Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 141 telefonów  |  102 384 opinie  |  650 testów  |  6 053 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Apple

Apple iPhone 5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,2%   28,5%   30,3% 
 Wszystkich opinii: 228. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • luki123
    Totalna bzdura, nie tylko was stać na iPhone, poza tym konkurencja ma podobne ceny. Miałem iPhone 4S 17 miesięcy, czyli za długo. Może to i dobry sprzęt, ale nie dla mnie, może to kwestia gustu. Nie mówcie, że aparat w iPhonie jest ok, bo to nieprawda, w 4S jest fatalny jak na tę półkę, więc wątpię, że 5S jakieś kosmiczne różnice zaprezentuje, baterii nie będę komentował, bo szkoda słów. Następny to xperia Z, ten fonik również pod wieloma względami mnie zawiódł i bardzo krótko go miałem. Od 7 miesięcy posiadam plastikowy Note 3 i trafiłem w mój gust wreszcie, pomimo wad na pewno nie wrócę do malutkiego, dobrze wykonanego, drogiego (obecny Note 3 nie jest wcale tańszy panowie szlachta) iPhona z kiepską baterią.
    .as13285.net | 10 lip 2014, 10:07
  • Przemyslaw Wroblewski
    Dla mnie iPhone 5 to:
    Zalety:
    - Solidna, ladnie wyglądająca obudowa z aluminium i szkła (nic nie trzeszczy, ani się nie wygina jak w Samsungu, np klapka to tragedia), a przy tym lekka obudowa (112 g).
    - Stabilny i prosty OS, odporny na działanie wirusów, nie zawieszający się (mam iPhone 5 od roku i ani razu nie musiałem robić twardego resetu, a jak jakaś aplikacja przestawała działać, to się sama wyłączała po klku sekundach). Niektórzy po prostu potrzebują telefonu który działa i nie zależy im na wielkich możliwościach dostosowania systemu).
    - Dobry aparat którego obiektyw chroni szafirowe szkiełko. Możecie powiedzieć, że jest ubogi w swojej funkcjonaności, ale powiedzcie mi szczerze, ile tych zaawansowanych funkcji w galaxy SIV używacie na co dzień? A że rozdzielczość "tylko" 8MP? Xperia z1 ma ok 20MP, a osoba ją recenzująca napisała, że zdjęcia wyglądają ładnie po ich dawnsaizingu do 8 MP, bo powyżej widać jakieś szumy.
    - Pełna integracja z iTunes Store i App store. Wy zrzucacie muzyke na Androida kabelkiem jak lecie niespecialnie dbając o ich uporządkowanie, natomiast ja mam wszystko dokładnie opisane, skatalogowane, z okładkami albumów, App store nie zawiera tylu śmieci, co google play i jest traktowany priorytetowo przez developerów (przykład aplikacji rozszerzającej możlivości gry GTA 5, która była dostępna tylko na iPhone). Aplikacje instalują się bezproblemowo, ponieważ są tworzone pod konkretny iOS i ich twórcy nie muszą zapewniać jak największej kompatybilności z szeroką gamą urządzeń z Androidem. Po ich odinstalowaniu (dziecinnie prostym, bo wystarczy przytrzymać palec nad programem, który chcemy usunąć i nacisnąć czerwony x, i po aplikacji nie pozostanie nawet ślad w postaci jakiś jej procesów czy nie aktywnej ikonki) miałem androida 2.1 i to się tam czasem zdarzało.
    - Oprogramowanie FaceTime pozwalające łączyć sie głosowo i video z innymi mającymi sprzęt iOs za pośrednictwem wykorzystania daych sieci komórkowej lub wifi dzięki temu nawet gdy nie będe miał nic na koncie telefonicznym ale mam wykupiony pakiet internetowy nie pozostane bez kontaktu.
