Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 299 telefonów  |  145 648 opinii  |  720 testów  |  6 163 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Apple

Apple iPhone 5s 16GB



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   11,4%   37,1% 
 Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • Siuusia  mail
    Po pierwsze najlepszy telefon jaki mialam a bylo ich sporo... Nie zamienilabym go na zadnego. Po prostu wszystko jest tak w nim zrobione, ze nie ma do czego sie przyczepic, nigdy sie nie zacina, chodzi plynnie, a bateria tez nie jest zla, a aparat swietny i z tylu i z przodu ;)
    Nigdy bym nie kupila zadnego tel. na androidzie lub windowsie. Wiem za co zaplacilam! goraco polecam. A po drugie ludzie co pisza szkoda ze nie ma diody co przypomina o powiadomieniach i reszte takich bzdur... to zagladnijcie w ustawienia wtedy piszcie...
    .dynamic.upc.ie | 25 sie 2014, 11:08
  • Jonasz  mail
    Nie jestem fanem iphona bo wg mnie chowa sie przy mojej xperii Z, natomiast pozytywnie zaskoczył mnie tryb nagrywania video w HD z 120 fps. Dlaczego moderatorzy tego portalu nie podają takich informacji w specyfikacji?!
    No nie wiem... bo moderatorzy z zasady nie zajmują się tworzeniem specyfikacji, tylko moderowaniem niezgodnych z regulaminem komentarzy? Nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. Mam nadzieję, że pomogłem. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sie 2014, 09:08
  • lukaszkaw
    Bardzo sobie cenię ten telefon, w życiu jeszcze nie byłem aż tak zadowolony płynnością, wyglądem i ogólnym działaniem. Była to przesiadka z Samsunga Galaxy SII i nie można za nic porównać tych telefonów. Kwota 2 tys. za telefon to stanowczo za dużo, ale gdyby kosztował max. 1500-1600 zł to byłoby dużo lepsze posunięcie Apple.
    .knc.pl | 06 sie 2014, 14:08
  • R E K L A M A
  • zzzzzzyyyy  mail
    Dla tych co narzekają że aplikacje są drogie ściągasz sobie appshopper lub appzapp z App Store i śledzisz kiedy są promocje, sam mam w ten sposób pobranych gier i aplikacji za ponad 2k euro a nie zapłaciłem za nie nic z realnej kasy :D
    Oczywiście możesz też wejść na iosworld.pl i tam znaleźć recenzje, kody na gry i aplikacje za free :)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 sie 2014, 20:08
  • inż.
    Wady każdego modelu iPhona: po podłączeniu do komputera iPhone widoczny jest jako aparat foto. (plików z muzyką NIE PRZEŚLESZ bezpośrednio!), NIE MA raportów SMS, NIE MOŻNA samodzielnie wymienić baterii (ograniczona żywotność telefonu!), bebechy zawsze o ok. 2 lata STARSZE względem konkurencji, aplikacje 2-3x DROŻSZE, a gwarancja Appla TYLKO NA ROK! Do tego ZREZYGNOWALI ze świetnych map Googla, na rzecz własnych, bardzo niedopracowanych! Oprócz tego iPhone ma NIEKOMPATYBILNY Bluetooth - NIE DZIAŁA z żadnym sprzętem innego producenta! A jak by jeszcze tych wad było komuś mało, to iPhone NIE POSIADA Javy (część stron w internecie NIE WYŚWIETLA się wcale)! Na dodatek model 5s ZAWIESZA SIĘ 2x częściej, niż każdy inny iPhone (nowy iOS w połączeniu ze starymi aplikacjami). Trzeba być głupiutką blondynką, żeby sobie kupić coś takiego i to jeszcze za taką kasę. Skopiujcie sobie te słowa i przeczytajcie je zawsze wtedy, gdy przyjdzie wam ochota na zakup tego badziewia od sekty z Cupertino w USA. Pozdrawiam myślących!
    .static.chello.pl | 04 sie 2014, 16:08
  • bartekrugby1
    Witam.
    Chciałbym nawiązać do opinii jednego z użytkowników, który stwierdził, że Windows Phone jest najgorszym systemem, i który tak zachwala Apple. Mam prywatnie Lumię 920, służbowo 5s. Oba systemy są bardzo szybkie i stabilne, Windows łatwiejszy w personalizacji, ale gra gorzej niż jabłuszko, oba robią bardzo dobre zdjęcia, ale jeżeli ktoś się zna na fotografii i potrafi ręcznie ustawić pewne parametry to Lumią zrobi lepsze zdjęcie. Bateria na korzyść 5s, w obu nie widzę problemu z zasięgiem ( czasem to kwestia operatora, że może być słabszy) Markety obu tych systemów są wystarczająco zaopatrzone (w tak krytykowanym sklepie WP raczej nie brakuje niczego co jest potrzebne, aczkolwiek liczba aplikacji a apple większa, co nie zawsze przekłada się na jakość) Po zaktualizowaniu systemu do WP 8.1, świetna klawiatura do pisania sms/email. Oba nie obsługują kart pamięci, ale ilość wbudowana + chmura, swobodnie wystarcza. Oczywiście na WP jest świetna i darmowa wersja office, oraz nawigacja darmowa na cały świat. Szkoda, że Apple przez swoją cenę, ma opinie produktu dla Hipsterów, snobów czy też gimbusów, bo jest to dobry produkt. Jak że wcześniej przez kilka byłem fanem Androida, tak teraz się to zmieniło, i raczej już nie wrócę z własnej woli do tego systemu. Każdemu kto szuka nowego telefonu polecam jabłuszko, lub Lumię, ale te pozycjonowane trochę wyżej, od 820 w górę.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lip 2014, 15:07
  • TOPIK0
    Jestem aktualnym użytkownikiem tego właśnie telefonu, miałem do wyboru każdy topowy telefon dostępny na rynku (Z2, S5, ONE M8, G3) wcześniej używałem telefonów z androidem, a na IOSa przesiadłem się z Windows Phone (nie polecam nikomu, najgorszy system jaki istnieje). Do rzeczy zacznijmy od plusów których jest sporo:
    1. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to najlepszy telefon dla fanów muzyki, gra rewelacyjnie na słuchawkach, i głośniku.
    2. Ma świetny aparat, nie trzeba ustawiać kilka minut aby uzyskać dobry efekt wyjmujemy natychmiast łapie ostrość i mamy dobre zdjęcia.
    3. Ekran widoczność w słońcu bardzo dobra nie palcuje się w miarę odporny na zarysowania, może ustępuje tylko amoledowi SGS5.
    4. Najszybszy telefon na rynku i tyle w temacie.
    5. Najważniejsza funkcja dzwonienia - nie gubi sygnału, słyszalność bardzo b.dobra.
    6. Wykonanie, żaden inny telefon nie robi takiego wrażenia - wygląda pięknie jest świetnie wykonany ma idealne wymiary. Mamy poczucie, że trzymamy te 3 tyś zł w ręku a nie zwykły plastik i gumę jak w SGS 5 i LG G3.
    Wady:
    1. Pewnie dla wielu CENA ale to tylko w naszym kraju, gdzie jest fatalny stosunek zarobków do cen :/
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 13 lip 2014, 21:07
  • editable
    Na początku napiszę iż popieram moderatora i gardzę ludźmi którzy przechwalają się swoim statusem finansowym.
    Miałem okazje przetestować iPhone 5S jak i samego iOS'a. Jako wieloletni użytkownik Androida i jego wielki fan (mimo wielu wad) muszę przyznać że przestawienie się na iOS dla użytkownika Androida może okazać się utratą dużej wolności (chodzi o swobode przesyłania plików i muzyki) jednak dla mnie telefon to jak sama nazwa wskazuje telefon i służy do dzwonienia i do tego mi wystarcza. Z zalet nowego iPhona wymienie główną - procesor 64bit, dopóki galaxy nie wypuści procesora w tej architekturze to zostane tutaj.
    .239.205.62 | 05 cze 2014, 12:06
  • Adamoo
    Ogólnie telefon jest świetny!Szybki( inny procek niż w 5) zero zacięć lagów( jak to się zdarza w androidach)świetny aparat (jak na te w smartphonach) intuicyjne menu, świetny multimedialnie oraz design również stoi na najwyższym poziomie. Tutaj jak płace a płace niestety dużo ( i tu drobny minus) ale chociaż za na prawdę extra produkt. Jeśli chodzi o czytnik linii papilarnych: szczerze to kapitalna sprawa, ułatwia prace. Wielkiej różnicy nie ma ma od 5tki ale te małe detale sprawiają że nie żałuje wyboru akurat 5s.
    Jedynym minusem jest brak takiej mini diody która mówiła by nam o nieodebranych połączeniach, sms itp ale...w sumie nie można mieć wszystkiego.
    Polecam w 100% tylko ta cena eh:(
    .dynamic.chello.pl | 03 cze 2014, 22:06
  • mnemonick
    Mam mieszane uczucia i niestety trochę zbieżne z ~zawiedzionym~. Poprzedni tel - żaden szał galaxy s advance czasem się zamulił, ale był wszystkomający. Ale do rzeczy:

    plusy:
    -ogólna wysoka jakośc wykonania i materiały
    -wyświetlacz naprawdę dobry,
    -niesamowita płynnośc i szybkośc pracy
    -piękne zdjęcia z szybko działającego aparatu naprawdę szybkie ujęcia


    ale też minusy:
    -przede wszystkim braki w apkach na ios, np. nie ma odpowiednika darmowego syntezatora ivony, mówiącego dobrze po polsku, brak programu czytającego sms i mówiącego kto dzwoni
    -brak możliwości automatycznego nagrywania rozmowy bezpośrednio na telefon!!!
    -dziwne wrzucanie multimediów i ustawianie ich na tapetę , dzwonek -synchronizacje zamiast kopiuj wklej itd.
    -brak nfc.


    Podsumowując fajne i dobrze wykonane urządzenie, ale niekoniecznie dla każdego.Największym problemem okazuje się nie sam telefon i jego możliwości, ale ios, na którego jakoś nie wszystko, nawet płatne, jest. Jako narzędzie do pracy moim zdaniem na androidzie większe możliwości(zdecydowanie więcej darmowych). Do zwykłego telefonowania, robienia zdjęc itd. ok, ale poza wykonaniem i wydajnością w grach inne urządzenia poradzą sobie podobnie. Stąd mieszane uczucia, bo w końcu tani nie był.
    .adsl.inetia.pl | 28 maj 2014, 11:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,4%   11,4%   37,1% 
 Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Kali mieć smartfona
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia
» Smukłe nowości Gionee
» Lenovo X2 na liście TENAA
» iPhone 6: premiera 9 września, sklepy już gotowe
» Huawei: nowe zdjęcia Mate 7 i szafirowy P7
» IUNI U3 z ekranem 2K
» LG G Watch R zaprezentowany oficjalnie
» Samsung Gear S: nowy smartwatch z Tizenem



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.198.26.110
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.