Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  5 575 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Alcatel

Alcatel One Touch Idol



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 71,1%   8,3%   20,6% 
 Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • m
    Telefon ten posiadam już rok. Na początku wszystko było w porządku. Oprócz baterii,która od początku wytrzymywała bardzo krótko. Telefon bardzo szybko się nagrzewa i nie reaguje na polecenia (np. podczas pisania wiadomości nie wyświetlają się litery). Telefon jest za to wytrzymały,spadł mi wiele razy na płytki lub beton,ale ekran jest cały. Posiada również dobry aparat,co jest pożyteczne podczas wycieczek itp.
    Telefon mam zamiar oddać do naprawy ponieważ jego procesor/bateria szybko się nagrzewa przez co ciężko korzysta się z telefonu.
    Polecam ludziom,którzy używają telefonu co dzwonienia i pisania wiadomości bądź robienia zdjęć,czyli do tego do czego został stworzony. Natomiast ludzie,którzy lubią grać na telefonie lub przesiadują 24/7 na portalach społecznościowych,nie.
    .cdma.centertel.pl | 11 cze 2014, 19:06
  • Mefistofeles
    Czytając nieco opinii o tym telefonie zauważam jedną prawidłowość: są 2 typy użytkowników - małolaty (gimbaza) i normalni dorośli ludzie, wiedzący do czego służy telefon.
    Gimbaza narzeka, że "Alcatelem w szkole nie poszpanuje", że "bateria beznadziejna", że wymagające "gry mają problemy z fps'ami", itd... Powiedzmy to JASNO, GŁOŚNO I WPROST: trzymając w ręku Idola 6030x mamy telefon w cenie z DOLNEJ PÓŁKI ale o możliwościach i jakości wykonania rodem z półki średniej. Co więcej, ten telefon jest równoprawnym rywalem wobec propozycji z półki średniej (czyli dodanie 200-400zł do telefonu innego producenta wcale nie spowoduje, że kupimy coś wyraźnie lepszego od w/w Alcatela). To nie jest najnowsza Xperia za 2k+ PLN i nie ma amoleda, ta konstrukcja nie została stworzona z myślą o najnowszych grach 3D zarzynających GPU nawet w tych najnowszych smartfonach. Ten telefon jest próbą powrotu Alcatela do gry na rynku GSM i śmiem twierdzić, że jeżeli pozostałe produkty będą takie jak 6030x czy nieco przemilczany 4030 (Hello Kitty ;), Alcatel może zobić dużą niespodziankę Samsungowi...

