Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 414 telefony  |  146 754 opinie  |  650 testów  |  4 381 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Alcatel

Alcatel One Touch Idol



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 70,2%   8,2%   21,6% 
 Wszystkich opinii: 208. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Golem
    Mam ten telefon już prawie rok...i nie żałuję wyboru. Za tą cenę dostałem świetny telefon, działający bardzo płynnie, z niezłą baterią i świetnym ekranem. Sama obudowa, jak i kształt, ergonomia również na wysokim poziomie. Cienka, solidna obudowa oraz staranne wykonanie - tego oczekiwałem po smartphonie ze "średniej" półki.

    Zalety:
    - świetny ekran
    - solidna, cienka i ładna obudowa
    - szybkość działania
    - brak "zwiech"
    - dobre WiFi, GPS też działa bezproblemowo

    Minusy:
    - aparat mógłby być lepszy
    - troszkę za bardzo się nagrzewa przy dłuższej pracy
    .adsl.inetia.pl | 07 lip 2014, 09:07
  • Madzi
    Mój Alcatel 3 tydzień się serwisuje. Niestety. Kupiłam go w grudniu. Zaczął robić dziwne rzeczy. Sam sobie śmigał po necie pisał sms'y (całe szczęscie nie wysyłał) itp. Częste zacinki przy pisaniu smsów, nie dzwonił mimo idealnego zasięgu a dawał info że jest wyłączony, informacje o próbach połączenia potrafiły przyjść po 2-3 dniach. I co gorsza przy braku zasięgu nie łączył się ze 112 co robi telefon bez kart sim. Mimo że ani razu nie zaliczył upadku przestał mi działać głośnik i rozmowy jedynie na słuchawkach. Mam nadzieję że mi go naprawią i szybko oddadzą, bo nie zamieniłabym go na żaden inny. Wielki plus to wyświetlacz, chcieć więcej to tylko tablet. Bateria przy dużej eksploatacji netu siada dość szybko ale nie korzystając z dodatków a używając do rozmów czy tekstów jest ok, 2-3 dni trzyma. Osobiście polecam mimo kłopotów jakie się pojawiły.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 01 lip 2014, 06:07
  • DRAKEN
    UWAGA nie wpuszczać !aktualizacji do 4.2

    po aktualizacji aparat robi zdjęcia tylko 3mpix !!
    .icpnet.pl | 26 cze 2014, 21:06
  • R E K L A M A
  • aleksorq
    Właściwie to nawet nie wiem specjalnie od czego zacząć. Streszczenie wiec ogólnie na początek o co mi ogólnie chodzi - telefon jest ok, ale oprogramowanie na nim jest beznadziejne
    1. Aparat może i ma swoje 8mpx, ale co z tego jak sam telefon nawet nie nadąża przetworzyć tych wszystkich danych jakie lecą z obrazu na ekranie co skutkuje zawsze rozmarynu zdjęciami. Dodatkowo przesłona, o której wiele nie będę mówił: jest beznadziejna. Nie nadaje sie ani do ciemnych ani do jasnych zdjeć.
    2. Klawiaturę musiałem wymienić od razu, a powód do tego jest następujący: gdy pisze zupełnie inne litery sie pokazują i nagle mi zjeżdża Notification Centre z góry. Jak je zamknę to aplikacja mi cofa do poprzedniego okna, kompletnie bez powodu. Znowu wiec zaczynam pisać i dzieje sie dokładnie to samo. Napisanie wiec SMS o 20 słowach potrafi trwać nawet 5 minut.
    3. Jako ze to nie w klawiaturze leżał problem, to zresetowalrm do ustawień fabrycznych telefon razem ze wszelkimi danymi i jest jeszcze gorzej. Bardzo frustrujacy problem.
    4. Na dodatek nie zanosi sie specjalnie na update oprogramowania, które ma tyle błędów ze aż szkoda czasu na ich wymienianie.
    Na prawdę zawiodłem sie na tym telefonie, gdyż zapowiadał sie na w miarę dobry od środka, niestety sie zawiodłem.
    PS jedyna rzecz jaka mi sie w nim podoba to wytrzymałość. Wytrzymał rzucanie w ścianę, walenie nim w głowę i kopanie. Na prawdę brawo Alcatel, lecz gdybyście włożyli tyle samo trudu w dopracowanie komunikacji miedzy świetnym androidem a waszym telefonem, co w obudowę, to byłby to na prawdę świetny telefon. Nie mam zamiaru już wspierać niszowych firm. Następny telefon na pewno będzie jednej z popularnych firm.
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 cze 2014, 11:06
  • m
    Telefon ten posiadam już rok. Na początku wszystko było w porządku. Oprócz baterii,która od początku wytrzymywała bardzo krótko. Telefon bardzo szybko się nagrzewa i nie reaguje na polecenia (np. podczas pisania wiadomości nie wyświetlają się litery). Telefon jest za to wytrzymały,spadł mi wiele razy na płytki lub beton,ale ekran jest cały. Posiada również dobry aparat,co jest pożyteczne podczas wycieczek itp.
    Telefon mam zamiar oddać do naprawy ponieważ jego procesor/bateria szybko się nagrzewa przez co ciężko korzysta się z telefonu.
    Polecam ludziom,którzy używają telefonu co dzwonienia i pisania wiadomości bądź robienia zdjęć,czyli do tego do czego został stworzony. Natomiast ludzie,którzy lubią grać na telefonie lub przesiadują 24/7 na portalach społecznościowych,nie.
    .cdma.centertel.pl | 11 cze 2014, 19:06
  • Mefistofeles
    Czytając nieco opinii o tym telefonie zauważam jedną prawidłowość: są 2 typy użytkowników - małolaty (gimbaza) i normalni dorośli ludzie, wiedzący do czego służy telefon.
    Gimbaza narzeka, że "Alcatelem w szkole nie poszpanuje", że "bateria beznadziejna", że wymagające "gry mają problemy z fps'ami", itd... Powiedzmy to JASNO, GŁOŚNO I WPROST: trzymając w ręku Idola 6030x mamy telefon w cenie z DOLNEJ PÓŁKI ale o możliwościach i jakości wykonania rodem z półki średniej. Co więcej, ten telefon jest równoprawnym rywalem wobec propozycji z półki średniej (czyli dodanie 200-400zł do telefonu innego producenta wcale nie spowoduje, że kupimy coś wyraźnie lepszego od w/w Alcatela). To nie jest najnowsza Xperia za 2k+ PLN i nie ma amoleda, ta konstrukcja nie została stworzona z myślą o najnowszych grach 3D zarzynających GPU nawet w tych najnowszych smartfonach. Ten telefon jest próbą powrotu Alcatela do gry na rynku GSM i śmiem twierdzić, że jeżeli pozostałe produkty będą takie jak 6030x czy nieco przemilczany 4030 (Hello Kitty ;), Alcatel może zobić dużą niespodziankę Samsungowi...

