Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 404 telefony  |  154 812 opinie  |  863 testy  |  6 417 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Alcatel

Alcatel One Touch Idol



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 69,9%   9,1%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • bema51  mail
    Mam ten telefon juz prawie poltora roku i zlego slowa nie moge na niego powiedziec. Nigdy mnie nie zawiodl, nigdy sie nie zacinal, ani nie zawieszal. Robi bardzo ladne zdjecia, nawet bez lampy. Bardzo dobrze widac na wyswietlaczu, nawet kiedy swieci slonce. Pieknie wspolpracuje z moim tv. Ogladam filmy z telefonu na ekranie telewizora. Jedyny mankament, to troche slaba bateria.Ekran sie nie rysuje, cala reszta jest na 5+.
    .play-internet.pl | 22 lut 2015, 19:17
  • Daro
    Witam
    Posiadam ten tel już ponad półtora roku i tak jak u większości przez pierwszy niespełna rok było wszystko OK, telefon sprawował się bardzo dobrze. Ale teraz bardzo często mam ochotę nim rzucić o ścianę, tel się tnie, bardzo często sam z siebie resetuję nawet gdy sam sobie leży i nic na nim nie robię i nagle słyszę tą muzyczkę wyłączającego się telefonu... Gniazdo od ładowania całkowicie mi się wyrobiło i teraz to nie lada wyczyn aby podłączyć ładowarkę często muszę się u kombinować i wiadomo jak się już uda to nie można go tknąć, bo wystarczy mały ruch i cała zabawa od nowa... Na szczęście przedłużam teraz umowę i biorę nowy tel ale na pewno nie będzie to Alcatel, powiedziałem sobie że tego badziewia już nigdy nie wezmę... i wam też nie radzę
    .play-internet.pl | 14 lut 2015, 12:18
  • POLECAM
    Zakupiłem Alcatel w salonie Orange, wszystko działa jak należy, brak zacinania się systemu, gry płynnie chodzą, internet bardzo szybki. Ogólnie telefon bardzo ładnie się prezentuje, cieniutki, super zaprojektowany. Wcale nie widać że jest to tel z średniej półki.
    Ale mam duże zastrzeszenie do bateri: jeśli włącze neta to bateria lecie momentalnie 1% na ok 3nim korzystania, jeśli tel. jest zablokowany to bateria się trzyma ładnie.(Ustawienia są dobrane pod niski pobór energii, nie potrzebne aplikacje po zamykane) Czy ktoś może mi powiedzia czego tak szybko mi ubywa bateria, czytałem coś w necie że to może być przez to że telefon jest z Orange.
    .opera-mini.net | 28 gru 2014, 21:50
  • R E K L A M A
     
