Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 297 opinii  |  850 testów  |  6 352 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Apple

Apple iPhone 5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,8%   29,1%   29,1% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • zukin
    Najlepszy moim zdaniem, jak do tej pory, produkt Apple. Świetny design, opływowy, elegancki, stylowy. Bez zbędnych bajerów. Dobrze dopasowany do dłoni.
    Zalety
    - wygląd
    - intuicyjność i ergonomika
    - szybkość i sprawność działania, nie zacina się co chwila, raczej programy niewyprodukowane przez firmę apple powodują opóźnienia w transmisji danych
    - wysoka jakość dźwięku i obrazu, zdjęcia i filmy
    - wielofunkcyjność: kamera, aparat, dyktafon, latarka,, ale przede wszystkim nawigacja, z google maps niemalże niezawodna
    - żywotność baterii w porównaniu do innych modeli iphone'a oraz np samsunga czy htc
    - nie rysuje się przy każdym kontakcie z paznokciem, dla porównania samsung czy htc już tak wytrzymały nie jest, mój po dwóch latach intensywnego korzystania wygląda jak nowy, trzeba oczywiście dbać o sprzęt
    - dodatkowo można fajnie pograć, posłuchać muzyki, radia polskiego i zagranicznego, słownik, różnorodne aplikacje, może służyć jako portfel, bilet mpk, pkp, mobilet, itp, itd
    wady
    - cena, no jednak wciąż wysoka
    - zamknięte oprogramowanie apple

    Ogólnie polecam gorąco
    .zsps.poznan.pl | 12 gru 2014, 11:38
  • ja :)
    To może zacznę używałem przez 11 miesięcy:
    Przez pierwsze 2-3 tygodnie byłem nim bardzo podjarany
    + dość płynne działanie
    + wygląd i prestiż z posiadania go
    + do 4-5 miesięcy dość bezproblemowe i bez awaryjne działanie
    I z zalet to wszystko
    -pod koniec użytkowania 10-11 miesiąc bateria padła po 18 godzinach,mało tego wtyczka z ładowarki czasem przewodziła czasem nie, jak już przewodziła to tak trzeba było zostawić ale zdarzało się zostawić na noc do ładowania a ona się samoistnie rozłączała, do tego bateria nie podlega wymianie.
    -nie wiadomo dlaczego miałem cały zasięg ale nie mogłem do nikogo zadzwonić ani nikt do mnie nie mógł, dopiero po czasie się dowiadywałem, że ktoś próbował się do mnie dodzwonić.
    -niewymienność baterii i kart pamięci.
    -jakość zdjęć dość kiepska
    -no i cena za to co zapłaciłem, kupiłbym 2 inne telefony, o lepszych parametrach. stosunek cena jakość zdecydowanie na niekorzyść
    .static.ip.netia.com.pl | 07 gru 2014, 00:33
  • Omar  mail
    Mam iPhona 5S i na tym koniec z kupowaniem sprzętu firmy Apple. Nowa wersja tj. iPhon 6 i 6 plus, niestety daleko odbiega w możliwościach od ostatnich Samsungów, produktów Sony, czy Lumii z systemem WP. Każdy z w/w produktów jest niestety nowocześniejszy i po prostu lepszy. iPhony najnowszej generacji nie oferują wideo w jakości K,nie posiadają zdolności parowania urządzeń, nadal brak możliwości korzystania z karty pamięci, nie posiadają wymiennej baterii, co przy jej znikomej pojemności czyni ten telefon wręcz fatalnym ( nie wytrzymuje nawet 10 godzin korzystania na wysokich, ale nie max. obrotach) Matryca nie lepsza niż u Lumii, aparat foto w mojej ocenie lepszy u Lumii 930, właściwie dużo lepszy. Telefon nadal nie jest wodoodporny. To tylko niektóre mankamenty, mógłbym wymienić wiele, bo brat nabył iPhone 6 32 GB w Anglii i miałem już możliwość go porównywać. Jak w moim iPhone 5S bateria osłabnie jeszcze bardziej, kupię smartfona innych renomowanych firm, bo nie ulega wątpliwości - Apple pozostaje wtyle i to wyrażnie.
