Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 691 opinii  |  720 testów  |  3 428 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Apple

Apple iPhone 5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,7%   28,9%   29,4% 
 Wszystkich opinii: 235. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Omar  mail
    Mam iPhona 5S i na tym koniec z kupowaniem sprzętu firmy Apple. Nowa wersja tj. iPhon 6 i 6 plus, niestety daleko odbiega w możliwościach od ostatnich Samsungów, produktów Sony, czy Lumii z systemem WP. Każdy z w/w produktów jest niestety nowocześniejszy i po prostu lepszy. iPhony najnowszej generacji nie oferują wideo w jakości K,nie posiadają zdolności parowania urządzeń, nadal brak możliwości korzystania z karty pamięci, nie posiadają wymiennej baterii, co przy jej znikomej pojemności czyni ten telefon wręcz fatalnym ( nie wytrzymuje nawet 10 godzin korzystania na wysokich, ale nie max. obrotach) Matryca nie lepsza niż u Lumii, aparat foto w mojej ocenie lepszy u Lumii 930, właściwie dużo lepszy. Telefon nadal nie jest wodoodporny. To tylko niektóre mankamenty, mógłbym wymienić wiele, bo brat nabył iPhone 6 32 GB w Anglii i miałem już możliwość go porównywać. Jak w moim iPhone 5S bateria osłabnie jeszcze bardziej, kupię smartfona innych renomowanych firm, bo nie ulega wątpliwości - Apple pozostaje wtyle i to wyrażnie.
    .ssp.dialog.net.pl | 14 paź 2014, 18:10
  • DingDong
    Telefon jest znakomity polecam, wadą jest to, że bateria po jakimś czasie trzyma coraz krócej, ale tak przecież jest w każdych telefonach. Cena bardzo wysoka, lecz opłaca się, jeżeli nie chcesz resetować co 5 minut telefonu bo aplikacja z androida zacina ci komórkę i nie możesz nic zrobić. Bluetooth też jest wadą, ponieważ jeżeli chcesz coś przez niego wysłać, odbiorcą pliku również musi być iPhone, ale zawsze można zastąpić to pocztą e-mail czy po prostu wysłać zdjęcie przez Messengera Facebook. Facetime też jest bardzo przydatny, gdy przypadkiem nie ma pieniędzy na koncie, a jest się w pobliżu wifi, lub ma się własny internet. Prawdą jest, że by mieć iPhona trzeba mieć pieniądze, ale nie tylko w portfelu, bo by ściągnąć coś z iTunes trzeba zapłacić, co jest minusem w porównaniu z Androidem, choć z drugiej strony lepiej zapłacić jakieś grosze niż ubolewać się z zacinanym telefonem i wychodzić z równowagi. Szkoda, że nie ma wejścia do karty pamięci, choć 8 GB to nie tak mało jak się wydaje w porównaniu z moim wcześniejszym telefonem Samsung Galaxy Ace 1 gdzie Android to istna porażka i nie mogłam mieć zainstalowanej więcej niż 1 aplikacji. Podsumowując to mój pierwszy iPhone i jestem z niego bardzo zadowolona, muszę jeszcze kupić etui żeby w jakimś stopniu ochronić to cacko przed porysowaniem i będzie ok. :)
    .adsl.inetia.pl | 09 paź 2014, 12:10
  • Dag  mail
    Mam iphone 5 od 2 miesięcy. To najlepszy telefon jaki miałam do tej pory, a sporo ich było, głównie mam porównanie do Samsungów. System ios dużo szybszy niż Android, bez zawieszania i lagów. Jasne,że Apple trochę ogranicza, mało kompatybilny itp. Powiem krótko jak szukasz szybkiego telefonu do internetu, gps, z dobrym aparatem to wybierz model 5 lub 5c, 5s. Mi te funkcje są potrzebne na co dzień w pracy i nie tylko i uważam, że rewelacja. Ten telefon nie zawodzi w terenie. Na dodatek w modelu 5 c obudowa wcale tak szybko się nie niszczy jak w 5, 5s. :) Wykonanie tego telefonu super, LCD Retina. Poza tym dobrze leży w dłoni - nie jest za wielki ! (kobiety też korzystają z iphone). Wadą jest cena, ale o tym to wszyscy już wiedzą od dawna. :)
    .ssp.dialog.net.pl | 11 wrz 2014, 14:09
  • R E K L A M A
  • E.T.