  • Inka
    Mam telefon ALCATEL ONE TOUCH FIRE 4012x od tygodnia. Nie działa dźwięk odblokowanie ekranu, przestał działać w w tym samym dniu. Nie ma za dużego wyboru dźwięków po za tym wszystko OK, jetem zadowolona. Czytelny ekran, bateria długo trzyma. Szybko wchodzi się w menu i jest prosty w obsłudze, polecam dla początkujących, którzy nie mieli telefonów z ekranem dotykowym.
    .novacomp.pl | 08 gru 2014, 08:41
  • Dajanango
    Dzień dobry
    Telefon posiadam od kąt pojawił się na Polskim rynku.
    Telefon jest bardzo dobry, ma świetny aparat 8.0 MB HD, lampę błyskową oraz bardzo dobrze nagrywa filmiki. Telefon posiada również z przodu kamerę, nie jest jednak ona idealna ale mi to nie przeszkadza gdyż nie używam jej praktycznie w ogóle.
    Ja zakupiłem telefon z powodu dużego wyświetlacza, dobrego aparatu oraz świetnego pisania SMS-ów na tym telefonie, klawiaturę co prawda zmieniłem sobie kupując Swift key, w telefonie nie zmieniałem nic, żadnych modyfikacji ( root itp ) ... , ja ten telefon polecam, w nie których "salonach" w Polsce, telefon kosztuje 1400 zł .
    To jest telefon dla ludzi którzy cenią sobie prostotę oraz wygodę.
    Jak ktoś szuka telefonu do gier to niech się pacnie w łeb.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 lis 2014, 21:26
  • karolinamaro  mail
    Posiadam telefon od około pół roku. Na początku byłam z niego bardzo zadowolona. Dobry aparat, wyśmienity wyświetlacz, bateria trzymała przy max użytkowania nawet do 3 dni. Przeniosłam się na niego z lumi w której denerwował mnie wygląd menu,poprzednio korzystałam jeszcze z samsunga lecz bateria była nie wystarczająca. Kupując alcatela miałam dobrego smartfona w dobrej cenie z wyśmienitymi cechami... lecz do czasu... telefon w tym momencie potrafi się rozładować w 15 min ze 100 %. Gniazdo od słuchawek nie działa... działa mi tylko jedna słuchawka. sprawdzałam milion słuchawek w innych telefonach . Wszędzie działają u mnie nie. Ekran się zwiesza, aplikacje same się wyłączają, telefon sam dzwoni mimo blokady ekranu na kod, czasem pojawia się czarny ekran i przez dłuższy czas nic nie da się zrobić. Powiem tak. Najgorszy telefon jaki kiedykolwiek miałam. Jutro idę go reklamować w oragne ale wygląda na to że każdy alcatel one touch idol 6030x ma wadę fabryczną i wycofano je ze sprzedaży.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lis 2014, 19:41
  • Kaźmirz
    Co tu dużo mówić telefon jest po prostu świetny :) nie zacina się wszystko jest ok mam go juz od ponad roku i zaliczył bardzo wiele upadków i w dalszym ciągu nic mu nie jest :D ja mam swój telefon z T-mobile i nie mam do niego jakichkolwiek zastrzeżeń :) polecam
    .dynamic.mm.pl | 27 paź 2014, 23:14
  • Bizon
    Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Informacja dotyczy 6030D.
    Faktycznie po aktualizacji aparat miał 3,5 Mpx ale należało wyczyścić dane programu do obsługi aparatu i wybrać opcję niepełnego ekranu. Wtedy jest już upragnione 8 Mega pixele. Oczywiście przy każdej zmianie na pełny ekran rozmiar zmniejsza się do 3,5 Mpx co jest normalne w każdym aparacie cyfrowym w wypadku ustawienia proporcji obrazu na panoramiczny.
    Ten smartfon mam 1,5 i jest super. Działa świetnie.
    .virtuall.pl | 17 paź 2014, 10:29
  • ByłaFankaAlcatela
    Witam. Telefon jest ze mną od roku, i rok wystarczał, bym się zawiodła. telefony nie mają ze mną łatwo, nie raz uda im się upaść, zarysować- o tego dbałam, wymieniałam folię, kupiłam obudowę. Pierwsze pół roku byłam zachwycona, działał bez zarzutu, lecz jednak- nic nie jest trwałe, telefon zacina się, tnie niemożliwie. Pamięć nie jest zapełniona, ma jeszcze 4GB wolne z 13 GB. To co się teraz dzieje, to istna tragedia. Podczas pracy niespodziewanie wyłącza się, trudno jest go włączyć z powrotem(bateria wbudowana)- trzeba resetować co grozi utratą pamięci. Nie polecam, no chyba, że szybko zmieniamy telefony.
    .connectit.pl | 16 paź 2014, 19:24
  • Bizon
    Do " pablito661 ".
    Przepraszam za mój błąd. Mam telefon 6030D - dual z dwiema kartami SIM. Jeżeli chodzi o aktualizację to jest legalna, sama "zjawiła się" w powiadomieniu jako gotowa do zainstalowania. Od tej pory mam tylko 3,5 Mpx w aparacie. Dałem telefon do serwisu bo wysiadł głośnik zewnętrzny (ten multimedialny). Lepiej było słychać przez normalny głośnik od rozmów telefonicznych niż przez ten na tylnej obudowie. Przy okazji zgłosiłem problem tego aparatu. Serwis wymienił głośnik oraz moduł aparatu, ale to nic nie pomogło. Dalej mam 3,5 MPX. Może jest jais legalny sposób aby wrócić do starego oprogramowania.
    .virtuall.pl | 24 wrz 2014, 12:43

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 69,9%   9,1%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo
» Infinity - seria premium od myPhone



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.24.112
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.