    .ssp.dialog.net.pl | 14 paź 2014, 18:02
  • R E K L A M A
  • DingDong
    Telefon jest znakomity polecam, wadą jest to, że bateria po jakimś czasie trzyma coraz krócej, ale tak przecież jest w każdych telefonach. Cena bardzo wysoka, lecz opłaca się, jeżeli nie chcesz resetować co 5 minut telefonu bo aplikacja z androida zacina ci komórkę i nie możesz nic zrobić. Bluetooth też jest wadą, ponieważ jeżeli chcesz coś przez niego wysłać, odbiorcą pliku również musi być iPhone, ale zawsze można zastąpić to pocztą e-mail czy po prostu wysłać zdjęcie przez Messengera Facebook. Facetime też jest bardzo przydatny, gdy przypadkiem nie ma pieniędzy na koncie, a jest się w pobliżu wifi, lub ma się własny internet. Prawdą jest, że by mieć iPhona trzeba mieć pieniądze, ale nie tylko w portfelu, bo by ściągnąć coś z iTunes trzeba zapłacić, co jest minusem w porównaniu z Androidem, choć z drugiej strony lepiej zapłacić jakieś grosze niż ubolewać się z zacinanym telefonem i wychodzić z równowagi. Szkoda, że nie ma wejścia do karty pamięci, choć 8 GB to nie tak mało jak się wydaje w porównaniu z moim wcześniejszym telefonem Samsung Galaxy Ace 1 gdzie Android to istna porażka i nie mogłam mieć zainstalowanej więcej niż 1 aplikacji. Podsumowując to mój pierwszy iPhone i jestem z niego bardzo zadowolona, muszę jeszcze kupić etui żeby w jakimś stopniu ochronić to cacko przed porysowaniem i będzie ok. :)
    .adsl.inetia.pl | 09 paź 2014, 12:05
  • Dag  mail
    Mam iphone 5 od 2 miesięcy. To najlepszy telefon jaki miałam do tej pory, a sporo ich było, głównie mam porównanie do Samsungów. System ios dużo szybszy niż Android, bez zawieszania i lagów. Jasne,że Apple trochę ogranicza, mało kompatybilny itp. Powiem krótko jak szukasz szybkiego telefonu do internetu, gps, z dobrym aparatem to wybierz model 5 lub 5c, 5s. Mi te funkcje są potrzebne na co dzień w pracy i nie tylko i uważam, że rewelacja. Ten telefon nie zawodzi w terenie. Na dodatek w modelu 5 c obudowa wcale tak szybko się nie niszczy jak w 5, 5s. :) Wykonanie tego telefonu super, LCD Retina. Poza tym dobrze leży w dłoni - nie jest za wielki ! (kobiety też korzystają z iphone). Wadą jest cena, ale o tym to wszyscy już wiedzą od dawna. :)
    .ssp.dialog.net.pl | 11 wrz 2014, 14:44
  • E.T.
    Mój iPhone (abonament w PLUSie) strasznie nie lubi kiedy podróżuję: wtedy wpada w jakiś stan hibernacji i udaje , że pracuje podczas gdy nikt nie może się do mnie dodzwonić, przesłać SMSa czy maila. W tym czasie aplikacje działają, a ja widzę że telefon MA ZASIĘG i TRANSMISJĘ DANYCH 3G. Kiedy zrobię restart telefonu, ten ożywa i wrzuca mi komunikaty od operatora, że ktoś kilkukrotnie do mnie dzwonił, schodzą zaległe SMSy i poczta. Wiadomości pojawiają się w telefonie z czasem wysłania, a nie odebrania. Telefon odradzam jako narzędzie pracy. Kiedy tobie się zdaje, ze wszystko jest OK, de facto jesteś poza zasięgiem i firma czy rodzina nie może się z tobą skontaktować. Z mojego punktu widzenia: ta wada dyskwalifikuje go jako telefon.
    .static.ip.netia.com.pl | 11 wrz 2014, 14:36
  • m851
    Jeśli zastanawiasz się nad jego kupnem odpowiedź jest prosta - nie kupuj. Kupiłem piątkę w czarnej wersji 64gb, tak, też byłem podjarany, też olewałem opinie krytykujące sądząc że to bezpodstawny hejt, niestety obecnie w szczycie irytacji obmyślam nowe pomysły na rozwalenie tego szmelcu.
    Wszystkie poniższe wady są wadami fabrycznymi, które posiada praktycznie każda piątka, nie ma wyjątków to kwestia czasu, nawet sam apple o tym niechlubnie wspomina - wystarczy pogooglować.
