.2941) System bardzo szybki, nie zamula, i wszystko chodzi płynnie. Zdjęcia robi rewelacyjne, aparat 8MPX robi wrażenie do tego zdjęcia robi bardzo szybko i bardzo dobrze wyostrza. funkcja TIME SHIFT rewelacyjna bardzo super pomysł, można cofnąć czas :).
    Nie miałem do czynienia wcześniej z BB co teraz żałuje. Bardzo mi się podoba BB HUB, bardzo intuicyjny i miejsce gdzie na jednym ekranie widzę wszystko co sobie ustawie, facebooka, wiadamosci, nieodebrane połączenia, poczty a-mail.
    Wyświetlacz rewelacyjny, z tego co widzę to lepszy niż w Iphonie 5S. Można ustawić bardzo dużą jasność wyświetlacza co zadziwia.
    Dla osób co nie wiedzą to BB Z10 nie wymaga dodatkowych usług u operatora oprócz dostępu do internetu. Ja mam w orange zwykły abonament z 500MB limitem transferu i korzystam ze wszystkich funkcji BlackBerry. Bateria mogła by działać lepiej, mam nową baterie i myślę że cały dzień by wytrzymała.. jeszcze nie wiem dokładnie, to zależy z czego korzystam.
    W nowym systemie można bez problemu instalować aplikacje z androida, chociaż odradzam nadmiernie tego robić ponieważ aplikacje w BlackBerry World są stworzone specjalnie dla BBZ10 a w android market jedna aplikacja robiona jest uniwersalnie dla tysięcy modeli.
    Ogólnie jeżeli komuś nie przeszkadza bateria (telefon trzeba co dziennie ładować) i ma wykupiony pakiet internetowy u operatora to warto dać za ten telefon nawet 2000zł! Wspaniała synchronizacja kalendarza, kontaktów, alarmów, itd. Kanadyjczycy się postarali. Możliwość wsadzenia karty pamięci do 64 GB! :)
    Zalet mnóstwo a ten telefon można tylko porównywać z Iphonem 5S, chyba że jeszcze windows od nokii. Ja bym nawet powiedział że nie ma konkurencji!
    Dodatkowe plusy, które nie ma IPHONE:
    - 16GB pamięci + karta(64GB) = 80GB pamięci !
    - TIME SHIFT
    - Obsługa gestami
    - Większa personalizacja, milsze dla użytkownika i przejrzystsze korzystanie z kont mailowych czy facebooka
    - wyjście TV (HDMI) !
    - lepszy wyświetlacz
    - NFC jeszcze nie używałem ale fajny bajer niedługo pewnie będzie codziennością (możliwość programowania i np. używania do otwierania zamków w drzwiach :)
    - ten telefon teraz jest 3 razy tańszy od iphona !!!

    #do adminów :
    "ten telefon posiada wyjście TV (HDMI) w opisie tego nie widzę"
    Gniazdo HDMI było zaznaczone, natomiast tv-out rzeczywiście nie. Przepraszam za niedopatrzenie i dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .gbn.pl | 16 cze 2014, 16:06
  • Sneakers  mail
    @Androidzik
    Wersja z Lte ma oznaczenie Stl-100-2
    .zory.vectranet.pl | 16 cze 2014, 09:06
  • Androidzik
    @ bbzten
    Są dwa rodzaje BB Z10 na naszym rynku. Z jednym są problemy z drugim nie. Wersja pozbawiona LTE to stl-100-1, ma ona procesor od TI-OMAP. W tej wersji są problemy głównie z baterią, a nieoficjalne aktualizacje wychodzą na nią później. Wersja LTE (stl-100-1) jest dostępna w Plusie. Play ma tylko tą gorszą wersję, jak również Orange (ale chyba też mieli wersję LTE - nie jestem tego pewien).
    Może właśnie przez to, że mamy dwie wersje na rynku, to mamy też różne opinie o baterii. Z tego co wyczytałem to wszyscy polecają wersję LTE.
    .dynamic.chello.pl | 15 cze 2014, 22:06
  • bbzten
    Mam ten telefon 4 miesiące i chcę podziękować firmie blacberry za najlepszy telefon i za najlepszy system na rynku,mialem wiele telefonów z zamulajacym androidem, teraz już wiem ze najgorszy system to android i nigdy już nie kupię tego systemu i wiem już ze szajsung to jedna z najgorszych firm a nie jak wielu myśli ze to najlepsza firma, robią masowo telefony z zamulajacym androidem a ludzie to lykaja.blackberry z 10 to genialny telefon wykonany solidnie i gustownie system jest płynny działa szybko i bezbłędnie.jezeli chodzi o aplikacje to jest ich raczej za dużo, wszystkie z BlackBerry World, plus wszystkie z androida instalacja przez Snap!!!teraz bateria,wiekszosc wypowiedzi mnie śmieszy bardzo często ludzie piszą ze główna wada tego telefonu to bateria,to ja posiadam chyba jakiś inny typ blackberry z10,dlatego że u mnie to zaleta.bateria wytrzymuje minimum 2 dni,przy małym użytkowaniu nawet w porywach do 3 dni.nie wiem który telefon jest lepszy bo na pewno nie szajsung ani inny badziew z androidem.ludzie przemyslcie jak będziecie kupować telefon nie idźcie za trendem kupowania tego co wszyscy!nie rozumiem jak android mógł zalać rynek takim syfem, mam nadzieję że się to zmieni!!! Myślę że najlepsze firmy na rynku teraz to blackberry i apple,cala reszta to badziew.uznanie tez dla noki Windows na pewno jest lepszy niż android!!!!
    .251.255.11.threembb.ie | 14 cze 2014, 13:06
  • Marek
    Mam go od lutego 2014. Na początek oczywiście aktualizacja do najnowszej wersji BlackBerry 10. Smartfon od momentu włączenia ani razu się nie zaciął. Nie mogłem tego powiedzieć o smartfonach z Androidem w tej samej cenie... Polecam wszystkim. Ja przesiadłem się z Androida i nie żałuję.
    .internetdsl.tpnet.pl | 11 cze 2014, 13:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,6%   8,5%   31,9% 
 Wszystkich opinii: 94. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
Aktualności:

» Na koloniach
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.91.191.48
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.