Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 691 opinii  |  720 testów  |  3 527 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Apple

Apple iPhone 5s 16GB



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   10,8%   37,8% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • Malkl
    Od wczoraj posiadam Iphone 5s i jest świetny ŚWIETNY! Obawiałem sie troche iOS, ale po pierwszych dwóch dniach przekonał mnie do siebie. Wcześniej używałem: HTC HD2, Samsunga Galaxy S3, Sony Xperia Z1. Android zraził mnie do siebie tym, że sie zacinał po kilku miesiącach użytkowania (7-8 mies) pomimo zrobionego "resetu" wykonanego przez sam serwis. Po przejściu na sprzęt z Cupertino odczułem, że telefon działa znacznie szybciej niż androidowe flagowce. Wszystko włącza sie w trybie natychmiastowym, bez żadnych przycięć. Aparat bardzo dobry zrobiłem kilka zdjęć i wyszły super (lepiej niż 20mpx Sony Xperia Z1) i ten tryb "slow motion" coś wspaniałego. Co do baterii jeszcze nie mam zdania, ale już widzę, że "Z1" nie dogoni pod tym względem. Smartfon jednak posiada kilka minusów, a jest nim na pewno iTunes. Może to wina mojego komputera, ale po podłączeniu Iphona do komputera program długo myślał oraz zdarzyły się lagi (na komputerze). Drugim minusem jest na pewno brak slotu na kartę pamięci. Kolejnym dla niektórych byłby ekran. Dla mnie jest w tym aspekcie ok, ale czasem trzeba obrócić telefon w tryb "horyzontalny", aby wygodnie czytało sie witryny. Iphone dzięki temu nie jest jakimś kolosem (Sony Xperia Z1, zrobiła mi dziury w spodniach przez swoją "kwadratowość". Dla mnie jest to bardzo dobry telefon.
    .devs.futuro.pl | 19 paź 2014, 21:10
  • Zibi27
    Inż.
    Co przyświeca pisaniu takich bzdur?uzywam iphona od samego początku tj.od 2007 roku oczywiscie zmieniając modele aktualnie iphone 5s,używam akcesoria blootouth rożnych producentów i nigdy nie było problemów z łącznością .reszta to zwykły bełkot najpierw trzeba posiadać i użytkować a pozniej sie wypowiadać .
    .dynamic.chello.pl | 04 wrz 2014, 09:09
  • Siuusia  mail
    Po pierwsze najlepszy telefon jaki mialam a bylo ich sporo... Nie zamienilabym go na zadnego. Po prostu wszystko jest tak w nim zrobione, ze nie ma do czego sie przyczepic, nigdy sie nie zacina, chodzi plynnie, a bateria tez nie jest zla, a aparat swietny i z tylu i z przodu ;)
    Nigdy bym nie kupila zadnego tel. na androidzie lub windowsie. Wiem za co zaplacilam! goraco polecam. A po drugie ludzie co pisza szkoda ze nie ma diody co przypomina o powiadomieniach i reszte takich bzdur... to zagladnijcie w ustawienia wtedy piszcie...
    .dynamic.upc.ie | 25 sie 2014, 11:08
  • R E K L A M A
  • Jonasz  mail
    Nie jestem fanem iphona bo wg mnie chowa sie przy mojej xperii Z, natomiast pozytywnie zaskoczył mnie tryb nagrywania video w HD z 120 fps. Dlaczego moderatorzy tego portalu nie podają takich informacji w specyfikacji?!
    No nie wiem... bo moderatorzy z zasady nie zajmują się tworzeniem specyfikacji, tylko moderowaniem niezgodnych z regulaminem komentarzy? Nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. Mam nadzieję, że pomogłem. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sie 2014, 09:08
  • lukaszkaw
    Bardzo sobie cenię ten telefon, w życiu jeszcze nie byłem aż tak zadowolony płynnością, wyglądem i ogólnym działaniem. Była to przesiadka z Samsunga Galaxy SII i nie można za nic porównać tych telefonów. Kwota 2 tys. za telefon to stanowczo za dużo, ale gdyby kosztował max. 1500-1600 zł to byłoby dużo lepsze posunięcie Apple.
    .knc.pl | 06 sie 2014, 14:08
  • zzzzzzyyyy  mail
    Dla tych co narzekają że aplikacje są drogie ściągasz sobie appshopper lub appzapp z App Store i śledzisz kiedy są promocje, sam mam w ten sposób pobranych gier i aplikacji za ponad 2k euro a nie zapłaciłem za nie nic z realnej kasy :D
    Oczywiście możesz też wejść na iosworld.pl i tam znaleźć recenzje, kody na gry i aplikacje za free :)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 sie 2014, 20:08
  • inż.
