R E K L A M A

BlackBerry Q10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 31 do 40.
71,7% 
 8,3% 
 20,0% 
maciek
To moj kolejny telefon bb, żona ma 9790, a 5 letnia córka 9780, nikt z nas nie ma problemu z obsluga, potrzeba kilku dni, zeby sie przyzwyczaic, po czym staje sie najbardziej intuicyjnym telefonem.
Na poczatku brakowalo mi trackpada, bo wczesniej wszystko nim robilem, ale po kilku dniach przestalem odczuwac potrzebe jego posiadania. Brakuje dodatkowego bocznego przycisku, np do latarki. Polecam dokupic folie matowa 3MK na ekran, ktora nawet z sciemnionym maksymalnie ekranem daje dobra widocznosc.
Polecam, bo jest szybki w obsludze, intuicyjny OS, bardzo wydajny, nie zamula, idealny do szybkiego i czesto wysylania maili, smsow. klawiatura najlepsza jaka do tej pory widzialem w bb. Baterie laduje raz na 1-2 dni podobnie jak pozostale jezyny, ale uzywam dosc czesto.
.static.ip.netia.com.pl | 19 sie 2014, 11:08
Szaf
@salem - blackberry 10 ma taką opcję. Trzeba wejść w połączenia, następnie ustawienia i przekazywanie połączeń. Żeby działało trzeba mieć włączoną usługę przekazywania połączeń u operatora i wpisywać numery z początkiem +48 :) Pozdrawiam.
.dynamic.chello.pl | 05 lip 2014, 23:07

GG
@ Salem
Jest opcja sygnalizacji zasięgu diodą. Poszukaj w opcjach. Jaki masz soft? Poczekaj do 10.3 lub zainstaluj z Leak'a.
.ists.pl | 30 cze 2014, 12:06
Przemek
Dla mnie to już kolejne bb. Używam jako telefon, mail, portale społecznościowe itd. Generalnie dużo dzwonię, pracUje zdalnie wiec mam podpięty kilka skrzynek mailowych, publikuje na forach, surfują po Internecie.

Pierwsze dni cieżko mi było sie przestawić, brakowało mi tracka a najbardziej przycisku 'cofnij'. Pózniej złość przeszła, nauczyłem sie funkcjonować i jak wziąłem ponownie stare bb zony to dopiero docenilem nowe bb.

Po kilku mc użytkowania uważam ze było warto!
.CNet.Gawex.PL | 29 cze 2014, 10:06

darutom
gwarantuje że osoby krytykujące albo nie miały go w rękach albo nie potrafią go ogarnąć. Miałem sporo bb ze starszych edycji-zawsze robi wrażenie solidna przemyślana konstrukcja i niezawodny system. Miałem kilkutygodniowy epizod z galaxy S3 LTE a następnie S4. Po prostu król jest nagi. To dopiero jest tandeta,zawieszenia systemu,zamulenia i gubienie i tak słabego zasięgu który dopiero wracał po przeładowaniu.Owszem brakuje mi sporo rozwiązań z wersji systemów 6 i 7 ale to i tak jedyna solidna oferta na rynku. Zapowiadają powrót w wersji klasycznej więc może rozwiążą problem sentymentu do starszych wersji.Powiem jedno -to co oferuje dzisiaj rynek smartfonów to tony beznadziejnych zabawek na androidzie. Nawet nie próbujcie porównywać ich do BB bo ręce opadają. Nie dziwię się że firma RIM nie ma aż tylu wielbicieli bo produkty kierowane są dla praktycznych ludzi, no a produkcje na androidzie to jak słuchanie disco polo......łatwo prosto i bez ambicji.
.dynamic.chello.pl | 27 cze 2014, 00:06
Daniel
@salem
można ustawić przekierowania, co robiłem osobiście zanim się pozbyłem Q10 na rzecz 9720.
.toya.net.pl | 02 cze 2014, 13:06
salem
Q10 nie ma opcji przekierowania rozmów, nie mruga zielona dioda zasięgu _ nie ma opcji, brak trackpada, ogólnie BlackBerry to był kiedyś teleofn businessowy a teraz ani taki ani smartfon :(
Lipa lipa lipa. Kupiłem go za 1430pln i po paru dniach dawali mi 600pln w komisach a w niektórych wogole go nie chcieli. 9900 BOLD jest the Best!
Próbowałeś ustawić przekierowania przez usługę operatora? (jf)
.dynamic.chello.pl | 02 cze 2014, 08:06
fikalski
Posiadam ten telefon od 2 tygodni. Może to się wydawać niedługo, ale jest to już moje 3 urządzenie z rodziny Blackberry, dlatego szybko ogarnąłem wszystkie dostępne opcje. I może od tego zacznę. BBOS 10 może i jest ładniejszy od 7, ale wydaje się, że został pozbawiony kilku opcji. Nie są może jakieś istotne, ale przydałoby się ustawienie długości wibracji przy przychodzącej wiadomości. Albo ilość dostępnych na urządzeniu dzwonków - także nie powala, choć te co są, są całkiem przyjemne. Nie jestem też zbytnio zadowolony z baterii. Chyba już mój poprzedni Bold 9900 dłużej trzymał na pełnym naładowaniu. Szkoda też, że tylko niektóre aplikacje z Androida działają na tym urządzeniu. Z minusów to w sumie tyle. Jeśli chodzi o zalety tego telefonu, to są to: elegancki wygląd, jakość wykonania, klwiatura (duh!), płynność działania, bardzo dobra jakość rozmów, dobry głośnik, nie najgorszy aparat (zwłaszcza jak na bb)no i możliwość instalowania JAKICHKOLWIEK aplikacji z Androida.
.dynamic.chello.pl | 13 kwi 2014, 12:04
Sergiusza
Bbq10.po męczenie się z idiotyczną obsługa zdecydowałem się (po 5 miesiącach użytkowania)wywalić telefon na śmieci,lub sprzedać...o ile można pracować na nim i korzystać z funkcji jakie daje smartfon czy tablet to do samego dzwonienie czy SMS praktycznie się nie nadaje!!najbardziej podstawowe funkcje jak wybranie nr telefonu z książki telefonicznej(potrafi się zawiesić)'przesłanie SMS dalej,czynsze ogólna obsługa bob jako telefonu to w tym konkretnym modelu całkowita porażka !jezeli ktoś myśli będzie mógł zadzwonić podczas prowadzenia tel lub przesłać SMS dalej to jest w dużym błędzie...nie działają tez wiele aplikacji np w PKO czy w innych bankach( businessowego-bo do tego konkretnego oprogramowania jeszcze nie ma:-).jezeli wiec ktoś szuka telefonu z klawiatura quwerty i użytkować poprzednie modele bob to ostrzegam!!!NIE wymieniać!!!!zostac przy poprzednim modelu:-(
.adsl.inetia.pl | 23 mar 2014, 15:03
kamilka
jestem bardzo zadowolona z telefonu, nic dodać nic ująć :) . Nie znam lepszego telefonu na rynku.
.internetdsl.tpnet.pl | 17 mar 2014, 12:03

Wszystkich opinii: 60. Pokazuję od 31 do 40.