    Po pierwsze w życiu nie miałem telefonu, który by się tak szybko zniszczył - farba z ramki schodzi dosłownie od zarysowania paznokciem, co ciekawe mój stary htc wygląda przy nim jak nówka (raczej się dba o coś co kosztowało trzy kawałki)
    Bateria - jej praca przez pierwsze 9 miesięcy była ok. teraz dramat - nie, nie kwalifikuje się do wymiany appla-sprawdzałem, tak nabijałem pełne cykle ładowań
    Gniazdo ładowania - obecnie ładowanie telefonu przypomina dotykanie bomby - staram się nie dotykać, gdy ładuje, żeby się nie rozłączyło (nie, na pewno to nie kabel), wiem że można by zarzucić jakieś uszkodzenie mechaniczne, ale damn. o siebie tak nie dbałem jak o ten telefon
    No i plamki na zdjęciach - tak, to już jest uszkodzenie mechaniczne aparatu, a dokładnie zawilgocenie. Sytuacja typowa - lato, krótki deszczyk, brak parasola i telefon w kieszeni. Jak widać iphonowi tyle wystarczyło, aby pojawiły się defekty, choć nawet nie nazwałbym tego zawilgoceniem, co ciekawe służbowy samsung nawet tego nie odczuł.
    Reasumując, kup coś innego, a zaoszczędzony hajs wydaj na [...].
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 00:30
  • Oleola
    Mam iphone 5s 8miesięcy i jestem zauroczona.Wcześniej miałam 2 lata telefon htc- byłam zawiedziona. Zalety iphone wg mnie:
    Świetne zdjęcia i filmy
    Prędkość niesamowita
    Wygoda użytkowania i intuicyjność
    Bateria trzyma nawet 5 dni(na wakacjach przy ciągłym fotografowaniu 2 dni)czytałam opinie o słabej baterii i nie rozumiem.
    .002.c93.petrotel.pl | 24 sie 2014, 14:56
  • Kriss
    Mam wersje iPhone 5S od dwóch dni. Wczesniej miałem Xperie z Androidem i marzyłem o zakupie telefonu nie z Androidem , który jak dla mnie był do kitu, lagi, muł itd. Wzbraniałem się bardzo przed Apple, nie widziałem sensu wydawać mase pieniedzy na coś co sluzy mi tylko do dzwonienia, przegladania neta i odbierania emaila bo te funkcje są w zasadzie w kazdym smartfonie. No ale wybaczcie jak po roku chcąc szybko zadzwonic w sprawie awaryjnej , znaleźć kontakt , wysłać emaila musialem czekac, cofac sie wybierac ponownie komendy, stukac w ekran po kilka razy, doszedłem do wniosku ze potrzebuje telefonu bez wodotrysków ale ma on chodzić, po prostu działać nie przez rok ale długo. Postanowilem zainwestowac w iPhone. Musze powiedziec ze na razie ten telefon to cacko, wspaniale wykonanie, szybkosc, precyzja i uzytecznosc są powalające. Jestem oczarowany oby tak dalej.
    .static.korbank.pl | 21 sie 2014, 14:45
  • luki123
    Totalna bzdura, nie tylko was stać na iPhone, poza tym konkurencja ma podobne ceny. Miałem iPhone 4S 17 miesięcy, czyli za długo. Może to i dobry sprzęt, ale nie dla mnie, może to kwestia gustu. Nie mówcie, że aparat w iPhonie jest ok, bo to nieprawda, w 4S jest fatalny jak na tę półkę, więc wątpię, że 5S jakieś kosmiczne różnice zaprezentuje, baterii nie będę komentował, bo szkoda słów. Następny to xperia Z, ten fonik również pod wieloma względami mnie zawiódł i bardzo krótko go miałem. Od 7 miesięcy posiadam plastikowy Note 3 i trafiłem w mój gust wreszcie, pomimo wad na pewno nie wrócę do malutkiego, dobrze wykonanego, drogiego (obecny Note 3 nie jest wcale tańszy panowie szlachta) iPhona z kiepską baterią.
    .as13285.net | 10 lip 2014, 10:25

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 41,8%   29,1%   29,1% 
 Wszystkich opinii: 237. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.105.24
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.