    Wady każdego modelu iPhona: po podłączeniu do komputera iPhone widoczny jest jako aparat foto. (plików z muzyką NIE PRZEŚLESZ bezpośrednio!), NIE MA raportów SMS, NIE MOŻNA samodzielnie wymienić baterii (ograniczona żywotność telefonu!), bebechy zawsze o ok. 2 lata STARSZE względem konkurencji, aplikacje 2-3x DROŻSZE, a gwarancja Appla TYLKO NA ROK! Do tego ZREZYGNOWALI ze świetnych map Googla, na rzecz własnych, bardzo niedopracowanych! Oprócz tego iPhone ma NIEKOMPATYBILNY Bluetooth - NIE DZIAŁA z żadnym sprzętem innego producenta! A jak by jeszcze tych wad było komuś mało, to iPhone NIE POSIADA Javy (część stron w internecie NIE WYŚWIETLA się wcale)! Na dodatek model 5s ZAWIESZA SIĘ 2x częściej, niż każdy inny iPhone (nowy iOS w połączeniu ze starymi aplikacjami). Trzeba być głupiutką blondynką, żeby sobie kupić coś takiego i to jeszcze za taką kasę. Skopiujcie sobie te słowa i przeczytajcie je zawsze wtedy, gdy przyjdzie wam ochota na zakup tego badziewia od sekty z Cupertino w USA. Pozdrawiam myślących!
    .static.chello.pl | 04 sie 2014, 16:08
  • bartekrugby1
    Witam.
    Chciałbym nawiązać do opinii jednego z użytkowników, który stwierdził, że Windows Phone jest najgorszym systemem, i który tak zachwala Apple. Mam prywatnie Lumię 920, służbowo 5s. Oba systemy są bardzo szybkie i stabilne, Windows łatwiejszy w personalizacji, ale gra gorzej niż jabłuszko, oba robią bardzo dobre zdjęcia, ale jeżeli ktoś się zna na fotografii i potrafi ręcznie ustawić pewne parametry to Lumią zrobi lepsze zdjęcie. Bateria na korzyść 5s, w obu nie widzę problemu z zasięgiem ( czasem to kwestia operatora, że może być słabszy) Markety obu tych systemów są wystarczająco zaopatrzone (w tak krytykowanym sklepie WP raczej nie brakuje niczego co jest potrzebne, aczkolwiek liczba aplikacji a apple większa, co nie zawsze przekłada się na jakość) Po zaktualizowaniu systemu do WP 8.1, świetna klawiatura do pisania sms/email. Oba nie obsługują kart pamięci, ale ilość wbudowana + chmura, swobodnie wystarcza. Oczywiście na WP jest świetna i darmowa wersja office, oraz nawigacja darmowa na cały świat. Szkoda, że Apple przez swoją cenę, ma opinie produktu dla Hipsterów, snobów czy też gimbusów, bo jest to dobry produkt. Jak że wcześniej przez kilka byłem fanem Androida, tak teraz się to zmieniło, i raczej już nie wrócę z własnej woli do tego systemu. Każdemu kto szuka nowego telefonu polecam jabłuszko, lub Lumię, ale te pozycjonowane trochę wyżej, od 820 w górę.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lip 2014, 15:07
  • TOPIK0
    Jestem aktualnym użytkownikiem tego właśnie telefonu, miałem do wyboru każdy topowy telefon dostępny na rynku (Z2, S5, ONE M8, G3) wcześniej używałem telefonów z androidem, a na IOSa przesiadłem się z Windows Phone (nie polecam nikomu, najgorszy system jaki istnieje). Do rzeczy zacznijmy od plusów których jest sporo:
    1. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to najlepszy telefon dla fanów muzyki, gra rewelacyjnie na słuchawkach, i głośniku.
    2. Ma świetny aparat, nie trzeba ustawiać kilka minut aby uzyskać dobry efekt wyjmujemy natychmiast łapie ostrość i mamy dobre zdjęcia.
    3. Ekran widoczność w słońcu bardzo dobra nie palcuje się w miarę odporny na zarysowania, może ustępuje tylko amoledowi SGS5.
    4. Najszybszy telefon na rynku i tyle w temacie.
    5. Najważniejsza funkcja dzwonienia - nie gubi sygnału, słyszalność bardzo b.dobra.
    6. Wykonanie, żaden inny telefon nie robi takiego wrażenia - wygląda pięknie jest świetnie wykonany ma idealne wymiary. Mamy poczucie, że trzymamy te 3 tyś zł w ręku a nie zwykły plastik i gumę jak w SGS 5 i LG G3.
    Wady:
    1. Pewnie dla wielu CENA ale to tylko w naszym kraju, gdzie jest fatalny stosunek zarobków do cen :/
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 13 lip 2014, 21:07
  • editable
    Na początku napiszę iż popieram moderatora i gardzę ludźmi którzy przechwalają się swoim statusem finansowym.
    Miałem okazje przetestować iPhone 5S jak i samego iOS'a. Jako wieloletni użytkownik Androida i jego wielki fan (mimo wielu wad) muszę przyznać że przestawienie się na iOS dla użytkownika Androida może okazać się utratą dużej wolności (chodzi o swobode przesyłania plików i muzyki) jednak dla mnie telefon to jak sama nazwa wskazuje telefon i służy do dzwonienia i do tego mi wystarcza. Z zalet nowego iPhona wymienie główną - procesor 64bit, dopóki galaxy nie wypuści procesora w tej architekturze to zostane tutaj.
    .239.205.62 | 05 cze 2014, 12:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   10,8%   37,8% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.15.219
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.