    - 5 GB miejsca (możliwość wykupienia więjszej pojemności) w iClaud i adres e-mail w wyróżniającej się domenie icloud.com,
    - Wsparcie pracowników Apple, w iSpotach - gdy nie wiem jak coś zrobić nie muszę szukać pomocy po forach i takie tam. Po prostu wchodzę, pytam się i mam odpowiedz z prezentacją
    - Takie drobiazgi jak np ładnie zaprojektowany kabelek z wtyczką przy której nie musze się zastanawiać którą stroną ją włożyć

    Wady
    - Wyświetlacz mógłby być większy (ideał dla mnie to 5" FulLHD)
    - Chciałbym mieć Pojemniejsza bateria min 2500, ale obecna daje rade (6 godzin oglądania filmów na youtube przez sieć 3G z wyłączonym bluetouch i wifi) Poddświetlenie na ok 70% i wyłączonymi usługami zżerającymi baterie, takimi jak automatyczna synchronizacja, ograniczenie animacji wyłączenie modułu 4g, który w Polsce nie jest jeszcze przydatny. Usługa lokalizacji ograniczona tylko do automatycznego ustawienia strefy czasowej, geotagingu zdjęć, pogody i nawigacji
    - chciałbym mięć ksenonową lampe błyskową

    Podsumowując iPhone to solidne narzędzie pracy i zabawy (takie aplikacje jak iPhoto, Garage Band, pakiet iWork) które się nie zawiesi w najmniej spodziewanym momencie, proste w obsłudze a jednocześnie dające duże możliwości. Najbliższa wymiana to najprawdopodobniej iPhone 6 ale myśle też o xperia z2 i htc one x2. Pozdrawiam i sorki za błędy jak by co.
    Bez urazy, ale następnym razem zgodnie z regulaminem nie puszczę tekstu, jakby co. Polecam nauczyć się korzystania z automatycznej korekty w przeglądarce oraz wstawiania znaków przestankowych. W przeciwnym razie nakarmię tekstem małe puchate zwierzątko o imieniu Devnull.
    .197.122.76.threembb.co.uk | 24 mar 2014, 11:03
  • Appleowiec  mail
    Jestem mega zadowolony z tego telefonu. Juz od 2 lat uzywam produktów Apple, od iPhone'a 4. Mam tez iPod'a Classic, z którego również jestem zadowolony. Ten telefon jest najlepszy, z których posiadałem. Jest bardzo szybki, nic sie nie zacina. Ostatnio była aktualizacja do iOS 7.1, myślałem, ze on nie moze byc juz szybszy, po tej aktualizacji chodzi jak burza! Czytając sobie tutaj opinie innych uzytkownikow, mam rozne refleksje. Apple jest drogi, bo robi telefony z dobrych materiałów, np. szkło i aluminium, nie każdy producent takie robi, ja przynajmniej nie widziałem, zeby którykolwiek robił telefony z powyzej wymienionych surowców. Chcialbym jeszcze nadmienic, iz Apple najdluzej wspiera swoje urzadzenia nowymi aktualizacjami, w przeciwienstwie do Samsunga i innych.
    Moim zdaniem telefon jest jak najbardziej wart swojej ceny. I nie zamieniłym go na jakiegos Samsunga itp.