    Mój iPhone (abonament w PLUSie) strasznie nie lubi kiedy podróżuję: wtedy wpada w jakiś stan hibernacji i udaje , że pracuje podczas gdy nikt nie może się do mnie dodzwonić, przesłać SMSa czy maila. W tym czasie aplikacje działają, a ja widzę że telefon MA ZASIĘG i TRANSMISJĘ DANYCH 3G. Kiedy zrobię restart telefonu, ten ożywa i wrzuca mi komunikaty od operatora, że ktoś kilkukrotnie do mnie dzwonił, schodzą zaległe SMSy i poczta. Wiadomości pojawiają się w telefonie z czasem wysłania, a nie odebrania. Telefon odradzam jako narzędzie pracy. Kiedy tobie się zdaje, ze wszystko jest OK, de facto jesteś poza zasięgiem i firma czy rodzina nie może się z tobą skontaktować. Z mojego punktu widzenia: ta wada dyskwalifikuje go jako telefon.
    .static.ip.netia.com.pl | 11 wrz 2014, 14:09
  • m851
    Jeśli zastanawiasz się nad jego kupnem odpowiedź jest prosta - nie kupuj. Kupiłem piątkę w czarnej wersji 64gb, tak, też byłem podjarany, też olewałem opinie krytykujące sądząc że to bezpodstawny hejt, niestety obecnie w szczycie irytacji obmyślam nowe pomysły na rozwalenie tego szmelcu.
    Wszystkie poniższe wady są wadami fabrycznymi, które posiada praktycznie każda piątka, nie ma wyjątków to kwestia czasu, nawet sam apple o tym niechlubnie wspomina - wystarczy pogooglować.
    Po pierwsze w życiu nie miałem telefonu, który by się tak szybko zniszczył - farba z ramki schodzi dosłownie od zarysowania paznokciem, co ciekawe mój stary htc wygląda przy nim jak nówka (raczej się dba o coś co kosztowało trzy kawałki)
    Bateria - jej praca przez pierwsze 9 miesięcy była ok. teraz dramat - nie, nie kwalifikuje się do wymiany appla-sprawdzałem, tak nabijałem pełne cykle ładowań
    Gniazdo ładowania - obecnie ładowanie telefonu przypomina dotykanie bomby - staram się nie dotykać, gdy ładuje, żeby się nie rozłączyło (nie, na pewno to nie kabel), wiem że można by zarzucić jakieś uszkodzenie mechaniczne, ale damn. o siebie tak nie dbałem jak o ten telefon
    No i plamki na zdjęciach - tak, to już jest uszkodzenie mechaniczne aparatu, a dokładnie zawilgocenie. Sytuacja typowa - lato, krótki deszczyk, brak parasola i telefon w kieszeni. Jak widać iphonowi tyle wystarczyło, aby pojawiły się defekty, choć nawet nie nazwałbym tego zawilgoceniem, co ciekawe służbowy samsung nawet tego nie odczuł.
    Reasumując, kup coś innego, a zaoszczędzony hajs wydaj na [...].
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 00:09
  • Oleola
    Mam iphone 5s 8miesięcy i jestem zauroczona.Wcześniej miałam 2 lata telefon htc- byłam zawiedziona. Zalety iphone wg mnie:
    Świetne zdjęcia i filmy
    Prędkość niesamowita
    Wygoda użytkowania i intuicyjność
    Bateria trzyma nawet 5 dni(na wakacjach przy ciągłym fotografowaniu 2 dni)czytałam opinie o słabej baterii i nie rozumiem.