    Dla normalnego użytkownika telefon jest wręcz idealny - doskonały ekran, ceniona płynność i stabilność działania, świetny modem GSM, bateria realnie 2-3 dni co w smartfonie o tej przekątnej ekranu raczej nie dziwi. Smukły, lekki, dobrze leży w dłoni, dobry głośnik rozmów, niezły jako MP3player albo radio, aparat przy dobrym oświetleniu bez zarzutu, gorzej po zmroku ale też bez masakry.
    .wp.mil.pl | 09 cze 2014, 13:06
  • gość
    Użytkuję Alcatela 6030x od końcówki grudnia 2013r. Po prawie pół roku eksploatacji jedno mogę powiedzieć z całą pewnością: do Szajsunga już nie wrócę! Co mi się podoba w tym telefonie: płynność działania nieporównywalna ze wszystkim, co miałem w ręku do tej pory, skala barw wyświetlacza... ściemnijcie ekran na maxa a następnie porównajcie identycznie ustawiony ekran - szczególnie biały kolor - z dowolnym wyświetlaczem innego telefonu podobnej / nieco wyższej klasy... GPS śmiga aż miło, funkcja udostępniania Internetu i wbudowany moduł HSPA - b. dobre - testowane na wakacjach, gdzie modem w laptopie co chwila gubił zasięg i nie dawał rady - idol robił za router dla 2 laptopów. Trochę obawiałem się jego dużych gabarytów, bo do tej pory starałem się nie przekraczać 3,5 cala bojąc się o poręczność sprzętu, ale były to obawy nieuzasadnione.
    Bateria: obawiałem się czytając o "prądożernym przestarzałym procku" ale w boju uzyskuję 2 do 3 dni (należy wyłączać WiFi gdy nie jest potrzebne - to największy prądożerca!, transmisja danych w tryb 2G - co wystarcza nawet dla nawigacji, wyłączyć automatyczne dostosowanie jasności ekranu i nieco go przyciemnić - nadal jest doskonale czytelny, bo to nie szajsung)...
    Teraz kwestia ceny: na pewnym portalu aukcyjnym kupiłem go pół roku temu za 500zł - 2 lata gwarancji salon Orange. I jest to jeden z najbardziej udanych zakupów, jakie w ogóle poczyniłem. Najlepiej wydane 500zł w historii zakupów.
    .wp.mil.pl | 09 cze 2014, 12:06
  • Krzysiek
    Dzisiaj mój Alcatel wyświetlił jakąś aktualizację systemu do pobrania, waży ponad 300MB. Zaciekawiony co to może być, ściągam, instaluję, a tu moim oczom ukazuje się Android 4.2.2 :o
    Nie sądziłem, że Alcatel kiedykolwiek zaktualizuje bądź co bądź niemłody telefon, a tu proszę...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 cze 2014, 21:06
  • Boto
    Witam,
    Posiada ten telefon od 8 miesięcy. Niestety już drugi raz jest w serwisie. Informacje o zacinającym się telefonie są prawdziwe. Odradzam zakup.
    .wroclaw.vectranet.pl | 03 cze 2014, 22:06
  • Dankan  mail
    Do Olo - święte słowa kolego , masz w 100 % rację telefon to nie konsola do gier natomiast małolaty tego nie rozumieją.Tylko po co jechać po dobrym smartfonie ? za nieduże pieniądze oferuje lepszą optymalizację ,wygląd ,ekran , niż telefony z wyższych półek np: szajsungi plastikowe zabawki dla dzieci Neo za grube pieniądze (oczywiście to moja opinia).
    .wejherowo.vectranet.pl | 03 cze 2014, 18:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 70,2%   8,2%   21,6% 
 Wszystkich opinii: 208. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.8.138
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.