    .204.246.33.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 23 mar 2014, 12:03
  • R E K L A M A
  • Radek225
    Mike, a słyszałeś o czymś takim jak CyanogenMOD? Mi dzięki niemu udało się zainstalować na Galaxy S+ (i9001) najnowszego KitKata 4.4.2. Na Note 2 build już dawno jest z KitKatem. Wprawdzie nie miałem iPhone'a, bo mnie zwyczajnie na niego nie stać, ale miałem iPoda Touch 1 i 2 generacji (to samo co iPhone 2G, 3G, ale bez możliwości dzwonienia). Spróbuj na niego wgrać iOS powyżej 3.1.3. Jak Ci się uda, stawiam skrzynkę wódki. Apple ma swoich użytkowników głęboko, głęboko w d.... Mając wyżej wspomniane produkty Apple'a z racji przestarzałego iOS używałem ich tylko do przeglądania internetu i słuchania muzyki. Internet przeglądałem na Operze MINI. Któregoś pięknego dnia uruchamiam przeglądarkę, a ona mi się zamyka. Po odinstalowaniu i ponownej próbie instalacji wyskoczył mi komunikat, że Opera MINI dostępna jest od iOS 4.1. Zainstalowałem więc Operę Yandex (to samo, tylko, że z ruskimi wyszukiwarkami). Nie cieszyłem się nią nawet tygodnia, bo Apple zrobiło to samo. Czyżby Opera z dnia na dzień stała się przestarzała dla tych urządzeń? To jest przykład jak głęboko gdzieś ma Apple swoich mniej zamożnych użytkowników. Chcesz mieć najnowsze aplikacje? Płać. Masz starszy system? Wywal starsze urządzenie, kup nowsze. To nic, że iPod Touch 2G spokojnie uciągnąłby iOS 4 generacji. Dlatego wolę Androida. Jak się pogłówkuje, to i na starsze urządzenia zainstalujesz Androida 4.x. To, czy nowsze aplikacje będą płynnie na nim działać to już Twoja sprawa. To tak jak na 10 letni komputer instalować Windowsa 7. System pójdzie, nowsze aplikacje też. Nie będą one jednak działać płynnie i stabilnie, ale robisz to na własne ryzyko. To się nazywa wolność i otwartość sprzętu, oprogramowania. Producent specjalnie zostawia furtkę na to, by nieautoryzowanymi sposobami móc instalować dowolną wersję Androida na starsze sprzęty. GTA3 Ci nie pójdzie? Wywalasz starszy sprzęt, kupujesz nowszy, działa. Uwalisz SIII przy flashowaniu? Sam pójdziesz i kupujesz nowy. Producenci sprzętu nie narzucają Ci, jak Apple, jaki soft jest najodpowiedniejszy dla Twojego urządzenia. Sam o tym decydujesz. I to w Androidzie cenię.
    .free.aero2.net.pl | 21 mar 2014, 17:03
  • Mike
    Przejrzałem pobieżnie opinie odnośnie Iphona 5. Większość jest pozytywna,ale zdarzają się też negatywne. Ktoś pisze, że nie można zmienić położenia ikonek (o zgrozo prościej się nie da), inny użytkownik porusza problem kompatybilności (faktycznie tak jest - ale to jest prawo producenta. Dla zainteresowanych nowy zegarek Gear Samsunga i jego kompatybilność). Kiedyś użytkowałem Iphona 3G. Sprzedałem, wkurzały mnie ograniczenia. Potem było Blackberry, Motorola, Samsung (Bada), Samsung Note 2 Anrdoid, Nokia (windows Phone) i szczerze powiedziawszy wracam do IOS. Miałem okazję "pobawić" się Iphonem 5. Prosty system, daje to co tak naprawdę jest potrzebne. Wbrew pozorom firma Apple dba o użytkownika (aktualizacja systemu możliwa nawet na Iphonie 4) W przypadku marki Samsung i ogólnie systemu Android - marzenie. Mniej więcej w ciągu roku flagowe/topowe modele przestają mieć wsparcie. Jeśli ktoś nie wierzy - Samsung Note 2 już nie będzie miał aktualizacji do najnowszego Anrdoid 4.4 Kit kat. Dla tych którzy narzekają na IOS uwierzcie w innych systemach wcale nie jest lepiej. Poza tym, szacunek ze względu na optymalizację systemu. Dwa rdzenie, 1GB pamięci i wyniki w testach syntetycznych, których naprawdę mogą pozazdrościć użytkownicy Androida.