    .002.c93.petrotel.pl | 24 sie 2014, 14:08
  • Kriss
    Mam wersje iPhone 5S od dwóch dni. Wczesniej miałem Xperie z Androidem i marzyłem o zakupie telefonu nie z Androidem , który jak dla mnie był do kitu, lagi, muł itd. Wzbraniałem się bardzo przed Apple, nie widziałem sensu wydawać mase pieniedzy na coś co sluzy mi tylko do dzwonienia, przegladania neta i odbierania emaila bo te funkcje są w zasadzie w kazdym smartfonie. No ale wybaczcie jak po roku chcąc szybko zadzwonic w sprawie awaryjnej , znaleźć kontakt , wysłać emaila musialem czekac, cofac sie wybierac ponownie komendy, stukac w ekran po kilka razy, doszedłem do wniosku ze potrzebuje telefonu bez wodotrysków ale ma on chodzić, po prostu działać nie przez rok ale długo. Postanowilem zainwestowac w iPhone. Musze powiedziec ze na razie ten telefon to cacko, wspaniale wykonanie, szybkosc, precyzja i uzytecznosc są powalające. Jestem oczarowany oby tak dalej.
    .static.korbank.pl | 21 sie 2014, 14:08
  • luki123
    Totalna bzdura, nie tylko was stać na iPhone, poza tym konkurencja ma podobne ceny. Miałem iPhone 4S 17 miesięcy, czyli za długo. Może to i dobry sprzęt, ale nie dla mnie, może to kwestia gustu. Nie mówcie, że aparat w iPhonie jest ok, bo to nieprawda, w 4S jest fatalny jak na tę półkę, więc wątpię, że 5S jakieś kosmiczne różnice zaprezentuje, baterii nie będę komentował, bo szkoda słów. Następny to xperia Z, ten fonik również pod wieloma względami mnie zawiódł i bardzo krótko go miałem. Od 7 miesięcy posiadam plastikowy Note 3 i trafiłem w mój gust wreszcie, pomimo wad na pewno nie wrócę do malutkiego, dobrze wykonanego, drogiego (obecny Note 3 nie jest wcale tańszy panowie szlachta) iPhona z kiepską baterią.
    .as13285.net | 10 lip 2014, 10:07
  • Przemyslaw Wroblewski
    Dla mnie iPhone 5 to:
    Zalety:
    - Solidna, ladnie wyglądająca obudowa z aluminium i szkła (nic nie trzeszczy, ani się nie wygina jak w Samsungu, np klapka to tragedia), a przy tym lekka obudowa (112 g).
    - Stabilny i prosty OS, odporny na działanie wirusów, nie zawieszający się (mam iPhone 5 od roku i ani razu nie musiałem robić twardego resetu, a jak jakaś aplikacja przestawała działać, to się sama wyłączała po klku sekundach). Niektórzy po prostu potrzebują telefonu który działa i nie zależy im na wielkich możliwościach dostosowania systemu).
    - Dobry aparat którego obiektyw chroni szafirowe szkiełko. Możecie powiedzieć, że jest ubogi w swojej funkcjonaności, ale powiedzcie mi szczerze, ile tych zaawansowanych funkcji w galaxy SIV używacie na co dzień? A że rozdzielczość "tylko" 8MP? Xperia z1 ma ok 20MP, a osoba ją recenzująca napisała, że zdjęcia wyglądają ładnie po ich dawnsaizingu do 8 MP, bo powyżej widać jakieś szumy.
    - Pełna integracja z iTunes Store i App store. Wy zrzucacie muzyke na Androida kabelkiem jak lecie niespecialnie dbając o ich uporządkowanie, natomiast ja mam wszystko dokładnie opisane, skatalogowane, z okładkami albumów, App store nie zawiera tylu śmieci, co google play i jest traktowany priorytetowo przez developerów (przykład aplikacji rozszerzającej możlivości gry GTA 5, która była dostępna tylko na iPhone). Aplikacje instalują się bezproblemowo, ponieważ są tworzone pod konkretny iOS i ich twórcy nie muszą zapewniać jak największej kompatybilności z szeroką gamą urządzeń z Androidem. Po ich odinstalowaniu (dziecinnie prostym, bo wystarczy przytrzymać palec nad programem, który chcemy usunąć i nacisnąć czerwony x, i po aplikacji nie pozostanie nawet ślad w postaci jakiś jej procesów czy nie aktywnej ikonki) miałem androida 2.1 i to się tam czasem zdarzało.