    Dla normalnego użytkownika telefon jest wręcz idealny - doskonały ekran, ceniona płynność i stabilność działania, świetny modem GSM, bateria realnie 2-3 dni co w smartfonie o tej przekątnej ekranu raczej nie dziwi. Smukły, lekki, dobrze leży w dłoni, dobry głośnik rozmów, niezły jako MP3player albo radio, aparat przy dobrym oświetleniu bez zarzutu, gorzej po zmroku ale też bez masakry.
    .wp.mil.pl | 09 cze 2014, 13:06
  • gość
    Użytkuję Alcatela 6030x od końcówki grudnia 2013r. Po prawie pół roku eksploatacji jedno mogę powiedzieć z całą pewnością: do Szajsunga już nie wrócę! Co mi się podoba w tym telefonie: płynność działania nieporównywalna ze wszystkim, co miałem w ręku do tej pory, skala barw wyświetlacza... ściemnijcie ekran na maxa a następnie porównajcie identycznie ustawiony ekran - szczególnie biały kolor - z dowolnym wyświetlaczem innego telefonu podobnej / nieco wyższej klasy... GPS śmiga aż miło, funkcja udostępniania Internetu i wbudowany moduł HSPA - b. dobre - testowane na wakacjach, gdzie modem w laptopie co chwila gubił zasięg i nie dawał rady - idol robił za router dla 2 laptopów. Trochę obawiałem się jego dużych gabarytów, bo do tej pory starałem się nie przekraczać 3,5 cala bojąc się o poręczność sprzętu, ale były to obawy nieuzasadnione.
    Bateria: obawiałem się czytając o "prądożernym przestarzałym procku" ale w boju uzyskuję 2 do 3 dni (należy wyłączać WiFi gdy nie jest potrzebne - to największy prądożerca!, transmisja danych w tryb 2G - co wystarcza nawet dla nawigacji, wyłączyć automatyczne dostosowanie jasności ekranu i nieco go przyciemnić - nadal jest doskonale czytelny, bo to nie szajsung)...
    Teraz kwestia ceny: na pewnym portalu aukcyjnym kupiłem go pół roku temu za 500zł - 2 lata gwarancji salon Orange. I jest to jeden z najbardziej udanych zakupów, jakie w ogóle poczyniłem. Najlepiej wydane 500zł w historii zakupów.
    .wp.mil.pl | 09 cze 2014, 12:06
  • R E K L A M A
  • Krzysiek
    Dzisiaj mój Alcatel wyświetlił jakąś aktualizację systemu do pobrania, waży ponad 300MB. Zaciekawiony co to może być, ściągam, instaluję, a tu moim oczom ukazuje się Android 4.2.2 :o
    Nie sądziłem, że Alcatel kiedykolwiek zaktualizuje bądź co bądź niemłody telefon, a tu proszę...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 cze 2014, 21:06
  • Boto
    Witam,
    Posiada ten telefon od 8 miesięcy. Niestety już drugi raz jest w serwisie. Informacje o zacinającym się telefonie są prawdziwe. Odradzam zakup.
    .wroclaw.vectranet.pl | 03 cze 2014, 22:06
  • Dankan  mail
    Do Olo - święte słowa kolego , masz w 100 % rację telefon to nie konsola do gier natomiast małolaty tego nie rozumieją.Tylko po co jechać po dobrym smartfonie ? za nieduże pieniądze oferuje lepszą optymalizację ,wygląd ,ekran , niż telefony z wyższych półek np: szajsungi plastikowe zabawki dla dzieci Neo za grube pieniądze (oczywiście to moja opinia).
    .wejherowo.vectranet.pl | 03 cze 2014, 18:06
  • OLO
    Widzę że kolega StarTrek chce mieć telefon do wszystkiego za 900zł. Nie lepiej/wygodniej sobie pograć na komputerze lub konsoli ? Ludzie, telefon nie służy do grania, to zawsze był tylko dodatek.
    .9.15.170 | 03 cze 2014, 15:06
  • StarTrek
    Miałem i ciesze się że sprzedałem .
    Zalety:
    -duży ekran
    -kąty widzenia
    -naturalne barwy
    -płaski
    -ładny
    -solidny ( nie trzeszczy spadł mi dwa razy dość mocno na parkiet i myślałem że już potłuczony ekran będzie a nie było ani ryski !
    -głośny
    -nie zacina się dzięki dwóm rdzeniom i 1 GB ramu
    -daje rade z prostymi grami i bardziej zaawansowanymi na low ustawieniach
    Wady :
    -bateria przy słuchaniu muzyki i graniu jakiś czas w GTA SA trzymała od 7:00 do 15:00 więc słaboo , a tak przy normalnym użytkowaniu to maks 2 dni
    -GPU starsze od węgla zapomnijcie o normalnym działaniu GTA VC czy GTA SA max 25 FPS na najniższych ustawieniach jakie tylko można wybrać i strszliwe spadki fpsów przy wybuchach ( około 5 fpsów )
    -przegrzewa się przy podłaczonej ładowarce i graniu
    -nagrzewa sie
    -tragiczny aparat nie ma co sie oszukiwać choćby nie wiem co to zdjęcia gorsze od 5 Mpx z Neo V .
    -w nocy ekran wypala oczy ( głowny powód obok niskiech wydjanosci w grach dla ktorych go sprzedalem )
    -mała regulacja jasnosći ekranu miąłem zawsze na minimum
    -mimo powłoki oleofobowej łapała strasznie odciski palców ( przy właczonym ekranie niewidoczne na szczęscie .
    -szybka utrata wartosci

    Ogólnie telefon może pasowac komuś kto nie zamierza grać i używać go w nocy , myśle że ten drugi powód jest nie do zaakceptowania przez co radze poszukac cokolwiek innego .
    .cdma.centertel.pl | 31 maj 2014, 20:05
  • robo
    Telefon posiadam od 8 miesięcy. Jestem zadowolony z zakupu. Bateria przy wyłączonym internecie wystarczy na 2 dni. Na chwile obecną brak usterek. Telefon działa płynnie i nigdy się nie zawiesił! Polecam
    .internetdsl.tpnet.pl | 29 maj 2014, 13:05
  • Emereti
    Ehhh telefon mam od sierpnia 2013 roku. Jedyne co moge powiedzieć, to że ten telefon jest cudny. No jedyna wada to aparat, ale nie jestem zapalonym fotografem. A co do baterii przyzwyczaiłem się, że zawsze wieczorem go podłączam.
    .torun.mm.pl | 16 maj 2014, 15:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 71,1%   8,3%   20,6% 
 Wszystkich opinii: 204. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.170.80
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.