    .warszawa.vectranet.pl | 28 lut 2014, 00:02
  • Mammamia
    Mogę porównać iOS z androidem, jestem w stanie powiedzieć,że szybciej działa iOS, czy to jest zaraz po zakupie, czy po roku użytkowania. Android chodzi ładnie po kupnie po roku to już nie jest to samo.. Co do różnych opinii,że w ip aparat ma plamki, czy też bateria lata przy potrząśnięciu. Mnie nic takiego nie spotkało. Co jest dla mnie zastanawiające, że ten telefon przy upadku zawsze spada na rogi telefonu, dla mnie to ważne, bo już raz w telefonie rozbiłam ekran. Podoba mi się bardzo dźwięk który wydobywa się ze słuchawek jest mocny i wyraźny. Co mi się nie podoba to fakt, że bluetooth w ip jest przeznaczony tylko do zastawów głośnomówiących innych urządzeń nie znajduje, ale znalazłam rozwiązanie wystarczy ściągnąć ibluetooth, który oczywiście jest płatny. Kolejną rzeczą jest ustawienie własnej muzyki na dzwonek, początkowo miałam z tym problem, czytając na forach znalazłam rozwiązanie i tak z wieloma rzeczami muszę szukać rozwiązań, ale wiele osób nie potrzebuje takich ustawień jak ja, wtedy polecam ten telefon :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 lut 2014, 20:02
  • Darek
    Iphone 4S, taki miałem i drugiego nie chcę. Przed końcem gwarancji na wyświetlaczu pojawiłey się po lewej stronie plamy okazuje się , że procek przegrzewa to miejsce!!!! Oczywiście Apple ma tylko rok gwarancji - dlaczego? Kup se następny. Telefon dla mnie w biznesie służy do gadania nie bajerowania.
    Żadne cudo i nie piszcie że mnie nie stać na ten fajans. Muzyka tylko apple store, lub sobie przerabiaj - szkoda czasu BY BY IPHONE
    .lightspeed.rcsntx.sbcglobal.net | 02 lut 2014, 19:02
  • Marko  mail
    Telefon użytkuje od kilku dni. Chodzi płynniej niż galaxy s4 który dotychczas miałem. Na plus zasługuje też bateria, jakość rozmów. iOS 7 nie wygląda tak strasznie jak inni mówią. W każdej chwili można się przesiąść na starszego. Jedyny minus to jak nacisnę na ekran albo gdzieś w pobliżu to na ekranie pojawiają się fale. Czy wy też tak macie? Świetnie pisze się z niego sms. Jest bardzo głośny.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 sty 2014, 19:01
  • Starstorm
    Jeżeli chcesz poprzestawiać ikonki w dowolne miejsce po prostu przyłóż paluszek na dowolną ikonke nie klikając na nią tylko przytrzymać 2 sec i możesz robić z nimi co zechcesz, jeżeli masz jakiekolwiek problemy z iphone lub ze sprzętem apple tylko w klikaj ten problem w google lub skontaktuj sie z suportem apple.Kto nie miał styczności z jabłuszkiem nigdy nie bedzie wiedział jaki to jest sprzęt, nie mam zamiaru reklamować ale kiedy pierwszy raz zobaczyłem perfekcyjność wykonania i jak to wszystko chodzi i co można na tym robić to szczęka mi opadła. Zawsze miałem problemy ze zwykłym Pc budowałem stacje warte po kilka tysięcy fun?ów brytyjskich i od zawsze miałem z nimi problemy virusy dyski twarde karty graficzne totalny złom oczywiście trzeba było wymieniać go po 2 latach a teraz mam Imac 27 cali i7 intel od 3 lat nie mam żadnych problemów jeżeli by coś padło serwis jest na całym świecie w apple bez mrugnięcia okiem wszystko naprawią co mam sie nie podoba za to cenie apple.
    Jedyny minus cena? hmmm z tym mógł bym polemizować płacisz sporo za perfekcyjny sprzęt ale masz jakość i nie musisz wymieniać komputera co 2 lata jedno w drugie wchodzi o i jeszcze jedno technologia apple wyprzedza zwykłe PC conajmniej o 2-3 lata.
    .197.120.46.threembb.co.uk | 05 sty 2014, 02:01
  • Aga ;*
    Teleofon bardzo mi się podoba :D Mogłam się z nim zapoznać podczas wycieczki z moja koleżanką , ponieważ ona posiada ten model :) Aparat jest ładny robi bardzo ładne zdjęcia . Kolory też są fajne :) Podczas grania nie zacinał się i gdy korzystałam z internetu nie było żadnych problemów :DDD Polecam ! ;3
    .116.110.2 | 12 lis 2013, 19:11

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,2%   28,5%   30,3% 
 Wszystkich opinii: 228. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
Aktualności:

» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.198.241
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.