    - Oprogramowanie FaceTime pozwalające łączyć sie głosowo i video z innymi mającymi sprzęt iOs za pośrednictwem wykorzystania daych sieci komórkowej lub wifi dzięki temu nawet gdy nie będe miał nic na koncie telefonicznym ale mam wykupiony pakiet internetowy nie pozostane bez kontaktu.
    - 5 GB miejsca (możliwość wykupienia więjszej pojemności) w iClaud i adres e-mail w wyróżniającej się domenie icloud.com,
    - Wsparcie pracowników Apple, w iSpotach - gdy nie wiem jak coś zrobić nie muszę szukać pomocy po forach i takie tam. Po prostu wchodzę, pytam się i mam odpowiedz z prezentacją
    - Takie drobiazgi jak np ładnie zaprojektowany kabelek z wtyczką przy której nie musze się zastanawiać którą stroną ją włożyć

    Wady
    - Wyświetlacz mógłby być większy (ideał dla mnie to 5" FulLHD)
    - Chciałbym mieć Pojemniejsza bateria min 2500, ale obecna daje rade (6 godzin oglądania filmów na youtube przez sieć 3G z wyłączonym bluetouch i wifi) Poddświetlenie na ok 70% i wyłączonymi usługami zżerającymi baterie, takimi jak automatyczna synchronizacja, ograniczenie animacji wyłączenie modułu 4g, który w Polsce nie jest jeszcze przydatny. Usługa lokalizacji ograniczona tylko do automatycznego ustawienia strefy czasowej, geotagingu zdjęć, pogody i nawigacji
    - chciałbym mięć ksenonową lampe błyskową

    Podsumowując iPhone to solidne narzędzie pracy i zabawy (takie aplikacje jak iPhoto, Garage Band, pakiet iWork) które się nie zawiesi w najmniej spodziewanym momencie, proste w obsłudze a jednocześnie dające duże możliwości. Najbliższa wymiana to najprawdopodobniej iPhone 6 ale myśle też o xperia z2 i htc one x2. Pozdrawiam i sorki za błędy jak by co.
    Bez urazy, ale następnym razem zgodnie z regulaminem nie puszczę tekstu, jakby co. Polecam nauczyć się korzystania z automatycznej korekty w przeglądarce oraz wstawiania znaków przestankowych. W przeciwnym razie nakarmię tekstem małe puchate zwierzątko o imieniu Devnull.
    .197.122.76.threembb.co.uk | 24 mar 2014, 11:03
  • Appleowiec  mail
    Jestem mega zadowolony z tego telefonu. Juz od 2 lat uzywam produktów Apple, od iPhone'a 4. Mam tez iPod'a Classic, z którego również jestem zadowolony. Ten telefon jest najlepszy, z których posiadałem. Jest bardzo szybki, nic sie nie zacina. Ostatnio była aktualizacja do iOS 7.1, myślałem, ze on nie moze byc juz szybszy, po tej aktualizacji chodzi jak burza! Czytając sobie tutaj opinie innych uzytkownikow, mam rozne refleksje. Apple jest drogi, bo robi telefony z dobrych materiałów, np. szkło i aluminium, nie każdy producent takie robi, ja przynajmniej nie widziałem, zeby którykolwiek robił telefony z powyzej wymienionych surowców. Chcialbym jeszcze nadmienic, iz Apple najdluzej wspiera swoje urzadzenia nowymi aktualizacjami, w przeciwienstwie do Samsunga i innych.
    Moim zdaniem telefon jest jak najbardziej wart swojej ceny. I nie zamieniłym go na jakiegos Samsunga itp.
    .204.246.33.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 23 mar 2014, 12:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,7%   28,9%   29,4% 
 Wszystkich opinii: 235. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.68.185
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.